jst rada dolgo spim...zato bi rada poklic, ki bi zavzemal cas nekje od 9h naprej...al pa gibljivga....
drgac pa bi bla rada koristna-vzgajala te zmer bol nemogoce mulce, al bi bla pa pisateljica, tv voditeljica, naj kuharca na svetu al pa modna svetovalka
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
p0LhY napisal/-a:jst bi bla pa rada sodnica. sam ne na ksnem zahojenem okrajnem sodiscu ampak wsaj na okroznem, ce bi se dal pa kr na ustavnem .
drgac sem pa opazla da ws ful welik na pravo hod? a to wse v lj? bi se mogle kdaj na kawici dobit .
to sm si jst ud želela bit od 3. razreda OŠ ...pol me je p minil- mojem zato k jih je itaq preveč na pravnem področju. čeprav me p še vedn nekak vleče . glede poklica namreč ful niham- všeč mi je delo z ljudmi (splošni zdravnik al p psihiatrinja) poleg tega si pa ne morm pomagt d bi skočla iz svoje politične kože .... tko d bi biu moj sanjski poklic verjetno mešanica vsega tega:); čeprav newem če je to glih možn...
ne ni možno...izvršilna (parlament) in pravosodna veja oblasti sta ločeni
Da te popravim, parlament ni izvršilna veja oblasti, ampak zakonodajna, izvršilna je vlada in državna uprava.
No moj sanjski poklic je zdravstvo!Končala sm srednjo zdravstveno šolo zj pa končujem študij na Visoki šoli za zdravstvo in komej čakam da bom dipl. medicinska sestra!!!
metron napisal/-a:Jz tut študiram sociologijo, sam se mi pa zdi, da mamo mi čist drug pristop kot pa zgodovina. Ne vem, kako bi to dvoje združil. Poleg tega je v sociologije bore malo primerjalne metode. MHO. lp
Zihr na FDVju študiraš ne
Ne vem, kako je pri vas, na FF-ju smo morali dostkrat tudi pri sociologiji poznati zgodovinsko ozadje zadev. To so nam kolegi, ki niso imeli zgodovine zraven zelo zavidali, saj so se oni morali malo bolj trudit, nam je bilo pa vse že več ali manj jasno. Kar se pa tiče uporabnosti sociologije in sociološkega razmišljanja pri zgodovini, pa je vsekakor tega premalo. Predvsem to sem jaz pogrešala skozi študij, saj je bil poudarek še vedno bolj ali manj na faktih. Ampak to je pač taka "zgodovinska šola" na FF-ju.
Hmm, js sm to tut nameravala studirat-kombinacija soc-zgo. Pa mi je sestra rekla, da je to too much, zrd tega k so oba predmeta full obsirna in da bi mela full izpitou. A loh uprasam kok izpitou pa je potem use skup (soc+zgo) na leto?
Drgac pa...full nimam pojma kaj je moj sanjski poklic... zmerej sm sanjala,da bi bla igrauka...ampak ne v slovenskih muvijih k so mi bedni. matura je pred mano js pa nimam pojma kaj bi sploh studirala...
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
pjotra napisal/-a:Mene pa zanima, kakšno službo si želite, kakšen je vaš cilj in kje in kaj bi najraje delale. Pa koliko ste pripravljene narediti da boste prišle do tega cilja?
Mah ne želim si službe!Se mi zdi,da je to neke vrste ujetništvo Madonca...kako razložiti mojo sanjsko delo na najeonastavnejši način?! Denar dela denar...to je najkrajša definicija...moje sanjsko delo delati denar! Izkušnje in znanje si že nabiram...zdaj je samo še na meni kako bom znal z njim razpolagati!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE