Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Vprašaj me... #48

Odgovor Napisal/-a emanuela »

Je pozitivno naravnan, prakticen, prijazen.
Zajtrk-mogoce pet min. Vedno si ga naredim dan prej in ga vzamem v sluzbo.

Ne, da poves koga, ampak-a ze ves koga bos volila?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a hayley »

Ja, bova z mojim enako.

Cez teden , ko moram biti v sluzbi ob 6i ne jem zajtrkov doma, obicajno si nesem jabolko ali 2 v sluzbo/ belvita piskote ali vzamem frutabelo iz avtomata. Jemo malenkost bolj zgodaj malico/ kosilo v sluzbi v menzi.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a v-e-s-n-a »

Vem koga ne bom ;D

- - - - - - - - -

Rada ješ v restavracijah?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, kdo ne, samo odkar imava otroka, brez otroka v miru se nisva sla.
Z eno izjemo, ko smo bili na primorskem, ga je moja mama pazila in sli s se enim parom v all you can eat japonsko, brez otrok.

Ponavljam
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Odgovor Napisal/-a žveplenka »

tko tko za vsake toliko... po večini se mi zdi bv v restavracijah zapravlat sploh ker sem bila večkrat razočarana kot pa navdušena nad hrano... rada sicer poskušam nove stvari tok da je mogoče problem v tem ampak tist kar znam pa sama skuhat se mi zdi 'pa neumen naročat...

Ponavljam + restavracija ki jo priporočaš...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, rada.
Nič pretresljivega: Verace, Argentino, Shambala… mogoče kakšna mehiška. Top mi je bilo na Posestvu Pule. Pa na Hvaru, v čistem centru mesta, Dalmatino. Po vseh teh letih, še vedno v najboljšem spominu ever .

- - - - -

Ponavljam + imaš restavracijo v Sloveniji, ki si jo še posebej želiš obiskati?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ma ne hodim po restavracijah( razen, ce smo na dopustu v tujini), mi je vsec bil Yuxi v Stari Gorici( bili tam na zadnje se z dvema paroma, edinorat, ko sva sla sama brez otroka), cene v Lj mi je bila vsec Dabuda, ma sem bila na zadnje tam preden sem imela otroke oz moj pravi, da sva bila enkrat tudi s tamalim, ko je imel pod eno leto in se ni kobaccal/ hodil.

Joj za pico oz restavracija/ lokal, ki me najbolj spominja na zmenke z mojim pa Parma, tudi tako zaradi ambienta, tam sva bila z mojim najveckrat v Lj, ko sva se hodila na zmenke. (Nekako sem ugotovila, da se mi zdi, da so mi celo bolj vsec pice iz elektricne peci kot krusne( maja lani sva bila v eni restavraciji na Lovrencu na Pohorju, kjer so tudi imeli elektricno pecico in so mi bile tam zelo dobre).

In te Baščaršije, v Mb smo bili v njih na dveh razlicnih lokacijah.

Zdaj zadnji cas me je zamikalo, da bi sla v mehiško eno.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Imam želje ja: JB in Gostilna pri Lojzetu (I know, pobožne želje ;D)

- - - - - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a emanuela »

Ne hodim veliko po restavracijah. Dobro hrano imajo pri Ribiču na Ptuju, rada grem tudi k Janezu (ena lokalna gostilna), pizze so mi ze od malega najboljse iz Pivnice (spet lokalno). Nimam nekih zelja. Tudi ko je teden restavracij imam tezavo, ker nisem ljubiteljica mesa.

Kaj je ena stvar, za katero si bila prepricana, da je “za stare”, zdaj pa jo redno pocnes?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nošenje copat :D

Prej, še 2 leti nazaj, jih nikoli nisem. Vedno sem bosa hodila po hiši.

