Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Priznam da...20#

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- ja zdej je bila ta moja ginekologinja ful resna, da morem zacet jemat to drugo in 2 tableti na dan, (na skatli pise da se jemlje 1, samo ob hudi anemiji, ce ti rece zdravnik 2)ki mi ga je predpisala in bom kar to. Mi je pa ze prejsnjic rekla, da naj bi bilo vec v redu zelez,ki obstajajo, ampak je trenutno oz ze vec mesecev problem z dobavo in niso dostopna v slo, menda da glede na stranske ucinke to,ki mi je predpisano res ni med boljsimi, ma da dolocenih drugih ni na voljo v lekarnah zdaj...
- zdaj sem sita da morem se poskusat, kako js nocem necesa jemat ceprav sploh ni res...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

*.*
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:54, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- Sem zdaj še enkrat prebrala, nism bla včeraj pri sebi od tolk dela in vožnje cel dan, vstala pred peto, se vsedla v avto ob 5:10... jest itak ne smem več nič zjutri zrd železa, jajc in mlečnih ne smem (na navodilih piše)ostalo se izogibam, da ne bi pripomoglo zaprtju, da 2 uri po tableti ne jem nič... kave tud ne pijem več, da mi ne bi pripomoglo še bolj k anemiji oz vsaj zjutraj in dopoldan ne...
- transfuzija kao pri porodu zaradi tolk slabe krvi in izgube, ne zdaj, baje da če imam zdaj 100, da bo pri porodu avtomatično že vsaj 80...
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

mmm, napišem kar vidim. Nisem prej nikoli delala v veliki korporaciji in kar zdaj vidim je samo prelaganje odgovornosti iz enega na drugega, da banalne stvari dosežeš prekličeš kup ljudi. Kaj ti bo direktor oddelka, če ene stvari ne more potrditi, če mu njegov direktor tega ne prikima, se pravi se ve kdo ima niti v rokah in spet smo pri nesmiselnih nazivih. Da so podjetja povezana pa še nikoli ni bila skrivnost in če se komu zameriš veš kje si.
Mene take stvari zmotijo, ker vseeno verjamem, da so ljudje dobri, da ti brez razloga ne bodo želeli slabo. Zato o tem napišem, ker me to moti in tukaj lahko pojamram.
Vem, da je težava v meni, ker preveč razmišljam o tem in mi pride do živega, doma bi morala izklopiti, tam pa opraviti svoje delo in to je to. Delati kot robot, brez čustev in boli te za vse. Lažje reči kot narediti.

Ti imaš pač druge "skrbi" s tvojimi prostitutkami.

hayley, delaš kot so ti naročili, več tako ne moreš. Saj te spremljajo in če bo še kaj treba bodo že povedali. Čim manj se obremenjuj s tem, delaš kar je v tvoji moči to je pa to.
Lahko ti pa iz prve roke povem, da pri 70 so dali infuzijo železa po porodu in še 1x na dan odhoda domov. Sem šla gledati v odpustno pismo koliko je bilo, ker sem vedla, da je bilo malo. Nobene drame ni bilo glede tega tam, sem pa imela sestre 2dni za spremstvo, ker sem se že iz postelje komaj dvignila,potem je bilo pa že bolje.

- kako paše to vreme, končno ohladitev
- ležalnik, knjiga, vroč kakav in sem dobra do 12 :)
- ugotavljam, da so nam bližnji vse prevečkrat samoumevni in da ne znamo izkoristiti vsakega dneva, ki nam je dan
- očitno sem nekaj že prav delala v življenju, da ju imam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- ja glede mojga zeleza me moj sekira, sej zdej sem se 2 dni po sporocilih kregala z njim, ker me tako razjezijo njegove izjave, da me je blo konc... on kar trdi da js sem rekla, da nocem jest tablet, pa nikol tega nism rekla. Potem da bi mogla zrezek vsak dan jest,da transfuzijo dobijo samo neke take neurejene,ki si prej ne postimsjo zeleza, ne bom zdej razlagala vec kot tolk tocno katere skupine oz del prebivalstva tocno..

