Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #48

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Pri obeh otrocih sem porabila in imam namen porabit, maksimalno, kolikor imam na voljo za zadnji 2 leti, da sem z njima cim dlje doma po koncu porodniske.

Zdaj lansko leto sem porabila celega za eno leto- ravno 24 dni sem lani porabila, ker sem jih lani imela toliko( letos dobila 2 dodatna dneva) in se nekaj dni dopusta ( mislim, da 2 ali 3 dni)iz plus ur( sem jih lazje nabila zaradi 6 urnega delavnika).
Od predlanskega leta mi ni ostal, ker sem porabila celega preden sem se vrnila s porodniske, da sem bila dlje z otrokom doma in je tako mali sel v vrtec s 15,5 meseci namesto z 11m oz s 14m zaradi podaljsane porodniske.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Porabim ja. Sploh odkar je v šoli in so počitnice vsake 2 meseca.

- - - - - - - -

Poslušaš kakšno Slo glasbeno skupino?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Jes! Rada si zavrtim Zmelkoow, Ano Pupedan, Jet Black Diamonds (na te tri grem tudi na kak koncert ko je prilika), občasno kake Mi2, Alo stari, Sokole, Bepop (sue me ;D ), nula kelvina, Siddharto, Big foot mamo.
Včasih slovenskih izvajalcev praktično sploh nisem poslušala zdaj pa vedno več :)

Ponavljam!
...Love, love is a verb, Love is a doing word...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Dobri so mi samo določeni komadi od kakšne slo skupine. Siddarta, Big foot mama, Dan D. Se tukaj praktično konča.

- - - - - - - -

Brez težav sprejemaš kompromise?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

prav brez težav jih verjetno noben ne, drugače to ni kompromis ;) .
znam pa prisluhnit sploh ko se mi idejo/alternativo predstavi logično (npr če nekdo reče: prednost moje ideje je A in B, pomanjkljivost ki jo vidim pri tvoji je C) in nato izpogajat čimboljši kompromis ja.

kako ponavadi sprejemaš težke odločitve? imaš kak proces, pro/con list ali se odločaš bolj po občutku?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Po obcutku oz moja zadnja tezka odlocitev je bila, ko sem nehala biti skupaj z bivsim in se odlocila za drugega oz ko sem se imela neka custva do bivsega in sem se mogla bolj na hitro odlocot ali z zdajsnjim nadaljevat dobivanje oz zacet ali ne..
Druge tezke odlocitve se od takrat ne spomnim.msicer se glee vseh odlocitev posvetujem z mojim oz njemu zaupam, vidim logiko razmisljanja in imam isto, vsaj do zdaj..

Ponavljam, +kaj je bila tezka odlocitev pri tebi na zadnje?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ponavadi kar precej hitro. Ne premlevam preveč in se sama odločim kako pa kaj, še preden vprašam koga drugega za mnenje.
Nazadnje? Lansko leto glede zdravstvene zadeve.

- - - - - - - -

Si bil/a kdaj udeležen/a v prometni nesreči?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

razen mini fender benderjev, hvalabogu ne.

ponavljam ali kako pogosto izpolnjuješ evropski obrazec :D ?

Slika
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nikoli, z ocetom, ko sem imela 15 let, ko se je neka pijana zenska pribila v nas celno, vozila po nasprotnem pasu, ko smo stali pred rdeco lucjo pred semaforjem…

Mislim, da sem obrazec izpolnjevala tudi pri 18 letih, ko sem na parkiriscu med parkiranjem popraskala en avto in so bili lastniki zraven..

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nisem še nikoli. Hvala bogu!

- - - - - -

V službi, rajši delaš sama ali v skupini?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Uf, "pekel so ljudje okoli nas", tako da sama. čeprav imam zelo rada svoje sodelavce in se fajn razumemo in tudi skupni projekti fajn stečejo ker mamo podobne poglede. ampak ga ni čez prokrastinacijo na taskih ki jih nočeš naredit in ti noben ne sitnari kdaj bodo narejeni 😂.

ponavljam!
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Sama, 100%

ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Definitivno sama, čeprav so fajn pa vse… ;D

- - - - - - - - -

Ponavljam
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Folk ne razume timskega dela.

Morda ga tudi jaz ne razumem, ker se morda v timskem delu potem preveč "skrijem" (torej se zanašam na "mentorja", ki me bo preveč usmerjal ali pa sodelavca, ki bo preveč oddelal).

Najbolj hecno mi je, da sem kot študent šel na firmo in takrat je bilo trendy pisati o timskem delu in so vse firme pisale o timskem delu. Dejansko je pa firma bila zelo smrdljiva, vsak totalen individualist, ki niti normalne komunikacije s sočlovekom ni premogel, kaj šele timskega dela.
Jaz zaradi svojih problemov sem takrat itak sebe obsojal in mi je bilo veliko olajšanje, ko je bivši sodelavec obelodanil, ko je pozneje šel tja... skratka na glas, verodostojno je povedal, to kar sem že jaz itak vedel. Da so pač vsi anti-social individualisti in da mu ni bilo za delat v tako "zastrupljenem" okolju. Razen plača in nagrade so bile dobre :D Pa praviloma dost geekov niti ne čuti okolja tako, vsekakor pa je timsko delo pisalo na webu samo zato, ker je takrat to bilo in, sicer pa daleč od realnosti.

Ta je potem enako zame komentiral, ko sem ga vprašal, če me spravi (nazaj) tja... da sem jaz bolj za timsko delo. S tem je pa mislil (med vrsticami; takrat sem že takoj razumel), da sem premalo samostojen in suveren na svojem področju oz. da rabim enga da me mal usmerja... se borim in delam na tem, da nisem več tak, seveda pa temelji ostanejo in se jih zavedam.

Ampak ja, pravo timsko delo si jaz predstavljam točno tako, da vsak oddela tisto kjer je najboljši, mora pa biti zelo dobra koordinacija, da je tako delo možno. To je pa zelo težko doseči. Jaz še nisem, niti ne razmišljam, da bi to uvajal. Morda bom zdaj začel razmišljati o tem, ko sem tukaj dobil pobudo :oops: :cool:

Ponavljam
(če kdo še ni odgovoril, sicer pa menjajte temo)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Odgovori