Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Priznam da...20#

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

pa imajo moški v kolektivu tudi kako negativno lastnost, ali samo dobre, ki si jih izpostavil?

nekako se mi zdi zelo enostransko poročanje, da imajo moški samo pozitivne lastnosti, ženske pa očitno samo negativne, kaj se ti zdi? :)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

saj si sama želela, da razčlenim na "moški" in "ženski" vajb :D je bilo jasno, kam pes taco moli :P

no, taka so pač moja opažanja. in ne samo moja, vsi v kolektivu se tega zavedajo in tega noben ne skriva, ne ženske, ne moški. večina sodelavk in žensk na splošno mi je rekla, da veliko raje dela v moškem kot ženskem kolektivu, iz naštetih in podobnih razlogov. kaj je pozitivno in kaj negativno pri kom, pa naj ugotovi vsak zase, v družbi, v kakršni je. jaz mislim da so te stvari relativne, ker različne službe in družbe zahtevajo različne lastnosti.

je pa mogoče ta razlika, da so moje generacije zelo nafilane s to politično korektnostjo in je bogokletno izpostavit kakršnokoli razliko med spoloma, medtem ko imajo sodelavci, ki so vsi po 10+ let starejši od mene, izkušeni in večinoma z družinami, precej bolj realen pogled na svet - predvsem bolj pozitiven, optimističen in odprt, ker sprejemajo svet, kakršen je, namesto da bi ga tlačili v ideološke okvirje.
hej norci :)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Se strinjam s patchouli, nekatere izjave tukaj a la 'bolje se razumem z moskimi kot z zenskami' so precej 'pick me'.

Tudi zenske imamo lahko veliko ponotranjene mizoginije, pa se je ne niti ne zavedamo. Se pa da delati na tem :ja:

- Da je bila porocni dan res najlepsi v mojem zivljenju, dnevi okoli poroke pa tudi. :cry: ljudje iz vseh koncev sveta, na nasem lepem otoku, ogromno ljubezni, solz in smeha. Je ze tri tedne od tega, pa ljudje se vedno sanjarijo o tem, kako jim je bilo lepo. :oops:
- Da imam krasnega moza in krasne prijatelje, v zivljenju res ne rabim nic drugega.
- Plus vse skupaj sem takticno planirala na zacetku poletja, da imava zdaj lepo celo poletje pred sabo, brez stresa in skrbi. ;D
- Da se mi spet kam gre
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

* Jaz sm v prvi službi praviloma večinoma sam z ženskami hodil na malce, prav tak ena fajn grupa žensk je bla in jaz pa še kak tip :oops: :D
* Tko da kar slovenc79 piše je krneki - no OK, morda malo nesramno od mene, on pač tako vidi situacijo
* Mislim, zdaj sem večinoma v moški družbi. Samo težko rečeš informatikom moški, to s(mo) specifični moški, take družbe se je z letom nabralo mi še največ.
* Bolj bi rabil eno družbo "mačotov" (alfa samcev recimo - karkoli je že to), pa tudi tistih ta nevarnih "čefurjev"... nekoč sem se jih bal pogledat, zdaj jih pogledat že upam :oops: :twisted:
* No saj takih pridnih "čefurjev", toliko da se nalezem njihove energije in njihovega temperamenta... ker mi manjka to, da pravilno jezno hipno odreagiram, oni pa imajo to hipno izražanje jeze kar dobro v sebi. Agresija/kriminal pa ni OK, s takimi se ne bi družil

* Sicer pa to pišem, da čestitam saarijarvi za poroko :mrgreen:
* Želim vama še veliko sreče in seveda ljubezni naprej :cool:
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

saarijarvi napisal/-a:Se strinjam s patchouli, nekatere izjave tukaj a la 'bolje se razumem z moskimi kot z zenskami' so precej 'pick me'.

