Tamponi ali vložki
-
- Komunikatorka
- Kraj: Malo tu, malo tam
- Kontakt:
wannabe napisal/-a:enako! ne razumm zakaj so mercator and spar tamponi tok pocen.. edina (pametna) razlaga je, da je z njimi neki narobe, oz. da niso narjeni tko kot bi mogl bit.. uporabla jih pa nisem še nikol, tko da ne vem.. tut mene ne mot da so O.B. mau (no kr dost) dražji.. so vsaj bol zihri think..
A si že kdaj slišala za lastno blagovno znamko?
No fora je sam v tem, da so mercatorjevi tamponi v bistvu od viriane (vsaj mislim no, ne me lih za besedo držat!), ampak ker imajo gor svoj napis oz. škatlco so bl poceni (ker mercator poj nima stroškov z oglaševanjem in podobnim, ker je to pač samo njihova znamka)...
Jochie napisal/-a:mercator proizvajalcu najverjetneje garantira doloceno nabavno kolicino, tako ima proizvajalec bolj zasedene kapacitete, kar pomeni nizje fiksne stroske na enoto, proizvajalcu ni potrebno iskati kupcev za del proizvodnje, ki ga je zasedel mercator, ni mu potrebno oglasevati za tisti del kapacitet, potem zaradi bolj zasedenih kapacitet porabi tudi vec materiala, zato se lazje pogaja s svojimi dobavitelji glede cene, placilnih pogojev, itd....ce pogledate embalazo izdelkov mercatorjeve blagovne znamke, ima ta embalaza bolj preprost design (npr glitzi gobice vileda ter mercator)....in to vse zniza stroske....in s tem tudi ceno koncnega produkta v mercatorju...
kvaliteta mora biti pa na visoki ravni, mercator ne bo prodajal skart robe...
Jooooojjj ma dej to sploh ne paše v to temo ... sploh pa deci nimate pojma o teh zadevah ... tamponih in vložkih, tko da nimate kle kej pisat

Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Mislim da se tudi proizvajalci tamponov in vložkov tiče te teme, v nasprotnem primeru bi se na novo odprta tema v trenutku zaprla in šla pod to. Torej tu lahko govorimo tudi o tem. Moje mnenje. Če se motim me popravi.
Strinjam pa se v tem pogledu, da dokler nimaš merkatorjevega tampona v riti, ne govori o kvaliteti.
Strinjam pa se v tem pogledu, da dokler nimaš merkatorjevega tampona v riti, ne govori o kvaliteti.
Ma ubitvu maš prou intuki lahko govorimo o vsem kar se tiče vložkou in tamponov ... Katere znamke uporabljamo, katere vrste, s kateremi smo bolj zadovoljne ... vse ...
Samo me pa moti, da se v temo začne vtikat en moški, k ubistvu nima pojma o tem pa začne na dolgo in široko razpredat o eni stvari k jih itak že vse vemo ... Pol kle on začn o nekih marketinških potezah in o lastnih znamkah in jadi jadi ja ... k se pa men zdi da ... brezveze res ... k to pa nima nobene zveze s prvotno temo 

Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
No sj sm napisala da se v tistem delu popolnoma strinjam s teboj. Brez zamere
Sicer pa Merkatorju ni treba proizvajat takih vložkov kot tamponov, kajti kvaliteta je popolna polomija. Raje dam nekaj denarja več, pa tudi če s tem plačujem firmo. O.B. in Always sta še zmerej the best. Ostalih pa ne morem imet v sebi in na sebi.

Sicer pa Merkatorju ni treba proizvajat takih vložkov kot tamponov, kajti kvaliteta je popolna polomija. Raje dam nekaj denarja več, pa tudi če s tem plačujem firmo. O.B. in Always sta še zmerej the best. Ostalih pa ne morem imet v sebi in na sebi.
cotkica napisal/-a:No sj sm napisala da se v tistem delu popolnoma strinjam s teboj. Brez zamere![]()
Ma brez zamere ... seveda ...

