Vprašaj me... #48
Re: Vprašaj me... #48
Ja predstavljam si, ne lih nujno ta delodajalec in ta oddelek in ta naziv del. Mesta. Mi pa sicer predstavlja sluzba bolj zasluzek, imam sicer in druzino in neke ostale stvari, ki jih rada pocnem v zivljenju poleg sluzbe, tako da mi je ok nekaj delat za sluzbo, pa ceprav mi ne bi bilo 100% vsec.
Jaz doma nimam nobenega sluzbenega dela, sem pa polovico tedna oz 3 dni na teden po cel dan sama z otrokom in nimam moznosti, da bi kdo drug skrbel in se ukvarjal z otrokom, ce ne jaz.
Ponavljam
Jaz doma nimam nobenega sluzbenega dela, sem pa polovico tedna oz 3 dni na teden po cel dan sama z otrokom in nimam moznosti, da bi kdo drug skrbel in se ukvarjal z otrokom, ce ne jaz.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Mislim, ni mi nic hudega v sluzbi, ni pa to nekaj, v cimer sem se vedno videla. Zaenkrat je pac tako, da je treba naredit, kar je za naredit, vsi delamo vse. Ko bo enkrat cel projekt bolj stekel, so druga podrocja, ki so bolj v skladu z mojimi interesi in vrednotami, na katera se imam namen osredotocit. Je pa neprecenljivo, da imam fleksibilnost delovnega casa, dopusta, itd, ker je nase podjetje.
Kaj ti gre pri partnerju trenutno na zivce?
Kaj ti gre pri partnerju trenutno na zivce?
Ojoj… njegova postava, da se mi zdi, kot da ne bi cutila ljubezni ali toliksne naklonjenosti kot pri kom drugem prej, da deluje negativen, ni toliko za hece oz nima toliko nekega humorja,da se jezi name za brezveze oz neupraviceno, zatezen, tezek karakter, da mu manjka razumevanja, obcutka za ljudi…
Ponavljam
Ponavljam
Njegov time management. Na splošno ima slabši občutek za čas kot jaz. Pa tudi ni človek, ki bi delal nek hud research o stvareh in se držal plana/organizacije, kar ga zna dostikrat stat tudi denarja.
__
Ponavljam + obratno: kaj gre pa njemu na tebi trenutno na živce?
__
Ponavljam + obratno: kaj gre pa njemu na tebi trenutno na živce?

