Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Jaz sem se celo še spomnila glede talentov, da mi je rekla učiteljica likovne, da lahko nadaljujem izobraževanje v tej smeri... :lach:

Pa enkrat sem nekaj narisala i nsem bila ful ponosna i nsem i v štud. sobi nalepila na zid (drugače sem risala že pred faxom tisto risbo in em jo delala nekje 8 ur, čez cel dan) in mi ljudje skoraj niso verjeli, da sem tisto res jaz narisala oz so bili zelo presenečeni... (imam pa nekega maminega bratranca al nekega sorodnika od mame, ki je tudi akademski slikar po izobrazbi).

Ma ne vem ali sem imela talent, ali sem samo toliko perfekcionist, da se rada/ z velikim užitkom toliko ukvarjam z detajli na sliki, sploh s človeškimi obrazi, človeškimi telesi, dokler ni toliko izpopolnjena...

Se razumem, nisem pa navajena bit čustvena pred njimi ali preveč kazati čustev (razen jeze), to bolj samo pred partnerjem...

Ponavljam+ kako si praznoval/a zadnji rojstni dan, ce si praznovala
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Se dobro razumem z mamo.
Zadnji rojstni dan sem praznovala s kosilom v kitajski restavraciji in tortico. :D

Ali vso hrano kupiš v trgovini ali še kje drugje (npr na tržnici, direkt pri kmetu...)?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Goveje meso kupujem pri kmetu, občasno tudi piščance. Jogurte in jajca kupim v avtomatih, ki jih imajo postavljene nekatere kmetije. Če le imam čas grem ob sobotah na tržnico po zelenjavo.
Ostalo kupujem v trgovinah.

Ponavljam?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

k sreči imamo veliko svoje domače hrane (meso, mleko in mlečni izdelki, jajca, precej sadja in zelenjave). kupujem pa v trgovini ko mi zmanjka, ker v okolici nimamo veliko kmetov, ki bi na drobno prodajali svoje pridelke. tržnica je 1x na teden in v večini niso lokalni prodajalci, ampak preprodajalci. pol mi je brezveze kupovat.

ponavljam + ali v trgovini raje kupiš izdelek na katerem je jasno označeno da je narejen v Sloveniji ali ti je vseeno?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Načeloma mi je vseeno ali je slovensko ali ne, nisem sploh pozorna s kje je kaj... večinoma samo v trgovinah kupujem redko na tržnicah ker takrat ko je tržnica pri nas mene ni, pa še velikokrat se mi cene zdijo pretirane sploh za kakšno sadje in zelenjavo...kupujem pa pri enem kmetu salame in sir občasno tudi jogurt, ampak to kupujem enkrat na tri mesece tam :D

Kaj je zate "prestiž" hrana, ki si jo privoščiš le občasno, bi si jo pa večkrat če bi bilo ceneje?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Hm... avokado in sokovi (sicer zadnji čas mi paše samo 100% pomarančev, vse ostalo ne), cocacola(mi ne gre zadnji čas, prej je pa bila malo tak guilty pleasure, nenujna stvar) mi je mogoče neka taka stvar, ki jo kupim bolj redko in bi jo sicer večkrat, je pa fora, da imam od doma zastonj domača jajca in jih imam za porabit in jih po navadi izkoristim za zajtrk in zato ne kupujem avokadov...
(...Do nedavnega, zadnji čas mi bolj ne pašejo jajca).

Razen tega pa mislim da, zadnje leto ter odkar sem malo več kuhala, ne gledam sploh na ceno hrane, vzamem kar rabim, ali kar je navedeno kot sestavina v kakšnem receptu...

Ponavljam
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

recimo kak suši. pri nas težko dobiš en toliko kvaliteten suši, ki ni ful ful drag. bi z veseljem jedla tudi samo zelenjavnega recimo, glede na to da je surova riba suši kvalitete kr draga.
za domačo pridelavo sem pa mal lena, ne da se mi riža pravilno kuhat in hladit in vse :D

pa večkrat bi zunaj jedla steak recimo, če bi bil cenejši. tako pa za 20% cene v restavraciji lahko narediš zelo okusen steak doma, s poljubnimi prilogami.

ponavljam ali: Katera se pa ti zdi najbolj "overpriced" hrana ko ješ zunaj in si je zato ne naročiš?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Hm, js sm v bistvu samo pice jedla zadnje čase, natančno zadnjih 4x, kar sva bila zunaj. Zdaj pa sploh mi grejo pice zadnje čase. Na zadnje sem prvič v lajfu jedla tako, s pečenim radičem na vrhu in je bila ful dobra.

Prej pa niti nisem toliko ven hodila.

Ko smo bili na zadnje službeno na kosilu (in ni bil večhodni meni že izbran), sem pa malo pazla, da nisem lih nekaj najdražjega vzela ali dražjega kot ostali, (ne vem več, kaj je bilo to) ker nisem sama plačala.

Ponavljam + Dodajam vpr. naj restavracija v Lj, naj pica v Lj in kje ti je naj burek v Lj :D
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Obožujem papaje zato naročam te, ki jih pripeljejo letalsko, ker so res dobre. Če bi bile ceneje jih nikoli ne bi zmanjkalo v hladilniku. To je tista razvada kar se hrane tiče zame.

