Priznam, da... #21

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Priznam, da... #21

Odgovor Napisal/-a v-e-s-n-a »

Priznam da:

- mi je zanimivo, da se tega dopusta zdaj sploh ne veselim. Ne razumem čisto…
- jutri začnem z eno zadevo in me zanima, kako se bo razpletlo…
- ^^^ upam sicer, da nisem že prepozna
- me živcirajo vse te priprave, pa še nakupi v zadnjem momentu :rolleyes:
- ^^^ bom mogoče jutri našla kakšno lepo torbo za na plažo in klobuček, ki paše zraven
- komaj čakam soboto. Sicer jih bo nekoliko manj, pa vseeno. Lušno bo! Ona se tudi že veseli :kuss: :jump: :birthday:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a hayley »

- dobro, da se noben pri temu otroku ne ukvarja z astrologijo, kdaj ni dobro, da je rojen.. saj ne vem, a je pri prvem bil pri kaksni astrologinji ali kaj je ze bila vse fora… samo zdaj se mu zdi pozitiven dan oz vpliv solsticij, samo ne vem ce bo takrat, razen ce bi se kaj fizicno pregnala ali natelovadila do takrat, z zdejsnjim gibanjem, ni nic takega, da bi me pognalo… ginekolog tudi komentiral, da misli, da bom normalno se prisla na pregled v torek…
- sem zdaj sama doma, pa se morem malo lotit likanja in pospravljanja cunj, preden grem se na ostale opravke
- ma ni mi vsec, da bi bila njegova mama vec dni tu pri nas, (ma tudi ko ie na obisku nikoli ne pazi otroka samo ona, da bi midva lahko kaj drugega delala ali postorila tisti cas, ga pac moreva zraven pazit oz jaz)preden bi sla rodit.. skor rajs bi bila malo sama na zacetku poroda, da on mene tja pelje pa malega nazaj domov in caka na varstvo…itak mogoce osebje njega pozna, pa ze tako v glavnem vse zenske komentirajo, da so v redu tam…
- se mi zdi, da so mi ratale 2 majhni striji na trbuhu, ker pri prvem nisem imela nic..
- sem ze tik pod 80 kg, bom vidla ce me natehtajo tako, na pregledih, da bom sla cez to mejo do poroda, zdaj imam naslednji pregled prvic toliko pozno, da ne bom kogla tesca se it tehtat, sicer pa od zacetka dobila 20,5 kg do sedaj. Pri prvem sem v bistvu tocno 20 kg dobila zadnje tehtanje pred porodom, 2 dni prej.
- se mi zdi, da je zadnje dni cutit vecji otrok, ce stojim in se gibljem ne, me pa moti, ko poskusam spat na boku… mi zdaj na zadnje gin ni delal meritev, ker je bilo samo en teden od zadnjega pregleda in meritev
- jao spet se mi zdi da sem vec jedla ta teden, morem malo pazit..
- ne vem, a bo zdej isto hudo kot prvic ali se kaj hujsega ali lazje.
- mi ni sel trebuh nic dol, cisto do vrha tega med rebernega prostora imam na sredini reber zdaj in ker je tokrat ta znotraj za posteljico in posteljica zunaj in ne more toliko ven brcat, je filing, da se premika in odriva se visje kot imam spodnje rebro
- ena od nasih najemodajalcev, ker sta oba brat in sestra, pa prav do 3 leta ne bo delala in je doma z otrokom, ki je eno leto mlajsi od nasega, obcasno menda naredi kaksno racunovodsko nalogo za domace podjetje…
- zdej te pri takem trebuhu ljudje pa sprasujejo, ena prijateljica od prijateljice, kateri mesec sem, frizerka koliko se imam, ampak na tak nacin, kot da ne misli, da sem cisto pri koncu in je pol presenecena, ko ji nazaj povem… ne vem ali je to vljudnost pri nekaterih ljudeh, ker je kao neprijazno v naprej sklepat, da je kaksna tik pred rokom, ce v resnici ne bi bila…
- smo oz neke stvari je kar vecinoma moj, ker je ta teden od torka zjutraj naprej doma ful spucali kuhinjo, kopalnico, (jaz sem pa do zdaj vec stvari posprqvljala- sortirala, organizirala kolikor sem vedla smiselno, bolj od tega, da bi skos samo za ciscenje si jemala cas) kot ni se nikoli bilo po tistem, kar smo se vselili, ker smo imeli obisk najemodajalcev pri nas, ampak v eni sobi je pa miljon cunj za polikat, se od veliko, veliko casa nazaj…lanskega poletja npr
- posebi brat od dveh najemodajalcev mi ima vedno tako sprosceno, pozitivno energijo, je mojih let, 3 leta starejsi, ampak ocitno tako neobrenjen, ker je samski - malo bolj po novem, zivi sam in brez otrok, druzine.. se mi zdi da tudi v takih letih, se dosti moskih ne obremenjuje toliko, ce so samski, vsaj ne toliko kot zenske, zenske pa kar bi se, ker imamo malo drugacno uro…
- mi je tokrat res ze kar vec razlicnih ljudi zazelelo ‘srecno..’ , vceraj, ko smo bilo nekje vsi 3 je po vrtcu je celo ena neznanka starejsa prisla do mene in zacela z mano govorit…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- je blazno glup in dolgocasen dan, na primorsko nismo sli, ker smo kao preblizu roka, moj je zbolel, mocno kaslja in ga bolijo pljuca, noce, da se nalezem in ne morem se niti zraven njega ulezt za pocivat ali da bi me kaj masiral
- mali je naporen kot hudic, ze cel dan mi non stop tezi, pa doji se ogromno, ne da miru, nisem imela casa ne kaj naredit po hisi sama, sredi popoldneva sva sicer oba s tamalim istocasno malo zaspala
- v stanovanju je vroce, ampak zgleda, da se bo zdaj ohladilo, ker bo neka nevihta
- nimamo nobenega sladoleda doma :(
- pogresam mamo in prijateljice
- manjka mi zelo telesni stik, ampak se morem drzat stran od mojega, da me ne naleze, ze vsaj od vceraj naprej..
- je on kuhal kosilo, joto, celo z makso je kuhal sredi kuhinje, jaz sla na hitro sama v trgovino, pridem nazaj, ima ravno 3 lonce gor na stedilniku, mu je neki pregorelo, se zacelo zgat pod plosco in stedilnik je neki pregorel, se pokvaril in zdaj ne dela… jedla posledicno mrzlo joto zdaj za vecerjo in kave si nisem mogla skuhat popoldan..
- nimam druge narocnine kot voyo, po dolgem casu odprla, ma sploh ne nalagajo nobene nove skandinavske serije idkar sem prvega rodila, mi pa deluje ok ena hrvaska kriminalna, ki sem jo zdaj ravno za pol minute pogledala..
- baje pa da pride dedek zdaj na obisk pa se eno elektricno plosco prinese
- ene stvari, ki je v smislu prigrizka, sladkarije ne morem, pojest, ko je tamali zraven, vse moje hoce pojest, kaj sele sladoleda, nobenega ne morem pojest, ko je mali zraven ali hoce mojega namesto svojega ali pa poje in svoje in moje. Ze 2 sladoledov zaporedoma, ko smo bili zunaj nisem mogoa pojesti, kar sem zase vzela…
- zdaj sem nasla kupljen tiramezin od cetrtka z majonezo v hoadilniku, mi je tudi to tamali pojedu in sprite mi spil
- sem pa danes v trgovini vzela en bounty cokoladico ( edina sladkarija, ki sem jo vzela)in sem jo zdaj na skrivaj pojedla sama v spalnici v temi, medtem ko po voyotu brskala… 2 uri v kosu malega dojila zdaj popoldan in me je res volcja lakota prijela za znoret…
- ah kako bi bilo fajn lezat zraven mojga, da bi skupaj gledala to hrvasko kriminapno serijo in ne morem
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

