Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

eh, slabo sem napisala :) . ja v dodatni spalnici/otroški sobi v stanovanju imata trenutno sobno kolo, domači fitnes, shranjujeta gorska kolesa, smučke itd. zdaj bosta pa zasteklila balkon da lahko vso to šaro na balkon pospravita. še vedno pa ne vem za kaj bosta sobo rabila :)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Kaj jaz sem kaj zgrešila, oz sem spregledala novo nosečnost na forumu?

Hm, trač... za enega sem slišala, da se je pred kratkim poročil kljub temu, da je že kakšno leto polovico časa pri drugi.

Imaš v hiši/stanovanju kak neizkoriščen prostor?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Ne, sva rada na komot in je vsak prostor bil preurejen tako, da ga koristiva. Stara jedilnica je zdaj njegova domaca pisarna, jaz sem si jo uredila v enem cudnem medprostoru (kjer je bila prej samo ena ogromna stara omara, sva jo vrgla ven in je nastala prav kjut pisarna. V spodnjem stuku je bila kr nekam vrzena se ena postelja (ne vem, kaj je bilo landlordu) in sva tudi to vrgla ven. Zdaj je tam jedilna miza. Potem imava se en velik predprostor, ki pa zal nima ogrevanja - sluzi kot neka garaza za shranjevanje (in seveda domaci fitnes :D zadnja dva meseca ga celo pridno koristiva. Bomo videli, kdaj bo spet zacel prah nabirat :lol: ).

Ponavljam
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ne, vse uporabljamo.
Jih pa tudi redno posodabljamo oz prilagajamo ko se pojavi potreba - npr dobro leto nazaj sem v nulo reorganizirala shrambo v kuhinji, spremenila nacin shranjevanja itd. Pisarna je zadnje leto deloma tudi otroška soba, ki pa jo bomo morali spet nekako preurediti ker je trenutno pohištvo v njej preveliko in premalo funkcionalno (na začetku korone sva kupila par čip šit kosov pohištva, za katere sva vedela da bodo uporabljani le nekaj let - ogromna pisalna miza, ozek regal za rastline in omara za oblačila izven sezone). Zdaj bomo rabili več prostora za tamalo ker se nabira igrač in njene šare.

Ponavljam in / ali si pripravljen v svoje okolje, stanovanje, hišo vložiti veliko truda, časa in denarja ali ti je ok le da je streha nad glavo?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Je pomembno kako zgleda oz. se bolj, da je funkcionalno.
Sicer sem kupil ze v precej dobrem stanju, z vsemi dokaj novimi in funkcionalnimi gospodinjskimi aparati.
Izgled sem si malo priredil po svoje, nimam se feedbacka da bi komu blo vsec, a meni je :wink: :cool:

Letos imam planirano eno investicijo, lani sem nekaj popravil oz. s(m)o mi kar dobro popravili... tako pocasi... ce bi imel vec denarja, bi hitreje spreminjal stvari... kopalnici npr. nic ne manjka, a ce bi imel denar bi imel ziher not masazno kad :wink:
Drugega pa niti ne bi spreminjal tud ce bi imel denar ne

Pinavljam
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

težko rečem, ker nisem še nikoli tako žive skupaj z nekom do zdaj, Dokler sem živela s cimrami, nisem nikoli nič zapravljala za opremljanje sobe ali kakšno preurejanje, sem bolj moški tip za te stvari, mi dol visi. Poleg tega sem veliko večino obdobja, ko sem živela s cimrami, do sedaj bila čez cel dan zdoma in bolj samo spat hodila.

Kako bi zapravila za stanovanje pa res ne vem, dokler v praksi tega ne prakticiram. Načeloma bi rada dala del denarja za potovanja, kakšne izlete, mogoče za bolj kakovostno hrano, bolj kot, da bi čim večjo vsoto ali vse kar je za porabiti, dala v stanovanje in to, da čim boljše izgleda.

Rada tudi, kolikor je le možno, dam na stran na mesec, bolj kot da neki brezglavo zapravljam za stvari, ki bi jih rada imela v stanovanju/ za urejanje okolice npr. (Edino ena stvar, ki mi deluje res kul, je imeti balkon v stanovanju, če si v bloku, nisem prepričana koliko več bi bila pripravljena dati za to, če sploh kaj...)

Ne vem, mogoče bi si premislila, če bi se ful zaljubila v kakšno pohištvo ali bi mi postalo kaj glede opremljanja ful všeč. Boo.