Tudi zenske imamo lahko veliko ponotranjene mizoginije, pa se je ne niti ne zavedamo. Se pa da delati na tem :ja:

ali pa imajo realne izkušnje in sprejemajo dejstvo, da smo si moški in ženske v praksi različni v veliko pogledih, namesto da religiozno verjamejo v neko ideologijo in so pri tem še pokroviteljske. edina mizoginična in precej narcisoidna izjava je tvoja - pač nisi nad vsemi drugimi ženskami, da bi "morale delati na sebi" in priti do iste miselnosti kot ti. je dovolj bolj zrelih, starejših, uspešnejših in srečnejših žensk, ki so te ideologije prerasle.

mmm napisal/-a:* Jaz sm v prvi službi praviloma večinoma sam z ženskami hodil na malce, prav tak ena fajn grupa žensk je bla in jaz pa še kak tip :oops: :D
* Tko da kar slovenc79 piše je krneki - no OK, morda malo nesramno od mene, on pač tako vidi situacijo

ti imaš svoje izkušnje in svoj pogled, jaz pa svojega oz. sem v družbi zrelih, izkušenih ljudi, ki imajo tak pogled kot jaz. če je tvoj pogled zate krneki, ok (tudi marsikaj pri tebi je meni krneki), smo si pač različni :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- priznam da sama pa nisme nikoli v življenju zaznala istega vajba kjerkoli kot na forumu. Mi je pač na forumu bilo toliko negativno in obsojajoče, kot nikjer drugje... Ena sodelavka recimo me je spraševala, kako, da sem takoj začutila, da bi imela otroka s svojim sedanjim al kako da sem bila sigurna v to, da ona še po dveh letih ne ve in da ful dobro, da se mi je tako zgodilo... kakorkoli, ful lepo nekaj pozitivnega slišat za spremembo, je pa kar ene par let mlajša od mene, mogoče so starejši bolj obsojajoči... sej sem ji poskušala čim bolj realno, ne olepšano odgovorit, v smislu da tudi sama ne vem, kako bo šlo, za zdaj je vse v redu.. sploh glede na moje prejšnje zveze, česar sem bila prej navajena, zdaj lahko pa da ostali imajo še bolj popolne zveze, ne vem...

- sem se ful dobro najedla ravnokar, bila na enem rojstnem od družine od mojga bolj v nekem takem domačem okolju na dolenjskem in hrana je bila fuuuul dobra tam. Pa lahko sm pojedla veliko, ne da bi zgledala čudno, tam na službenem pikniku so vse punce tako malo vzele, da nism js mogla ful več... Pa še tečt sm šla malo zjutraj nekaj malega pilatesa delala, da sem čutila, da na začetku, kar sem jedla, so mi samo mišice pokurile, kar sem se zjutraj utrudila in mi je pašalo.. Pa še eno iz moje sedanje službe sem tam srečala, ki nek tam sosednji ali bližnji oddelek dela...

- mi je bilo malo slabo, ko sem prišla na tisti rojstni, potem takoj ko sem se usedla v senco in začela jest, je prenehalo. Imam v tej nosčnosti učinek, da mi je slabo, ne če preveč pojem, ampak če sem že toliko lačna in se ne zavedam tega in mi pade cuker, takrat mi je slabo včasih.. pa une tablete železove me še tolk napihnejo da niti ne pogruntam čisto, da sem lačna, ker mislim, da sem polna...

- da skos tudi razmišljam, če sem se prav odličila, da sem z njim. Zdaj druga zadnja dva, ki sem ju bolj resno vzela, K in moj bivši/ moj prijatelj/ moj sošolec iz faxa sta imela čisto druge pozitivne lstnosti, kot jih ima on in kdaj ti ratajo potem stvari samoumevne, tapozitivne, ki jih ma ta oseba in ramišljaš, kaj je bilo pri drugih boljše. K temu razmišljanju in skrbi tudi pripomore, da imaš otroka skupaj, če se samo dobivaš ali hodiš, ali mogoče tudi še samo živiš skupaj, je vse bolj tako brez pritiska, manj resno...
- sva se midva preden sem zanosila praktično bolj samo zabavala in/ali fajn imela, vsak vikend šla kam ven in pila alkohol dobesedno, jaz sem pa lahko še kadila zraven... in vse je bilo sproščeno in uizi, zdaj pa ne smem nič od tega, pa še fuul dodatnih kg sem zdaj dobila in cela moja podoba se spreminja...
- s tem kupljenim avtom imam tudi ful stresa in strošov zdaj, ko se kvari, sem bila ful brezskrbna, ko sem imela službenega in mi je služba vse krila... sama služba je bila pa sicer ful stresna, ampak si se na nek način počutil nekaj posebnega v tistem malem kolektivu, kot da maš neko pomembno odgovornost, skrbiš da furaš tisto podjetje naprej, zdaj je pa sam kot da si neka mravljica od mnogih...