* Pridiga pri maši je bila super in sicer o tem, da se trpljenju ne moremo izogniti

* In potem naprej, da je trpljenje za nas dobro, ker v njem zrastemo

* In to je res... točno to

* Pač, ja, takrat sem kar zbolel, sicer idiopatsko, kar pomeni, da lahko da je bilo od udarcev, vendar še bolj verjetno, da ni bilo od udarcev.... ker je minilo preveč časa od poškodbe do prvih simptomov :roll:

* Nikoli ne bom vedel, a kak lajf sem imel takrat?

* Naslavljanje praznine s tekanjem od ženske k ženski... hkrati pa sem bil zelo nezadovoljen s sabo, čeprav sem tole zanik(ov)al

* Kaj je sedaj drugače?

* Še vedno iščem erotiko in to precej več erotike kakor je dobim...

* Fetiši... nekaj jih je... in nobene, ki bi mi ustrezala v njih

* Saj pravim, da je "bivša" rekla, da sem preveč perverzen zanjo (vezano na moje fetiše)

* Še vedno se tudi bojim, da se bom kje "uštel" in jo bom fasal...

* Pa ravno sedaj, ko sem psihofizično super

* Ja, sem bolje, predvsem od fitnesa...

* Torej, če ne bi takrat fasal tega vnetja, ne bi spoznal te maserke, ki me je usmerila v fitnes... in ki je navdušena nad mojimi mišicami...

* Mi babica pravi, da imam manj mišic kot takrat, ko sem bil debel. Me maserka prime za roke, ko se mi zdi, da mišic niti ni toliko, in mi jih pokaže...

