Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #48

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Dobrega. Korektnega. Razume stvari in pomaga, ko “zagusti”. Zadovoljna.

- - - - - -

Ponavljam
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

V treh letih imam tretjega, višji "čin" ima, lažje mi je, vsaj tista osnovna komunikacija :oops: :cool:

Ponavljam
(da slišimo tebe Sarissima)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
mayaeb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Dober, korekten odnos. Se mi zdi, da ok sodelujeva. Komunikacija je dobra, vedno spoštljiva. Razume stvari..

Ponavljam.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

generalno gledano - ful sem zadovoljna z njim. a pa posamezne fore ki mi niso, in jih pač prebavim ;)

kaj ti na šihtu največ pomeni - plača, šef, kolektiv, druge bonitete.....?
...Love, love is a verb, Love is a doing word...
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Narava dela, s tem da tudi vse kar si napisala je pomembno - kolektiv, dobri odnosi, tudi šef nenazadnje. Mogoče kar pogrešam tukaj je predvidljivost in dobra organizacija - to bi se ful boljše počutil, če bi kje imel... seveda pa je težko od daleč videti, ko iščeš šiht, kakšen je delovni proces odznotraj

Še o plači... :oops: :mrgreen:
Ko sem šel v ta šiht sem si želel predvsem mirnega šihta (do penzije) oz. za vsaj nekaj časa... itak sem vedel, da bom s partnerko počas šel narazen...

Ne vem kdaj sem ratal tak materialist, zaradi žensk kakopak... upam, da bom ta strošek z ženskami zrihtal, čeprav odvisnosti so težka reč... tudi "odvisnosti"... pač delam na sebi, da bom privlačen in zanimiv nasprotnemu spolu... problem ki ostaja pa je, da me pač enostavno povedano privlačijo keš pičke... in šugar dejting in to me vzburja, nahajpa... in težko se bo tuki neki spremenit :roll: ...če kdaj ne bo denarja, bodo pa to spomini na najlepše čase :oops: :rolleyes:

Potem sem itak zvedel, da eni pri nas imajo dobre plače, ful dobre... potem sem itak sprevidel, da je tudi pri meni še ful placa za napredovanje... :oops: :cool:

Potem sem se itak začel ceniti... pač ko 1x vidiš, da te lahk (nekje) plačajo, se itak potem za to boriš :)

Ponavljam.
(ful dobro vprašanje za ob enih zjutraj in še boljši odgovor za tretjo jutranjo :lach: )
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Plača mi je pomembna ampak mi je kolektiv bolj. Ker veliko časa preživim z njimi se mi zdi, da če se med njimi ne bi dobro razumela, bi težko delala tukaj.

- - - - - -

Ponavljam
mayaeb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Všeč mi je delo oz.strokoven vidik dela z vsakodnevnimi izzivi in akcijami. Ne maram kadrovskega vidika dela, zato držim distanco do drugih oz.se še učim.
Velik faktor so plača in bonusi. Nihče ne hodi v službo in čistega veselja in dolgčasa...

Ponavljam
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

seveda, plačo načeloma vsi rabimo. ampak npr mi denar ne pomeni toliko kot druge bonitete - npr rajši bi mela recimo 500eur nižjo plačo pa delo od doma ali v svojem kraju kot obratno - moj čas in živci v prometu so več vredni :) . enako bi menjala keš za dobro vzdušje v kolektivu - moje mentalno zdravje je več vredno kot keš.
sem pa človek ki bi se mi zmešalo brez 'rutine' dela - verjetno tudi če bi bila poročena z miljarderjem bi rabila nek okvir v času, ker drugače js kr odplavam :)

ponavljam oz novo: če bi se poročila z miljarderjem - a bi še hodil/a v službo? ;)
mayaeb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Bi, občutek samostojnosti, neodvisnosti, neke koristi. V končni fazi tudi zaradi zgleda otrokom.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, bi. Kot je odgovorila predhodnica

- - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Ne, ne bi. Zelela bi kaj prispevati druzbi-dobrodelne zadeve, poskusila bi se uciti investirati-njegov denar, lol.
V sluzbo kot tako pa ne.
Ponavljam.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Odvisno od predporocne pogodbe :D Drugace pa verjetno ja, ampak bi bila zelo izbircna, kaj bi delala. Lahko tudi tako, kot je emanuela napisala, ali oa se posvetila bolj resno kakemu hobiju itd; ceprav jaz nikoli ne bi svetovala popolne financne odvisnosti od nikogar.

Bi, ce bi finance to omogocale (torej, da bi ti sama dovolj zasluzila za celo druzino), pristala, da bi bil partner doma z otroki/"househusband"?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

yes. je odličen starš. ne bi bila pa v lajfu jaz doma, bi delala karkoli, samo da grem v službo.

ponavljam.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Če bi to želel sam, seveda, zakaj pa ne.
Sploh se mi kaj takega zdi “privlačno”, ko so otroci še majhni.

- - - - - - -

Bi pristala na podpis predporočne pogodbe?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Glede predporočne pogodbe imam predvsem potem katoliške zadržke - ne morem se cerkveno poročit oz. je taka poroka neveljavna. Ampak glede na to, da itak grešim že marsikje, morda ne bi to bil moj največji problem :?: :rolleyes: Ali pač :?: Cerkvena poroka z ljubljeno osebo bi mi vseeno veliko pomenila :oops: :cool:

Nisem vas dohajal danes, pa bi odgovoril kaj bi naredil, če bi bil z bogato punco (ja pač odgovarjam za moškega, logično :razz: ). Ja nekak si ne predstavljam, da bi bil zanimiv lepi & bogati. Sam z bogato po mojem ne bi bil, tudi če bi mi pustila ljubice, mal bi čutil, da to ni to... morala bi mi bit še privlačna... saj na kake kompromise bi pristal... sam vseen se zakomplicira če bi se pol npr. (zares, močno) zaljubil

No, tko da si lažje predstavljam zadetek na loteriji, kakor (lepo &) bogato ženo. Žal. :(

Če bi recimo nekak prišel do denarja, ki bi bil tudi moj... popoldansko delo ne bi pustil, rednega bi, samo ne vem kolk bi se še zajebaval prej... al bi ga torej takoj, ali bi pa postopoma "popuščal" na šihtu in zafrkaval - mal podrejene, mal nadrejene... :razz: :twisted: fak, znam biti žleht :?: :!: :lach:

Prej ali slej bi potem šel na svoj biznis... zdaj lahk jamram, da ne upam, ker nimam ideje, ma takrat bi imel denar, bi že našel tud idejo :!: Mogoče jo že imam, pa samo ne verjamem vase... Slovenija ima veliko podjetnikov, zakaj ne bi bil še jaz eden izmed njih? :rolleyes: :) :D

Po mojem moram počas zamenjat mindset in začet delat zase... korporacija mi nobena ne bo pomagala... če bi imel denar, bi to še lažje realiziral, ker ne bi bil pod nobenim pritiskom

Househusband ne bi bil. Neuporaben sem še bolj kot na šihtu :twisted: . Nesrečen bi bil.
Saj za otroke bi v redu poskrbel, za kuhanje/čiščenje/pranje/likanje... ne bi rekel. Razen če bi dobil pomočnico/-ka.

Vseeno bi rabil nekaj početi še zase, za svojo dušo... torej še vedno bi rabil ples, fitnes, naravo... pa tudi neki dela v svojem poklicu :oops: :cool:

Ponavljam (glede predpročne pogodbe torej).
"Tema je tvoja svetloba.
Odgovori