Priznam, da... #21

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Priznam, da... #21

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- ampak realno je draga psihoterapija, meni se zdi, da bi kar vsem mojim prijateljicam bila kar predraga za hodit, pa ne vem, ce katera rabi, samo tako, 2 sta mi govorile bolj z dvomom, ce to kaj pomaga… se mi zdi, da tista, ki ravno nima otrok, pa bolj na novo v odnosu, da bi lahko rabila,.. ker ima ocitno problem bit zadovoljna v zvezi oz ji pri vsaiem kaj fali ocitno in je zelo nezaupljiva…
- moja ( psihoterapevtka) ne rece ma niti besede, crke o sebi
- vem, da nima otrok, ker vidim, da ne tako razume kar ji govorim, pa da ne ve, kaj je nuhalna. Sem enkrat rekla, da sem bila odlar se nisva videle na prvem pregledu v nosecnosti in nuhalni, pa je vprasala nazaj samo, kako je bil prvi pregled…
- ampak ne hodim k njej zaradi nobene tematike povezane z otroci ali druzino oz vzgojo otrok, ne pokriva teh tem in me niti ne moti, imam druge teme z njo…

- moj je zelo tak zaskrbljen stars in overprotective glede otroka, sem sicer nekje tudi slisala, da so vsi starsi, ki imajo otroke v 40ih taki… samo zdaj nekaj ne mara tega moza od prijateljica, oi je tujec in je za njegove pojme prevec brezskrben glede otrok, pa se kar mlad je, eno leto mlajsi od nas punc… pa ne vem, meni bolj moj deluje zatezen in ta moz prijazeljice fajn, ceprav prijateljica se tudi kdaj je jezila, da je premalo pogledal tamalega, ko je skoraj sel na cesto se spomnim… je pa meni sicer zelo prijazen in podobno razmisljujoc kot jaz..
- se mi zdijo sicer vsi starsi od otrok v sinovi skupini zelo mladi, zenske skorqj vse po vecini mlajse od mene, od enega fanta, ki je letos prisel sta mogoce malo starejsa, gledam tistega tatu zadnjic, sem si mislila, da ta pa mogoce celo zgleda starejsi od mojega.. res da se njihov mali nic ne upira kot moj, ma ga niti sploh ne spodbujajo, da bi se karkoli sam obul, pa je starejsi od mojega, un se samo usede na klop, sine v narocje in ga obuje… no ceprav moj bi se upiral v vsakem primeru po moje tudi, ce bi ga jaz zelela obut…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

- masiven pms, komplet sem brez energije zdaj zvečer, pojedla sem pol toblerona in spila bi še kokakole če bi se mi le dalo vstat s kavča 😭
- sem si na telovadbi nategnila neko mišico pod lopatico in me ob bolj intenzivnih gibih/kašljanju ubiiija.
- ful sva mela kjut kolesarski izlet danes ❤️ . ne morem verjetn da smo popoldne imeli celo sonce!
- res ne maram športa - nobenega interesa, nič. ampak letos ko so olimpijske igre tako blizu me dejansko premami in sem malo pogledala, ravno ko se je razsula Vonn 😭 . ful mi je hudo za njo, res frajerka in neverjetno da je pri njenih letih in poškodbah naredila tak come back. ampak. omg, a ne bi rajši prioritizirala lastnega zdravja in dobrobiti? kljub temu da je za športni svet že "prastara" ima še cel lajf pred sabo 🥲 .
- moram pod tuš pa se mi niti to ne ljubi.
- a obstaja izraz za ambiciozen a len folk?
- ste imeli kaj kulturen dan danes? jaz sem šele po zastavah skužila da smo 8.2. :)
- ful že delam plane za obe poročni torti, zbiram recepte in ideje za okrasitev ❤️ . dokler niso ti dogodki mimo pričakujete še kak update ker sem tako navdušena!
...Love, love is a verb, Love is a doing word...
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Ambiciozen + len.. adhd? 😄

mmm meni se zdi, da bi terapija koristila vsakemu, ki je izkusil otroštvo in družino - ni važno, kakšno. Ker vsi vpijamo, ponavljamo, prenašamo (itd.) tako dobro, kot slabo.

Fajn bi bilo, da bi terapija stala toliko kot burek, ja. :lol: svet bi bil veliko lepši.

Drugače pa hodim malo več kot pol leta.