- da mi je zdaj blazno stresno tega otroka imet oz pričakovat, da ga bova imela..
- malo sme verjetno jaz taka razvajena, da bi imela kar pri vseh stvareh samo neke dobre stvari, čeprav pri partnerjih ne grejo vedno različne dobre stvari, ki so meni všeč v eno osebo.. npr en je bil lahko precej čustven in zaljubljen vame in dokaj obseden z mano, amapk po eni strani ne toliko ambiciozen in to me je takrat motilo.. ta zdaj pa je ful delaven odgovoren in vse, ma tudi zelo zategnjen, kritičen, zahteven skos in ne more ti dati toliko časa kot kateri drug, ker je sam toliko zaposlen...

- me malo skrbi, da sem se ful vizualno poslabšala zdaj v primerjavi s par let nazaj oz. on je spet nekaj izjavil, kako sem dobro izgledala na tistih slikah na tindru oz da je še kdo drug to komenitral in da zdaj izgledam drugače. Pa ne vem čist kaj je krivo, ali da sem takrat na tistih slikah bila tako brezskrbna in vesela, ker so pač slike iz potovanj, dopusta, slikal me je tip, ki je bil takrta zaljubljen vame in to sploh dobro izpadle, če te fotograf ljubi, mela sem veliiiko manj kg (čeroav zdaj ko sem kakšnim ljudem povem, da sem dobila 14 kg, so ful presnečeni, če sem bila prej tako suha ali kaj) , ali sem samo druge obleke nosila, ker zdaj sem kao večinoma v pajkicah, ali mi je tista barva las toliko bolj pašala, ker sem bila v temnejše pobarvana, ali pa izgledam v obraz bolj postarana in utrujena (tista moja služba zna bit da me je kaj postarala, ker meni je bila zelo stresna, precejšna travma je bila zame tudi ta prekinitev stikov z bivšim in njegov rak... in neke travmatične zadeve te pač lahko postarajo, tudi un splav ni bil neka ok izkušnja..) mogoče je samo par dodatnih let, mogoče pa tud življenjske izkušnje, ki so me mal dodatno posztarale v obraz, ne vem, težko sama sebe ocenjujem, kaj bi bilo...

(Ups, js tle nekaj filozofiram sama o sebi, ta čas ima folk več nekih postov objavljenih na čisto xy temo)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- mmm ti si samo tako nesamozavesten in nesiguren vase, da vse kr imajo drugi al ikar je nasprotje od tebe, vidiš kot nekaj veliko boljšega ali nekaj poveličuješ in idealiziraš druge, tako meni izpade.
- ok zdaj če je pa spet tvoj oseben okus, da bi rad izgledal kot neki mačoti ali 'čefurji' ali misliš, da je to na splošno bolj kul ali da je to vsem ženskam všeč... je tvoja stvar, deluje bolj kot da samo zaradi psihe, misliš, da je kul vse kar je od tebe drugačno... sprejmem pa tudi, da je možno, da je posameznim ljudjem določena vrsta videza/ subkultura resnično vizualno bolj po njihvem okusu in ni posebnih razlogov/ manjke za tem...

- še vedno je po moje veliko ženskam bolj privlačno, da je moški samozavesten, zadovoljen s sabo ima porihtano v glavi, ni nek neskončen iskalec pozornosti in potrditve ves čas... kot da je na njih vidna določena vrsta mišic/ znamka oblačil/ znamka/ model avtov...
- so pa tudi ženske take in drugačne no, z različnimi okusi, meni zgolj samo videz ali neke kričeče vizualne stvari, ki kličejo po pozornosti, niso všeč...
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Izbira terapije je pravica in dolžnost posameznika, ne družbe/sistema/farmacevtskih korporacij ter kvazi strokovnjakov na cosmo forumu
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:52, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- Ja jaz te dojemam nesamozavstnega iz tega kako pišeš, da hočeš z nekimi materjalnimi stvarmi npr zapolniti neko luknjo, ki jo imaš v samozavesti... jaz tako vidim ali dojemam napisano... z nekim nenehnim iskanjem pozornosti

- mislim, komenitram, kar imam mnenje, da je nekaj, kar se da spremeniti ali delati na tem... ne nekaj, kar bi izpostavila od nekoga kot napako...

