Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Vprašaj me... #48

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Tv v spalnici-ne. Ker mi zagotovo zaspala in bi mi svetilo celo noc. Omejevanje zaslonov-da. Med tednom si lahko pogledata zvecer kaksno risanko, eno, ampak ne predivjih (recimo Brina). Med vikendom lahko imata po najvec 2-3h cez dan ali telefon ali tv, po zelji.

Koliko bi bila (ce bi morala, recimo ker je tvoj nepopravljiv) zdaj pripravljena placati za avto?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Do najvec 10k, sicer kot sem razumela, ce bi se moj kako nepopravljivo pokvaril, bi mi moj dal svojega, ki je tudi ze star in bi on sel v nabavo drugega.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

ker bi iskala malo večjega, 25-30k. Najbrž ne bi imela veliko izbire pri trenutnih cenah avtov. Raje plačujem obrok za avto kot parkrat letno noro ceno popravila starega avta, ki je jama brez dna.

Ponavljam.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Moj sedanji je drugace bil pod 5k, tako da ze do 10k je za moje pogoje ‘malo vec’.

Pa bi svetovala raje vzet pri avtohisi kot pri fizicni osebi, razen, ce se res koga pozna osebno. Sploh pa ne pri fizicni osebi vzhodno od trojan.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ravno sem bila na tem, iskala sem med 5 in 10k. Glavno mi je bilo, da nima prevec prevozenih, da je primeren za mestno voznjo in da ne porabi prevec.

Kaj je vplivali na izbor tvoje trenutne zaposlitve-placa, delo, del. cas ali kaj drugega?
The world is as you are.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

izbrala sem jo zaradi poznavanja firme in želje po delu na točno tem področju.
ostajam pa zavoljo plače, super kolektiva in fleksibilnosti pri delavniku :lach:

ponavljam, zabavno!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Področje dela in fleksibilni delovni čas. Slednje mi je, zaradi otrok, zelo pomembno.

- - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Sexy sef :D

Si zamenjala ze veliko sluzb ali se bolj drzis ene? Kaj se ti zdi bolje za kariero?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

2 redni zaposlitvi sem imela, odkar sem zacela delat. V prvi sem prenehala po 3 letih.

Glede place pravijo, da je bolje menjat. Pri nas se celo zafrkavajo oz najbrz je res, da ce b isli ven in se prijavili nazaj na isto del. Mesto, bi dobili boljso placo…
Jaz imam bolj v fokusi otroka zdaj in imam sluzbo bolj samo, da jo imam…

Ponavljam vprasanje in koliko sluzb si imela odkar si zacel/ a redno delat…
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

3. službo imam sedaj.

Se mi vseeno zdi boljše, da se služb ne menja prepogosto. Da si vsaj 5+ več let nekje. Poznam tudi primere, ko jo menjavajo 2x na leto. Niti slučajno. Bi me kaj takega takoj odbilo kot delodajalca, recimo.

- - - - -

Ponavljam obe vprašanji
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Ja itak. V pol leta se niti uvajanje ne konča.

Jaz sem imel nekaj (več kot 5) kratkih zaposlitev, to je cca. 2-3 leta. Sedaj pa sem v eni že 5-10 let.

Imam kar problem, ker mi je trenutno kar težko razmišljat o menjavi službe, ker mi je v redu v njej (navezal sem se na dela, sodelavce, šefa... in obratno) :oops: :) ...kar mi poslabšuje pogajalske sposobnosti... ker pač s plačilom nisem povsem zadovoljen oz. stroški so visoki... pač.
(Tudi, če bi v študentskih letih razmišljal, da je vse kar bom imel v srednjih letih, kredit in (pre)majhno stanovanje... to ni glih nek uspeh :? ...po drugi strani se pa vseeno počutim in uspešnega in svobodnega :mrgreen: )

--

Te mika imet še kako dodatno delo (popoldanski s.p.) ali si raje povsem na svojem (s.p. in različni taski) ali misliš, da imaš dovolj kapitala in sposobnosti, da bi lahko začela svoj resen biznis (podjetje) :?:
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ze zdaj ne delam niti polnega urnika, ampak 6 ur. Jaz imam svoj popoldanski( in nocni) sp- skrb za otroka, ker nimamo nikoli nobenega drugega, da bi otroka prevzel in bi mi/ jaz lahko delali po svoje. Po drugi strani pa prevzemam skrb za otroka in s tem omogocam partnerju, da on dela popoldneve in ponoci in tako zasluzi z visjo urno postavko, kot ce bi delal samo dopoldneve… jaz imam pa takrat otroka cez.

Razen tega, pa prej planiram, da bi imela se enega otroka, kot da bi karkoli dodatno delala, ze zdaj sem na skrajsanem delovnem casu. Smo ze toliko stari, da bi mogli kmalu, ce bi mislili imet vec kot 1…

Ponavljam
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Da še sam odgovorim

Jaz delam nekaj še dodatno, ker me to dopolnjuje. Tudi verjetno bi rabil še več stvari delati (da bi lahko bil izpolnjen, bolj sproščen), pa ne samo IT, samo ne vem če kaj drugega znam kot IT :twisted:

Nisem pa srečen. Verjetno bi moral začeti živeti sanje kapitalista in iti na svoje. Po drugi strani pa vem, da je - ali pa je samo meni težko - najti čist svoj profitabilen posel

Ponavljam
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

lol, patchouli :lach:

Sem s.p.-jevka že 10. leto - in želim ostati. Se učim, razvijam - imam malo morje idej in si držim fige, da mi ne bo nikoli treba delati klasičnega 9-5. Mi svoboda gibanja (aka remote delo) pomeni več kot vse drugo. :hearts:

v kašnem poslu (grobo) pa si?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Vzgoja in izobraževanje.

Ti?
The world is as you are.
Odgovori