Mačja bolezen / microsporia

Za dušo in telo.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Mačja bolezen / microsporia

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Zanima me ali je katera že imela to bolezen? Koliko časa je trajalo, da se je pozdravila? Zanima me tudi, ali ste nosile čez flekc gazo ali ne?

Sama imam trenutno to bolezen in me najbolj zanima to glede gaze. Kajti dermatolog mi ni nič rekel ali moram nositi gazo ali ne. Od ljudi pa sem dobila različne informacije.

Lp
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

A je to ta bolezen, ki je ful nevarna, če se okužiš v nosečnosti?

Pa bolj bi spadalo tole pod Zdravje kot pod Lepoto...
nady_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nady_ »

Kakšna pa je ta bolezen? Namreč sem med.sestra, pa prvič slišim za njo :oops:
opium
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: neutral zone
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a opium »

js sm to mel ene 15 let nazaj, ubistvu nas je mel kr pol bloka. js sm mel še srečo d sm mel čist malo na prstu na roki. ni blo nobene panike, neki sm mazu in je hitr zginlo.
bonnie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bonnie »

Jst sem tud to staknila to že kar en čas nazaj :evil:
Izgledalo je pa tako, da so se mi na roki pojavili okrogli izpuščaji, ki sem si jih morala kar en čas mazati s kremo, ki mi jo je predpisala zdravnica, pa ves čas sem si to tudi pokrivala z gazo (še dobro da je bila že jesen in sem imela dolge rokave čez :D )
Sicer ni to nič hudega, samo ful dolgo traja, da fleki izginejo.
If you try you may fail, if you don't try you're guaranteed to fail
MySelf
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a MySelf »

jaz se ravno ne spomnim ker sem bla mala.. mela sem po roki in po lasiscu- na tilniku.. nisem nosila nobene gaze, sem se pa morala nonstop mazat z eno kremo (ki nevem kako se imenuje), pa nisem se smela praskat po glavi da mi nebi za nohte prislo ..

ne spomnim se kolk dolgo je trajalo... pa se moja sestra se je nalezla od mene :(

vem pa da je psa zelooooooooooooo tezko pozdravit, ce sploh :(
¤¤ Boy what we do, And where we do, The things we do, Are just between me and you ¤¤
Intet
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Emona

Neprebrana objava Napisal/-a Intet »

Bivša sošolka iz srednje šole, jo je mela v OŠ, sam so se ji fleki pojavl po glavi in je mogla tisti predel mal pobrit (v kolkor ji lasje niso že sami odpadl). Mal je hodla okol s kapo, pol so pa zrasl pa je blo fajn. Sam kaj je uporabljala, pa ne vem...
To bring the pieces together rediscover communication.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

stara zdej si pa dobra za pol leta........jst sm mela mačjo bolezen ene par let nazaj...sicer ni nič hujšega, ampak je zdravljenje bedno in dooolgotrajno.Sprašuješ o gazah.....ja vse hrastice morš met pokrite-zaflajštrane, ker se z dotikom teh hrastic in potem predmetov, ljudi,živali ta bolezen zeloooo hitro prenaša.Čimbolj zabakadiraj hraste, da se bakterije ne bojo širile!!!!!!!seveda namažeš s kremo (predvidevam da so ti dali daktrin) in potem dobro dobro zaflajštraš, al pa pokriješ z gazo pa oblepiš podolgem in počez z belim medicinskim salotejpom.
Potem pazi na lase!!!!!!!!!če se ti bolezen razširi na lase ti vsi odpadejo in potem dolgo časa ne zrastejo ali pa tud sploh ne!!!!!!!!!!!!!!!!!jest sem pol leta nosila čop, lase pa imam čez rame-obup.
Potem morš uporablat (če nočš da to dobi cela familija) svoj pribor za jest, svojo brisačo, svoje obleke..itd...vse svoje, da ne prenašaš tega okol.
pa do konca zdravljenja nobenih bazenov, savn, solarijev....
toliko se jest spomnm od takrat...če se pa še kej spomnm ti pa sporočim.
pa glej, da boš upoštevla to kar sem ti napisala-sploh to z lasmi!!!

uspešno zdravljenje!!!!!!!!!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

aja pa ne smeš se praskat, ker s praskanjem to prenašaš na druge dele telesa.ni pa bolezen nč pretresljivga-edina slaba je to zaradi las.če imaš pa živali doma, jih pa pelji h veterinarju pa bojo dali zdravila-živali se tud čist lepo pozdravjo od tega in mislm da ni smrtna ta bolezen.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

no hvala za te informacije. Ja to sem slišala, da zna biti zelo nevarno za lasišče. No bom upoštevala to in sedaj vedno nosila gazo čez moj flekec. :D
Zanima me še to: Ali je res, da ti mora mikološki pregled(tisto ko ti z nožkom praskajo kožo dol) vsaj dvakrat pokazati negativen izvid. Češ, da se moraš toliko časa zdraviti dokler, ti ta izvid ne pokaže dvakrat negativno?

Pa se opravičujem, ker sem to temo dala pod lepoto namesto pod zdravje. Šele sedaj sem opazila, tako da prosim, da prestavite to zadevo. :oops:
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Spelina »

nady_ napisal/-a:Kakšna pa je ta bolezen? Namreč sem med.sestra, pa prvič slišim za njo :oops:

:razz: ccc...kako pa to...sej je ful znano!!!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Spelina napisal/-a:
nady_ napisal/-a:Kakšna pa je ta bolezen? Namreč sem med.sestra, pa prvič slišim za njo :oops:

:razz: ccc...kako pa to...sej je ful znano!!!

prešpricala tiste ure... :D :D :D
girlie
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a girlie »

To je mel moj brat enkrat I think... :gruebel:
Let the good times roll.
Uporabniški avatar
Dolce
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Dolce »

Joj to sem mela jst enkrat. Sam sem bla se zlo mejhna-v 3. razredu OŠ. Vem, da sem najprej mela eno kremico, pa so se mi pikice vseen mnozile, tko da sem mogla pol v bolnico. Pa ksn mesec al pa se vec me sploh ni blo v solo. Se pa to full prenasa!!
marateja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a marateja »

Moj bratec je imel to predkratkim. Pravzaprav se je prejšni mesec pozdravil.

S tem je tako. Če imaš manj kot 5 flekov po telesu, dobiš kremco s katero se mažeš, zjutraj in zvečer, čez pa imaš pokrito gazo, da se ti ne prenese drugam. Telovadba v šoli je prepovedana.

Če imaš več kot 5 flekov, ti predpišejo tablete, ki pa so tako močne, da ti lahko zaradi njih odpovejo ledvice. Zato tega večinoma ne predpisujejo, ampak te zadržijo na opazovanju v blnišnici.

Zdravi se pa nekje do 6 mesecev, pri živalih 6 tednov.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Odgovori