Naljubši film/zvrst?
- Mrs. Smiley
- Sramežljivka
-
- Kofetarica
- Kraj: Lj
- Kontakt:
Evo malo več o tem White Chicks (Bela modela)....
To sem iz nekod skopiral...Samo se mi ni dalo do konca prebrat
To sem iz nekod skopiral...Samo se mi ni dalo do konca prebrat

Marcus in Kevin sta policaja, ki morata pri šefu popraviti vtis. Odločita se za misijo varovanja bogatih dedinj in to zastavita tako, da se sama preoblečeta vanje in se nastavita za vabo. Problem je v tem, da sta temnopolta, njuni varovanki pa blond belki.
Zgodba
Na filmska platna prihaja komedija Bela modela. Shawn in Marlon Wayans igrata dva zelo ambiciozna a pod nesrečno zvezdo rojena FBI agenta, ki se našemita v dve gospodični iz visoke družbe. Zakaj? Da bi lahko pod takšno krinko kar največ izvedela o verigi ugrabitev, ki se dogajajo v visokih krogih. Kmalu pa ugotovita, da prodreti v visoko družbo le ni tak mačji kašelj. Kljub njunemu trudu se znajdeta Marcus in Kevin (Marlon in Shawn Wayans) na dnu in grozi jima celo izguba službe. Ko se izve, da nekdo grozi sestrama Brittany in Tiffany Wilson (Maitland Ward in Anne Dudek) , bogatima gospodičnama iz visokih krogov, namesto Marcusa in Kevina dobita nalogo, da varujeta ti dve sestri ravno Marcusova in Kevinova najhujša tekmeca Vincent Gomez (Eddie Velez) in Jake Harper (Lochlyn Munro). Da pa je ponižanje še hujše, dobita Marcus in Kevin nič kaj zavidanja vredno nalogo, da pospremita bogati sestrici od letališča do hotela v Hamptonu. To pa vendar tudi za njiju ni pretežka naloga. Ali pač? Namreč ko Tiffanyjin razvajen kuža Baby povzroči pravo zmedo na cesti, se zgodi pretep v katerem jih skupita tudi Brittany in Tiffany. Kaj pa zdaj? Taki ja vendarle ne moreta iti na veliki družabni dogodek smetane Hamptona. Njuna priljubljenost bi lahko upadla in potem bi bolj blesteli njuni najhujši tekmici Heather in Megan Vandergeld (Jaime King in Brittany Daniel).
Zdaj sta se Marcus in Kevin začela zavedati, da bosta brez dvoma ob službo. Kevinu pa se ob tem porodi ideja, kako bi lahko službo vendarle obdržala - On in Marcus bosta šla pod krinko kot ti dve gospodičnici Wilson in ob tem lahko še raziskovala primer o verigi ugrabitev. Kar dve muhi na en mah! In tako medtem, ko sta pravi Wilsonovi sestri na varnem v nekem luksuznem hotelu v New Yorku, se onadva odločita našemiti. Ampak kako to storiti, da bodo vsi verjeli, da sta Brittany in Tiffany? Na pomoč jima priskoči njun prijatelj iz FBI, ki obvlada vse tehnike ličenja in tako se preobrazba v bela modela tudi zgodi.
Idejo za film je dobil Shawn Wayans, pravi njegov brat, režiser, Keenen Ivory Wayans. "Brali smo revije in ena izmed njih je vsebovala članek o Hamptonu in visoki družbi tam. Shawn je bral nek intervju in se glasno zasmejal:'Midva z Marlonom bi mogla igrati dve takile gospodičnici visoke družbe'. Zdela se mi je čudovita ideja in vedel sem, da bo film zelo smešen, če nam bo to uspelo resnično posneti. Hotel sem, da bi bil film res dober in da bi izgledal prepričljiv. Seveda je bil največji izziv kako Marlona in Shawna preobraziti v bela modela. Moram pa tudi povedati, da film ne govori o kaki specifični osebi, tu gre na splošno vse o svetu glamurja in visoke družbe."
V filmu doživita Marcus in Kevin prvi test, ko se srečata s prijateljicami Tiffany in Brittany, - Karen, Liso in Tori (Busy Philipps, Jennifer Carpenter in Jessica Cauffiel). Seveda ta trojica takoj sumi, da sta njihovi prijateljici postali zelo drugačni, odkar so se nazadnje videle, ampak potem le skupinsko zaključijo, da sta si najbrž dali le povečati ustnice in operirati kolena in bela modela sta opravila svoj prvi test. Tekom njune nove identite ugotovita tudi koliko zamer je v tej visoki družbi in sredi marsikakšne sta seveda tudi Brittany in Tiffany, tako da vse skupaj zelo začini njunino igro kot bela modela.
Bela modela je film, kjer je dobro prikazan trud biti popoln v visoki družbi, o nesigurnosti, ljubezni in pripadnosti in po tem se Wayansov film razlikuje od drugih komedij.