Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Priznam da...20#

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Izbira terapije je pravica in dolžnost posameznika, ne družbe/sistema/farmacevtskih korporacij ter kvazi strokovnjakov na cosmo forumu
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:48, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Izbira terapije je pravica in dolžnost posameznika, ne družbe/sistema/farmacevtskih korporacij ter kvazi strokovnjakov na cosmo forumu
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:48, skupaj popravljeno 2 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

-* Si ti obvestil vse svoje partnerice?

-* Ravno vnašam gpx v svoj GPS. Cajt je da prevozim Poljansko dolino in tiste konce.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- moj ravno sel v sluzbo
- buren dan bil vceraj, zgleda sem dobila prav kratke zivce v zadnjih par letih ali pa to s starostjo pride. Nisem imela zdaj cel julij terapevtke,ma zgleda da imam ze nek nov problem glede obvladovanja jeze in impulzivnosti kot temo.

- ne vem mmm,se bere bolj kot da si vse domisljajs to z bivso,jaz si mislim d aje vseeno nek manjsi procent ljudi, ki vara,mogoce je bolj pogosto, ce si res ze zelo dolgo skupaj ali dolgo porocen.. Dejansko je ful tezko, da se z nekom razumes in ohranjas odnos. Saj se vidi tudi koliko bolj znanih ljudi se razhaja. In to bi lahko imel pri vsaki probleme,pa pri drugih mogoce glede drugih stvari, kot z bivso.

-drugace se ful ne spoznam na te spb, nisem nosila 100% vedno kondoma, ampak hkrati to,da gre moski izliv v zensko sem prakticirala samo z zadnjima dvema,se s prejnsjim redko,ne redno. Nisem pa nikoli imela nobenih vidnih simptomov cesarrkoli ali jemala kakrsnegakoli zdravila,ki bi ga dobila od ginekologinje v lajfu, do nosecnosti.

- kolikor vem se uporabla canesten samo za gljivicne okuzbe in je ful pogost pri nosecnicah zaradi spremebe hormonov ali pa ce zarad povecanega apetita jes prevec sladkega in si zjebes ravnovesje bakterij, js nisem do nosecnosti nikoli imela tega v taki meri,da bi mogla canesten oz neko zdravilo jemat, gljivicno ne nastaja od spolnih odnosov oz od prenosa kaksnih bakterij, je pa bakterijsko vnetje lahko od spolnih odnosov se mi zdi,se pa ne uporablja canestena za bakterijsko ampak kaksne druge zadeve,antibiotike mogoce, nisem zdaj vec sigurna, kaj sem bralla vse o tem.

- mogoce naj zdravnik sam razlozi, koliko je mozno,da je to od spolnih odnosov in koliksna je moznost, da se kje dobi nepovezano s spolnimi odnosi
‐--------‐----------------------
- da nimam se casa/priloznosti niti pogovorit glede prepira in kaj je slo narobe vceraj, ker zdaj pa dela cel dan. Deluje da nisva skregana, samo vseeno bi se rabila se kaj pogovarjat.
- se kar strinjam, da sem grozna, ampak sam se je vezal name
-imam drugace slab sluh, ampak na zdravniskem mi niso tega ugotovili. Pa ful mi je motece,ker slabo slisim druge, sploh ko se kaksna vecja skupina pogovarja in ne 1 na 1 ali pa bolj na glasgovorim, ne da bi vedela. Ne vem ali nosecnost kaj vpliva da se poslabsa to, ravno na zadnjem rojstnem mi je kolegica, ki ima kontaktne lece pravila, da se ji spremeni dioptrija med nosecnostjo, mogoce se tudi pri sluhu kaj dodatno spremeni.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

-se pa strinjam z lz,da bi bilo fer obvestiti ostale spolne partnerice, v kolikor sploh imas kontakt do njih

- ne vem,vidnih simptomov kaksne okuzbe nisem imela nikoli,kaj pa vse spada pod tisto ,kjer ni znakov, ne vem niti
- ena od najpogostejsih okuzb vem, da je tisto,ki povzroca raka,za kar nism cepljena,ker niso v moji generaciji niti kaj dosti reklamirali cepljenja za to stvar. Se prenasa tudi preko stika koze in oralnih odnosov (nezascitenih!) Edino, kar zdej lahko delam je,da hodim na pap teste. Mislim,da so na 3 leta celo, se nisem dobila nobenega poziva za novega, pa mislim,da sem bila 2 leti nazaj na zadnje.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