- lahko da pa še posebi meni osebno ni všeč tvoj način dojemanja sveta ali stvari, kako pišeš, kako gledaš na stvari, ne vem, da imam jaz sama čisto nek drugi stil, kaj želim doseči ali kaj cenim...

- koga boli k***c, kak vajb imam/ imaš tle, tle je tudi videt tvoja nesamozavest, da se sekiraš kako izpadeš...
- je pa recimo neprijetno, če napišeš neko zelo osebno stvar in se folk kar obeša in zelo 'neobčutljivo' komentira neke zelo osebne/ delikatne stvari npr... Ne bom pa zaradi tega fejkala in pisala nekaj drugega kar sem, samo da bi mogoče nekomu bolj prijetnaali bolj kul izpadla, ki to bere.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Lol slovenc, ti pa vse, ki ne delijo tvojega pogleda na svet, posredno oznacis za manj zrele. Gtfo.
Sploh ni fora v nekih ideologijah, da si moski in zenske nismo razlicni. Gre za to, da se zenskam tipicno (stereotipno?) pripisujejo negativne, nezazeljene, manjvredne lastnosti (sploh na delovnem mestu, zanimivo, a ne?), tipicno moske lastnosti pa so povelicevane. Na kratko, ker se mi ne da esejev pisat, tebi pa najbrz ne brat.
Pa na tem forumu ste moski tisti, ki zelo velikokrat drek zmesate do te mere, da smrdi, samo povem :D

- Sem pa v nekaj fb skupinah, ki so samo za zenske in razen tistih, ki so povezane z materinstvom, je v vseh veliko manj napet, bolj prijeten vajb kot v katerikoli mesani skupini. Mommy groups po drugi strani... uffff :D

- Sej ne vem, ce ima zgornji sestavek smisel, ker se nisem kave spila in mozgani se niso povezani z prsti.
- Kak grejo men letalisca na zivce...
- Upam, da pridejo popravit internet.
- zakaj se po nasi ulici sprehaja druzina kokosk? Sredi mesta?
- Cestitke se z moje strani, saarijarvi :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

-* Čestitam sarijaarvi!
-* Delam trenutno v 95% ženskemu kolektivu, šolam se na področju ki ima več kot 90% žensko reprezentacijo....dobesedno spotikam se v mlade/izobražene ženske. Ne hecam se ko rečem, pomoje imam v zadnjih treh letih več stikov z ženskami kot v 29ih letih prej.
-* sem pa tudi delal v vojski ki ima totalno kontra, tako da pomoje lahko naredim neko objektivno oceno:

- Ženske eksponentno več govorijo o zdravju, no shit, vsaka ženska ve kakšne zdravstvene težave ima, in jih poskuša rešiti
- Ženske eksponentno več komunicirajo, tukaj govorim in o pogovorih, in o emailih....no shit, emaili v soboto zvečer ob polnoči, za najbolj banalne stvari
- Moški wcji so totalno poscani povsod, vaši wcji so še kar ok - lahko obiskujem skupni wc - ga ne - ker poščijem dilo in mi je lažje iti na moški wc, tudi če je 100m dlje
- Rekel bi, da neka povprečna 30 letna izobražena ženska počne več zanimivih stvari kot nek povprečen 30 letni moški. Bolj aktivne, več potujete, več berete.
- Moj občutek je, da ko zavračajo neko sodelavko, jo resnično zavračajo in ji pripisujejo mnogo več negativnih lastnosti kot jih ima. Mislim da gre na mnogo bolj osebno raven kot pri moških. Sam si razlagam da pri moškemu obstaja fizična grožnja, dobesedno da te bo en nalomil na parkingu - kar se je včasih v mojih kolektivih dejansko dogajalo.
- Ko sem videl da se je šlo za kakšna napredovanja, je bilo pri moških manj obrekanja/ je bilo pa več tistega "Kaj k. bo on, jaz sem boljši". Medtem ko sem zdaj videl tekmovanja za pozicije med ženskami, je bilo pa res osebno, mislim da ko izpostaviš neko skrivnost med dvema osebama, zato da napadeš karakter druge osebe, je kar problematično.

Spet, to so omejene izkušnje, ki jih ne morem prenesti na celotno populacijo. Izpostavil bi predvsem boljšo komunikacijo, in mnogo bolj osebno in pasivno-agresivno obračunavanje :D.