* Je super občutek iti spat in ko spiš na boku, da čutiš mišice na rokah na katerih spiš :oops:

* Pa dejansko delam/-va na celem telesu, sploh ne na rokah

* Drugače šiht je verjetno letos precej stresen, objektivno gledano. A stresa več ne čutim toliko.

* Ker se spomnim ene prejšnih terapevtk, ki mi je rekla: "Mišice uravnavajo stres."

* Dodala je še: "In ti jih nimaš. In zato ker si tak je kriva tvoja družina, tvoji starši. Joj, kaj so naredili s tebe!"

* OK, ta drug stavek je za jemati s precejšnjo rezervo. Ne vem, kot da če bi imel v redu starše/vzgojo bi se mi naravno razvilo več mišic? Ne vem, a ni vse zgolj trening, kakor sedaj? Mišice pač rastejo, ker jih rabim.

* Al če bi imel v redu starše bi mi dali dovolj za delat, da bi se razvile mišice, al kako? :roll: Če so pa govorili, da sem bolj pameten in bolj za učenje...

* Je pa res, da ne vem, če koga poznam, ki je tolk brez mišic kakor sem jaz (bil). Gledam malo folk pa se mi zdi, da tolk zanemarjenega, podpovprečnega moškega ni (bilo)...

* In pol sem jaz gledal skoz super ženske, saj suhice so mi tudi seksi, ampak če je ženska močna (ne debela :!: ), to je pa še 100x bolj seksi. Če ima npr. močan hrbet, veliko rit, trebuh pa čist fit...

* Saj so ful prijazne, ker mišice uravnavajo stres, sproščajo vsaj serotonin, če ne dopamin... tko kot sem jaz bolj prijazen sedaj ko pač to imam, in me ne znervira več vsaka malenkost...

* No tko da... mogoče preveč povezujem. Mogoče to vnetje nima veze s fitnesom...

* No tista terapevtka, ki je za vse krivila mojo družino, me je poslala (oz. mi sugerirala) na boks in rekla, da naj pač treniram neke borilne veščine (da dam jezo^, katere sem poln ven), ker jaz sigurno nisem za fitnes. Še ena napaka. Mogoče sem se pa pri fajtanju poškodoval, ker sem (bil) tolk švoh...

* Tko da ja, rabil sem nekaj sreče, da sem si našel fizioterapijo in pozneje fitnes. Ampak lahko, da bi prišel do istih dognanj tudi z manj drame kot s tem idiopatskim vnetjem. Morda tukaj ni neke korelacije :roll: Da bi rabil zaradi tega verjeti v trpljenje...

* Drugače pa nazadnje homeopatu pojamram, da sicer vse OK, ampak da ko sem bil na minimumu psihofarmakov in kofeinu, kar je bilo pred njim... +še meti kamilici pogosto... no da takrat... da takrat mi je pa analitični mozek precej bolje deloval... bolje sem programiral, reševal matematične probleme... sedaj sem kdaj kar štorast

* Sicer v isti sapi dodam, da mi očitno ustreza sedaj povsem pozicija male vodje, da zdaj res nisem več tolk pameten, ampak da odkar sem pri njemu, mi pa strateško razmišljanje gre precej bolje

* No on meni odgovori, da žal me mora razočarati, ampak da pač binaren um ni najbolj naraven. Da vsi ti, torej pametni matematiki, fiziki, niso ravno najbolj naravni, torej psihološko najbolj zreli, če malo po svoje interpretiram :oops: (Tud to je dobro vedeti, če bom imel še več možnosti voditi take ljudi)

* Sicer se ful ne sprejemam (za nazaj, svojo preteklost), ker ne vem kako sem se lahk celo življenje tolk zapostavljal, da sem bil pred fitnesom še tolk neumen, čist drugače gledal na stvari... na živce si grem, kakršen sem bil celi lajf :roll: :)