- sej ne vem ce je sploh mozno, da se kaj popravi v 4ih tednih tako al tako hemoglobin, to se je kar zdravnica spomnila da tiste bio tablete niso tedu in morem druge, ma mi je vsaj padat nehalo kot mi je prejsnje mesece padalo in je zdaj priblizno isto kot 4 tedne nazaj. Sem pa potem sele naslednji dan pogledala na materinsko in so mi pa eritrociti 1. Do zdaj narasli. Ti so mi tud padali od 4,04 v 10. Tednu do 3,60 v 24. In zdaj so mi sli v 4ih tednih na 3,74, prvic da niso naprej padali, ampak so se povisali, tako da mogoce tisto bio zelezo je neki delovalo,meni se jw tud zdelo da se manj utrujena poscutim. Koliko je spodnja meja za eritrocite ne vem tocno, mislim d anekje sem vidla, da naj bi bila mejna referencna 4,20, nekje drugje na netu pa 3,80.

-ma zdaj imam spet pregled cez 2 tedna ker potem grejo na dopuste in ce zacenm drugo zelezo jemat kot mi je gin predpisala in se mi nic ne dvigne ali zniza bo itak rela,da zato ker nism teh njenih jemala...

- sem napihnjena kot balon od teh zelezovih tablet, pa sem cel dan do zdaj pojedla samo manjso solato s tuno,2 marelici in banano. Pa se to sem uno vecerno spustila, tako da sem do zdaj po 1 na dan jemala namesto dveh...
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- sem danes spet bila od doma od nekaj pred 6o in okrog 19 nazaj pršla. Vzela avto iz popravila in pol, ko sem vozila, ugotovila da ne dela ok, nazaj peljala že 20 min stran od servisa sem bila in pol mogla nazaj it, kjer so še nekaj menjali in zdaj dela, baje, da je pa katastrofalen nakup in naj drugič res ne kupujem več vzhodno od Trojan.

- Sem takrat hotela kupiti avto, ker je bil že en 3 al 4, k isva ga šla gledat in res nisem imela več moči za te oglede, enega prej sva tudi že skoraj kupila, dokelr nisva ugotovila, da je bolj slab pri mehaniku. Imam zdaj hemoglobin 102, takrat sem imela višji hemoglobin ampak sem bila tako nečloveško utrujena in izmučena, da imam zdaj veliiiiko, veliiiiko več energije kot takrat, ko sem avto kupovala, ne vem kaj točno je bilo zdravstbveno krivo takrat. Pa še moj je govoril, da me on ne bo več vozil okrog na oglede in nisem vedla več kaj naredit, sem se počutila pod pritiskom. Hkrati mi je rekel na koncu, da mi odsvetuje da tisti avto kupim, ampak res nisem vedela več kaj, sem bila tako sita in utrujena od vsega.

- mmm kar nekaj napiše, ali hoče kar nekaj provocirat, ker sam ni zadovoljen. Meni čisto vse logično oz možno/ normalno zveni kar si/ je mayaeb napisala. Pač ful nespametno s strani modela, da je okrog govoril, kam bo šel naprej v službo in neka shizofrena služba/ podjetje se sliši, da tako reagira. No, ali pa je skoraj povsod tako, če si na kakšnih vodilnih položajih, iz česar jaz nimam izkušenj in ne vem kako je....
- po pravici povedano, če bi bila sam v koži modela, bi samo samo sebe krivila, da sem sama kriva, ker nisem držala jezika za zobmi o teh službah, mogoče izjemoma, če bi se šlo za to, da bi zaupala nekemu res bližnjemu prijatelju/ prijatejici, kateri bi zaupala, ne pa kar nekomu..

- po mojem mnenju slabo želijo tisti, ki sami niso s sabo zadovoljni ali imajo nekakšne probleme sami s sabo
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

*.*
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- kdo je dejtal, ljudje mmmja sem videla res natanko 2 x v živo, z razmikom ene 2h al treh let...

- komenitrala sem post od mayeeb, da si se kar nekaj zapičil vanjo s tistim komentarjem od služb in zgleda ko,t da se ona zdaj nekaj sekira kaj je napisala, ma izpade čisto normalna situacija oz verjetna, ne kar nekaj, kar je napisala...
- je še meni mama skos težila, ko sem bla v prejšnji službi, naj pazim, kako se obnašam, kaj delam, ker če prideš na slab glas, se povsod razve... Pač preprosto moreš bit priliznjen d osvoje kmalu bivše službe, dokler nimaš pogodbe drugje. Razen, če se odločiš, da ti je res vseeno, jih imaš dosti in daš magar odpoved.

