Niti ne. 1 prijatelj je sicer bil psihološko kar naporen (je rekel, da raje on govori o sebi, kakor mene posluša ), pa se mi je distanciral, ko je štartal s tazadnjo punco, sedaj ko jima ne gre oz. je ona očitno prekinila, pa se me tudi izogiba. Sem pa pač pritrdil "njegovi", ker jo je motilo, da ima težave z jezo, sem mu rekel, da jih res ima in da se ga tud jaz bojim, ko jih ima. Da me je strah iti z njim žurat, ker če zabedira, lahk pride do ornk incidenta. In pogostokrat zabedira. Pa svetoval sem mu psihoterapijo, ker jaz pač ne znam z njim, ker res hitr pade not v to svojo jezo in tuki jaz nimam oz. ne znam kaj naj, tudi če bi se trudil, nimam pojma kako ga (pre)usmerit, brez da pride do preveč transferjev. Tko da na nek način fajn, da je vsaj ta bil needy, sam ni bil sam do mene tak. Drgač pa ostanem pri splošnih stvareh, največja "jokica" sem še jaz.
Če sem že pri jezi: Jeza je skriti ogenj. Če nanj položiš besede, boš težko krotil plamene. (274)
Naprej - ta je res globok oz. predstavkja "rešitev": Ko vidiš obraz jeze, poglej onkraj njega in videl boš obraz ponosa. (432)
Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba. Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Junij - Ni še prevroče, veš da je 'pravo poletje' je še pred nami, ljudje se mi zdijo polni energije in nasmehov. Dosti dogaja po mestu. Zunaj si lahko v odprtih čevljih - to mi noro paše
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
0 haha. In ni heca, že 5+ let ne absorbiram kofeina (Vem da sem absolutni zmagovalec... v eno in drugo stran... nekoč sem pa spil tam 5 kav dnevno )
Sicer za užitek občasno pijem brezkofeinski kapučino, drugače pa pač preferiram kakav, samo niso vsi enaki... tam kjer je mleko dobro spenjeno je kakav res dobr, včasih pa dobim krneki. Pa če jim rečem naj ga spenijo kot kapučino se ponavadi ne izide v prid dobrega okusa, tko da ne vem, kako mora biti mleko na kakavu, da je dobro.
Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba. Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Jaz sem tudi kaksna obdobja spila 5 dnevno, zdaj pa samo eno crno zjutraj doma, v sluzbi ne nobene. Kaksen dan spijem, ko pridem domov se kaksno kavo z mlekom, ampak vecino dni samo 1 zjutraj.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Doma imamo elektricni aparat za Tursko kavo - vecinoma jo uporablja samo fant. Jaz sem nekako obcutljiva na kofe - me zacne kar malo trest po njemu. Tako da si ga naredim samo kaksno pozno popoldne, ko imam veliko za delat.
Sledis kaksnemu starinskemu nasvetu mam/starih mam - kar se tice zdravja & lepote? (primer: spiranje las z jabolcnim kisom, surov cesen za imunski sistem, spanje na hrbtu proti gubam, itd)..
Iskreno, ne poznam veliko takih nasvetov in se jih tudi ne držim oz. ne vrjamem v njih. Mogoče edini je tale s česnom… Ampak še to hitro ugotoviš, da enkrat ko zboliš, ti noben česen, matični mleček ipd. ne pomaga. Moraš odležat, se pozdravit in to je to. Ni hitrih poti…
Trenutno se spomnim samo dveh. Prerezana čebula čez noč pri vzglavniku otroka, da lažje diha, ko ima zamašen nosek. Kadar ima veliko sluzi, dajanje čimbolj vročih, prepraženih kamilic, zavitih v krpo na prsi, da se začne kmalu luščiti in izkašljevati.
Hmmm…glede lepote definitivno so bili nasveti od moje mame bodi suha, pazi na linijo’ , bodi urejena, brez neke specifike, daj si makeup za razgovore in na sploh, ko gres ven…
Od zdravja, med- za pomiritev zivcev, ali pred kaksno treno pred izpiti nastopi npr, in za prehlad, kamilice- caj domace, ce boli trebuh/ slabost, za zamasen nos, sem jaz samo inhalirala vroco navadno vodo ali vroco fiziolosko, zajbljev caj je za grlo, arnika za rane, juhe za prehlad, namocene slive cez noc v vodi za zaprtost in da se spije tudi sok kjer so bile namocene( to mi je fuj drugace, ker ne maram sliv), caj iz pravih zacimb janež, kumina za zaprtost ali slabo prebavo… js imam drgac ful nekih trikov ali nasvetov za zaprtost in napihnjjenost, ker sem bila v casu studija slos, ker sem veliko sedela ocitno( zdaj posebi po porodu ikam pa zelo hitro prebavo, posebi v casu na porodniski).. drugega se ne spomnim trenutno…
Ne sledim pa nobenim nasvetom trnutno, bolj kaksni inflencerki, ki jo na yt spremljam recimo…
Ponavljam + katere krofe iz katerih trgovin ali od sorodnika/ proizvajalca si jedla cez pust in kako bi jih ocenila
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Včeraj popoldan sem v Mercatorju kupila totalno super krofe. Njam! Sem pa jih v zadnjem tednu jedla tudi iz Hoferja in Spara. Niso bili pol tako dobri. Da ne govorim, da je hčerka v šoli dobila star, postan krof. Sramota!
Nisem pa še nikoli delala sama krofov doma.
mayaeb napisal/-a: Prerezana čebula čez noč pri vzglavniku otroka, da lažje diha, ko ima zamašen nosek.
A to dejansko pomaga? Koliko dni pa delaš, da so vidni rezultati? Ker jaz sem eno noč to probala in potem nikoli več, ker je soba tko neznosno smrdela po čebuli