- Ko smo že pri tem: kaj bi dala, da bi vsi pri nas doma redno hodili k terapevtom.
- dva pri nas sta skregana že dolgo in zaradi tega trpijo/mo vsi.
- tako da ja, še vedno rada pridem v te konce, ampak tako.. za teden, dva - potem se zelo rada vrnem na svoje.
- da sem danes s sabo na sprehod vzela tri velike vreče za smeti in jih napolnila - očistila sem vaško parkirišče, dve mini plaži in dva velika kanala, ki sta bila polna plastičnih odpadkov. Fajn občutek je, ko lahko na nekaj pozitivno vplivaš (če že na domače ne moreš kaj preveč, hah).

- Da šparam vsak cent zadnje čase - kar uspešno, ampak zdaj začetek leta je ful enih "social" stroškov.. dekliščina, poroka, 4x rojstni dnevi (od tega okrogel od najboljše prijateljice).
- Da sem si planirala solo trip v Romunijo in se potem še temu odpovedala zaradi zgornjih razlogov. :D bo počakalo.
- Da si babica želi v Istanbul, na tisti glavni bazar (nekako bucket list item), tako da ji bova to letos uresničila.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

hayley napisal/-a: 08. Feb. 2026 18:57 - ampak realno je draga psihoterapija, meni se zdi, da bi kar vsem mojim prijateljicam bila kar predraga za hodit, pa ne vem, ce katera rabi, samo tako, 2 sta mi govorile bolj z dvomom, ce to kaj pomaga… se mi zdi, da tista, ki ravno nima otrok, pa bolj na novo v odnosu, da bi lahko rabila,.. ker ima ocitno problem bit zadovoljna v zvezi oz ji pri vsaiem kaj fali ocitno in je zelo nezaupljiva…
* Druga najdražja stvar v mojem lajfu. Ženske me stanejo več, vse ostalo je precej ceneje. (Če izvzamemo potovanja, ki morda pri meni niso tak strošek in kredit, od katerega me samo ženske stanejo več :twisted: ...no odvisno kako dober mesec/leto imam, lahko tud šparam/"stiskam" pri ženskah kakor npr. zdajle, ko sem negotov; druga stvar zdajle pa je, da že itak precej vlagam vase, imam kar nekaj hobijev, noben ni ravno poceni :twisted: )

* Ampak je pač investicija. Vase.

* OK sem že dobil fitnes pakete, za 1 uro osebnega trenerja, ki bi me stal več od trenutne terapevtke, ampak OK, na fitnesu se da najti (ne)koga (ali pa sem imel srečo), ki je srečen in dela za res fajn ceno :oops: :D

* Pri psihoterapiji pač ne moreš tko "šmuglati", ali pač :?: , ne bom zdej ene študentke vzel^, da mi pomaga, ker nisem ravno najbolj izi primer :oops:

* Tudi zaradi tega sem odlašal s psihoterapijo... (ker sem vedel, da bo to konstantna investicija za N let... poleg tega pa, cena nič ne pove o usposobljenosti, ker je na trgu precej zmede oz. popolnoma različnih šol in pristopov) pa res je, da lani takega cajta sem si plačeval dragega fizioterapevta (zdajle bi to vedel bolje speljati :oops: :D ), pa z zobozdravnikom sem imel nekaj stroškov... ampak mi je tako lepo popravil zobe, da je zdaj vse perfektno :oops: :mrgreen:

^ Mi je pa to (fitnes izkušnja) dalo misliti, da bi verjetno lahko bil šugar dedi kaki študentki, v pravem smislu besede, bi ji z veseljem kaj malega dal, ona bi pa še srečna bila :twisted:

* Niso verjetno vse tolk razvajene, ampak jaz sem se pač v take kroge "zapletel" :?: :roll: ...saj se velikokrat vprašam ali gre ves denar njej (to zdaj o različnih govorim s katerimi imam izkušnje oz. sem imel), ali pa ženska ni čist independent

* Ampak OK, zdajle ko bom bolj fit, pa psihološko močnejši... po mojem se bo kaj zgodilo :oops: :cool: Oz. mi bo precej lažje na dejting sceni...

* Drugače, še to. Morda sem se lažje odločil za psihoterapijo tudi zaradi tega, ker sem bolj srečen in bistveno bolj zdrav kakor lani takega časa.