But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Je reku, da sem prevec na telefonu. To najbolj, preden se je tega spomnil pa, da so mi pomembne prevec povrsinske stvari, npr videz…
Nova stvar, ki mi gre na zivce, da me ne zna dobro prebrat ali tako kot kdo drug prej in tudi druge ljudi ne zna dobro prebrat… Aja pa se, da dostikrat neki na meji laze ali prireja resnico, ko govori o preteklih dogodkih. Pomanjkanje socutja.
( na telefonu sem, ker tvja npr nimamo, compa ne morem uporablajt oz nimam casa pa tamali bi mi ga takoj celega pohodil, knjige pa poskusam brat ali listat kaksne kuharske ko mam prosti cas, ampak knjiga, ki jo sicer berem je zahtevna in je treba razmisljat zraven in nisem tako pogosto na volji za to…)
Ponavljam
Nova stvar, ki mi gre na zivce, da me ne zna dobro prebrat ali tako kot kdo drug prej in tudi druge ljudi ne zna dobro prebrat… Aja pa se, da dostikrat neki na meji laze ali prireja resnico, ko govori o preteklih dogodkih. Pomanjkanje socutja.
( na telefonu sem, ker tvja npr nimamo, compa ne morem uporablajt oz nimam casa pa tamali bi mi ga takoj celega pohodil, knjige pa poskusam brat ali listat kaksne kuharske ko mam prosti cas, ampak knjiga, ki jo sicer berem je zahtevna in je treba razmisljat zraven in nisem tako pogosto na volji za to…)
Ponavljam
Da premalo gleda nase, vedno poskrbi za druge, na sebe pa pozabi oz.mu je premalo mar. Ne zaveda se dovolj, da ni več star 15let in neuničljiv.
Ko sem kaj jezna, slabe volje, sem tiho. Ta tišina ga res živcira.
Kupiš knjige, ki jih bereš ali si jih izposodiš v knjižnici? e oblika ali fizična?
Ko sem kaj jezna, slabe volje, sem tiho. Ta tišina ga res živcira.
Kupiš knjige, ki jih bereš ali si jih izposodiš v knjižnici? e oblika ali fizična?
Ne moti me toliko stvari na njej, ker je al še frišna al pa sem zaljubljen.
Morda to, da preveč dela. Da je skrajšala najin sicer super dopust.
Vezano na naju pa, da ji verjetno paše še nekaj časa, točno tako kakor sva (torej bolj prijatelja+ kakor par, zato niti ne bi smel odgovarjat na tole, haha
). Kar pa meni ne paše.
Zaradi tega sva se enkrat že ornk spičila. Jaz sem po tistem slabo spal, ona pa tudi. Takrat se je zasekirala, pozneje pa je ugotovila, da sem bipolaren in me sedaj jemlje z rezervo. To je tudi to, kar jo moti na meni (čeprav, če si odgovorim sam na svojem v prihodnje zastavljeno vprašanje - tukaj je tudi dobila ful plus točk iz moje strani, ker pač očitno je zelo empatična, opazila je tole, OK, pač jo moti, ampak v tem delu me ne draži, skuša me razumeti in se mi prilagaja, da me razume ko sem striggeriran in da ve, da bo za nočjo (ko bom vse videl zelo črno), posijalo (kmalu) sonce).
Pač, rekel sem ji, da to ni bipolarna motnja in ji razložil deloma kaj je bipolarna motnja. Nisem ji pa rekel, da je tako nihanje razpoloženja najbolj tipično za borderline. Ve, da uporabljam homeopatijo, sem ji pa takrat rekel, da sedaj ne bi odgovarjal za kaj. Po tistem me pa ni več vprašala. Pač nekak sem moral razložiti zakaj ne absorbiram kofeina in zakaj mi v štiri zvezdičnem hotelu (sicer v tujini) ni ustrezal noben čaj iz vrečke: ker imeli so črnega, pa zelenega, pa meto kakopak, pa kamilico... nevem, sadnega nisem nobenega zasledil
Težil pa tudi nisem zarad tega
Kakorkoli. Danes sem klical za psihoterapijo. Ne bi rekel, da zaradi nje. Ali pač? Prišel sem do točke, ko vidim, da lahko zadeve spremenim.
Svojčas sem se sekiral, da se bo psihoterapevt spravil na mojo seksualnost oz. da ne bo denarja za oboje. Ne vem, prepričan sem, da psihoterapevta lahko prepričam, da je sproščena seksualnost z večimi partnerji nekaj naravnega. Ne pravim, da to imam, bi pa imel tako.
Ni pa seksualnost sploh moj edini problem. Na nihanja razpoloženja me je že ena tukaj opomnila, sicer pa brisanje za nazaj, kaj drugega je to, kot tudi nihanje razpoloženja
En kup problemov naenkrat vidim, ki bi jih rad rešil oz. en kup možnosti za rešitev. Pa neko potrebo po opori.
Sploh nisem neki nesrečen, ampak vidim, da bi s psihoterapevtom lažje prišel naprej. Morda mi je maserka ozavestila kje vse imam napetosti (energij) v telesu in mi je jasno, da pač jih nekako moram sprostit. Nenazadnje res ni normalno, da ne morem iti normalno prespat domov. Saj niti ne obisk ne. In tudi to me notranje razjeda.
Velik stvari je narobe, res ne vem kaj sem 6 let počel na psihoterapevtski skupini (malo za šalo, malo zares; sicer pa vemo, da je psihoterapija življenski proces - ko enkrat zares zagrabiš, ni konca).
Me pa skrbi, da se me bo nek middle-range psihoterapevt kar bal vzet, po tistem, ko sem 6 let hodil k super-star šrinku.
Ena malenkost, ki jo moram sprejet, je svoj prejšnji jaz. Prestrašenega fantka študenta. Ker sedaj sem čist drugačen oz. precej drugačen. In zelo težko se sploh doživljam kot isto osebo, takrat ko sem bil študent. Grem si na živce kakšen sem bil takrat. To ni zdravo, ker sem vseeno ista oseba, tisto je moja zgodovina. Težko se sprejmem kot tako neizoblikovano osebo, a to sem (bil) tudi jaz. Morda se komu zdi kot da delam muho iz slona, ampak se mi zdi kar velik problem, da se ne sprejemam kot študenta. Mogoče pa si zato iščem (tudi) študentko/-e
Ker mi takrat ni šlo oz. nisem živel študentskega lajfa. Kdo bi vedel
Knjige si raje izposodim, v kolikor je mogoče. Preferiram fizično obliko, če je treba, pa berem tudi v elektronski obliki.
Kaj ti je pri partnerju najbolj všeč in kaj je njemu najbolj všeč na tebi?

