Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Priznam da...20#

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

*.*
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:53, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

hayley napisal/-a:- me zdaj panika malo, če mi bodo sploh pogledali, če je otrok pravilno obrnjen, glede na to, da mi uz ne delajo in so mi na zadnje na morfologiji.

okvirno lahko to tudi sama "preveriš" doma, oz vsaj probaš :) .
metoda se kliče baby mapping (poguglaj), uglavnem en dan ko maš čas, si narišeš koordinatni sistem na trebuh, in označuješ cel dan kje čutiš močne gibe, kje šibke, kje zatipaš "trdo" oz "bulo" itd.
načeloma močni gibi so nogice, šibki rokice, "bule" so glava ali ritka, umestiš katero je katero glede na gibanje. lahko začutiš tudi hrbet, če je proti ven obrnjen. meni je blo to ful zanimivo delat, sem proti koncu nosečnosti pred vsakim pregledom sama ugotavljala kako je obrnjena, pol sem pa prosila da mi zdravnica potrdi :) . sem vedno zadela, ampak rabiš pa parkrat probat, da približno veš kaj tipat :)

seveda to ni zdej 100%, sploh ce ro delaš prvič in sama, ampak glede na to da so se samo na otip orientirale babice od prazgodovine naprej do izuma UZ, bo že nekaj na tej metodi :D :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

*.*
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:53, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

mmm, iskrenga feedbacka tvoj ego ne sprejme :/ vse predelaš in obrneš po svoje, da si na koncu ti svetnik, ki ima vse prav, kriv je pa kruti svet, ki ti dela krivice (in nisi edini tak tukaj). s tako miselnostjo pač ne moreš napredovat.

priznam,
- da je fajn tole poletje, sam upam da pride kakšen vročinski val da malo začini
- da se velik dogaja, a hkrati nič posebnega
- da je v službi delam z nekaj ženskami, in vibe precej spominja na ta forum :P najbolj mi je smešno, ko dve kej čvekata, se začnejo pritožbe, opravljanje, vedno bolj agresivni, raste napetost, drama.. potem se pa naenkrat pogovor obrne na oblekice, čevlje, pa takoj spet nasmejani in navdušeni :)
- da se mi kaže zelo lepa pot kako bi lahko napredoval v nekaj, kar si na momente zdi sanjsko. samo ne vem, če sem pripravljen tako predati se delu.
- da nimam energije zadnje čase, naenkrat ful enih stvari, premal časa zase.. če kej, je pa spanec ful kvaliteten, ko sem zmatran
hej norci :)
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

slovenc79 napisal/-a:- da je v službi delam z nekaj ženskami, in vibe precej spominja na ta forum :P najbolj mi je smešno, ko dve kej čvekata, se začnejo pritožbe, opravljanje, vedno bolj agresivni, raste napetost, drama.. potem se pa naenkrat pogovor obrne na oblekice, čevlje, pa takoj spet nasmejani in navdušeni :)
n

prosim, povej mi kje ne forumu domuje taka drama, bi šla, veseljem še jaz tja pofirbcat :D :D

največ akcije je ravno v tej temi, pa še tu pride do "konflikta" ali bolj juicy izmenjave mnenj ravno 3x na leto. velika večina pa so hayley/mmm dnevniški in izpovedni zapisi, z občasnimi inserti ostalih članov foruma :D :D :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Ja meni se tudi zdijo tle izpovedi zeloo osebne in nic kaj podobne pogovorom v sluzbi, sploh pa se ne spomnim,da bi tle katera toliko pisala o oblekah in cevljih.

-pri nas je tudi veliko pogovarjanja v novi sluzbi, precej so pa teme mislim, da tudi otroci,ker ima veliko zensk in moskih ze otroke,prenavljanje his/stanovanj,menjave teh plocic, za odnest tisto in tisto staro pohistvo...sem zadnji cas poslusala in ne toliko o oblekah in cevljih...delno so pa tudi velike ekipe in mislim,da se spodbuja,da so nekako sodelavci med seboj povezani,je ekipno delo. Kar velika sprememba zame,v moji prejsnji sluzbi smo tako samo delali skos in se samo o sluzbi pogovarjali, da sploh ni bilo casa se o osebnih stvareh pogovarjat,poleg tega je pa vecji del tedna delal vsak sam samostojno po terenu,nismo ticali nikjer skupaj...

- hvala sarissima za info, ja pred enim tednom ali dvema se mi je zdelo, da se je nekaj zelo velikega premaknilo zelo spodaj in bi lahko bila glava se vedno, sicer me pa zadnji cas tudi nekaj nateguje po sirini levo in desno istocasno nekje na sredi trebuha,ravno v sluzbi se dogaja0, ko pri miru sedim in cutim, nekajkrat do zdaj...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

