Kaj se zgodi po smrti?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori

Kaj se zgodi po smrti?

Čisto nič...pač umreš in je vsega konec
46
33%
Reinkarnacija (ponovno rojstvo)
76
55%
Greš v pekel ali nebesa
17
12%

Skupaj glasov: 139

Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Kaj se zgodi po smrti?

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

Ste že kdaj razmišljali o tem, kaj se zgodi z nami ko umremo? Vem da je to stvar lastnega prepričanja, ampak vseeno mislim, da lahko razvijemo debato o tem.

Ali kdo od vas verjame v reinkarnacijo? Jst osebno sem prebrala knjigo od Michaela Newtona Potovanje duš, kjer je bilo napisanih kar nekaj zanimivih stvari s tega področja. Mene sicer knjiga ni 100% prepričala v obstoj reinkarnacije, ampak vseeno je pri meni spodbudila razmišljanje glede tega. Človek se po branju knjige res začne malo spraševati o vsem tem.

Na splošno mislim, da je človeško bitje nekaj zelo globljega, kot si mi lahko predstavljamo. Mislim, da človek ni uničljivo bitje in da po smrti na nek način biva dalje (nekje druge, v drugi dimenziji). Prepričana sem, da je človek skupek nekih energij ki preživi smrt.

Življenje se mi zdi kot eno izmed potovanj. Mi le potujemo skozi čas. Ko umreš živiš nekje naprej na drug način. Nekako se mi zdi nemogoče, da bi bilo po smrti vsega konec, ker potem ne vidim smisla v našem obstoju. Torej, ste kdaj razmišljali o tem, kaj se z vami zgodi po smrti?
Zadnjič spremenil Frenkie, dne 22. Jul. 2007 11:30, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
Tanja__
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tanja__ »

In pol se vprašamo kakšne veroizpovedi v bistvu smo... :)
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Kraj: na eni zvezdici
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a kiki* »

Frenkie Preber si knjigo Potovanje duš, so prov primeri ko je en delov regresije pa je pol vse opisano kaj je folk doživljov pa kdo jih je prčakov pa kok in v kaj so se reinkarnirali. jst v to 100 % verjamem in mi je pol tud mal lažje sprejet smrt.. tist k umre mu ni nč hudga in duša se počuti dost svobodna k se znebi telesa, materializma...
marakeech
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a marakeech »

Jst vrjamem v reinkarnacijo.
medejka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljublana

Neprebrana objava Napisal/-a medejka »

tud jz vrjamm v reinkarnacijo...pač ko umreš truplo začne propadat in pač čez neki časa neki nastane iz tega... se ji nujn da člouk čeprou cikel bi biu pa zanimiu... mugoč bo pa iz mene čez kakšne 200 let drevo :razz:
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

mene ful zanima kaj sm bla v prejšnjih življenjih in bom šla prov enkrat kmal narest regresijo...
Zadnjič spremenil kiki*, dne 05. Feb. 2006 19:35, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

marakeech napisal/-a:Jst vrjamem v reinkarnacijo.

same here ;)
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
sonč|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a sonč|ka »

Jaz tut verjamem. Čeprav sem bol prepričanja, da duša zapusti telo in se potem naseli v drugo telo kot pa za dejstvo, da se nekaj zgodi z našim telesom. Ker duša ziher ne umre takrat kot telo. Huh ja...to je tema za mene. Ful dosti berem takšnih knjig. :)
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

Js bom umrla in to je to. Ne bom sla v nebesa in ne bom se reinkarnerala. Kam boste pa drugi sli, pa ne vem :)
bounce around kai like bunniez
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

tvoja duša se zihr še ni dostkrat reinkarnirala al se pa sploh še ni k tok govoriš... boš vidla pol...
_Le`Ona_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: MS/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a _Le`Ona_ »

kiki* napisal/-a:mene ful zanima kaj sm bla v prejšnjih življenjih in bom šla prov enkrat kmal narest regresijo...

Kaj sem bla v prejšnjih življenjih, tud mene zanima...enkrat v bodoče si bom šla tud jst narest regresijo...
Kdor upa, vztraja, kdor vztraja, zmaguje...
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

jst poznam enga k je šou na regresijo in čist verjamem da je to to... pa tud k sm Potovanje duš prebrala mi je vse jasno ratalo...Zofi tvoja babica je pa zihr tvoja vodnica...vsak ma enga vodnika k ga vodi skozi življenja, te pričaka ko umreš, se s tabo pogovori...

Kaj boš pa v naslednjem življenju je pa odvisno od tega kaj si že bil, kakšne izkušnje si mel,odlčš se pa zmeri sam z vodnikom kaj boš... zmeri več daš čez, bolj je duša nematerialna, nezahtevna...zajebano je to razlagat...

jst se sploh ne bojim več smrti... ko človek umre ne trpi, duša se počuti svobodno...sam ljudje smo ponavad preveč egoistični pa mislmo sam nase ko nam kdo umre...
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

sej to ni smrt,telo je sam za nabiranje izkušenj to je sam potovanje duš...
Zofi bom ti dala eno knjigo, ker je res fajn...men jo je Žiga dal k mi je dedek umrl in ne rečm da mi je blo lahko sam sm pa mirna k vem da je vse kul... pa da se itak še vidva...ko umreš te ponavadi pričakajo tvoji najbljižji in v telesu k ga pač ti prepoznaš... pa itak ga čutm na vsakem koraku...vem da me čuva in nism več tok žalostna k ga ni ampak vesela k mi je tok velik dal...pa da sm mela tako osebo k sm se od nje velik naučila...itak bi blo lepš da bi meli osebo-telesno skoz pr seb, sam sej tud duhovno se še čutmo...
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

kiki* ja sm slišala za to knjigo Potovanje duš, baje je ful dobra! Sicer sm že kar nekaj literature glede reinkarnacije prebrala: Tibetanska knjiga zivljenja in umiranja, Usoda duš, Tao vodenja in moram rečt da od takrat vse bolj verjamem v reinkarnacijo!

Jst sm prepričana da mi samo potujemo skozi čas. Vsi imamo spomine iz prejšnjih življenj, vendar le podzavestne! Lahko pa jih "obudimo" s pomočjo hipnoregresije.

kiki* Sam mene bi blo kr mal strah da bi mi kdo izvedel regresijo. Ker baje ma lahko ta vpogled v prejšnje življenje negativne posledice. Npr. človek lahko izve kej zelo slabega iz prejšnjega življenja in pol ti to čist na psiho udari... Lahko tud pride do spremembe identitete in začneš živeti po tistih osebnostnih lastnostih ki si jih mel prej...

Preden umremo naj bi doživeli en zelo hiter preblisk o celem našem življenju. V bistvu spoznaš kok je to življenjsko potovanje kratko!
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Mene ni strah regresije... sej valda vem da v kolkih življenjih sm bla da ni blo vse dobr pa itak da sm tud umrla drugač ne bi bla zdej v tem telesu in tem lifu...rada bi sam enkrat doživela to prej da vem kaj pričakovat pa kaj so moji k so umrli doživeli na tej poti...

men so pa kul še Pot popolnosti,Gary Zukav: Domovanje duš. Usoda duše je pa nadaljevanje Knjige potovanje duš sam še nism prebrala...

To je pa prvi primer iz Potovanja duš, sam to sm našla
http://slike.cangura.com/upload/1072/p11.jpg
Zadnjič spremenil kiki*, dne 05. Feb. 2006 22:12, skupaj popravljeno 2 krat.
Odgovori