^Glede jeze pa. Jezim podrejenega, ker sem ne razburim, ker sem hladen kot led. Da bi se kao moral. Ma rečem maserki: "Saj nekoč sem tole potlačil, ampak zdele pa pač res ne čutim jeze. Nimam se kaj jezit, ker mi je fajn in dobro kakor je."
Pa ona samo nazaj: "Jah, saj tko si dober, verjetno res nimaš trenutno po fitnesu več težav z jezo." (Zelo hitro je tole šlo.)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- ma mi gre na zivce, da zdaj moj misli, da bo njegova mama tle bogve koliko dni v kosu, preden rodim, da bo tamalega pazila, ko grem rodit. In ona pa tudi nima toliko uvidevnosti, da bi sama prisla, ko jo poklicemo, be da po moznosti do 10 dni visi tukaj. Ma mi gre na zivce imet skos obisk doma, poleg tega, tudi ko je tu, se bolj minimalno ukvarja z otrokom, se morem skos jaz, se pri meni ogromno doji cez dan, jaz mu berem knjige, ga umivam, menjam plenice… P***a se skoraj raje kako varusko najamem za tisti cas, da prileti iz tle kaksne bliznje okolice, ali pa da me moj samo pelje rodit in gre z otrokom domov( magar dokler ona ne pride do nas, ce ne za cel cas), skos jo imet tle doma, se mi pa res ne da.. pa skos nekaj ukazuje, a naredi ne nic sama, tisto kar ukazuje… ce bi hotela bi lahko tudi pazila otroka, da ne bi sel v vrtec ampak bil doma, ker jaz imam delo po hisi in zato dam otroka v vrtec,plus preglede navaden in ctg v razmiku skoraj 2 ur in bom vse to mogla tam cakat, ampak ne, je bila danes se dopoldan tukaj - da bi pazila otroka mogoce cez dan, niti crke o tem.
- ma kar zaupam se mi zdi tej bolnici, kamor grem, tudi ce bi sla sama tja, mogoce se bolj kot Lj, vecinoma vsi lepo komentirajo, kar sem v zadnjem casu prebrala, na splosno pa veliko lepsih komentarjev ali za to kamor grem ali za Lj, za bolnico v mojem domacem rojstnem kraju pa ful slabsi komentarji. Kolegica, ki je malo vec kot eno leto nazaj rodila, sploh ni vedela, zakaj so ji dali umetne popadke takoj, ko je prisla, ce je imela ze svoje..
- zdaj sta hvalabogu oba sla od doma in imam mir- moj in njegova mama
- tamali pa zdaj, ko sva oba doma, hoce da ga peljem samo jaz zjutraj v vrtec, moj pa ne, pa sem bolj stroga in tecnarim, da se moreva do casa odpravit in podobno, moj ga je veckrat kar bolj pozno peljal, da je ze zamudil zajtrk oz zacetek zajtrka..
- in zdaj je tamali se vceraj zvecer govoril, da ne bi sel v vrtec, da se boji glavne vzgojiteljice in se imena 6 otrok je nastel, koga se boji, ne vem, kaj je to zdaj… a je kaj povezano, da so imeli vodni dan, on pa ful ne mara vode, posebi ne mara - da kdo njega moci, (da samo pretaka kaksno vodo po lonckih ima rad)da mu kdo lase moci, ali kaj… ali ze brez tega..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a v-e-s-n-a »

Priznam da:

- kovčki, oprema za v vodo pripravljeni… Samo še v avto zložimo, pa smo reaaaady! Jutri zgodaj zjutraj štartamo ;D :zustimm: :supercool: :jive:
- ^^^ letos vse to pakiranje in pripravljanje stvari ni bilo tako kaotično in utrujajoče kot lani
- še dobro, da se imam kam umakniti, če bo šlo predaleč
- komaj čakam skok v vodo jutri popoldne in praznovanje konca šole/vrtca z najboljšim sladoledom in limonado :kuss: :love:
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

* Ful mi grejo na k***c ta druženja z ugodnostmi...

* Saj sem imel nazadnje pr terapevtki tole, ne vem če tolk direkt z jezo...

* Ampak sem rekel, da je zadnji čas, da si najdem nekoga, ki mi naredi profile na dejting sceni...
* Nisem več tolk slab vizualno
* Ne sprejemam se več kot podpovprečnega v dejting sceni, čeprav rezultati so taki

* Skratka, četudi se mi je videz izboljšal in to napram lani občutno, skorajda pohvalno... tudi učitelj me je pohvalil kako plešem... vseeno se na vseh teh dogodkih počutim kot da sem podpovprečen, nemikaven, nobenih rezultatov ni, nobenega zanimanja žensk zame... saj bomo valda v terapiji našli kaj je tko fakin odbijajočega na meni

* No ampak da v tem času ne zapravljam več denarja za keš pičke oz. vsaj poskušam nekaj nardit...

* Bolje, da ga da(ja)m nekomu, ki prodaja mene, moj videz, moj lajfstajl...

* Ki ga verjetno nimam... ker hočem s seksom zapolnit svojo praznino :roll: :? :(

* OK, občasno se z žuri, ampak žuri prej ali slej vodijo do seksa

* Ampak dobro, tko pač je in tko pač živim.

