Fitnes - definicija telesa, izguba določenih maščobnih blazinic. Mislim, da sem že skoraj na cilju. Še dodatno izboljšanje prehrane, nič procesirane hrane itd.
Na financah pa še delamo - vlaganje v delnice, varčevanje itd. Strategija še ni dokončna.
Kaj je zate definicija finančne svobode?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Da lahko delam kar hočem kadar hočem s komer hočem - kar morem reči da je cilj ki ga želim doseči in ga v veliki meri že dosegam. Zakaj bi pomagala nekomu drugemu uresničit njegove sanje če lahko uresničim svoje?
Podobno razmišljam kot mayaeb.
Vem, da v kolikor bi imela dodatno nepremičnino, je ne bi prodala ampak oddajala v najem.
To se mi zdi full dobra investicija.
ej, tiste ki dejansko oddajate nepremičnine - a ni to ful stresno? se mi zdi da bi mi bile potencialne težave z najemniki cel čas nekje v ozadju? do zdaj imam izkušnje z oddajanjem stanovanja ki ubistvu ni bilo naše in smo to delali namesto lastnika. pa še tako me je ful skrbelo kako najemniki delajo s stanovanjem . kako najdete dejansko kul dolgoročne najemnike?
finančna svoboda? če mene vprašaš je subjektivna (torej ni znesek, procent whatever). zame pomeni da o denarju ne rabiš razmišljat. da ga imaš sproti dovolj za svoje želje/potrebe in nekaj zaloge za (ne)pričakovane izdatke. torej da je denar pač sredstvo, ne pa nekaj za čimer se pehaš .
tako da lahko rečem da mam kolege s precej več denarja/assetov ki so precej manj finančno svobodni kot jaz in obratno .
zanimivo! ponavljam (ali če ni interesentov) - so v tvoji družbi vsi približno enako situirani kot ti/tvoja družina?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Glede financne svobode - freedom's just another word for nothin' left to lose, torej, da si cisto broke Sem blizje tej skrajnosti kot pa tisti, da mi ne bi bilo treba skrbet, lol.
Drugace se pa o financah niti ne pogovarjam veliko z drugimi, po moje smo vsi bolj ali manj na istem, nek srednji razred. Edino vecina jih ima svojo nepremicnino, ker so jo vecinoma kupili pred leti, ko cene se niso sle v nebo. Pri nas smo vlagali v biznis. Ampak drugace smo pa bolj ali manj tam tam. Kot druzina mislim, jaz kot posameznik sem kot receno broke
2 od 4 ih projateljic s katerimi se druzim imajo svoje nepremicnine od teh ima ena 3 etazno vrstno hiso na obali in tudi bolj premozne starse z vec stanovanji po slo, colnom/ gliserjem na obali, tadrugi so pa starsi posodili denar za nalup prve nepremicnine. Njegovi znanci, jih ne poznam toliko, vsi ali vecina so bolj premozni, nekaterim so tudi starsi urihrali stanovanje, avto, no enega imam posebej v mislih.. pa njegova starejsa sestra, ko ima svoj biznis, ceprav brez faksa je veliko bolj od naju ( ni bila sprejeta nekoc na arhitekturo, zdaj ima vec kesa kot vsi magistrirani/ doplomirani arhitekti)in njegov oce in zena tudi veliko bolj…
Bi rekla, da je all in all vecina bolj premozna od naju. Pa tudi mojemu do zdaj ni noben od starsev nic dal ali financiral vecjega, sva sama za vse financno in tudi z varstvom otroka.
So pa vsi prva stanovanja, zemljo, gradili hiso, kupovali pred leti, ja, od mojih prijateljic vsaj in njegova sestra.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Midva sva med drugim z najbolj starimi avti od vecine nasih kolegov, eni imajo edino se enega manj vrednega kar pomnim..
potem pa se kaksne sodelavke poslusam o teh novih avtih in na kaksne testne voznje grejo…
ma vrtca pa placujeva verjetno vec od ostalih z boljsimi avti ali pa isto, ne vem, a so kar vsi ljudje v bistvu v najvisjem dohodkovnem razredu… nisva pa nikoli jemala kredita za avto…( no mislim sej pri takih vrednostih ga verjetno vecina ljudi ne bi rabla)
Nova 2 vprasanja: tvoje 3 naj jedi trenutno/ tvoj dnevni makeup, lahko samo na eno ali na oba
( tamali je zaspal in me noce izpustit, da bi lahko vstala)
Trenutne naj jedi: 1. Pica, 2. Pohano meso + francoska solata, 3. Domace klobase in pecen krompir( od moje mame) pod 4. Bi bile se kakrsne koli morske jedi
Pa ful imam rada karkoli z gobami.
Dnevni make-up: zadnji cas concealer, bronzer, blush, rjavo sencilo na oceh, poudarjene obrvi z maskaro za obrvi, balzam za ustnice.
Sem pa bila od maja do nekje ? Sredine novembra popolnoma brez pudra brez nicesar za prekrivat kozo, ker sem imela probleme s kozo, karkoli bi dala gor bi mi se bolj zapacalo…
Ponavljam + koliko pogosto greste na obisk do tvojih in koliko do partnerjevih starsev?
K moji mami obicajno 1x na 14 dni, ceprav zadnje 3 tedne smo bili vsak vikend, pa poleti smo bili veckrat vsak vikend. Pri njegovi mami nismo bili se nikoli, k njegovemu ocetu in zeni od oceta cca 3x na leto vkljucno z decembrskim praznikom.
Ponavljam