Gastroskopija

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 01. Jan. 2009 22:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukrck »

LyLa napisal/-a:Vidm vas je že kr neki blo na takem pregledu, pa me zanima če je kakšna mela hude težave, kot so krči - zares boleči, taki da ne morš hodit zard njih v želodcu? :/

Aha, jst sm mela. :( Ampak pr men je blo to zarad živcov večinoma, pa sm poj dobila ranital, pa dohtar mi je reku, da naj neham pit kavo in kadit, tko da sm kavo nehala pit, kadit pa ne :oops: , in je blo kr velik bolš. No zdej pa že več kot 1 leto nimam več teh problemov. (tok, tok, tok)

A pa maš kšne tablete za želodec?
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
C_r_N_a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a C_r_N_a »

Lyla!Tudi jaz sem imela tako hude krče, da nisem mogla hodit..pol sm bla nekaj ćasa v bolnci pa so ugotovil da zarad rane ne žalodcu.Men je ful pomagal, da sem vsak večer vzela Ranital(tud ko nism mela bolečin!).Drugač se moraš pa zelo pazit(nikol ne tableto vzet na prazn želodec, zjutraj poskušaj vedno jesti, izogibaj se kave in cigaretov ter alkohola!Vsaj dokler se ti stanje ne umiri.
Uporabniški avatar
a_nima_učk
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: raj na zemlji

Neprebrana objava Napisal/-a a_nima_učk »

kr.ena napisal/-a:
a_nima_učk napisal/-a:ja res vnetje želodca ali celo rana ful boli :cry:
vam povem iz prve roke, ker mi je res vsak dan hudo in mi je slabo :cry:
zdaj jem tablete dva dni in bomo videli, če bo pomagalo :!:
ziher pa to pride od živcev, nekaj pa se tudi lahko podeduje, baje.
no moj dedi in ati sta imela iste problemu kot jih imam zdaj jaz :ertrink:

Katere tablete pa ješ? Jaz imam nexium in mi pomaga. Je pa res to večinoma od živcev, ne toliko od hrane, se mi zdi.

men je zdravnik napisal ortanol
Uporabniški avatar
a_nima_učk
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: raj na zemlji

Neprebrana objava Napisal/-a a_nima_učk »

no jaz ne pijem kave in ne kadim tako, da res nevem kaj še naj naredim, da bo boljše :cry:
sicer pa se mi zdi, da moje tablete že malo delujejo, ker je resnično boljše-že tri dni me ni bolelo tako fejst kot prej vsak dan :D
.:sonchika:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Malo tu, malo tam
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a .:sonchika:. »

Tudi jaz sem že bila na gastroskopiji. Skrajno neprijetna reč in bilo mi je neznansko slabo. Kar na bruhanje mi je šlo, ampak ne moreš bruhniti in potem prav grozno rigaš. Grozen občutek. In nikoli več tega ne bi ponovila.
Sem imela pa stalno razjede na dvanajstniku in so na koncu ugotovili, da je to psihične narave.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 01. Jan. 2009 23:36, skupaj popravljeno 1 krat.
C_r_N_a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a C_r_N_a »

kr.ena ima prav!Ultop moraš vzeti na prazen želodec, druge tablete(npr.Aspirin, Naklofen itd..) pa povzročajo rano na želodcu in jih je zato bolje jemati po obroku!Probaj nekaj časa jemati Ultop da se ti rana dokončno pozdravi!Pa tudi čegumi ni dobro veliko žvečiti če imaš težave z želodcem!Drugače pa pazi na prehrano, ne jej preslanih, premastnih, prekislih stvari...Sej bo bolš boš vidla :)
.:sonchika:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Malo tu, malo tam
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a .:sonchika:. »

bistveno je to, da se rešiš stresa. Nič drugega dolgoročno ne pomaga. Jaz sem zaradi tega stresa precej tvegala in mi ni žal. Zdaj je počutje bistveno boljše.
nana*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a nana* »

Men je tut zadne čase skoz neki slabo pa želodček me boli, pa sm šla k zdravnici in mi je dala Ultop (morš vzet zjutri na prazn želodec). Mislm da mal pomaga, saj želodec me ne boli tolk, sam slabo mi je pa še kr mal. Drgač pa mene tut čaka gastroskopija če ne bo dobr, ko vse tabletke pojem. :(
Drgač pa če mate probleme je tut fajn pazt kaj jeste pa pijete. Men je zdravnica rekla nj ne pijem mleka pa kamilc pa ne jem sladkarij :cry:
Je pa fajn pit kšne čajčke k niso prow močni, npr. meto al pa kšne baby čajčke k nimajo velik kamilc.
Uporabniški avatar
smehec
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a smehec »

meme tudi gastroskopija čaka.. me ful želodec boli in slabo mi je. p ami je zdravnica najprej predpisala dijeto pa talcid tablete, pa ni blo boljše, pa sem še vedno na dijeti, pa zdaj jemljem ortanol in talcid, pa še vedno ni nič boljše..tak da moram na preiskave :( jaz tud mislim,d a ima stres pri težavah z želodcem zelo veliko, če ne vse (če ne kadiš,ne piješ alkholoa in kave in ne ješ mastne hrabe) :roll:
Ne sanjaj svojega življenja. Živi svoje sanje!
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

LyLa napisal/-a:No evo za mano je... Trapast se sliš, sam sporoščenost igra ključno vlogo. Pa ljudje smo ful različno občutljivi.

Drgač pa jst sam molm da mi u lajfu več nau treba it. Požirat pa tud nam mogla še 2 dni zih, pa skor sm mu ugriznla u uno ceuko. Baaaaaah...konc te zgodbe zame :cry:

izvidi pa zaenkrat u redu.

super ... važn, da je pikc zdrau ... hvala ker si sporočila, da si oK ... :bussi:
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

ojoj.
No lepo da si mimo.

To je pomoje ful neprijetna izkušnja, jest upam da mi je ne bo treba prestat.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

Ker se je v tej temi že pisalo o rani na želodcu, bi rada dodala članek Dnevnik
sapramiška
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljubljana

gastroskopija

Neprebrana objava Napisal/-a sapramiška »

Lep pozdrav.Res je ,da ljudje ,ki slišijo nekaj o gastroskopiji ponavadi ratajo panični.ljudje jih vznemirjajo,kako je to grozno,boleče it...Jaz bila sama že 4 krat.in ja ni prijetno,če se potrudiš in sodeluješ pa hitro mine.jaz imam odličnega gastrologa.dr Ivo Frkolj v tpc murglah,res je samoplačniško,vendar je osebje in on neznansko prijazno in pozabiš na strah,najbolje je biti sproščen.vso srečo
Odgovori