* Vseeno bi kaki lahk bil všeč :oops: :mrgreen: :cool:

* Dajmo probat mal marketing, ali :?: :lach:

-----

* Tko da ja, če me ta hip vprašate.
* Ful bi bil napredek, če mi več ne bi stal (sori za direktnost), takoj ko bi ženska od mene hotela denar... ker do sedaj me tole kar (še dodatno) vzburja... in hočem pač preit na to, da tole zasovražim

* In ja, samo problem je, s čim bom potem zapolnil praznino, ki bo nastala takrat, ko opustim seks... :?:

* A vidite? Saj psihoterapija deluje, četudi se tam sploh o tem direkt ne pogovarjava, dala mi je celo zeleno luč, naj seksam brez slabe vesti, jaz sem mislil, da me s tem odobrava... pol pa pride učinek, da u bistvu tega sploh ne želim več početi tko, da plačam
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- sem prisla iz porodnisnice in spet pijem kavo zjutraj po 3 dneh/ jutrih brez
- me dns ze malo majn vse boli hvalabogu, ko hodim
- tamali bil tokrat rojen tocno na pdp, taprvi je bil pa 3 dni cez pdp
- sem res zelo zacuda tokrat rodila cisto brez kakrsnegakoli protibolecinskega sredstva, ne morem verjet sploh, izbira smejalnega plina pa tu niti ni bila možna. Pri taprvem sem imela pri iztisu in ze par ur pred iztisom in pri sivanju epiduralno, pa se plinsko masko cez obraz. Tokrat mi je po moje na zivo ma ene 4 x zabodel ful veliko iglo spodaj, da mi je omrtvicil za sivanje.
- od prihoda v porodnisnico do poroda je bilo tokrat manj kot 2 uri, sem pa bila doma z rednimi popadki ene 14 ur in predihavala po moje da od 00:45 naprej, ko me je zbudilo iz enega dvournega spanca in v porodnisnico prisla 10:10 dopoldan
- sem imela zadnje par dni preplah, da imam kaksen prolaps notranjih organov, ker sem skos imela cuden obcutek neprijeten, ko sem stala in ne zaradi sivov, ampak se bolj cuden obcutek, da nekaj ni ok, bolj v notranjosti..
- in zelo veliko diastazo imam po tem porodu in morem nosit nek poseben pas, 6cm, ne vem od cesa imam, ali ker sem toliko dvigovala in nosila prvega otroka al zakaj.. pri prvem sem imela 2,5 cm
- dojencek je do zdaj ful priden in nezahteven, edino dudo je res, da sem mu dala ze v porodnisnici prvi dan in mu je ful vsec, se z roko si jo je sam poskusal dat v usta, ko jo je imel pred sabo. In mleka ima ful dovolj, ker pri prvem nisem imela na zacetku mleka, delno so me prepricali, da nimam in dajali am.. in se je taprvi skos drl kot zmesan, pa se ful mocan glas je imel
- se je rodil z istim obsegom glave in dolzino kot prvi 52 cm, 36,5 cm ter cca 3650g, v tezo ima pa priblizno 300g manj kot taprvi. Bo zgleda ta drugi temnolas ali cenolas po mojem in verjetno z rjavimi ocmi, ker prvi je bolj svetlolas z modrimi ocmi. Za prvega dostikrat recejo, da ima barvo oci las bolj po meni, obrazne poteze pa po mojem…
- trenutno oba otroka spita in je super, sem se ze tusirala in jem zajtrk in pijem kavo
- mi je bilo ful lepo, da mi ie ena projateljica iz primorske prinesla darilce v porodnisnico, menda so bili ravno v Lj in je pol še zategnila do Kranja
- so se še ful bolj ukvarjali z mano in me skos spremljali v porodni in pomagali kot v Lj pri prvem otroku, tako da boljsa izkusnja se s strani osebja kot v Lj, sem pa tudi edina ki sem rodila tam na ta dan, v Lj sem prakticno bila ene 6 ur sama v porodni, brez da bi se kdo kaj z mano ukvarjal, samo za iztis so bili zraven, malo so prosli edino pomerit stvari vmes, ponudili protibolecinske, karkoli zelim, to ja…

- moj je imel ful dela s prvim otrokom, ko je bil sam doma in vceraj, ko sem se js bolj z dojenckom ukvarjala, po njegovih besedah, imamo tudi babico tle doma, da je pazila tamalega, ko je moj sel kak del dneva okrog po opravkih, ma ko je moj doma, babica ne dela z otrokom nic, moj je kuhal vceraj, vse od nege otroka starejsega( zobe edino sva umivala oba, da ga en drzi, jaz umivam) igral se z njim, bral, zalivat sel vrt( od nase bivse sostanovalka, ki je zdaj na zalost v slabem zdravstvenem stanju in je ni tu), babica nic ko je on doma, neki se spomni da bo likala, ceprav jaz sem vse prelilala preden sem sla rodit, kar je bilo cunj do takrat opranih od celega leta za nazaj nepolilanih in nemasto da bi se ukvarjala s starejsim otrokom, ga pustijo da gleda ekran… ker vsaj pri nas je delo s starejsim otrokom dalec bolj zahtevno od kakrsnega koli gospodinjskega dela in pomoc rabimo lih pri starejsem otroku, ne pri kaksni bolj brezvezni drugi gospodinjski stvari..
- zdej se menimo, da bi v pon za 2 dni prisla moja mama, ker se po novem ne upamo dat otroka v vrtec, ker ima sodelavka od mojega ful primerov bronhilolitisov zadnje dni v Lj..
- smo danes dokoncno izbrali ime za otroka, po odgovoru astrologinje, bo imel ime, ki je bilo 1 od 2 v izbiri pri prvem in ga pol prvi ni dobil.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

hayley, čestitke :!: :mrgreen:

