sama s sprejemnimi izpiti nisem imela nekih silnih težav.Ampak to je samo moja izkušnja. lahko imaš totalno filing da ti je šlo vredu, pa ni tako- in obratno in greš skozi
Sprejemni je sestavljen iz 4 delov in traja dva dni. vsako leto je približno enak, fore se če ne drugače ciklično ponavljajo.
Večina ljudi gre pred sprejemnimi na katerega od tečajev za sprejemne. tega je baje zdaj že kar precej. No jaz sem hodila h Miletu in sem bla kar zaadovoljna.
enkrat na teden smo se dobivali in risali, zraven nam je pa govoril raznorazne štorije s faksa - tako da smo malo dobili filing kako te stvari tečejo, kaki predmeti so itd.
meni je blo obiskovanje tečaja skoraj nuja, ker mi doma ni uspelo nič pametnega narisat. tam sem pa pršla, se lotila in vredu narisala.
V glavnem SPREJEMNI:
1. del je prostoročno risanje(dobiš predmet in ga narišeš npr šilček, sponka zidarskega odra, likalnik,vrhnji del vžigalnika.....)
2.del risanje po navodilu (pove ti neka navodila in ti to ilustriraš npr."imamo izložbo trgovine z meterskim blagom, blago je nagubano, v izložbi so blazine in škatla s širokimi trakovi. fasada stavbe je zanimiva. nariši v centralni perspektivi
3. del je kot test (malo računanja, logike,Escher...)
4.del je razgovor.v bistvu se pogovarjaš z enim od profesorjev. on te kaj vpraša, ti mu nekaj odgovoriš, če pa te nič ne vpraša, moraš pa narest tako, da je vsem skupaj čim manj nerodno. pogovor v katerem si lahko vprašan nekaj ful pametnega, alpa same bedarije. gledajo po mojem v glavnem kako reagiraš
in pol .ez nekaj časa izveš za rezultate in je to prvi šok, in čez nekaj časa, ko začne faks doživiš drugi šok, ker ni lih tako, kot si si predstavljal

(v prvem letniku malo zatežijo)