Morda to, da preveč dela. Da je skrajšala najin sicer super dopust.
Vezano na naju pa, da ji verjetno paše še nekaj časa, točno tako kakor sva (torej bolj prijatelja+ kakor par, zato niti ne bi smel odgovarjat na tole, haha

Zaradi tega sva se enkrat že ornk spičila. Jaz sem po tistem slabo spal, ona pa tudi. Takrat se je zasekirala, pozneje pa je ugotovila, da sem bipolaren in me sedaj jemlje z rezervo. To je tudi to, kar jo moti na meni (čeprav, če si odgovorim sam na svojem v prihodnje zastavljeno vprašanje - tukaj je tudi dobila ful plus točk iz moje strani, ker pač očitno je zelo empatična, opazila je tole, OK, pač jo moti, ampak v tem delu me ne draži, skuša me razumeti in se mi prilagaja, da me razume ko sem striggeriran in da ve, da bo za nočjo (ko bom vse videl zelo črno), posijalo (kmalu) sonce).
Pač, rekel sem ji, da to ni bipolarna motnja in ji razložil deloma kaj je bipolarna motnja. Nisem ji pa rekel, da je tako nihanje razpoloženja najbolj tipično za borderline. Ve, da uporabljam homeopatijo, sem ji pa takrat rekel, da sedaj ne bi odgovarjal za kaj. Po tistem me pa ni več vprašala. Pač nekak sem moral razložiti zakaj ne absorbiram kofeina in zakaj mi v štiri zvezdičnem hotelu (sicer v tujini) ni ustrezal noben čaj iz vrečke: ker imeli so črnega, pa zelenega, pa meto kakopak, pa kamilico... nevem, sadnega nisem nobenega zasledil

Kakorkoli. Danes sem klical za psihoterapijo. Ne bi rekel, da zaradi nje. Ali pač? Prišel sem do točke, ko vidim, da lahko zadeve spremenim.
Svojčas sem se sekiral, da se bo psihoterapevt spravil na mojo seksualnost oz. da ne bo denarja za oboje. Ne vem, prepričan sem, da psihoterapevta lahko prepričam, da je sproščena seksualnost z večimi partnerji nekaj naravnega. Ne pravim, da to imam, bi pa imel tako.
Ni pa seksualnost sploh moj edini problem. Na nihanja razpoloženja me je že ena tukaj opomnila, sicer pa brisanje za nazaj, kaj drugega je to, kot tudi nihanje razpoloženja

Sploh nisem neki nesrečen, ampak vidim, da bi s psihoterapevtom lažje prišel naprej. Morda mi je maserka ozavestila kje vse imam napetosti (energij) v telesu in mi je jasno, da pač jih nekako moram sprostit. Nenazadnje res ni normalno, da ne morem iti normalno prespat domov. Saj niti ne obisk ne. In tudi to me notranje razjeda.
Velik stvari je narobe, res ne vem kaj sem 6 let počel na psihoterapevtski skupini (malo za šalo, malo zares; sicer pa vemo, da je psihoterapija življenski proces - ko enkrat zares zagrabiš, ni konca).