- - - - - - - -

Ponavljam :)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a saarijarvi »

Pritoževanje nad bolečinami v hrtu? :D Hmm.. Spanje z nogavicami, sortiranje živil po raznih steklenih kozarcih. Veselje, ko večerni plani propadejo in lahko ostaneš doma. Poslušanje Robert-a Plant-a (danes se je slučajno pojavil na mojem Spotify feedu in ga poslušam že celo popoldne). :lach:

Kako pogosto se povprečno socializiraš z ljudmi, ki niso del ožje družine?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a Sarissima »

Uf. Veliko.
Z našo klapo povprečno 3x na teden, pridejo tedni ko se vidimo dobesedno vsak dan v eni ali drugi zasedbi, velikokrat se dopoldne dobimo 3 in skupaj delamo od doma, praktično vsak vikend mamo vsi skupaj kafe/brunch + Whatsapp chat imamo recimo vsak dan aktiven (kar je verjetno tudi socializacija, samo ne v živo?) . Fajn je, ker nimajo (?še?) otrok in se prilagajajo našemu urniku - npr pridejo zvečer pozdraviti tamale, pol pa ko tamali zaspijo, se lahko naprej družimo ali pa v družbi urejamo svoje opravke itd :) . Z drugim prijatelj ki imajo tudi otroke se definitivno ne vidimo toliko, in se že kr malo psihično pripravljam na to, da tudi s to klapo ne bo vedno tako :) .

ponavljam!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Definitivno premalo. Čez teden je itak dan prekratek, čez vikend pa tudi zelo odvisno… recimo 1x na 2-3 mesece.
Tisti samski/ločeni, pa itak čist drug lajf/urnik furajo.

- - - - - - -

Imaš veliko prijateljev, kolegov samskih ali ločenih?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

v-e-s-n-a napisal/-a: 27. Jan. 2026 20:46 Tisti samski/ločeni, pa itak čist drug lajf/urnik furajo.

Ne vem, jaz bi bolj očitek vrgel vezanim. Nekateri vezani se ne znajo zorganizirat in si vzeti čas za prijatelje.

Primer. Moj super prijatelj. Ve, da rad plešem (u bistvu je on tisti, ki ful dobro pleše in je mene navdušil za ples :) ), sem ga povabil zraven, ma on je trmaril s svojim urnikom, da se je hotel dobiti ravno takrat, ko sem jaz šel plesat. Pol prej je hotel iti na sprehod, pa sem pristal na pijačo, na sprehod ne, ker pač, že s plesom ful obremenim svoje telo in imel sem ornk musklfiber od plesa prejšnji dan in žal... preveč me je strah, zelo tanka je meja med musklfibrom in vnetjem...

Pa se enostavno nisva uspela nič zmenit.

Zdaj on bi lahk rekel, da sem jaz samski problematičen oz. furam čist drug lajf/urnik :?:

In ena boljših odločitev je bila, da sem šel na tisti ples, ker pač plesal sem z najboljšimi, en tip ki me je do sedaj sam grajal, me je prav pohvalil za prebobrazbo in na poti ven me je ena ženska kar ogovorila.

Kakorkoli, nočem si delati nekih slavospevov, ker gre bolj za ples, kjer folk ne zna plesat. Žal. Ona, ki me je ogovorila, misli kolk dobr plesalec sem in kako sva se ujela v plesu, pa se u bistvu nisva... in sploh nisem dober plesalec.

Ampak sm happy, da se mi vsaj kaj dogaja :oops: :mrgreen: In hvaležen :cool:

Pa vem kolk smotan sem sam bil ko sem bil vezan in z družini, kolk me je bivša "peglala", da moram domov hodit in sekirala če sem se preveč dobival s prjatli... not good... upam, da bo naslednjič, če mi bo Gospod še dal možnost, bolje

Večina kolegov je vezanih.

Med samskimi pa tudi žal nimam nobenega sproščenega kolega...

Ponavljam vprašanje + ali vidiš samske kolege zadovoljne, sproščene... al ti je "jasno" zakaj so samski (ker pač na daleč vidiš, da so zatravmirani...)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nimam nobene samske ali locene prijateljice, ne kolegov oz nimam nobenega kolega samo prijateljice in njihove moze/ fante, kar se druzimo.

Ponavljam
Odgovori