(Tudi za zdaj ne vem sigurno ali bova ostala v tem stanovanju ali šla v drugo mesto, odvisno kako se službe naprej razpletejo...
Zdaj recimo ne vem kaj bi bilo za narediti z dodatno prazno sobo poleg spalnice, ali uporabiti za otroško sobo ali za dnevno ali dati sušilec(zdaj ne vem na pamet al sušilec nujno rabi priklope tudi al kako je s tem) tja, če drugje ne bo prostora.. in imeti otroško sobo in posteljico kar v lastni spalnici.)

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

LOL. Sušilec rabi elektriko. Vodo in prah pa sama ven zlivaš/jemlješ po sušenju. Ne pozabit filtra vsake tolk časa spucat, preden se ornk zamaši. Sicer, ko se zamaši veš, ker sušilec potem že precej slabše suši :twisted: :)
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

S priklopi sem mislila vodo, ali za odvod vode, kor pralni, elektrika je menda ja v vsaki sobi...
Nisem nikoli preučevala našega sušilca, je delal, vsaj ko sem ga jaz uporabljala. Filtre je očitna katera druga čistila, če že kdaj.
Sem zdaj brala da je več tipov sušilnih strojev, samo pri enih tipih moreš odlivat vodo, drugje daš na odvod vode, ali pa se odvaja vroča para...
..mi ga imamo zdaj v enem velikem prostoru, kot v nekakšni kleti, kjer meni ni lih jasno kak oje vse povezano... oz nisem nikol tega gledala...
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Moj odgovor je bil ciničen. Na vseh sušilcih, ki sem jih jaz imel, vodo sam odlivaš.

OK, enkrat sem imel kombiniran pralno-sušilni stroj, ta logično, da ima odvod vode. Samo je bil zanič, še na tem forumu sem se pritoževal nad tistim strojem.

Pač vzameš takega, ki ne rabi odvoda vode, če sploh obstaja kak sušilec, ki že ima odvod vode in ni kombiniran.

Ker te vode gre ful malo ven iz sušilca, dovod vode pa so mokre cunje :wink: :cool: Druge vode ne rabiš :)

P.S. Pri elektriki pa le pazi, da ga imaš na dovolj močni varovalki :twisted: (saj verjetno ti bo v nekem povprečnem stanovanju delal na katerikoli vtičnici)
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Definitvno, če je možnost, je seveda bolj praktično v kak umivalnik (mi imamo zraven umivalnik v tisti kleti/garaži), kaj vem.. tuš kabino, na odtok priključit in imaš mir.
Če pa nimaš te možnosti, pa jebat ga, pa odlivat vsakič, če hočeš imet sušilec.

Saj kot sem opisala v sedanjem/ bodočem stanovanju je malo stiska s prostorom v kopalnici, ko bom sigurno vedela, kje bomo, bom naprej razmišljala kaj in kako kam nabavit...
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

OT: ko smo ze pri sušilnih strojih - a ga ima kdo v kleti? jaz ga ne bi basala v kopalnico (da imamo več prostora + zato ker se bojim da bi potem po nepotrebnem iz lenobe stalno sušila v njem, čeprav je obešanje ful boljše iz trajnostnega vidika). me pa malo skrbi da so kaki minusi v tem primeru (predvsem ker me vsi čudno gledajo ko to omenim).
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja jaz sem bila do zdaj v najemu s cimrami v hiši. Ne vem, kako bi rekla tistemu prostoru, kot neka garaža, notri so tudi kolesa, čeprav prave garaže so drugje.. iz hodnika greš skozi vrata 2 ali 3 stopnice dol in je tak večji bolj hladen prostor, kjer imamo malo shrambe, malo za shranjevat kolesa ter pralni in sušilni stroj, likalno mizo..

Zdaj, ko bova pa midva skupaj živela v stanovanju, v bloku, pa bo treba imet nekje v stanovanju, če bova imela sušilni/ če bo plac za sušilni.

Jaz včasih tudi obesim stvari, ko je sušilni zaseden, ali če se mi ravno mudi od doma in grem na drug konec slo...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Mi imamo sušilca v kleti v naši hiši in mi je super za sušenje brisač in posteljnine. Ostalo perilo še vedno sušim na zraku.

- - - - - - -

Ti je kdo kdaj pripravil zabavo presenečenja?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne

Kakšno kavo najraje piješ?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Kapucino.

Kava mi je kaka spanska, sladka boljsa od teh grenko-kislih italijanskih ali nase barcaffee

Se bolj od kave ni je pomembno ce je na zgornji povrsini dovolj spenjenega mleka, ki tam nekaj casa ostane, ne da takoj popoka ali se pomesa s kavo. Ce je narejen kak lep/seksi vzorec, se boljs

Tko da idealno je oboje. Dobra kava + lepo spenjeno mleko, ki se ga potem seveda v startu lotim z zlicko :)

Ponavljam
"Tema je tvoja svetloba.
Odgovori