* Lepo, da je vse šlo gladko :cool:

----

Bi mogoče lahko drugič, pa si ne morem pomagati, ampak saj je sam razmišljanje o dejstvu, nič slabega ne mislim s tem
hayley napisal/-a: 28. Jun. 2026 7:45 - smo danes dokoncno izbrali ime za otroka, po odgovoru astrologinje, bo imel ime, ki je bilo 1 od 2 v izbiri pri prvem in ga pol prvi ni dobil.

Ja, tvoj je pač "prostozidar" (torej eno od gibanj s temi koreninami) in očitno držijo predsodki, ki sem jih kot nekoč dobival (+kaj še sam spremljal) kot katolik* o njih.

Da pač za te higher societies je zelo pomemben datum rojstva, ker že ob rojstvu določijo energijo, namen, poklic otroka... torej katero funkcijo v družbi bo dobil... očitno je tudi ime pomembno.

In tudi to se določa s pomočjo astrologov, kar sedaj ti nazorno opisuješ.

Samo razvijam misel.

(Drugače precej malo vem o tem, ker je sedaj moj hobi določen tip žensk, in upam, da pri njih nimam preveč zaprtih oči in kaj tam zaznavam... bomo videli če bom kdaj)

*Sicer pa je prejšnji papež (Bergoglio) bil (svojčas ali to ostaneš vedno?) član Rotary kluba... seveda ni prilezel nekam visoko, a so se pojavil viri, da je bil

* Tudi jaz sem zelo (vraže?)veren.
* Zgodila se mi je manjša oz. srednje velika nevščenost, medtem ko sem brezskrbno užival.
* Saj bom rešil, ne vem pa, ali naj pač sprejmem, ali naj iščem namen tega

* Ker žur je bil nor (skoraj), kar je sledilo tudi...

* In danes se zbujam v prijetni, sproščeni energiji...

* Ko sem bil v vezi in sem samo šel v Cirkus, sem se v podobnem stanju zbudil...^

* Sedaj sem pa v zadnjih dveh dneh seksal s 4imi, od tega je bil +3, pa še dober žur sem rabil...

* Da sem končno 1x tolk fajn (seksualno) sproščen

* Sem res že bil napet :?

*^ Pač ja, problem odvisnosti je, da rabiš čedalje več za isti učinek...

* Po drugi strani pa dvomim, da je učinek isti, ker mislim, da zdele sem res pristno sproščen :oops: ;D :cool:

----

* Drgač se gledam kako plešem in ja, jasno mi je, zakaj ne pritegnem pozornosti... me čaka še velik dela

* Drgač tud razumem, da imam v sebi precej toksičnega? sramu, to je tisto zakaj me je tud hayley zavrnila takrat na pijači oz. ni hotla več it

* To zgleda tako, da zgledam izredno priden in kot kakor je ena SLO vplivnica mi komentirala v najt klubu v tujini, kjer je delala takrat (je ona pristopila do mene ker je nekak vedela, da sem Slovenec :twisted: ): "Zgledaš kot da v lajfu nisi vrgel še petarde."

* To mi je zdaj glaven minus pr ženskah, ker naredim slab (prvi) vtis, zgledam odsoten, nezainteresiran, prestrašen, nesamozavesten... nikoli si nobena ne bi mislila, da imam tako številko...

* Žal je "problem" ta, da takoj ko folk zve, da to počnem... da večinoma sedaj to sprejemajo, občudujejo oz. jih preseneča, ne bi si mislil tega o tebi... noben me neki ne obsoja, OK, saj ne povem vsakemu... saj pri tistih, ki obsojajo, pogosto gre tudi za zavist

* Skratka, moj precejšnji problem je "toksični sram", delujem preveč odsotno, zadržano, pridno... upam, da bom nekak skozi čas in terapijo tole rešil...
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Hvala!! :)
Ne vem, mojemu je vazno, imava en par prijateljev, ki sta tudi oba na to, (ravno ta, ki mi je darilo prinesla)samo d asta bolj pa na numerologijo dolocila ime, pa ena moja sestricna se tudi strinja, da imas ime za celo zivljenje in da je fajn, da dobro premislis.