- kadrovniki so bolj uni s fdvja po mojih izkušnjah sicer, če nisem kakšne nazive zamešala

- so zdaj že 3 iz moje skupine, ki bi rodile isti mesec kot jaz, že rodile
- ne vem ali iti delat kak plačljiv uz ali ne. Enim dejansko ugotovijo neke probleme oz malo vprašljiva stanja na pregledih na uz, kar jaz sploh veddet ne bi mogla npr, da imam, ker mi teh uzjev niti ne delajo.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

*.*
"Tema je tvoja svetloba.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

mmm, vem, da te muči kaj delam in koliko zaslužim. Pri plači mi je izobrazba res pomagala, pri samem delu niti nimam velike koristi od nje. Moja povezava s kadrovnico je kavica enkrat tedensko, če je nuja tudi dvakrat :D Tako, da si na mlačnem področju pri ugibanju :D
O plači, bolje, da ne pišem. Zavist te že zdaj matra :lach: Kaj nisi nekaj veren in je zavist en izmed smrtnih grehov?

p.s.če boš celo življenje gledal na kakšnem položaju je kdo in koliko zasluži, si zgrešil bistvo.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

*.*
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:55, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- mmm mi gre še meni na živce, ko berem kaj nekaj poskušaš podjebavat mayaeb, če se kdaj sprašuješ zakaj oz zakaj nimaš dovolj prijatelj - zato ker si faking annoying, če nisi sam s sabo zadovolhjen, niso ostali krivi. Ostalega prispevka njegovega nisem niti brala, ker same neumnosti... boljše si prišparat to.

- zakaj bi mogla bit mayaeb tvoj svetovalec za pravne nasvte, ima pač svoj lajf in napiše gor na forum kar ji paše, ali zakaj bi ti mogel kdorkoli nevemkaj pomagat, če ni pač nekdo iz tvojega kroga in nek bližnji znanec... Mislim nobenga občutka za neko socializirano obnašanje in kaj je kje normalno, kot da smo ravnokar iz lune padli... Sicer tudi če si neko stvar študiral, se ne spozna vsak na celotno podorčje svojega študija, kar vsak , ki ima 3 čiste ve, ker se lahko/ običajno usmeri v eno podsmer in se tistim ukvarja, me zanima koliko znaš ti kaj programirat npr...
--------------------------------------------

- koooončnooooo, sem en dan po službi lahko šla direkt domov in prišla malo prej domov.

- se nekaj kregam z njim zadnje dni oz natačnej točno od trenutka, ko sem prišla od ginekologinje in mu napisala, da imam premalo hemoglobina in dobila druge tablete.

- fuuul neke anksioznosti sme imela dopoldan, delno od njegovih izjav, mislim da pa malo pripomore k psihičnemu počutju zaprtje od teh novih tablet in napihnjenost, ker pač te neke bakterije v črevesju, povezava črevesje glava ima ful velik vpliv tudi na psihično počutje... no pa še spala sem manj kot 5 ur danes...

- da ful fajn/ zanimivo, da sem prišla ravno v službo/ oddelek, kjer je ful mladih žensk mam oz kar večina. No edino tisti dve, s katerima se največ družim, ker smo vse nove, ena 1 leto mlajša od mene, ena par let, pa nimajo še otrok...
- baje, da ena od ostalih sodelavk, saj se je spomnim, ker je bila na istem programu kot jaz, mi je drugače ful lušna in taka simpatična, je tudi zanosila po cca. 3 mesecih zveze, no ne vem al sem js po točno toliko ali malo več, ampak tam tam...
- jaz kar take stvari povem, ker ko me nekdo nekaj vpraša v kontekstu s tem ,da ne morm drugače kot da povem še ta del zgodbe po resnici. Takšna, da bi lagala, da bi nekaj prekirla, pa nisem. Moj bi pa sigunro vse prekril kdaj in kako me je spoznal. Že za njegov tinder je vedel samo en njegov prijatelj in imel je naštimano, da je njegov profil pokazalo samo ženskam, katere je on prej polajkal, tako da je mel pod nadzorom, kdo ga je sploh videl..

