Na forumu sem prisotna skoraj dnevno, berem ga iz navade - za laži o tebi nimam popoloma nobene potrebe, citiram izključno tvoje poste:
je vse v kurcu cez te praznike novoletne, skregana sva ze od zacetka
- ne zdi se mi sicer moj najbolj prijazen zadnje dni
- eh ravno zdaj je slisat neko zadircno pogovarjanje mojega na svojo mamo
- smo se se skregali z njim ravno soboto zvecer, ko sem smrekico okrasevala, ampak je kar je…
Še stotič: tvoja zveza je izključno tvoja stvar, ne naša. O njej nisi dolžna nikomur razlagati ničesar. Ampak hayley – o njej redno pišeš sama in
tvoja odločitev je, da tukaj večinoma deliš negativne plati, ne pa pozitivnih.
Res je, da nikomur ničesar nisi dolžna, ampak pišeš redno. In pišeš na javnem forumu, ki je namenjen diskusiji, ne osebnemu dnevniku v stilu 'hayley ob kavi'.
S svojimi objavami ustvarjaš določeno sliko o sebi in o svojem partnerju in ta slika na večino deluje tako, kot da ti je doma zelo težko.
Če temu ni tako, me to iskreno veseli, ker nikomur ne privoščim, da bi trpel. Ja, jaz imam za sabo zelo negativno in težko izkušnjo - je nikomur ne privoščim. Zato razlaga o tem, da ti ne bi hotela mojega življenja sploh ni bila potrebna. Na to nikoli nisem niti pomislila. Jaz upam, da ti je doma lepo in da ti bo sčasoma vse lažje in lažje - to resno mislim. Nisem mama, zato si sploh ne predstvaljam, kaj mame dajete skozi. In nobene potrebe nimam po tem, da bi tebi ali katerikoli drugi ženski / mami privoščila kaj slabega.
Več uporabnikov ti je na objave, v katerih deluješ izčrpano in obremenjeno, odgovorilo z dobronamernimi nasveti, ti pa si se večkar odzvala z jezo. Lepo te prosim, da se tega v prihodnje vzdržiš – nihče ti ne želi nič slabega in za žaljivke ali napadalne odzive ni potrebe.
Kar se dogaja po zasebnih sporočilih ali na družabnih omrežjih, ne morem vedeti in to prosim rešujte neposredno med sabo.
In ne, ne družimo se v živo. Omenila sem zgolj forumsko internetno skupnost (četudi mini) v kateri se imamo tudi virtualno lahko entolko fajn, ane? Sploh, ker si tu med sabo tipkamo že toliko let. Lepo bi bilo, da se to ohrani, vendar bo za to potreben civiliziran ton vseh prisotnih. Dajmo se vsi potruditi, da ohranimo spoštljivo komunikacijo, tudi takrat, ko se kdaj ne strinjamo.
P.s. ker si omenila moje stare poste: res je, jaz sem se v prejšnji zvezi osredotočala na pozitivne stvari, pa se vseeno ni obneslo. Takšno pač je življenje, miks dobrega in slabega. In
moja osebna odločitev je bila, da na forumu takrat nisem delila osebnih težav, ko so se pojavile. To izbiro imaš tudi ti. Vedela sem, da gre za
javni forum in osebne težave sem reševala zasebno - in tega tudi danes ne bi spremenila. Če bi bila odprta za mnenja in nasvete, bi delila kolikor bi pač želela - pa nisem, ker imam za to druge ljudi v offline svetu. In mislim, da je pri ostalih članih podobno.
Na kratko: kar deliš/delimo na javni forum bo po defaultu vedno odprto za komentiranje. In v kolikor gre za spoštljivo komentiranje ima vsak pravico do tega. Ljudem lahko lepo rečeš, da za nasvete nisi odprta in jih odkloniš v normalnem tonu. Izbruhov jeze in žaljivk pa je bilo dovolj. Če tega nočeš, piši v dnevnik. Simple as that.