- ah ok ime mi je vsec, sem si oddahnila, da koncno imava ime..
- jeii, dojencek je zacel 3. Dan po porodu tezo pridobivat, zdaj je, zdaj je 186g pod porodno.
- zdaj imamo problem, ker se hoce se starejsi skos dojit, nocem da ratam utrujena kot cunja ker bi mi oba prevec stvari pobrala, pa se proti sem jemanju nevem kaksnih dodatkov v obliki tablet vsak dan..
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Odgovor Napisal/-a _patchouli_ »

Se z moje strani cestitke, hayley! Veliko cartanja in prespanih noci vam zelim! :)

- se spomnim, ko so pred in po porodu pri nama tudi bili sorodniki pod pretvezo pomoci. Sploh tisto pred porodom se je na mojo zeljo predcasno koncalo, ker sem visoko noseca potem morala se za njimi pospravljat in svakinji malega otroka pazit, namesto, da bi lezala z dvignjenimi zatecenimi nogami na blazini in se v miru na otroka pripravila, kot je bilo misljeno.
- po porodu pa tudi, ko sem ob petih zjutraj otroka nahranila in je nazaj zaspal, sem sla kuhinjo cistit, ker so pustli, kot da bi bomba udarila, prakticno vsak dan. Itak sem pa people pleaser in nikoli nic ne recem :rolleyes:
- pa moj je moral enkrat posredovat v mojem imenu (kot receno, people pleaser), ker mi lastnega otroka niso dali, ko sem hotela. Ko je zajokal, so ga takoj drugi vzeli in mi ga niso hoteli izrociti, ces "saj ni treba, bomo mi." Moja anksioznost je bila na vrhuncu, lol. Enako je bilo, ko je bil otrok malo vecji (par mesecev) in smo sli na obisk k sorodnikom. Takoj otroka vzet (ni problema, itak se prileze mal odmora, da lahko pojem v miru) in ga odnest boh ve kam (ni vredu). Sem imela skoraj zivcni zlom, ker je otrok jokal (seveda, ce so ga pa zanj popolni neznanci odnesli stran od mene) nekje pred hiso in ga ni nihce prinesel nazaj. Hvalabogu je moj bil vedno na moji strani in posredoval, kljub kulturnim razlikam.
- mi je bilo poporodno obdobje ful tezko in glavni razlog, da imam samo enega otroka
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a Sarissima »

čestitke Hayley in predvsem zdravja tebi in malim (ostalo se že vse nadoknadi :) )
_patchouli_ napisal/-a: 29. Jun. 2026 10:25 - mi je bilo poporodno obdobje ful tezko in glavni razlog, da imam samo enega otroka
enako, prvih 4, 5 mesecev, dokler se recimo ne posedejo je bilo meni taaaaka muka. razen vozičkanja, ki je v tem obdobju top tier. pol pa dosežejo meni osebno peak cuteness med 1,5 in 2,5 - ko ful govorijo, vse jim dogaja na polno pa hkrati še nimajo lastnih želj 😂 .

- jao, vročina sredi vročinskega vala. in pol naj šlogam a vročina ne pada ker mamo v stanovanju faking 27C ali zato ker ma neko bakterijsko okužbo?
- jutri zdravniško obarvan dan, 3 ljudje, tri različni pregledi pri treh različnih zdravstvenih ustanovah po celi Sloveniji, vse tri js peljem 🤷🏼‍♀️
- je bil kljub vročini ful produktiven in hkrati lep vikend.
- moj je z vezicami navezal mehurčke na nogo od mize, da jih tamali ne morejo polit. genialno.
- ležim ko krava in čakam da grem na telovadbo pod klimo. it's the little things in life.
...Love, love is a verb, Love is a doing word...
mayaeb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Odgovor Napisal/-a mayaeb »

Hayley čestitke :)

- pri nas ni 27 v hiši ampak vročina ne pade ;(
Včeraj zvečer bila na vezi s pediatrinjo, greva danes narediti bris za angino. Omg pri teh temperaturah...

- smo bili 3 dni na jadranju vsi skupaj, moj navdušen, zame nočna mora. Povsod jih je bilo preveč, ne hvala, to ni dopust. Samo odpeljalo bi se mi še lahko.

- ob prihodu domov naš najmlajši zgreši stopnico ...šibava do dežurnega in naju direkt naprej pošlje, da gre za očiten zlom. Samo pohvalim lahko urgenco, od triaže greva naprej, se še usedla nisva, so že klicali na slikanje. Na srečo jo je odnesel brez zloma, samo hud udarec :) vsaj en otrok z močnimi kostmi v naši hiši. Upam, da se danes znebi opornice.

