Savna
Vas je že kdaj kdo pecal v savni?
ne vem, če bi temu lahko rekla pecanje

life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
-
- Debatorica
- Kontakt:
sweet_kitty napisal/-a:_anna_, pri savnanju ti iz telesa 'gre' voda...
to je res, ampak infrardeča ima mal drugačno funkcijo; dejansko si po 10 minutah savnanja v isti točki, kot če bi pretekel 3 ali 5 km!
Jest mam drgač najraj finsko... samo včeraj mi ni glih najbolj odgovarjala, po 5 minutah sem že zelo na plitko dihala, tko me je peklo pod nosom
Peek-a-boo!
wannabe napisal/-a::ja: parna je tut uredu, sam una finska mi je pa 2 much prevroča, pa full je suh zrak
Odvisno kam greš. V Dobrni naprimer imajo več finskih savn, dve sta vroči - 90 in 100 stopinj, ena pa je prav prijetna - 75 stopinj. Suh zrak je pa odvisen od tega, koliko se poliva peč. Zraven imaš vedno čeber z vodo, če je suh zrak, moraš kar nekaj zajemalk vode (v kateri so eterična olja) politi po vročih kamnih, potem pa z brisačo vrtinčiš zrak, da se vlaga porazdeli po prostoru. Potem te ne bi smelo nič peči.
Komaj čakam da greva spet z lubijem v savno. Najraje grem v turško,ker mi je finska enostavno presuha in prevroča. Nazadnje ko sem bila v finski sem mislila da me bo kap zadela,sem se skoraj 1h potem ohlajala ker mi je nabijal v glavo, in sploh nisem mogla prist k sebi
turška mi je pa zakon,če se notri ne zadržujejo potrebni desci
.

Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel