Ker vem, da je tukaj kar nekaj pravnic, mnogi pa itak živite v stanovanjih, nekateri tudi v lastniških... sicer vem, da imam spet vprašanje bolj za kak drug forum, ampak pustmo se presenetit... pa tud čist človeški nasvet lahk dobim
Torej, ker upravnik ne obravnava mojih stvari, za katere je že predhodno (ustno) obljubil, da mi jih bo pomagal rešiti, razmišljam o sledečem:
1) Ne vem zakaj bi plačeval upravniku za kurjavo, stroške, karkoli.
*2) Tudi ne vem zakaj bi sploh plačeval za rezervni sklad.
Verjetno mi bo odvetnik, ki ga imam v mislih, rekel da nimam te pravice ne plačevati računa, ker me pač upravnik ne obravnava enakovredno. Ampak jebiga, neki moram naredit.
Tudi sem se spomnil, da sem zadnjič slišal pogovor na postaji za trolo, da mnogi stanovalci nekje v bližini ne plačujejo računov upravnikov. Torej, morda tukaj izvršba sploh ni preprosta. Če izvršba ni preprosta, jih potem ko me bodo pozvali naj poravnam stroške, rečem da bi jaz to z veseljem naredil, ampak že več kot 1 leto čakam na njih, da mene obravnavajo enakovredno z ostalimi stanovalci.
Morda to zveni kot "izsiljevanje", pa vendar nekaj moram narediti. Če jim zdaj pošiljam pozive iz strani mojega odvetnika... se mi to zdi previsok strošek... računov pa pač preprosto ne plačam in si sredstva rezerviram v N26 space-u (da jih prej ne zapravim haha

)
Verjetno jih nepokorščina 1 osebe ne bo bolela, ampak če/ko dobim somišljenike (to bo druga faza, treba je počasi iti v ofenzivo), se bo pa že poznalo.
*2) A za rezervni sklad te sploh lahko kdo prisili, da ga plačaš? Nekako razmišljam, da je sredstva za rezervni sklad izterjati še precej težje kakor sredstva za stroške, katere na nek način res sam povzročaš - razen da na določene stvari nimaš vpliva in to da so stroški upravljanja res grozno visoki in ne vem kaj upravnik počne s tem denarjem.
Groza, kaka mafija je to (v LJ). Po mojem je stanovanjsko-gradbena mafija najhujša, najbolj smrdeča stvar, hujša od narkomafije... zato pa so cene stanovanj nenormalno visoke, stanovanja (mladim) pa nedostopna
------
Torej, jaz vem, da je pravno pravilen postopek poslati dopis upravniku, najprej ga sam pozivati, ker to očitno ne zaleže, ga pozivati preko odvetnika, potem pa sprožiti pravni spor, če še vedno ne odgovarja... in da račune moram plačevati, vzporedno pa ga pač "tožim" za tisto kar je on dolžan narediti.
Samo to se mi ne zdi učinkovit način, bolj učinkovito se mi pač zdi preprosto ne-plačevanje računov, v kolikor ima on omejena sredstva terjati ta denar nazaj. Oz. imam jaz učinkovita sredstva, da zavlačujem z izvršbami, vročitvami... čemerkoli.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)