- da poleg popravila avta, mi tudi prenosnik ne dela oz se ful sklaplja kmalu po tem ko ga začnem uporabljat, službenega prenosnika pa niti ne nosim iz firme zdaj oz ga ne mislim imeti za privat rabo, kot sem imela prejšnjega v prejšnji službi... No zadnje dni sme bila tako zaposlena, da niti na računalnik nisem uspela iti po službi, samo še v posteljo, tako da niti opazla problema nisem...
- Jooj, kako mi je dragoceno, da lahko mamo vedno pokličem, ko se kaj slabo počutim.

- ne vem, kaj z dopustom, tega ki mi je dodeljen za današnje leto, ne vem, če ni malo čudno porabit pred porodniško, ker sem že tako malo časa tle, se morme pozanimat, če se mi lahko prenese v obdobje po porodniški oz magar kakšne sodelavke vprašat, ki so bile v podobni situaciji... Čeprav bi bila čisto hepi, če bi lahko še pred porodniško šla v tem poletju za kak teden ali vsaj par dni kam. :)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

*.*
"Tema je tvoja svetloba.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

*.*
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- me zdaj panika malo, če mi bodo sploh pogledali, če je otrok pravilno obrnjen, glede na to, da mi uz ne delajo in so mi na zadnje na morfologiji. Kjaj je možno da tega sploh ne preverijo in te kar pošljejo rodit? Imam naslednje preglede v 30., 35. tednu, ter nato šele 38. teden, ko je pa ptak prepozno, da bi karkol spreminjali, edino da vejo, da morejo cr nrdit mogoče jim da info...
- še moji mami so delali za mene na vsakem pregledu uz...

- da js si sama pr sebi mislim, da imam velik trebuh, ma pol o naredim slikco in ko ene objavljajo svoje slike trebuhov, se mi zdi, da imam v bistvu najmanjšega, tudi manjšega od tistih, k i so kakšne 2 tedna za mano... ali sem se pa samo js tak oslikala ali bila tako oblečna da ni zgledal velik... ne vem. Upam, da ni zdaj premajhen otrok.

- prvič v tem tednu pijem kavo dopoldan, in sicer skoraj 3 ure po tem ko sem železove tablete vzela, prej med tednom nis pila kave v 1/2 dnea zaradi železovih tablet.
- sem si js malo po svoje priredila jemanje tablet, jemljem eno na dan, namesto dveh n adan, briga me, tako se še v redu počutim, če bi 2 po moje bi bla že zelo čudna situacija, že tako sem od tiste ene tablete več kot pol dneva zelo dodatno napihnjena, zaprta še dobro ne več. POleg tega tisti tanajbolj znan slo. ginekolog je letos na forumu napisal, da sta za njegove pojme 2 tableti na dan brez pomena, ker telo ne more toliko vsrkati na dan železa... in je ena normalna doza.
- še vedno me čaka tisti video za posnet, vsak dan samo padem skupi zvečer, niti nikol nimam plana še it spat, ta teden od pon do petka celo noben dan nisem imela ne časa ne energije, ne telovadit, ne na sprehod it, sem pa danes ene pol ure joge ufurala zjutraj.
- danes ponoči je pe ena cimra ful neki po slonje hodila, me je zbudilo in še 2 uri po tistem nism mogla zaspat, ko je ni blo med tednom, sem pa vse dni spala v kosu.
- nisem samo od službe utrujena, ampak sem toliko vožnje naredila n avse konce, že do službe imam ful več kot prej, potem ti servisi in čakanje na servise za avto ki so spet skoraj pol ure od mojega doma v prometni konicipa še vožnje domov čez vikend.. in dodatne pol ure do 1 uro vožnje zaradi zastojev... prej ko sem prevoze vozila ,sem pa sploh dodatnih 20 min da sem jih šla pobrat in dodatnih 20 min. da se mjih odložila, ker sam živim na takih lokacijah, da sem dvomila da bi koga dobila, če bi samo po svoji poti vozila..
Odgovori