Ena malenkost, ki jo moram sprejet, je svoj prejšnji jaz. Prestrašenega fantka študenta. Ker sedaj sem čist drugačen oz. precej drugačen. In zelo težko se sploh doživljam kot isto osebo, takrat ko sem bil študent. Grem si na živce kakšen sem bil takrat. To ni zdravo, ker sem vseeno ista oseba, tisto je moja zgodovina. Težko se sprejmem kot tako neizoblikovano osebo, a to sem (bil) tudi jaz. Morda se komu zdi kot da delam muho iz slona, ampak se mi zdi kar velik problem, da se ne sprejemam kot študenta. Mogoče pa si zato iščem (tudi) študentko/-e

Knjige si raje izposodim, v kolikor je mogoče. Preferiram fizično obliko, če je treba, pa berem tudi v elektronski obliki.
Kaj ti je pri partnerju najbolj všeč in kaj je njemu najbolj všeč na tebi?
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
To, da je smešen. Da se po vseh teh letih še vedno skupaj nasmejiva.
Verjetno to, da sem (bolj) mirna (od njega). Da sem bolj racionalna in se ne “zaletim” v stvari…
- - - - -
Ponavljam
Verjetno to, da sem (bolj) mirna (od njega). Da sem bolj racionalna in se ne “zaletim” v stvari…
- - - - -
Ponavljam
In zame je rekla, da ji je to všeč.v-e-s-n-a napisal/-a: 17. Jul. 2025 20:38 To, da je smešen. Da se po vseh teh letih še vedno skupaj nasmejiva.

Zanimivo, ker sem mislil, da nimam smisla za humor.
Drugič pa, tale moja pretirana dobra volja je obrambni mehanizem, večini moteč, lepo, da je njej všeč

V štartu pa, da sem preprost, morda (malo) naiven?
Meni pri njej pa... da je precej bolj inteligentna od mene, če gledamo skupek funkcioniranja, pač v svetu precej bolje funkcionira od mene. Da je lepa. Da ne išče konfliktov (kakor bivša npr., čeprav karakterno sta si ful podobni; moj strah, da je slabša različica bivše, glede na to, da ljudje gremo na slabše praviloma), je prilagodljiva, čeprav včasih manipulativno-prilagodljiva... Da ne komplicira pri stvareh, ne razmišlja preveč, ampak išče hitre in dobre rešitve.
Ponavljam (kakopak).
"Tema je tvoja svetloba.
Pri njem mi je vsec to, da ima tak miren, nekolericen karakter. Je tudi veliko bolj racionalen kot jaz. Aja pa "pusti" mi, da imam zivali in da mi pomaga pri vsakem mojem projektu.
Pri meni vem, da mu je vsec da sem po njegovo zabavna, skrbna.
Kako bi opisala svojo mami?
Pri meni vem, da mu je vsec da sem po njegovo zabavna, skrbna.
Kako bi opisala svojo mami?
The world is as you are.
Moja mama je zelo zenstven tip zenske, nezna, urejena, previdna, skrbna, zelo bojeca raznih ziveli- mack in psov tudi, voznje s colnom, voznje po slabi cesti, vedno pride veliko prej, ko je kje dogovorjena za uro. Zelo vljudna, zelo se drzi nekih stvari iz bontona, da ni nikoli nic dolzna, da vedno vsakemu vse vrne, ce ji kdaj kaj posodi ali prinese kaksne kroznike ali kaj taksnega, v odnosih, obnasanju so vsi ostali v kraju kjer zivimo na primorskem bolj kmecki in drugacni od nje. Ona ni iz tu, je priseljena. Introvertirana. Boji se/ ne mara obiskov.
Aha… Najbolj mu je vsec ocitno: da veckrat upostevam njegovo mnenje.
Meni je pri njem vsec, da je zelo zanesljiv, druzinski tip, moski, pozoren, dela kaksne male usluge kar mu reces, vljuden, uravnovesen, da razen tega da se hitro razjezi, nikoli ne vztraja v prepirih in jih hitro konca, vsaj zgleda tako, da nima nikoli nobenih zamer in dokaj hitro oprosti, da rad potuje, hodi na izlete, roadtripe( samo ne prav tisto backpackersko), razgledan, inteligenten…, mogoce bi tudi ljubec, stiskljiv lahko rekla..
Ponavljam + kaj so neki tvoji hobiji ali stvari, ki te zanimajo in tvojega ne oz si tega ne delita
Aha… Najbolj mu je vsec ocitno: da veckrat upostevam njegovo mnenje.
Meni je pri njem vsec, da je zelo zanesljiv, druzinski tip, moski, pozoren, dela kaksne male usluge kar mu reces, vljuden, uravnovesen, da razen tega da se hitro razjezi, nikoli ne vztraja v prepirih in jih hitro konca, vsaj zgleda tako, da nima nikoli nobenih zamer in dokaj hitro oprosti, da rad potuje, hodi na izlete, roadtripe( samo ne prav tisto backpackersko), razgledan, inteligenten…, mogoce bi tudi ljubec, stiskljiv lahko rekla..
Ponavljam + kaj so neki tvoji hobiji ali stvari, ki te zanimajo in tvojega ne oz si tega ne delita
Jaz sem bolj avanturistična glede potovanj, zanj je npr. že Tajska čisto dost, ne rabi kakega backpackanja po kakih manj znanih državah, jaz pa bi, če bi le našla pravega travel buddyja, ker mi je neprimerljivo boljše potovat z nekom kot pa sama. Jaz tudi raje poskušam novo/manj znano hrano. Na srečo oba rada potujeva, ampak način kako to počneva in želje se vedno ne ujemajo in morava najt nek kompromis.
En njegov hobi je poznavanje glasbe, tistih bolj klasičnih znanih bendov iz preteklosti, dostikrat glede kake stare videe, mene to zanima le do neke mere, imam malo občutek, da je zapravljanje časa.
Ponavljam
En njegov hobi je poznavanje glasbe, tistih bolj klasičnih znanih bendov iz preteklosti, dostikrat glede kake stare videe, mene to zanima le do neke mere, imam malo občutek, da je zapravljanje časa.

