- tale ginger shot je top
- sva imela včeraj spet malo časa zase.
- čisto spontano smo se srečali in na kavici obujali spomine… good old times
- šibamo na lepše. Sprehodi, drsanje, Bled…
- po vseh teh letih še vedno ne znam spakirati. Vedno preveč. Če je pa napovedano tako čudno vreme
- da se pocutim kot en dinozaver
- poskusam splanirat en mini backpacker dopust znotraj dopusta po letih bolj na easy dopustov in vse je drugace
- ce vam povem, da na prvih parih potovanjih sploh mobitela nisem imela s sabo, ker je bil itak neuporaben... maile smo posiljali iz internet kafejev, najbolj fancy pa je bilo, da so ponekod ponujali Skype klice za male pare. Zdaj pa googlam e-sime, in chatGpt mi lahko v 20 sekundah naredi cel plan potovanja.
- da bom dinozaver vsaj se toliko, da si delam zapiske rocno, v mini beleznico. Se vedno imam nekje moje stare beleznice izpred 15 let, z vsemi stroski in vsem.
- ma super bo.
- moram ene stvari nujno zrihtat, pa kar odlagam. Me lahko nekdo nezno, a odlocno brcne v rit, prosim?
- smo imeli prejsnji teden en kup otroskih praznovanj in sem se na hayley spomnila, ker je ena mamica imela zraven mlajsega otroka, sicer mislim da par mesecev starejsega od hayleyinega (otroci, ki so praznovali, so bili na rojstnem dnevu z animacijo, starsi smo pa sedeli zunaj na kavici). No, ta otrok se je lepo na tleh zraven igral z igracami, skoraj kot da ga ni bilo. Sem rekla, kako se lepo zamoti, ker nas (podobno kot od hayley) je rabil pri tej starosti vsake 30 sekund pozornost, ni sans, da sem sedela na kavi in se pogovarjala. Je ta rekla mama in ostali starsi, da je to stvar drugorojencev Ne vem, kaksne imate izkusnje tiste z dvema?
- men je tak vseen, pri nas je tovarna zaprta, kar je, je.
- v eni skupini sem celo veckrat videla omenjeno, da naj bi bil najpogosteje drugi otrok bolj zivahen od 1.
- pol sem kdaj razmisljala, ker ene zenske imajo, neke svoje teorije s temi postavitvami druzine, da lahko se pa ta moj zdaj steje te za 2., ce sem za enega naredila splav, pol da neki otroci cutijo se za nazaj, ce je oseba inela splave…( sicer jaz sem res tako zgodaj naredila, da skoraj nobena zenska ne tako zgodaj, ob 5 tednih dopolnjenih)
- sicer na to foro, da splavis se preden si dobil menstruacijo in je samo biokemicna nosecnost, bi pa menda veliko zensk lahko imeli, ko niti ne vejo… in pol lahko ravno tako pa to cutijo otroci za nazaj…
- moj pri moji mami se menda kar zamoti s kockami, ko ga je pazila, zdaj ima ful teh lego duplo kompletov, ki so bili se moji, ampak to se je sele zdaj nekej od 23/24 m naprej zacel igrat z duplo kockami..
- pri nas doma kdaj se zamoti, nekaj casa, grem jaz kdaj pogledat pol v sosednjo sobo, ce je vse ok, kaj pocne, ker ni obicajno, da bi se s cim tako zamotil in pol takoj, ko mene vidi pa plane name in me ze nekam vlece…
- se nam je pritozil najemodajalec, da ni bilo dovolj pocisceno takrat, ko smo sli na dopust in so oni nekaj pregledovali cevi v kopalnici, tako da imam jutri dopust, da samo cistim in posprqvljam( iz plus ur).
- sem bila res tako, kaj ni dovolj, da je sranje na vseh podorcjih, zdaj pa se to, da nimamo pocisceno dovolj
- ze 2 meseca poskusam kaj pocistit, takoj ko pridem iz sluzbe, obicajno imam kake pol ure casa dokler, ne grem iskat otroka, do eno uro, kdaj ga grem takoj po sluzbi iskat, ampak nisem nekako pri energiji, da bi takoj pucat zacela, ko s sluzbe pridem…
- no ce je moj doma,mi rece pa da se morem z njim ukvarjat, takoj ko domov pridem in preden gre on delat, namesto ciscenja in pospravljanja
- mi je danes isto rekla ena novejsa sodelavka, da ni sla na 6 ur, ker ve, da bi mogla isto naredit kot v 8 urah in po moznosti, samo pavze za kavo spustit. Sicer meni je res bil cilj, da je otrok manj casa v vrtcu, da ga prej poberem, pa ceprav je zame slabse.