- da men so pa zenske in zenska druzba fajn. Nisem pick me girl in ko slisim tisto I'm not like other girls, sam z ocmi zavijem. Ne vem, kake punce ostali poznate, ampak jaz sem bila vedno v okolju, kjer je bilo vec punc (sola, studij, sluzbe) in je bilo vedno kul, zabavno in nic bolj polno drame kot recimo kako bolj mosko usmerjeno delovno mesto (moj recimo ima trenutno med okoli 30-imi v pisarni eno zensko (ne mene, ker jaz ne hodim v pisarno), v najboljsih casih nas je bilo mogoce 5. Pa je vcasih tudi precej :roll: ) Mislim, da je precej bolj odvisno od zrelosti cloveka kot pa od spola.
- je bilo fajn na dopustu, ampak zdaj bi pa nazaj v obicajno dnevno rutino, prosim.
- me je sonce opeklo, ker je bilo prve par dni slabo vreme in sem tretji dan pustila kremo za soncenje doma. Napaka.
- Tamalemu je bil Disneyland zelo vsec, tako da imam sopotnika za zabaviscne parke. Super.
- Hotel mu pa ni bil vsec, ker je bila soba premajhna :lach: Bougie mulc ma to po fotru.
- da me je malo skrbelo pred dopustom, ampak se je izkazalo, da je Hong Kong super za otroke. Povsod polno parkov in igral, cisto, veliko (cistih!) javnih stranisc, ljudje imajo strasno radi otroke, tudi za jesti smo nasli. Ce ni ravno sla lokalna hrana, je vedno kak Mc Donald's blizu. Skratka, priporocam 9/10. 9, ker je drago in hotelske sobe so ocitno premajhne :D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- ma js sem se ful boljse pocutila moskem kolektivu kot med stud leti ko sem bila v prevladujoce zenski v strezbi ali kjer sem bila na praksi v zgolj zenski.. tudi na prevozih, ce se ze kaj pogovarjam se zacnem velik prej z moskim spolom pogovarjat, kot zenskim... Zdaj so sicer zelo fajn posebi tisti dve,ko sta isto bolj na novo kot jaz, s katerima se najvec druzim, se pa tudi nekaj o oblekah sicer pogovarjata ali o pajkicah za fitnes kje kako katere narociti in jaz pri tej temi lahko samo v zrak gledam zraven. :D

- imam pa js dokaj specificno temo za zapravljanje,(nisni)parfumi, o kateri noben ne ve kaj govorit, moj partner se edini na to isto temo spozna.
- si nisem mogla pomagat, sem mogla dodat se en nišni parfum v svojo zbirko,sem zacela nosit en vzorcek za v sluzbo, ko mi ga je zmanjkalo sem kar celo steklenicko novo kupila. Je bil vzorcek na zalost malo boljsi, malo bolj intenziven od kupljenega parfuma.
- mi je tako frustrirajoce pri teh Kilianovih parfumih,vonji so ful lepi, ful zanimivi, ampak kurca se vecina njihovih vonjev ne obdrzi na kozi, pa ful malo projektirajo. Sem kupila zdaj Moonlight in heaven in zelo hitro izhlapi. Ja, je znacilno tudi, da citrusi hitreje izhlapijo, spada ta po kategoriji bolj med sveze poletne, ma vseeno.
- medtem, ko Parfums de Marly-mi niso vonji tako zelo vsec kot Kilianovi,ampak se fuul dobro obdrzijo in dalec jih je vohat, sem sicer samo dva sprobala, imam Delino in vzorcek Casilli.

- sem dobila ob nakulu 2 nova vzorcka in sicer se enega Kiliana - Woman in gold in od Initio Paragon.
- je Initio zdaj nova firma,ki jo prodaja Ikona,s tem da njihov najbolj prodajan parfum Musk therapy je ze razprodan in niso ga imeli niti za stestirat, ko sem bila na zadnje v trgovini.

- sem vceraj jedla na kepico meta cokolada od Carte D'or in je bil po mojem to najbokjsi sladoled kar sm jih jedla letos,okusi iz Cacaota ne prodejo blizu. Zakaj zaboga se ne da kupit v trgovini okusa mente, se kokosa npr nikjer ne vidim, ko vemxda smo ga imeli doma, ko sem se hodila v osnovno sli srednjo solo in zivela pri starsih.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mmm napisal/-a:
* Pa lahko me tudi obsojate, iskren feedback je boljši kot nek fake.

- js sem še vedno mnenja, da edina stvar, ki pomaga k nekemu izboljšanju, je obiskovanje psihoterapije. In da pomagajo stvari, kjer daš trud noter, kjer nekaj delaš, ne da te nekdo nekje ujčka ali potuho daje. Sama zdaj že ful mesecev po malo, zelo počasi, ko imam čas tudi neko knjigo berem na temo psihologije, osebne rasti.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

*.*
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:54, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Sarissima napisal/-a:prosim, povej mi kje ne forumu domuje taka drama, bi šla, veseljem še jaz tja pofirbcat :D :D

največ akcije je ravno v tej temi, pa še tu pride do "konflikta" ali bolj juicy izmenjave mnenj ravno 3x na leto. velika večina pa so hayley/mmm dnevniški in izpovedni zapisi, z občasnimi inserti ostalih članov foruma :D :D :D

ne gre se toliko za konflikte, bolj za vibe. čuti se napetost ob teh sproščanjih raznoraznih sekerancij. ampak tudi navdušenje ob malenkostih (pa ne nujno oblekic in čevljev, to sem pač dal kot en tipičen primer). tako hitro obračanje razpoloženja v glavnem.

da ste pa firbčne ko se neka drama dogaja, pa itak :D
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

kak je pa po tvojem videnju "moški vajb"?
me zelo zanima :D
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

odvisno, o kakšni moški družbi govoriš. jaz nisem govoril o ženskih družbah na splošno, samo o tem vibu v službi, ki spominja na forum :P in tole iskanje dlake v jajcu je čista pika na i :lach:
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Pa zakaj iskanje dlake v jajcu?
Me iskreno zanima, si zelo nazorno opisal "ženski vajb" , me zanima kako bi opisal moškega. Lahko si poljubno moško družbo izbereš v kolikor imaš več različnih moških socialnih krogov.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

kolektiv je pretežno ženski, moški, ki so tukaj, so v glavnem precej bolj flegma, ko gre karkoli narobe, kritike jemljejo precej manj osebno in so manj defenzivni, hkrati pa znajo kritiko tudi z bolj mirnim, neobsojajočim tonom povedat. pri ženskah se pa večinoma čuti nek pritisk, hitro se defenzivne, hkrati pa tudi zasikajo kaj po nepotrebnem.
Odgovori