Sam se v ženskemu kolektivu počutim vredu, več stvari imam za govoriti z ženskami, sploh ker me zanima ta čustveni/prihološki/vzgojni element človeške izkušnje. Obenem ker ste dejavne, tudi ko postajate starejše, se lahko mnogo več pogovarjam o potovanjih/motorjih/izletih, da o umetnosti ne govorim...
Postavljam pa zelo jasne meje, če pride do nekega obrekovanja, se umaknem iz pogovora, in nikoli ne sprašujem kaj se je zgodilo. Ustvarim si lastne izkušnje o ljudeh, zelo mi pomaga da ne pijem kave, in ergo sem izoliran od večine teh zadev.
Tudi če pride do nekega osebnega pogovora, se izogibam da podajam svoje lastne izkušnje ali poglede kot nekaj kar moški imajo/drugi moški nimajo. Če shit talkajo o partnerjih, potem pazim da nikoli ne poglabljam sranja, zato da se jaz dvigujem kot moški.

Rešuje mi da kot oseba potrebujem zelo malo potrditve, in sem čisto ok da si vzamem čas da me ljudje spoznajo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

_patchouli_ napisal/-a:- zakaj se po nasi ulici sprehaja druzina kokosk? Sredi mesta?

Sorry :D

Čestitke, saarijarvi :)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

_patchouli_ napisal/-a:Lol slovenc, ti pa vse, ki ne delijo tvojega pogleda na svet, posredno oznacis za manj zrele. Gtfo.
Sploh ni fora v nekih ideologijah, da si moski in zenske nismo razlicni. Gre za to, da se zenskam tipicno (stereotipno?) pripisujejo negativne, nezazeljene, manjvredne lastnosti (sploh na delovnem mestu, zanimivo, a ne?), tipicno moske lastnosti pa so povelicevane. Na kratko, ker se mi ne da esejev pisat, tebi pa najbrz ne brat.
Pa na tem forumu ste moski tisti, ki zelo velikokrat drek zmesate do te mere, da smrdi, samo povem :D

no, drugačne poglede jaz zelo rad spoznam :) ampak, nezrelo je pa to, da napišem realne izkušnje, nekateri tukaj pa na pamet bluzijo o seksizmu, mizoginiji, brez da bi sploh poznali situacijo. ker pač ne razmišljajo, ampak samo izlijejo ideološki bullshit (da delujejo moralno superiorno pred somišljeniki) nato pa se zaprejo, ker intelektualnih kapacitet za širše razmišljanje pač ni. zato je tudi debata s tako osebo nesmiselna.

nikjer ni bilo z moje strani omenjeno, kaj je pozitivno in kaj negativno, povzel sem izključno mnenja in opažanja, zaznana v službi. razlikovanje med moškimi/ženskami, stereotipih pa izhajajo iz "firbcanja" (provociranja) uporabnic tukaj. tako da malo bolj preveri, kdo je tukaj mešal drek ;)

edini moški, ki tukaj redno piše, je mmm, tako da.. se dost strinjam z zadnjo trditvijo :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- sem ravno preverila njegov urnik in dezura ravno tisti petek julija,ko bo 30ka prijateljice, kjer naj bi koncno spoznal 2 moji prijateljici, ki ju se ni in njuna partnerja
- bom ocitno ze kr visoko noseca mogla it sama na rojstni brez njega
- mi je bedno, ko ga ni zraven
- nic, tadruga od teh prijateljic ima pa 30ko konec avgusta, ravno par dni po zacetku moje porodniske... sem mu ze sporocila,da naj si planira takrat

- sem se pa zelo prijetno pocutila sicer na rojstnem njegovega sorodnika vceraj in hrana je bila super, najprej sem mislila, da bodo samo starejsi ljudje, pa je bilo potem nekaj mlajsih,nekje mojiih let, s svojimi otroci, zena innjene sestre njegovega bratranca... in torta mi je bila top,najbrz da boljsa kot na kaksnih drugih rojstnih dnevih. Verjetno sem se pocutila se bolj prijetno in sprosceno kot na kasnem rojstnem prijsteljice, kjer pridejo ostali ljudje,ki jih ne poznam in se skoraj ne vem kam dat, lani ko sem bila s K na rojstnem hcerke prijsteljice,vem da sem se bolj awkward pocutila s kupom ljudi,ko jih ne poznam...

