Ginekologija [Združene teme]

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
Playgirl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Playgirl »

Hvala in oprosti, bejbika. :D

Torej, hvala za odgovore...bom počakala še mal na tiste, ki jemljejo več kot 5 let npr.

A ni tko, da če jemlješ tabletke imaš vsako leto pravico do pregleda? Vsaj meni je tako rekla in me redno vsako leto naroči.

Glede krvi pa sprašujem, ker je mene lani, po 7 letih jemanja poslala na tak odvzem. In ugotovili so ena odstopanja, zato sem mogla takoj prekinit z jemanjem. No, zdej sm jih končno spet dobila nazaj, prej pa opravla nekaj obiskov na KC. Strašil so, kot da je skor konc z mano, na konc pa rekla, da sm 100% zdrava.

Zdej me pa pač mal zanimajo izkušnje drugih punc.

S svojo ginekologinjo sem pa zelo zelo zadovoljna. :)

Aja, pa ne strašim, samo mal opozarjam. Men moja ginekologinja vedno reče, če imamo možnost to izvest, zakaj ne bi.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Playgirl napisal/-a: A ni tko, da če jemlješ tabletke imaš vsako leto pravico do pregleda? Vsaj meni je tako rekla in me redno vsako leto naroči.

tut pri men je tko. lani se nisem naročila za pregled, mi ginekolog sploh ni hotu recepta za tabletke podpisat. če ješ tabletke, moreš it enkrat na let na preglet.
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

mily napisal/-a:
Playgirl napisal/-a: A ni tko, da če jemlješ tabletke imaš vsako leto pravico do pregleda? Vsaj meni je tako rekla in me redno vsako leto naroči.

tut pri men je tko. lani se nisem naročila za pregled, mi ginekolog sploh ni hotu recepta za tabletke podpisat. če ješ tabletke, moreš it enkrat na let na preglet.

ah kje
to pa ni res
vsaj pri nas ne
kolegica jih jemlje pa ni bila že več kot 2 leti na pregledu

jest grem zarad sebe vsako leto, drugače je baje dovolj na 2 - 3 leta
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
Playgirl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Playgirl »

Ok, takrat k je to prišlo v veljavo, je res blo rečeno, da vsaki ženski pripada pregled na 3 leta....razen če...

...in tukaj notr baje paše tut jemanje tabletk.
principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

Maychy napisal/-a:Praviloma naj bi bila vsaka ženska pregledana ob začetku spolnega življenja, potem naslednje leto, nato pa na vsake 3 leta.

Glede odvzema krvi pa nimam pojma. :?

koker kje,... moja ginekologinja ne pregleduje pred 20. letom:..... :?
tko, da ja,...
Ancica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Ancica »

principesa napisal/-a:koker kje,... moja ginekologinja ne pregleduje pred 20. letom:..... :?
tko, da ja,...

:?: :?: :?: Zakaj ne?
Uporabniški avatar
karmy21
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Cambridgeshire

Neprebrana objava Napisal/-a karmy21 »

mene ginekologinja pokliče na pregled vsako leto... drgač pa zarad tabletk hodt tja ker mora zmert pritisk in težo, če je še v mejah normale...
@
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a @ »

Ko sem jst svojo ginekologinjo vprašala, če morm zdej na 3 leta hodit na pregled, mi je rekla, da lahko pridem 5x na leto al pa na vsakih 5 let...No, se bolj držim tistega njenega prvega predloga... :D
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a nutella »

Zadnje mesece sm bla zarad problemov vsake 14 dni na pregledu. zdej se je vse skp mal umirilo, ampak morm hodit vsake 3 mesce...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Uporabniški avatar
taPridna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a taPridna »

Js že od od aprila hodm na 21 dni k mam tok problemom-adijo!!!

pa - pa :D
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

Ancica napisal/-a:
principesa napisal/-a:koker kje,... moja ginekologinja ne pregleduje pred 20. letom:..... :?
tko, da ja,...

:?: :?: :?: Zakaj ne?

neb vedla,.. sm tko ma tm,.. zd dom bežigrad narjen,. kaj pa vem,..
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a norolescentka »

@ napisal/-a:Jaz sem bila prvič pri ginekologu pri 18-ih, tudi zaradi tabletk in sem vseeno opravila pregled. Kot so že povedale ostale, je pregled potreben po dopolnjenem 20. letu in to vsake 3 leta... No, v praksi pa je vse odvisno od ginekologinje oz. ginekologa.

sam pol je pa res to neki novga, jst sm sla pr 17h samoplačniško sam me je pregledla, še ultrazvok nardila...pa ne vem zej :nixweiss:
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a norolescentka »

girl007 napisal/-a:
mily napisal/-a:

ah kje
to pa ni res
vsaj pri nas ne
kolegica jih jemlje pa ni bila že več kot 2 leti na pregledu

jest grem zarad sebe vsako leto, drugače je baje dovolj na 2 - 3 leta

men se to kar dela tvoja frenda ne zdi zdrav
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
micy17
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a micy17 »

jst k sm sla prvic k ginekologu sva se najprej sam pogovorila in sm dobla tabletke pol cez pol leta sm pa mogla it na pregled da je preveru ce je vse kul in ce mi tabletke odgovarjajo!!zdej pa sam hodim po recept da dobim tabletke!!pregled mam pa enkrat na leto!!
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Mene pa zanima kako ginekolog ve kakšne tabletke potrebuješ. Prebrala sm da začne z unimi z manj hormoni pol pa po potrebi premenja na une z višjo hormonsko vsebnostjo....
Prebrala sm tudi, da je ena punca zanosila, ker so za njo predpisane tabletke vsebovale premalo hormonov in je potem šla splavit.... (to da so imele premalo hormonov ji je povedala njena ginekologinja)

Torej, kako ginekologinja ve, da so za neko punco malo hormonske tabletke dovolj zanesljive da ne zanosi??
Jz sm bla prvič pri njej in je trajal pogovor recimo 10minut... kako pol ona ve, da bojo uredu???
Odgovori