Ugotavljam, da skoraj nikoli ne jem zunaj zato nimam nekih najljubših restavracij, če bi že kaj napisala bi bilo pa daleč iz lj.

Greš kaj v maškare oz.se boš našemil/a?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne, niti se ne pocutim toliko dobro, da bi v neko guzvo ali na neke dogodke hodila.

Sportna aktivnost v naravi mi pa sicer pase. Tudi sicer ce sem cel dan slaba in zjutraj telovadim pol ure me za tiste pol ure vsa slabost mine potem pa nazaj ko koncam.

Pricakujem pa se kakswn krof pojest, upam da je mama delala domace.

Si jedel/a kaj krofov, od kje kupljeni/narejeni so ti najbolj vsec?
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Sem pojedla dva... jih je pekla in moja mami in njegova, tok da jih je blo treba že iz vljudnosti... sam morm rečt da men niso krofi neki ful dobri da bi jih ful z veseljem jedla, pač pojem ker morem da ni kdo užaljen :mrgreen:

A je kakšna praznična jed (pa ni treba pustna) da je ne maraš čeprav je na splošno to vsem všeč?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Meni so pa krofi skoraj naj sladica, sem pojedla 2 iz špara in danes 2 od mame.

Ma kaj bi rekla, prejšnja leta so mi bili mamini najljubši, so socer tudi iz domačih jajc domačih kokoši ter iz domače marmelade naših marelic, ampak jaz sem naletela ravno na 2, ki sta bila brez marmelade :rolleyes: :rolleyes: , ker ima neke probleme z brizgalko dat marmelado noter, ker je pregosta in sem očitno jaz naletela lih na takšne brez.
Poleg tega, so tej mamini krofi kot bi bili dietični - popolnoma brez sladkorja napram kupljenim.

Ne spomnim se zdaj take jedi, na splošno jem čisto vso hrano, nisem zbirčna, veliko več stvari jem kot kakšne moje prijateljice ali ostali ljudje, ki jih poznam. Lahko obstaja kakšna jed, ki je pri nas doma niti ne jemo, tako da se nanjo niti ne spomnim, da obstaja.

(Odkar sem imela poleti v Afriki močno zastrupitev s hrano v neki cheap Indijski - od takrat ne morem več jesti rakcev. Čeprav nisem sigurna, ali sem se sploh sama zastrupila(pojedla zelo malo, ker mi že takrat jed ni dišala) ali samo nalezla zastrupitve mojega sopotnika, ker je moja zastrupitev v primerjavi z njegovo nastopila ene 18 ur kasneje...)

Ponavljam
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Hren :dead: pa tudi kaksni pirhi, ki stojijo po par dni, mi ne grejo.

Zadnji trač, ki si ga slišal/a za nekoga?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

ojej, js sm po krivem enega začela ta vikend :D . a to velja? kolegica je razlagala, kako bosta v stanovanju zasteklila balkon da si spraznita otroško sobo (njune besede) pa očitno se je malček poredila ker je drugače ful športnica. sem sklepala da je noseča, ker kdo drugače pripravlja otrosko sobo? mi mamo še vedno pisarno not :D . no očitno ni noseča :D

glede prazničnih jedi pa - ne da prav ne jem, ampak si ob drugi hrani ne bom nikoli vzela domačih krofov (tudi kupljene jem točno 2 vrsti - iz ene lokalne domače pekarne ki jih dela z domačimi jajci/mlekom in mislim da Mlinotestove), potice, sladkega velikonočnega kruha, rojstnodnevne/poročne itd torte, piškotov in ostalega suhega peciva. rajši pojem še en krožnik narezka :D

oboje ponavljam ker so zabavna vprašanja, same izberite kaj boste odgovorile
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ojej, zdaj sem se spomnila, kako si jaz želim salam in narezka in ne smem. Uni dan, ko sem prvič po dolgem času pila kavo, je bila moja velika želja na pumpi na avtocesti za nazaj vzet nek sendvič s salamo, še posebi z ogrsko, ma poleg salam ne bi smela jest sendvičev tudi zarad solat noter, ker ne vem če so dovolj oprane.

Drugače so mi domači krofi šli še ful bolj enkrat v štud. letih, se mi zdi, takrat sem bila še bolj za sladko, ko sem imela več kg, sem imela kot nek ful bolj izrazit okus za hrano, kot da je vsa hrana imela še ful intenzivnejši okus kot sedaj. Takrat sem jih ponavadi pojedla 8 na en vikend.

Zdaj mi pa še vedno gre bolj slano ali meso, danes sem skoraj z večjim užitkom kot krofe 2x v dnevu jedla domač goveji golaž s polžki.

Sploh ne štekam unega zgornjega odstavka z zasteklitivijo balkona in spraznit otroško sobo? Edino, če živiš kje pri starših in želiš svojo otroško sobo spraznit in dat neki drugega noter.. :?:

Ne spomnim se nobenih tračev, mogoče mi je bilo zanimivo, ko je moj pravil, da ena od njegovih polsester ima prvič v življenju fanta, tako, da je doma povedala in je večkrat zdaj pri njem... pa je že veliko let starejša od mene. ;D

Ponavljam
Odgovori