- nekaj je bolanih na mojem manjsem oddelku in dejansko polovica prisotnih nosecih na danasnjem jutranjem sestanku, smo sami taki mlajsi kolektiv oz v bolj rodnih letih ocitno
- zdej ne vem, a bi v naprej si dala neko casovnico npr zadnji teden v mesecu, ce vidim, da nisem utegnila cez mesec dovolj pocistit, poklicat potem neko za cistit za tisti mesec ali kako..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- je tako lepo bit doma brez otroka, da se ne da povedat
- zdaj pa se mojega slisim po stopnicah, ker se je ravno iz sluzbe vrnil…
- imam se eno pavzo za kavo, po tem ko sem tamalega peljala v vrtec, sla v lekarno in trgovino, pa se niti zacela cistit… bravo js, malo je sicer kopalnico ze moj vceraj dopoldan
- moremo tamalemu kupit letos novo zimsko bundo zdaj ima se prehodno oz podlozeno parko.
- tamali se vedno vztaja, da hoce samo dezne skornje obut in ne navadnih cevljev
- se pa pocutim bolno malo in grlo cutim, ampak mi kaze 36,8, ceprav sem na dopustu danes, pri nas na manjsem oddelku je vec bolnih oz kar kaksna polovica, ena celo ze 3. Teden odsotna..
- pa se zaspana sem toliko, da bi sla kar nazaj spat, vceraj bila sama doma s tamalim in sla v postlo ob 8i, tamali mel tolk energije, da laufal okrog in mi metal kocke na postlo do 21:45, ko sem dobila vec energije da sem vstala malo pospravla in tamalega spat dala in ke koncno zelel it spat… potem se je pa spet ze ob 6 zjutraj zbudil
- imam plan it z decembrom na 7 ali 8 ur delat. Upam, da bo slo skozi, zaenkrat se dobro pocutim. S tem, da vem, da kaksna z malim ptrokom je rekla, da ce je bila na 8 urnem, je bilo dela za 9 ur, ena druga danes, ki dela malo druge stvari, mi je rekla, da bolj redko, da bi mogla ostati dlje od 8 ur…
- jaz imam plan vse, kako tedensko cistim prostore, 3 dni, vsak dan druge sobe, ampak v realnosti ne gre skozi s tem, da cistim samo jaz in se 3 dni sem sama z otrokom in cez vikende nas vecinoma ni bilo doma… in med porodnisko sem v glavnem skos po planu, tudi ko sem bila malo vec na negi zacetek leta sem, zdaj ko se vsaj 4m oz skor pol leta nisem bila na negi, pol leta nisem bila vec kot 2 dni v kosu, pa ne gre, ce si skos v sluzbi in popoldan sam z otrokom…
- me zanima ja kako so oni tedensko vse ocistli, verjetno razdeljeno na 4 osebe vse delo, ne na 1, ki ima se v vecini pri vsem malcka cez in kako ta najemnica cisti pri sebi z malckom oz dojenckom sama vse bolj dvomim, ali brez kaksnega varstva za otroka…
- je tudi par mojih sodelavk rekli, da cistijo samo takrat, ko dajo otroka k komu v varstvo
- ugotavljam, da bi mogla nekje 1/3 dopusta pustit, da sem sama doma in cistim in skrbim za stanovanje in da si malo oddahnem od otroka, ker na drug nacin si ne morem..
- sem vceraj nekje po enem letu ali po 1 letu in pol spet gledala serije ( bila cel dan doma in tudi fizicno bila utrujena od celodnevnega ciscenja), tamali je tudi bolj izjemoma zaspal med dojenjem ze okol 8 in jaz nisem mogla nehat gledat ene norveske serije Izhod, na sredi 7. Dela sem ostala
- gledam na telefonu, ker tvja nimamo, casa, moznosti za uporabljat prenosnik tudi ne, ker bi mi ga tamali tam unicu najbrz, tako, da mi bo zdaj ful nabilo screentime za naslednji teden najbrz..