"Tema je tvoja svetloba.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Hayely nazaj med nami :D

_patchouli_ napisal/-a:
* Pr SPB je tko da so ze izvidi anonimni (ceprav sm se na svoje ime testiral, ne anonimno torej, jih na eZDRAV ne morem pogledat, vidim izvid, vendar ga ne morem odpret), cist prevec svobode se pusca, vsak lahk sexa s komer hoce in nobenga to ne briga - kar po drugi strani pomeni, da te/me noben ne bo sekiral al bom v odvisnost zapadel :rolleyes: :)

Ja seveda, ker se od odraslih, zrelih ljudi pricakuje, da sprejmejo odgovornost za svoje (spolno) zdravje. Ce rabis nekoga, ki te se na tem podrocju za metaforicno rokico drzi, potem tako nisi dovolj zrel za spolnost :wink:

naglas sem se nasmejala :D
ironično je to ponavadi nasvet ki ga dajemo 14 letnicam, ne 40 letnikom na forumu :D :D

Nimam kej dosti priznavat, uživam še vedno na dopustu. jutri skočimo za 1x prespat domov po neodložljivih opravkih, ampak tbh me to ne moti in se že veselim da zraven preverim stanovanje, zalijem svoje rože, pogledam svoj vrtiček (paradajzov je baje miljon! :hearts: ), ranunkule in dalije krasno cvetijo kolikor sem videla na posnetku.

Se že en mesec odločam za ja ali ne družinsko fotkanje. kolegica z "novim" sp, ki jo ponavadi najamem za te priložnosti me že od spomladi preganja, js se pa nekako ne počutim za it. ne vem.

Il dolce far niente.

Aja pa ups, sefu sem obljubila da bom še neki naredila med dopustom ta teden. Nisem :oops: :oops: :oops:
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:49, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Definitivno se ne smejem pomanjkanju znanja o spb med populacijo. Sem že večkrat napisala, da se mi zdi žalostno poznavanje osnovne biologije človeškega telesa in karikatura "spolne vzgoje" ki jo fura slovenski izobraževalni konglomerat (ker izraz "sistem" bi namigoval da se znanje pridobiva sistematično in se med različnimi stopnjami nadgrajuje).

smejem pa se tvojem komentarju o svobodi in seksu :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mmm napisal/-a:* Mene pri 14ih ni noben ucil o SPB, vidi se tudi da hayley ne pozna teh osnovnih spb: klamidija, ureoplazma, trihomoniaza... pa ni edina tukaj

* Lahko se smejete, lahko se pa tudi kaj ucite od 50-letnikov ;)

Mislim, dobro, da nisme imela toliko tveganih spolnih odnosov kot ti oz bolj blizu nule, da se niti ne rabim s tem sekirat. Sicer sem šla brati, za vse kar si naštel, pišejo različni simptomi in samo opomba zraven, da je možno pa tudi asimptomatsko - prenaša se pa s semensko tekočino, tako da definitivno, v kolikor oseba ni nikoli imela dogodka, da bi kdo vanjo spustil, pred partnerjem s katerim ima familjo, je toliko manjša možnost za okužbo vseeno. Nisem spala kar tako naokoli nikoli, enkrat sme v študentskih letih poskušala kako je imeti ons, ker me je pač firbec in to z zaščito.

zelo se delaš pametno glede spb po forumih, ma v praksi očitno precej neučinkovito.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

"Tema je tvoja svetloba.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

- Nisem vedla, da je mmm 40 :D

- Ne bi rabila vedet določenih stvari, ki jih preberem v tej temi :mrgreen:

- Sicer pa fajn, da še obstajajo člani, zaradi katerih ta forum še miga

- Sem sama prišla iz cca 20 prispevkov na teden v "zlatih časih foruma", na cca 20 prispevkov na leto :D

- Kam je šel čas... :eek:

- Iz leta v leto bolj razumem mamo, ki mi je v najstništvu govorila, da mi tako luštno, kot mi je bilo takrat, ne bo več. Odraslost je včasih stresna. :cry:
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Whoops, ja koliko si pa star mmm?

Po vseh priznanjih okoli tinder starosti, sem (očitno) narobe sklepala da moraš bit okoli 40.

+ bivše z več otroci verjetno nimaš ravno pri 25ih.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

"Tema je tvoja svetloba.
Odgovori