Virus HIV in AIDS

Za dušo in telo.
Odgovori
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

Ravno sedaj sem prišla v Cosmotu do zgodbe o AIDS-u. Zelo zelo pretresljiva zgodba. Skoraj ne moreš verjeti, da je nekdo sposoben storiti kaj takega.

Ne poznam nikogar s to boleznijo, bi si pa želela spoznati način življenja okuženih. Sploh npr. te punce.

Sama o spolno prenosljivih boleznih (priznam) ne vem veliko. Ker sem še zelo mlada bi si želela, da bi nas o tem poučili več v šolah ali posebej za to pripravljenih seminarjih oz. podobnih predavanjih.

Mladi mislim da bi veliko bolje sprejeli tako predavanje ki bi bilo organizirano preko šole. Če je obvezno je pač obvezno, nekaj bo vsakgo zagotovo odnesel od tega. Nikomur ne bo koristila neka xy predstava, tako predavanje pa bi mogoče rešilo koga pred vsemi temi boleznimi.
girlie
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a girlie »

wannabe napisal/-a::eek: grozna zgodba

ne poznam nikogar ki bi bil okužen, pa tudi če bi koga poznala se ne bi do njega obnašala čist nič drugače kot do sedaj...

sex z neznancem pa res no way, never!!!!!!!!!

se podpišem+jst sm tud to zgodbo že prebrala....sad :cry:
Let the good times roll.
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objava Napisal/-a uršy »

metron napisal/-a:Sam neki bi dodal pri tej zgodbici - tole sm jz prebral, in kle manjka zaključek. Tale punca se je blazno sekirala, mislila na samomor, in šele po nevemkok mescih (pol leta?) se je šla testirat - do takrat pa je živela v peklu - na srečo se je izkazalo, da je mel tip sam bolan humor -al pa res pa se ni okužla. No, sj je vseno, sporočilo je jasno.
Prenaša se pa s krvjo (kri na sluznico ali ranico) ali spermo (semenska tekočina na sluznico).

Čak mal - zdej ne vem, a jst nism do konca prebrala al pa tle neki ni v redu......kokr sm jst brala, se je okužla.......al kva :?
CorfuGirl
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a CorfuGirl »

uršy napisal/-a:
metron napisal/-a:Sam neki bi dodal pri tej zgodbici - tole sm jz prebral, in kle manjka zaključek. Tale punca se je blazno sekirala, mislila na samomor, in šele po nevemkok mescih (pol leta?) se je šla testirat - do takrat pa je živela v peklu - na srečo se je izkazalo, da je mel tip sam bolan humor -al pa res pa se ni okužla. No, sj je vseno, sporočilo je jasno.
Prenaša se pa s krvjo (kri na sluznico ali ranico) ali spermo (semenska tekočina na sluznico).

Čak mal - zdej ne vem, a jst nism do konca prebrala al pa tle neki ni v redu......kokr sm jst brala, se je okužla.......al kva :?

Seveda da se je okužla.Pa saj na koncu piš da ne sme met stika z svojimi nečakinjami!Neven kje je napisano da naj bi šlo sam za bolano foro.
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objava Napisal/-a uršy »

CorfuGirl napisal/-a:
uršy napisal/-a:

Seveda da se je okužla.Pa saj na koncu piš da ne sme met stika z svojimi nečakinjami!Neven kje je napisano da naj bi šlo sam za bolano foro.

Ja ne vem kaj ta metron pol kle ene neumnosti prodaja :P ....sam k se ni nben nč zbunil glede njegovga posta, sm minla, da je res tko pisal in da sm jst kej spustila.

Drugač pa...mene je čist razpizdila tale zgodbica...tazga, k zanlš kej tazga nardi, bi jst zmlatla k vola :twisted:
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

No ja ni nujno da gre za isto zgodbo, samo spremenjeno. Saj piše v članku, da so pri tem tri faze prebolevanja. In tretja je faza neskončne jeze, kjer ljudje namenoma želijo okužiti nekoga drugega.

Torej mislim da se to res dogaja in ne verjamem da imata zgodbi isti vir.

Mislim da je bil nekoč celo film o nekem zdravniku, ki se je okužil s pacientovo krvjo. Potem ko je zvedel za bolezen, pa ga je preplavil občutek jeze in je kljub vednosti o bolezni operiral še naprej in tako okužil malo morje nič kaj slutečih pacientov.

Grozno!
opium
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: neutral zone
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a opium »

cotkica napisal/-a:Mislim da je bil nekoč celo film o nekem zdravniku, ki se je okužil s pacientovo krvjo. Potem ko je zvedel za bolezen, pa ga je preplavil občutek jeze in je kljub vednosti o bolezni operiral še naprej in tako okužil malo morje nič kaj slutečih pacientov.

Grozno!

kako pa je loh okužu paciente s tem ko je operiru??? edin če je namerno...
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a SIEENA »

Ja sej kokr sem jst razbrala s posta, jih je namerno :(

Prej sm po TV gledala neki o AIDS-u, ker je dons svetovni dan boja proti AIDS-u in pol naših ala zvezdnikov misli, da se prenaša s slino :roll:
This too shall pass.
marateja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a marateja »

SIEENA napisal/-a:Ja sej kokr sem jst razbrala s posta, jih je namerno :(

Prej sm po TV gledala neki o AIDS-u, ker je dons svetovni dan boja proti AIDS-u in pol naših ala zvezdnikov misli, da se prenaša s slino :roll:

očitno so AIDS zamenal z hepatitisom.....jaka razgledanost :roll:
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
marateja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a marateja »

a ste dons (oz. včeri) gledale E+, pa unga doktorja al kaj je bil, ko je razlagal, da se AIDS v bisvu ne razvije iz virusa HIV, in da je zdravilo, ki obstaja za ozdravitev, neke vrste nevarna droga

no sej ne vem če je bilo točno tko, sem bolj površno gledala in poslušala, bilo pa je, se mi zdi, neki v tem smislu kot sem slišala
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
nana*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a nana* »

jst sm pa brala v oni tud neki v tem smislu. da eni majo AIDS pa nimajo v sebi HIV-a in obratno. pa da HIV ni povročitelj AIDS-a ampak protivirusna zdravila. jao...kam gre ta medicina.
nataska.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nataska. »

Pohvale uredništvu za odlično zgodbo! Prebrala sem jo sama, tudi fant jo je včeraj na vlaku... Žal mi je, da se morajo take stvari dogajati, da nas šele potem kaj izuči. In pohvale dekletu, ki je to doživelo, ker je to delila z nami. Ne poznam te, ampak ponosna sem nate, da si se uspela pobrat in da zdaj želiš zaživeti življenje.
Uporabniški avatar
Slatka Mala
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Göteborg,Sweden

Neprebrana objava Napisal/-a Slatka Mala »

hm...tle ko berem vaše odgovore sm kr mal razočarana.zmer sm misla da ljudje več vedo o Aidsu pa očitno ne,mislm sj ne rečem da nimate pojma,sam se pojavlajo razmišlanja oz vprašanja ka bi vam že mogla bit znana,sploh zato ker je tolk te tematike okol nas.

zgodba je grozna,pa kasm prebrala sm pomisla,če bi bla ona bi šla nazaj pa ga fentam,sam kaj škoda je že narjena.člank je več kot odličn primer tega da se vedno morš soočt s posledicam,tuki najbol krute vrste ampak tko je,brezveze si zatiskat oči (tko kaj že Dalila rekla) s tem kao pa sj se mi nč nemore nardit ,tko ka ogromn folka razmišla.

jst poznam 2 osebi ka mata HIV, pr eni po 9ih letih napreduje v AIDS,pa obe trdta da je največja napaka v živlenju ta nezaščiten odnos,sam oba bosta plačala to s smrtjo medtem ko ogromn"prepametnih" ženskic kot najhujšo posledico tega da so frajerke pa so dale tipu brez kondoma zato ker kobajagi z njim ni dobr,vid to daso noseče :roll:
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

Maychy napisal/-a:Težava je ravno v tem, da ne gre samo za seks z neznancem. Tudi ko prvič spiš s svojim novim fantom je možno, da ima že od prej kako bolezen, če ni nedolžen, oziroma je vedno uporabljal kondom.

Zato vsem priporočam iskren pogovor o tem, še preden se odločite za prvi seks.

se strinjam! tudi ce fanta poznas ze x let, se vedno ga je lahko pa varala njegova prva in edina dolgoletna punca ali kaj podobnega. in tu se ne gre toliko za HIV ampak bolj za bakterijske okuzbe ipd.

zgodba pa je zalostna ja :cry: upam, da bo vedno manj tako naivnih deklet šadalo na take grde finte.
maria18
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: kranj

Neprebrana objava Napisal/-a maria18 »

to kar je tip naredil tej punci se mi zdi najbolj svinjsko....jst bi sla nazaj in bi ga ubila...seveda bi se najprej prepricala da me je res okuzil...sam kera budala lahko kaj takega naredi drugi osebi!!!
nikogar ne poznam ki bil bil okuzen s hivom tko da ne morem rect kako bi se obnasala sam sigurno bi se pa bala da ne bi pol se jst kaj staknila!!
Odgovori