- Sem si sicer danes rihtala, da bom le imela nekaj dopusta lastnega tudi pred porodnisko, drugi del letosnjega dopusta bom pa prenesla na cas po porodniski

-sem prav stresirsna glede tega hemoglobina in ne vem kaj mi bo naslednji teden pokazalo, se bojim kaj mi bo ta ginekologonja tezila spet, pa mogla bom rect, da ne jemljem 2h ampak eno tableto na dan. Lih ko ti ne tezijo vec glede teze,ti zacnejo pa s tem hemoglobinom,na kar se veliko tezje sam vplivas kot na tezo, kjer moras samo manj jest... Ocitno imam pac levkemijo, ce mi kljub jemanju ne narasca nic ali pa pada in pol mene stresirajo,ker mi ne narasca, kot da sem jaz kriva.

-zelodec mi pac ne dela tako dobro, da bi mi pasalo skos zrezke jest,ze danes dopoldan sem imela do malice manjso slabost. Zdaj sem se spomnila,da na zacetku nosecnosti mi se posebej ni pasalo jesti mesa zaradi slabosti, kaksna zelenjava mije veliko lazje sla.

- mi je pa tudi meni malo cudnop, da je to rojstnodnevno praznovsnje v petek in ne soboto,mam v spominu da vsa praznovsnja so bila v sobito,js sm dostikrat in zdaj in ze pri prejsnji sluzbi,bila tako fertik v petek od celega tedna, da sem samo pocivala oz nisem imela energije se na vec kot 1 urno voznjo na primorsko odpravit... Ce bi bilo na soboto,bi moj lahko sel.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Hvala za cestitke :)

slovenc, niti z eno besedo nisem rekla, da sem kakorkoli 'superiorna' od koga tukaj. Zato sem tudi rekla, da imaMo tudi zenske lahko ponotranjeno mizoginijo. :wink: In ja, tudi sama sem ze kdaj v mlajsih letih izjavila kaksno neumno, tipa 'prijateljstva s fanti so manj dramaticna'. Danes se temu poskusim izogniti.

Spet, to so omejene izkušnje, ki jih ne morem prenesti na celotno populacijo.

Tole je point te cele debate. Vse nase izkusnje so omejene in nakljucne. Dinamika skupine ljudi je odvisna od osebnosti posameznikov, ki skupino sestavjajo. In ne spola posameznikov. Ti imas dolocene izkusnje, jaz imam druge in na podlagi teh si pac ustvarjava vsak svoj pogled na svet. (Primer: 80% moje druzbe je zenske, pa zelo redko komentiramo oblekice in cevlje, kar si ti pac oznacil za 'tipicno' zensko lastnost. :wink: ). Zakaj je torej tukaj vkljucen spol? Ce gre za izkusnje s posamezniki?

Jaz te nikjer nisem oznacila za nezrelega, niti ti rekla kaj zaljivega. Stvari kot so ponotranjena mizoginija (pa tudi ponotranjeni rasizem, ksenofobija, etc) so priucene stvari, ki jih v dolocenih merah imamo v sebi skoraj vsi. Eni manj, eni vec. To niso zaljivke, so stvari ki se jih je potrebno zavedati in na njih delati. Ce nekdo ze vnaprej rece 'ojoj, v novi sluzbi je pa vecinoma zenski / srbski / etc kolektiv, tezko se bom ujel/a z njimi' (brez, da bi kolektiv spoznal), potem se je potrebno vprasati, zakaj taksna miselnost in kako skupini ljudi dati fer moznost brez vnaprejsnjih predsodkov.
(Tole zadnje pisem na splosno, ne leti nate).

- Da mi gre na zivce tole oblacno vreme, prav nek jesenski vajb je v zraku
- Da zelim hayley cim manj stresa okoli otroka. Ze tako je tezko - ce pa partner dela cele dneve in ga ni, pa sploh.
- Da sama se za psa z muko poskrbim, kaj sele za otroke - vsa cast mamicam. :ja:
- Da je hisa od prihoda nazaj .. v ne najboljsem stanju, pa se kar ne morem brcniti, da stvari pocistim kot je treba.
- Da je najboljsi prijatelj prisel za en mesec sem, da vidi, ce se mu mesto dovolj dopade za permanentno selitev. Fingers crossed!
Odgovori