Vprašaj me... #48
Re: Vprašaj me... #48
Malico oz kosilo jem v službi. Dam 4,5€, ostalo dobim nakazano pri plači.
Se ti zdi, da boš imela lepo poletje?
Se ti zdi, da boš imela lepo poletje?
The world is as you are.
Drugace moj je mnenja, da mesecno on nakupi cca 300e, jaz pa okrog 200e za hrano, tako, da naj bi dali mesecno okrog 500e za hrano( plus dobimo se nekaj mesa/ klobas/ saoam zastonj, drugace bi bilo menda bolj 600e mesecno,po njegovem obcutku, ne stejeva).
Zdaj zadnji teden sluzbe, ko sem enteden imela eno posebno zadolzitev tudi nisem malicala, ker se mi je mudilo delat in ni bilo casa.
Sicer sem zaposlena za 6 ur in malicam ali en paket wrapov + jogurt ( to je skupaj 5,5e) ali mesano solato + gor si dam tuno ali kuhano 1 jajce/ 2 jajci. Ker si potem pravo kosilo kuham se doma vsak dan/ vsak drugi dan in mi je cudno jest polno kuhano kosilo ob 10 ali enkrat zgodaj pred 12, pa nocem se polno najest, mi je vsec, da doma kuham in umiru pojem en obrok.
Vcasih oz ponavadi me pa ta mesana solata iz solatnega bara stane vec kot osnovni meni, do okrog 7 evrov dam.
Dobim polno nakazilo za malico na racun.
Ja, sicer se pocutim boljse kot lani, ker lansko poletje me je preveval obcutek groze, zaradi bolezni in smrti, smrti nismo pricakovali tako hitro, smo mislili, mogoce bo kaksna kriza bolj ze jeseni, ne pa tako hitro. Na morju se mi zdi, bolj sprosceno, lani sem bolj neko neprojetno vzdusje cutila, z otrokom bi rekla, da je vsaj na morju lazje kot lani, je lani pri 9m komaj zacel kobacqt in povsod padal in se dvigovat na 2 nogi ob opori. Ter sedel se ni lani.
Ponavljam
Zdaj zadnji teden sluzbe, ko sem enteden imela eno posebno zadolzitev tudi nisem malicala, ker se mi je mudilo delat in ni bilo casa.
Sicer sem zaposlena za 6 ur in malicam ali en paket wrapov + jogurt ( to je skupaj 5,5e) ali mesano solato + gor si dam tuno ali kuhano 1 jajce/ 2 jajci. Ker si potem pravo kosilo kuham se doma vsak dan/ vsak drugi dan in mi je cudno jest polno kuhano kosilo ob 10 ali enkrat zgodaj pred 12, pa nocem se polno najest, mi je vsec, da doma kuham in umiru pojem en obrok.
Vcasih oz ponavadi me pa ta mesana solata iz solatnega bara stane vec kot osnovni meni, do okrog 7 evrov dam.
Dobim polno nakazilo za malico na racun.
Ja, sicer se pocutim boljse kot lani, ker lansko poletje me je preveval obcutek groze, zaradi bolezni in smrti, smrti nismo pricakovali tako hitro, smo mislili, mogoce bo kaksna kriza bolj ze jeseni, ne pa tako hitro. Na morju se mi zdi, bolj sprosceno, lani sem bolj neko neprojetno vzdusje cutila, z otrokom bi rekla, da je vsaj na morju lazje kot lani, je lani pri 9m komaj zacel kobacqt in povsod padal in se dvigovat na 2 nogi ob opori. Ter sedel se ni lani.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
V službi pojem za malico npr. solato, sendvič…
Mislim, da bo poletje lepo, ja. Veliko morja in krajših vikend oddihov pri starših (praznovanja rojstnih dni, obiski s tujine…).
Bo kar pestro. Drug teden začnemo
- - - - -
Ponavljam vprašanje o lepem poletju
Mislim, da bo poletje lepo, ja. Veliko morja in krajših vikend oddihov pri starših (praznovanja rojstnih dni, obiski s tujine…).
Bo kar pestro. Drug teden začnemo

- - - - -
Ponavljam vprašanje o lepem poletju
Valda! a se sploh da preživet zimo če te ne držijo gor sanje o poletju? 
ta trenutek imaš 3 ure čisto zase. kaj narediš?

ta trenutek imaš 3 ure čisto zase. kaj narediš?

