Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Re: Vprašaj me... #48

Odgovor Napisal/-a žveplenka »

Že ja, policijo zarad prometne pa rešilca že parkrat, enkrat je pa tok dobr svetoval že na liniji da ni blo treba niti nobenmu hodit hb... upam da zdaj pa še dolg časa ne bom rabila.

Kaj je zate sreča/srečno življenje?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

Da sem močno ljubljen in da lahko ljubim. Torej to, česar nimam.
Pa da imam dovolj materialnih stvari, da si vsaj neko normalnost lahko privoščiva s to ljubljeno osebo, kar sicer imam.

Ponavljam
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a v-e-s-n-a »

Ko sem mirna oz. pomirjena (sama s sabo, da je vse tako kot mora biti; otroci in mož zdravi, zadovoljni…).
Da smo skratka zdravi in veseli.

- - - - - - -

Kdaj se zjutraj zbujaš in kdaj ponavadi zaspiš?
mayaeb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Odgovor Napisal/-a mayaeb »

4-4.30 se zbujam, da imam čas za sprehod in svoj mir zjutraj. Spat ponavadi okrog 23h.

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a hayley »

Ko sem hodila v sluzbo sem imela budilko ob 5ih ( zadnji cas mi potem sicer ni uspelo ustati iz postelje do 5:20)na dneve, ko je bil moj doma in on peljal otroka v vrtec, jaz pa cca 5:40-5:45 od doma sla in ob 5:30-6:00 imela budilko na dneve, ko sem sama doma in moram jaz peljati otroka v vrtec in greva pozneje.

Zdaj zadnji cas hodim spat malo cez 22, so bili pa casu v nosecnosti, ko sem bila tako slaba, da sem bila samo v postelji od 16 ure naprej, kaksni casi ko sem bila lahko po konci do 19 najvec, potem okrog kaksne 21 samo vstala gor in kaj porihtala otroka, sebi umila zobe in podobno in nazaj v posteljo, samo bolj zadnji cas hodim tako pozno, kaksne mesece nazaj sem pa tudi cele popoldneve po sluzbi samo prelezala..do vecera/ noci.
Sem se pa zbujala veckrat na noc in dojila otroka, nisem nikoli spala v kosu, zdaj tudi se vecinoma zbujam ponoci in imam veliko dni ( verjetno vec kot 50%) nespecnosti sredi noci. Kaksen dan je tudi da prespim celo noc.

Zdaj te dni ko sem doma pa vstanem vecinoma malo cez 7.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a Sarissima »

mayaeb napisal/-a: 27. Maj. 2026 11:14 4-4.30 se zbujam, da imam čas za sprehod in svoj mir zjutraj. Spat ponavadi okrog 23h.

Ponavljam
omggggg jutranje mame z Instagrama zares obstajate! btw a ti je 5 ur spanja dovolj za normalno delovanje?

js vstajam med 6.15 in 7, ko se otroci pač zbudijo.
spat hodim pa ful odvisno - okoli 11h recimo?

ponavljam
...Love, love is a verb, Love is a doing word...
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a emanuela »

V postelji sem ob osmih. Zaspim dejansko ob desetih, enajstih. Zbudim se ali ob sestih ali ob sedmih.

Rada veliko spis?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^^ respect :flehan:

Jaz hodim spat med 22.00 in 23.00.
Zbujam se ob 6.00.

Ja, rada spim.
- - - - - - -

Se dobro počutiš v svoji koži?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a Sarissima »

trenutno zelo :)

ponavljam!
...Love, love is a verb, Love is a doing word...
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a hayley »

V bistvu ja se manj sekiram glede kil kot v prejsnji nosecnosti, jih imam sicer malo vec. Ampak imam pa manj celulita kot v prvi takrat in bolj normalen obraz, takrat sem imela bolj zabuhel konec nosecnosti, kljub manj kg. Pa moj je ocitno tak, da je to redko podrocje kjer je prijazen in mi rekel veckrat, da nisem debela, ampak noseca.
Pa zelo mi je dobro delo da sem si kupila prvic v zivljenju par prav nosecniskih oblacil oz vec jih je v enem enem pre& post partum- se za dojenje.

Aja kaj pa to- sej ljudje so se mogoce hecsli, ampak ceprav ni misljeno resno, mi je vseeno vsec, ko me ima kdo za mlajso kot sem.
En iz sosednjega oddelka- smo komentirali, da nas student pa ima 23 let , isto njegova punca in pricakujeta malo za mano otroka, rece nazaj, ‘ja da sej ti si pa tudi isto bolj mlada ne’- lahko d ame je tudi hecal, samo da bi povedla leta svoja…
Potem en drug sodelavec na oddelku rece, da razen njega v tej grupi je toliko stara, kolikor je on casa skupaj z njegovo zeno -30 let, samo ena sodelavka, in sem bila jaz tako- nene jaz sem tudi preko 30- zdaj ne vem a me je malo pozabil, da sem tudi jaz tam zraven, ali je res mislil…
Ampak 2 taki izjavi v cca zadnjih 3 tednih sta bili kar fajn za slisat. :D

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

Se, ja.
Vsak dan bolje :)

Danes sicer fizično ne, ker sem na robu prehlada, prvič po enem letu... psihično pa sem kar sproščen danes :twisted:

Ponavljam
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nažalost niti ne.

- - - - -

Kako pogosto doma gostiš (prijatelje, družino…)?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a saarijarvi »

(wow, jaz sem totalen zombi, če spim manj kot 7 ur.. sicer imam tudi jaz pogosto težave s spanjem, ampak 5-6 ur na dolgi rok ne bi zdržala).

Kakor nanese.. 1-2x na mesec ali manj. Slučajno prideta ravno danes dve punci na movie night. :) Bi pa to rada povečala.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne pogosto. Za otroške rojstne dneve pa zdaj poleti/spomladi na kakšnem “roštilj partyju” ob nedeljah recimo 1x na mesec.

- - - - - - - - -

Ponavljam
mayaeb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Odgovor Napisal/-a mayaeb »

Sarissima napisal/-a: 27. Maj. 2026 11:55 btw a ti je 5 ur spanja dovolj za normalno delovanje?
Zaenkrat mi je. Trenutno se veliko bolje počutim ob takšnem urniku kot prej, ko je bilo vsak dan drugače. Mislim, da sem se tudi fantomskih glavobolov z ritmom spanja znebila.. Mi je lažje, da zjutraj v miru vse uredim kot prej tisto hitenje in gledanje na uro.
Si pa malo "noter prinesem" ob petkih, ko tamale takoj po kosilu poberem, če je le možno in gremo domov skupaj počivati :)

Obiske smo ful zmanjšali, zdaj je nekje 1-2x na mesec kar nam povsem odgovarja. Prej je bilo že preveč vsega. Radi tudi kam gremo in potem tisto hitenje pa kdaj bo kdo in teden je naokrog..

Ponavljam
Odgovori