Ponavljam
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Ne deliva recimo želje po odhodu v gledališče/kino/opero ali recimo njegovega veselja do metal music.
On tudi ni lih fan kitajske hrane, ki jo recimo obožujem.
Kljub vsemu pa deliva užitke v poslušanju določenih hr izvajalcev in potem greva skupaj tudi na koncerte. Pa oba obožujeva morje, vročino in nisva pristaša hribov ipd.
Tako da se z lahkoto dogovoriva glede izletov, dopustov…
- - - - -
Ponavljam
On tudi ni lih fan kitajske hrane, ki jo recimo obožujem.
Kljub vsemu pa deliva užitke v poslušanju določenih hr izvajalcev in potem greva skupaj tudi na koncerte. Pa oba obožujeva morje, vročino in nisva pristaša hribov ipd.
Tako da se z lahkoto dogovoriva glede izletov, dopustov…
- - - - -
Ponavljam
Ojoj kitajska ravno kontra pri naju, on kot glup naroca tisto 20e vredno dostavo kitajske v sluzbo. Meni prinese domov samo piskote z unim sporocilom, ki ga pojem.
Meni je kitajska zanic, imam pa rada tajske in razne asian fusion.
Js rada poslusam rap recimo med kuhanjem in njemu je to ful brezveze muzika. Kavo zelo rada pijem, on skoraj nikoli kave.
- Za v hribe je manj za hodit kot jaz, ker ima manj kondicije od mene, ceprav na kaksne take manjse, bolj polozne sva ze sla s tamalim skupaj. (Sej jaz do zdej nisem dosti hodila, ampak bi.)
- Za kakrsne koli vrsto muzike, oz posebej za rap ali rock ni fan in za na koncerte hodit ni fan/ navajen.
- Ne mara motorjev, to bi pa ful mela partnerja, da bi se skupaj vozila z bajkerskim motorjem.( enim prejsnjim sva se)
- na sploh ne mara nobene telovadbe in sporta
Ponavljam
Meni je kitajska zanic, imam pa rada tajske in razne asian fusion.
Js rada poslusam rap recimo med kuhanjem in njemu je to ful brezveze muzika. Kavo zelo rada pijem, on skoraj nikoli kave.
- Za v hribe je manj za hodit kot jaz, ker ima manj kondicije od mene, ceprav na kaksne take manjse, bolj polozne sva ze sla s tamalim skupaj. (Sej jaz do zdej nisem dosti hodila, ampak bi.)
- Za kakrsne koli vrsto muzike, oz posebej za rap ali rock ni fan in za na koncerte hodit ni fan/ navajen.
- Ne mara motorjev, to bi pa ful mela partnerja, da bi se skupaj vozila z bajkerskim motorjem.( enim prejsnjim sva se)
- na sploh ne mara nobene telovadbe in sporta
Ponavljam