Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Zemljepis, angleščina, likovna, glasba. Top.

Slabše večina naravoslovnih predmetov. Sploh fizika in kemija.

- - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Najboljše matematika in športna, proti koncu osnovne pa matematika, fizika in športna. Sploh bolj atletika od športne, za igre z žogo, skupinske športe, sem malo lesena, pa tudi likovna, mi je učiteljica od likovne celo rekla, da lahko nadaljujem šolanje v tej likovni smeri.

Najmanj od vsega sem pa za pisanje spisov oz esejev, če gledam na srednješolski kurikulum.

Ponavljam + plani za letošnji dopust/ izlete/potovanja ali plani/ želje za naslednja leta?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Najboljše so mi šli jeziki, zgodovina, biologija, umetniški predmeti, delno tudi fizika... ko se je šlo o astronomiji, sem hitro učljiva če me stvari zanimajo. Najslabše matematika in kemija...

zaenkrat da je prav v planu je sam moto pot po jadranski magistrali takoj ko bo kaj bolj toplo upava da že maja če ne junija, do takrat me čaka še par bolj službenih potovanj v Italijo, možnost tudi da bom rabila v Francijo ali Belgijo, si bom pa lahko vzela čas tudi za raziskovanje, drugače bi pa šla kamorkoli je toplo. Izleti bolj tisti kratki pa so bolj spontani tako da vidiva sproti.

Verjameš v ljubezen na prvi pogled ? (se vidi da se pomlad začenja mi že hormoni delajo ;D )
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja. Bi rekla, da sem je bila deležna. Ob prvem snidenju, je bilo vse tako domače. Kot, da se poznava že leta…

- - - -

Ponavljam
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Pri nama je pa prav bila ljubezen na prvi pogled, sva se spogledala prvič in je prav nekaj kliknil in ko sva kasneje o tem govorila sva mela oba tak občutek, sva pa rabila par tednov samo spogledovanja da sva šla na prvi zmenek :mrgreen: ampak verjamem da je taka ljubezen redka za to toliko bolj spoštujem najin odnos in ljubezen ki jo imava, nekako po vseh letih kar sva skupaj in težkih časih sva oba še vedno enako zatrapana en v drugega.

Si pripravljen/a skrbeti za partnerja? Finančno/fizično če bi bilo ( Boh ne daj) to potrebno?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

V teoriji JA, se mi že zdi prav tako, v praksi ni bila najbolj zadovoljna z mano, ko sem jaz moral kaj skrbet za njo. Ne vem kako bi bilo zdaj.

Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Srčno upam da mi tega ne bo nikoli treba izvedeti iz prve roke, ampak ja, v teoriji sem pripravljena. So pa to hude odločitve in preizkušnje zato razumem ko se kdo odloči drugače.

Dejmo malo bolj lahke teme - praznuješ/obeležiš današnji praznik? Se spomniš na ženske v svojem življenju?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Ja seveda. To ja, materinskega ne, ker se mi ne zdi fer.
Včasih smo šle ženske iz malo širšega družinskega kroga na kosilo, tudi letos je mami povabila ampak ne grem.
S kolegicami imamo v načrtu večerjo in razvajanje. Kot kaže bom morala odpovedati ;(

Ponavljam.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne.

- - - - -

Imaš pomladansko čiščenje? Kdaj ga opraviš?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Glede vprašanja na prvi pogled, to lih ne vem, če je takoj ljubezen/ zaljubljenot... ma jaz sem mojega spoznala na tindru in mi je bil od začetka od vseh na tindru najbolj všeč, mogoče sem imela celo že preden sem ga videla malo crush nanj. In edini je, ki sem mu pisala takoj, ko sva se pomatchala oz. na sploh je edini, ki sem mu sama prva pisala. :)
Joooj, jaz se prav spmnim, on je hodil na tinder samo 1x na dan in po navadi sem mu jaz tako hitro začela tipkati po telefonu, ko sem vidla, da je gor in da mi odpisuje, da mi je telefon po par izmenjanih sporočilih zablokiral in nisem meogla več v aplikacijo tnder in sem potem spet ga dobila naslednjič za pogovor šele čez kakih 24 ur. :lach: :lach:

Potem pri bivšem sem pa imela od začetka odkar sme ga spoznala filing, kot, da se že od vedno poznava, ampak ni bilo ljubezenskega značaja, vsaj ne, da bi se zavedala... sem se na začetku študijskih let zelo rada prijateljsko družila tako s fanti, kot puncami, spoznavala nove ljudi zelo rada... Sem že bila v zvezi, ko sem spoznala bivšega in bila sva kolega ene 2 leti preden sva začela biti par. Potem mi pa še 1x izjvil, ja, da imajo vse punce pri njemu filing, da so posebej sproščene / kot da se od vedno poznajo in da vsaka misli, da je to samo pri njej. jejej. ;D

Spomladansko čiščenje nisem nikoli imela, ko sem še živela s cimri, zdaj pa tudi živim v družinski hiši staršev in še iščeva svoje stanovanje.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Ko začnejo prvi sončni žarki svetiti skozi okno, ki je pozimi kar v temi, ko zaslišim ptičke peti v živahnejši melodiji, takrat počistim okna in to je to. Čistim (redno in generalno) pa kar sproti.

Kako zdraviš/skrbiš za otroka v sebi?
The world is as you are.
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Tako da stalno poskušam nove stvari in delam napake :mrgreen: ohranjam radovednost to se mi zdi da je najbolj pomembno in da delam traparije čeprav bi najbrž kdo mi rekel da sem že prestara za njih bmk!

Praznujete gregorjevo?? Če ga kako?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne, nikoli ga nisem. Dokler nisem imela otrok, pa mi je hčerka povedala kaj si v vrtcu delali na ta dan. Enkrat je bila ta dan bolna in sva potem midve poustvarili gregorjevo z spustom barčice po kanalu. Barčico so izdelali v vrtcu.

- - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Kako bi se pa sploh naj praznovalo gregorjevo, lol? Dajte no mir, da ne bo se to en potrosniski "praznik" postal... :D

Kateri splosno praznovani praznik (ali "praznik") ti gre najbolj na zivce?
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Firestorm »

_patchouli_ napisal/-a:Kako bi se pa sploh naj praznovalo gregorjevo, lol? Dajte no mir, da ne bo se to en potrosniski "praznik" postal... :D

Kateri splosno praznovani praznik (ali "praznik") ti gre najbolj na zivce?

Tista mesta, ki so včasih slovela po čevljarstvu/krojaštvu imajo še vedno precej razvito tradicijo praznovanja gregorjevega, ker je veljalo za prehoden dan, ko za svoje natančno delo niso več potrebovali sveče/petrolejke, ampak je začela zadoščati naravna svetloba. In tako so praznovali, da so simbolično po kanalu/reki spustili lučke, ker jih niso več rabili (v bistvu so bile ponavadi cape in ostružki na plati, namočeni v petrolej). Potem sčasoma se je to preoblikovalo v to, da so ljudje hišice začeli spuščati. Sedaj se to v mestih ponavadi praznuje tako, da šolarji pripravijo hiške (z lučko znotraj), ki jih spustijo po vodi. Je res lepo za videti. Meni se zdi luštna tradicija.

Hmmm praznik, ki mi gre na živce... Kaj pa vem, se ne obremenjujem kaj dosti s tem. Če folk hoče praznovat, naj praznuje :D
Mogoče mi je malo zabavno, kako je pri nas valentinovo postalo nek big deal. Še kakih 10 let nazaj to res ni bil nek prepoznaven praznik tu.

Ponavljam.
Odgovori