----

* Še tale malenkost. Ravno po tistem (torej natanko danes), ko pišem o terapevtki, da sem jo guglal (pa nisem je že dolgo guglal, pred prvo terapijo sem jo, potem ne več), mi jo IG vrže ven kot "follow suggestion" (in na IG je nisem nikoli iskal). IT povezave v tem primeru in časovnem sosledju ne more biti, lahko pa je energetska povezava. Se mi precej zadnje čase dogaja, da se stvari poklapajo same od sebe... temu pravim, da sem v dobri energiji...

* Ampak zadeva je even worse.

* Njej follow-ajo neki dogodki na katere tudi jaz hodim... torej lepa punca je mogoče celo žurerka na podobnih dogodkih...

* Zadeva je še dodatno even worse.

* V petek mi pošljejo SMS, če bi šel plesat z njimi... sprva mi ni bilo jasno... (v tem sosledju/energiji mi postaja bolj jasno)

* No jaz samo upam, da je moja lepa punca diskretna... :oops:

* Tud ko sem ji dal na prvem srečanju datum rojstva se je samo nekaj smejala. Meni nič ni bilo jasno. "Torej, ste pred kratkim praznovali...", reče. Meni še vedno nič jasno. WTF, a je bila na istem eventu, kjer sem jaz praznoval al kak zdaj to :? :twisted: :lach: (Jaz se je ne spomnim.)

* No ampak mi je zabavno vse skupi... upajmo, da ni tolk hudo :lach: :mrgreen:
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- no nas pa vseeno najemnina stane cca 3x ( oz se malo vec)toliko kot mesecna psihoterapija in vrtec 2x toliko kot mesecna psihoterapija
- vrtec in psihiterapija, ce ne bi nic manjkala na psihoterapiji je vec kot ena minimalna placa
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Priznam da:

- je sedaj kar naenkrat vse v zraku. Dolžina, kraj, točen datum. Čeprav, bi se do sedaj lahko že navadila ;D :gruebel:
- je bil vikend vse drugo od načrtovanega: namesto tiramisuja dietna hrana, namesto KG in drsanja, čiščenje, razkuževanje in zdravljenje 2/4. Hvala bogu, je minilo po dnevu in pol
- se veselim, da se bomo spet videli. Tokrat še podmladke pripelje zraven in bo veselo, igrivo, nagajivo in verjetno tudi kričeče :wave: :jive: :loco: Kako pa drugače, saj so otroci ;D
- ^^^ pa še krofi bodoooo. Njam!
- tamala je čisto vzhičena in komaj čaka danes. Moja velika punca :kuss: :hearts:
- grem jutri probat eno jaknico za zraven, čeprav nisem prepričana, da sem jo pripravljena toliko plačati :eek:

- - - - - - - - - -
^^^ sem sprobala nekaj/ natančneje 3, variant; ne vem zakaj je vse tako drago ! Ne vem, zakaj je izbira tako majhna… res ne vem, če sem pripravljena dati toliko denarja

- čestitam našim Orlom
- grem jutri službeno čez mejo. Bljah, sploh se mi ne da
- bo naslednjih nekaj dni čista norišnica…
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

-mislim da me je minil začetni šok, čeprav sem še zmeri mal v neveri, čeprav sem zdaj že vidla in slišala in bi mi mogel bit jasen
-mam tako meglo v glav od tega
-se tud ne počutm k jaz zard tega
- posledično mi tud ful razpoloženje niha in zard tega moj trpi... al se obešam po njem k fuknjena al pa sem čist kontra in nataknjena... dober da me pozna že tok časa in tok dobr da me prenaša
- no ja bom vidla kaj bo zaenkrat si ne znam še dober predstavljat kako bo to šlo
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Priznam da:

- bljah, že dva dni gre vse narobe. Vse. Ampak res vse! :aerger: :steinigung:
- skos neko prilagajanje, čakanje in naši plani so šli po gobe
- ^^^ se mi sploh ne da
- bom posledično drug teden v službi, namesto na smučanju
- kr nekkkkkki :rolleyes:
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

* Nihanja razpoloženja pred valentinovim so... moja bipolarnost bi ona rekla

* Nima časa na valentinovo, pa gre še nekam, da sem ljubosumen

* Jo zjutraj že "pustim", sem pač nesramen, pustim jo, sam mal pa puščam vrata odprta...

* Pol si premislim in ji kupim rože

* Pol kakopak pričakovano pravi, da ji rož ne rabim nosit

---

* Pol po eni strani bi si želel potegnit cut pa tole končat...