...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Doma bi mogla res pospravit stanovanje celo oz pocistit in garazo, vse dat prat, likat.
Zdaj tle pa nimam posebnih zelj ali zadolzitev. Mislim, da mi dejansko je ena ura dovolj, pol mi je ze skoraj prevec. Danes sem kar ze okrog 1 uro telovadbe naredila( vmes med telovadbo se je mali veckrat prisel do mene dojit, moj celo slikal al snemal, kako delam doloceno pozo pri jogu in mali se vmes doji..)pol ure pilatesa in cca 25 min joge, tako da edino knjigo bi se brala sama, drugih zelj nimam. Pa tudi ta apartma bi bilo fajn pocistit, ker ga itak moremo preden gremo.
Ponavljam+ koliko v kosu vzames dopusta poleti ali pa koliko imas vse skupaj poleti dopusta?
Zdaj tle pa nimam posebnih zelj ali zadolzitev. Mislim, da mi dejansko je ena ura dovolj, pol mi je ze skoraj prevec. Danes sem kar ze okrog 1 uro telovadbe naredila( vmes med telovadbo se je mali veckrat prisel do mene dojit, moj celo slikal al snemal, kako delam doloceno pozo pri jogu in mali se vmes doji..)pol ure pilatesa in cca 25 min joge, tako da edino knjigo bi se brala sama, drugih zelj nimam. Pa tudi ta apartma bi bilo fajn pocistit, ker ga itak moremo preden gremo.
Ponavljam+ koliko v kosu vzames dopusta poleti ali pa koliko imas vse skupaj poleti dopusta?
Po moje bi najprej pospravila, potem pa gledala tumaste videe na tik toku.
V kosu imam dopusta po cca en mesec. Do konca avgusta ga imam se 27 dni.
Ponavljam glede dopusta.
V kosu imam dopusta po cca en mesec. Do konca avgusta ga imam se 27 dni.
Ponavljam glede dopusta.
The world is as you are.
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
(Hayley, za to je v grobem kriv kapitalizem in ne feminizem. Feministke se niso borile za to kar praviš, ampak za fer plačilo dela, ki so ga že tako stoletja opravljale zastojn + za svobodno izbiro dela. Kar je prišlo kasneje, pa je bil rezultat pohlepa in takšne rasti cen, da ena plača v gospodinjstvu enostavno ni bila več dovolj. V fer svetu bi bila ena plača še vedno dovolj, vse ostalo pa velik bonus - in partnerja bi se lahko svobodno dogovorila kateri od njiju bi delal in kateri od njiju ostal doma. Temu pač ni tako, ampak za to niso krive ženske.)
Ker nimam otrok in delam od doma imam večkrat 3 ure zase. Če sem v stanovanju sama skoraj vedno kaj počistim, si v miru operem lase, skuham in pogledam kakšno serijo (trenutno zaključujem Satc
možgansko gnitje ampak je pa binge-able). V lepem vremenu grem na sprehod v družbi kolegic ali podcastov - ali do jezera, ki je blizu. Večkrat pa tudi samo tapkam po telefonu, priznam - razvada, katere se želim otresti. 
Dopusta si kot s.p.-jevka ne vzamem skoraj nikoli, ker si delo lahko vzamem s seboj in si ga razporedim po potrebi. Nazadnje sem ga vzela 2 leti nazaj.
Elektronska naprava brez katere res ne moreš več? (Npr. robotski sesalnik / elektronska ščetka)
Ker nimam otrok in delam od doma imam večkrat 3 ure zase. Če sem v stanovanju sama skoraj vedno kaj počistim, si v miru operem lase, skuham in pogledam kakšno serijo (trenutno zaključujem Satc

Dopusta si kot s.p.-jevka ne vzamem skoraj nikoli, ker si delo lahko vzamem s seboj in si ga razporedim po potrebi. Nazadnje sem ga vzela 2 leti nazaj.
Elektronska naprava brez katere res ne moreš več? (Npr. robotski sesalnik / elektronska ščetka)
Mobitel, itak
Drugače pa palični mešalnik in električni žar, ki ga vsako leto vzamemo v kamp.
- - - - -
Ponavljam

Drugače pa palični mešalnik in električni žar, ki ga vsako leto vzamemo v kamp.
- - - - -
Ponavljam
Navaden sesalec, ker nimam drugega in mobitel najbolj od vsega. To dvoje se mi zdi najbolj.
Potem za tem pa tudi palicni mesalnik in stedilnik, pecica?
Od januarja naprej letos imamo obsesijo s toasti in kupujemo une zapakirane toaste, kar nikoli prej js nisem jedla, tako da se toaster ter tudi grelnik za vodo.
Ponavljam
Potem za tem pa tudi palicni mesalnik in stedilnik, pecica?
Od januarja naprej letos imamo obsesijo s toasti in kupujemo une zapakirane toaste, kar nikoli prej js nisem jedla, tako da se toaster ter tudi grelnik za vodo.
Ponavljam
Kuhinjski robot za mesenje testa za kruh (kadar delam navadnega, ne iz drozi).
Rada hodis v zooje?
Rada hodis v zooje?
The world is as you are.
Niti ne.
Mi je recimo najboljši del Lj ZOO igrišče, mojima hčerkama pa tudi
- - - - - -
Katero kremo za sončenje uporabljaš?
Mi je recimo najboljši del Lj ZOO igrišče, mojima hčerkama pa tudi

- - - - - -
Katero kremo za sončenje uporabljaš?
Od muller znamke otrosko 50faktor, ki nam jo je lani tasca kupila.
Za otroka pa mineralno soncno kremo Naif.
Ponavljam
Za otroka pa mineralno soncno kremo Naif.
Ponavljam
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Nazadnje sem kupila od Balea v dm-u, v malem pakiranju po 100ml, ker sem rabila za v rocno prtljago na avion. Drugace se mi zdi, da imam Niveo, za odrasle in otrosko, oboje se mi zdi 50 spf
Kaksen tip plaze ti je najljubsi?
Kaksen tip plaze ti je najljubsi?
droben pesek in ne predolga plitvina (odkar mam otroke) ali drugače če gledam samo nase pa pomol oz betonirano. da lepo ležim na ravnem, v vodo skočim in se ne ubijam s kako mivko na kočljivih mestih ali brodenjem 200m da mi pride voda do trebuha 
ponavljam !

ponavljam !
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Pesek oz.kamenčki, če je le možno senca.
Sarissima, mivka je pa ja zakon, mislim, da se je nikoli več ne znebimo, povsod je. In teh 200m hoje po vodi, da prideš do globine kjer lahko zaplavaš, omg
plus uničene kopalke, mivka ne gre ven iz blaga
Ponavljam.
Sarissima, mivka je pa ja zakon, mislim, da se je nikoli več ne znebimo, povsod je. In teh 200m hoje po vodi, da prideš do globine kjer lahko zaplavaš, omg

Ponavljam.