- če bo angina srčno upam, da si je niso podelili med seboj, ker zakaj bi jedel samo iz svoje skodelice, če lahko malo bratcu vzameš in piješ iz njegovega kozarca... :rolleyes:

- toliko od dopusta :lach:

- razmišljam o dojenčkih, saj so luškani in dišijo ampak ne bi zmogla iti še enkrat čez to obdobje. Stresno.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Hvala vsem 🙂

- ma sem si se dobro verjetno malo domisljala glede unega prolapsa organov, zdaj nimam vec takega obcutka bolj normalno se pocutim, pa se vaje mi je dala fizioterapevtka v porodnisnici in delam vsak dan..
- tamali ful dobro pridobiva tezo, je zdaj v dveh dneh dobil kar 150g, je pa res bil lih po podoju stehtan in zdaj mu manjka 5 dan po porodu samo se 37 g do porodne.
- dojim pa zraven se tavecjega, ker mu je tezko dopovedat, da ne sme oz da se prevec doji, zdaj je zadnja dva dneva vsak podoj ali skoraj vsak pil zraven dojencka in sploh noce nobene normalne hrane jest.. dobro dns je malo za zajtrk..
- je bilo pri nas vceraj zvecer v spalnici nasi kjer je dojencek 27 stopinj, ma smo namenoma zapirali veata, da ni klima pihala noter, kjer je dojencek..

- je pri nas bolj vrag tastarejsi in zelo naporen na splosno, tudi za ga dat zvecer spat in vse kreganje, hoce spat pri meni, hoce se nonstop dojit zraven dojenckameni je pa res sanjsko da si dobro odpocijem, ce spim sama samo z dojenckom, nesepecnosti nimam zdaj po porodu vec, ta nespecnost je bila res tezka, z 2 letnikom je tezje spat in me vec zbuja… jeprisel dsnes sredi noci nazaj k meni spat, poskusamo da bi spal starejsi z mojim v drugi spalnici, ma je tezko, ker hoce bit pri meni…, dojencek je pa res angelcek in nenaporen.. nima pa se obdobja, ko naj bi krce dobil..

- joj tasca je bila pri nas doma do ponedeljka zjutraj, komaj smo jo spravili stran, pri starejsem nic ne pomaga, samo nekaj pametuje, kar se usiljuje in neki hoce delati po gospodinjstvu, samo da se izogne delu s starejsim, ker je z njim veliko tezje delat, kot da odneses 2 brisaci susit na balkon.. sem se se kregala z njo v nedeljo zvecer, ker mi govori kaj kricim, kaj se kregam na starejsega da gre spat ob 22:30, medtem ko sama zaprta v sobo ze 3 ure bere revije, ne posmisli, d arabi starejsi spat ob taki uri, da bi dvignila guzo in kjerkoli kaj pomagala, kje pa…prakticno na pocitnice je prisla k nam in jest, je tudi moj rekel…
- zdaj je pa prisla moja mama v ponedeljek sredi dneva za 2 dneva, ker moj ima neke obveznosti se poleg svoje sluzbe… in ja moja mama je ful bolj delavna, ful se zna obrnit, veliko vec manir ima, olike, s starejsim se ful vec igra in pogovarja…

- joj vonj novorojenckov pa res, ne vem kaj je to, ampak so mi ful disali po rojstvu prvi sin in zdajsnji, sploh v glavo…
- jaz pa razmisljam, da bi verjetno ali mogoce imela se enega, ze ko je bil prvi dojencek, sem/ smo imeli v mislih, da bi imela 2-3
- ma nosecnost je pri meni veliko tezja in vrazja v primerjavi po rojstvu, vsaj zdaj ni tezko mi no. Joj kaj sele ta kombinacija sluzba vsak dan( po moznosti se uvajanje v novo podrocje), po kateri si utrujen+ malcek, ki nic ne uboga+ nosecnost+ plus skoraj vsak dan vecurna nespecnost in dojenje otroka ponoci nosec… to je res najtezje
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

1,5 in 2,5 - ko ful govorijo, vse jim dogaja na polno pa hkrati še nimajo lastnih želj 😂 .
Ma na katerem planetu to? To kar si napisala je ravno najbolj tezko obdobje pri otroku.( do 2 let 9 mesec, kolikor imam izkusenj). In najlazje je bilo pri mojem 0-6 mesecev.
Moj ima lastne zelje od skos, tako naporen, da ni za zdrzat in lih pri 2,5 je ratal malo lazji oz istocasno tudi je zacel v stavkih govorit pri 2,5 letih in je ocitno malo bolj rqzvit ratal…
Od 2 let si ne pusti vec prat las in kopat v banji.. plenic ne zeli menjat od 10 mesca naprej.., noce it v avtosedez od cca 1,5 leta naprej, pri cca malo cez 2 leti/ 2,5 let malo boljsi ratal glede avtosedeza, glede ostalih stvari ne..

Mi je bil pa moj zelo zelo luskan kot dojencek star 2 meseca, 3 mesece, 1 mesec.. mozno d ase najbolj v celem zivljenju njegovem, potem pa do enega leta najbolj, ce ne stejem prvih mesecev.
Odgovori