* Saj sem ji tudi rekel, kaj vse je narobe in kako je slaba... da ima dobro samo image/šminko/obnašanje... vse ostalo je zlagano in (čustveno) slabo, zelo slabo...

* Ampak sem ji pač rekel čist iskreno - kakor pač razmišljam - da nimam menjave

---

* Zdaj če bom vztrajal na svoji trmi in valentinove rože ne bojo zanjo... sem mogoče na dobri poti, da bo tega končno konec :roll:

---

* Sam mi je pa težko...

* Dr. Robert Glover pravi (v knjigi), da se ne pentljat z lepo žensko, tud zarad tega ker... (ti) bo ful težko končat...

---

* Sej drgač se spomnim tega "borderline" vedenja... tega je bilo ful, ko sm bil z bivšo... nič nisem boljši :roll: :?

* Ampak verjetno vem, da je ona "škodljiva" do mene... kakorkoli obrnemo... odločila se je, da se za valentinovo ne vidiva in to se ji zdi normalno. In to je zadosten razlog, da pač prebolim, da ne vem če sem kdaj v lajfu imel normalno valentinovo... no tud letos ga ne bo(m) :twisted:

* Sem pa dovolj šibak in ranjen... da mi je zdele (pa tud v naslednjih dneh, tednih) ful težko z razumom iti čez čustva... ker pač tudi ne vem kdaj bom naslednjič imel žensko s katero bom vseeno lahko počel vsaj te stvari katere sem z njo...

* Kaj je zdaj bolje? Imeti sebe rad in nekak zadovoljiti sebe?

* Ali pač imeti neko "blažilo", kar je bila ona, da nisi sam... neko iluzijo :?: :roll: :? :(

---

* Drgač sem se tud že odločil, da naslednje "blažilo" mi bo seksualno ful bolj privlačno kakor mi je bila ona... sam tam bo pa potem verjetno sam (še) seks... :/ :)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- sem si kar kupila ze darilo za rojstni dan, v loccitanu komplet lavande blanche- lavanda in beli mošus vonj, gel za prhanje, mleko za telo in krema za roke manjse embalaze in sampon za lase vonj citrus :hearts:
- me niso zvagali na pregledu, tako, da sem mogla kar povedat sama tezo, ko sem se na zadnje vagala, prejsnji vikend sem bila na 11 kg plusa, pri prvem otroku sem bila v istem tednu na pregledu zvagana + 13 kg, ampak sem pa startala z 3,5 kg manj.
- sama doma jeii, moj sel po otroka in ocitno sta sla se kam na oak sprehod, ker ju se ni..
- si morem naredit ta zvem, da mi bo osebna opravicila odsotnost

- sem malo v dilemi ali it z naslednjim mesecem na 8 ur ali ostati na 7ih urah delovnega casa
- sem bila po moje pohvaljena v sluzbi prvic ever, v tej zdajsnji sluzbi, pohvalil en od vodij sosednjega oddelka, ker sem jim nekaj pomagala
- sem pa imela en zivcni zlom en cetrtek doma, ker sem mislila, da sem nekaj narobe naredila, ma ocitno da ne, plus utrujenost od otroka se zraven…
- se spomnim tudi pri prvem, da nisem bila nikoli tako utrujena ne v fazi dojencka, ne malcka, kot sem bila utrujena noseca, zna bit,najverjetneje, da sem takrat imela se slabsi hemoglobin kot zdaj, ne vem, ker mi niso naredili krvnih preiskav tokrat, ampak ja…
- da je imet enega v trebuhu in malcka zraven, ki je zelo zahteven, zivahen, uporen malcek blaaaaazno hardcore in v sluzbo hodit zraven… in otrok je najbolj zahteven do zdaj v obdobju 2-3 leta, 0-1 in 1-2 so lazji. Ne se umit, ne se oblect, ne jest kar mu ponudis, ne it ven na sprehod, ne se oboect za ven, ne it spat, ne nic…
- mu sploh ne perem vec las, ker si ne pusti niti kopam ga ne v banji vec od 2 let naprej, samo kar ga potusiram po kakanju od pasu dol, vceraj mu je moj po ful casa brez pranja las on opral lase… ma ce bi mu jaz bi se meni se bolj upiral..
- moj zdaj nekaj bolj ustrezljiv po moji jezi cez vikend in zacetek tedna
Odgovori