Torej da ne bomo več OT, od zdej naprej teče debata spet samo o tem čemur je tema namenjena ... Kaj uporabljamo ... tampone ali vložke, kakšne, katere ferme nam najbolj ustrezajo ... kakšne izkušnje imamo s katerimi in tako naprej ...

Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
-
- Komunikatorka
Dorotea napisal/-a:lally napisal/-a:jz sam tampone... ne maram plenick
kako lahko zdržiš ponoči v štoplom tam notri?Nimaš občutka tesnobe in da nisi sproščena?No, nimam nič prosti tampono..ko kakm grem pa to jih tut sama uporabljam,ampak ponoči...zmešalo bi se mi.Verjetno nebi mogla spat.Svaka ti čast da zdržiš
Men je pa čist navadn imet tampon tud ponoč... je boljši filing, tko kokr v dneh brez menstruacije! sicer se zadnje čase skoz bol trudim, da vsaj za ponoči uporabljam vložke. Tko da bi lahko rekla, da je pri meni pri uporabi tako: 75% tamponi, 25% vložki

The key is, never stop doing what you love!
Jaz ponavadi uporabljam vložke, ker je po mojem boljše, da gre maternična sluznica čimprej ven iz telesa in se ne zadržuje v notranjosti. Tampone uporabljam, kadar moram kaj takega obleči, da ne morem imeti vložka (npr. tangice pod kakšne hlače). Tamponi so tudi krasni za kakšno ekskurzijo, ko nimaš wc-ja na vsakem koraku. 

omg kakšna primerjavaJochie napisal/-a:mercator proizvajalcu najverjetneje garantira doloceno nabavno kolicino, tako ima proizvajalec bolj zasedene kapacitete, kar pomeni nizje fiksne stroske na enoto, proizvajalcu ni potrebno iskati kupcev za del proizvodnje, ki ga je zasedel mercator, ni mu potrebno oglasevati za tisti del kapacitet, potem zaradi bolj zasedenih kapacitet porabi tudi vec materiala, zato se lazje pogaja s svojimi dobavitelji glede cene, placilnih pogojev, itd....ce pogledate embalazo izdelkov mercatorjeve blagovne znamke, ima ta embalaza bolj preprost design (npr glitzi gobice vileda ter mercator)....in to vse zniza stroske....in s tem tudi ceno koncnega produkta v mercatorju...
kvaliteta mora biti pa na visoki ravni, mercator ne bo prodajal skart robe...

as if.
Jaz uporabljam sam tampone, ker mam zelo rahlo krvavitev, prvi dan še teče nekaj ampak mam dosti en tampon za cel dan, drug dan ga še pol ne napolnim, tretji dan pa mam samo mini vložek...
Odkar jem tabletke, mam tako kratko menstruacijo, sem vprašala svojga ginekologa, če to mogoče ni dobro, pa mi je reko, da majo tak večinoma vse punce, ki jemljejo KT...
Odkar jem tabletke, mam tako kratko menstruacijo, sem vprašala svojga ginekologa, če to mogoče ni dobro, pa mi je reko, da majo tak večinoma vse punce, ki jemljejo KT...
Jochie napisal/-a:dejstvo je, da bi tamponi proizvajalca viriana bili drazji od identicnih tamponov istega proizvajalca z blagovno znamko Mercator ali Spar.
Se strinjam, čeprav sem skoraj 100%, da za Mercator izdeluje tampone Tosama enako kot za Viriano.
Jest kupim najcenejše, Jessa v DMu, za 32 mini tamponov dam 500 sit, za tak denar bi od ob-ja dobila kvečjemu 4 tampone, kar se mi zdi absurdno. Pa tile iz DMja so mi čist ok, nimam nobenih težav.
Uporabljam jih tudi ponoči, saj je takrat krvavitev itak šibkejša, pa bolj sproščena sem, kot pa da bi imela med nogami tist vložek, pol se še obrnt ne bi upala, ker bi me skrbelo, da se je spodaj vse premaknilo, hehe..