Long story short ... Sicer še nisva dolgo časa skupaj, sva pa oba stara že toliko oz. imava predvsem v glavi urejeno tako, da se želiva ustaliti, in kot kaže imava lahko lepo skupno prihodnost, če bo ostalo vsaj približno tako kot je še sedaj ko sva zaljubljena, vendar je problem v tem, da partner kadi travo - vsak dan, in to ne en joint, pač pa kar nekaj le-teh. Tega je očitno že zelo vajen, saj sprva sploh nisem opazila kakšnih sprememb v njegovem obnašanju, čeprav je pred mano to počel še ko sva bila samo malo boljša znanca, vendar sem v zadnjem času opazila, da me začenja ta zadetost iritirati. Oz ne vem kako naj se izrazim, pač njegovo obnašanje na travi mi deluje nezrelo in nepristno. Nič kaj sexy.
Drugače je vredu fant oz. moški, priden, delaven, skrben, ima redno in dobro službo, je pozoren do mene (pač zaenkrat, glede prihodnosti še ne morem sodit), ljubeč itd., ima pač to eno razvado oz. navado, ki meni ni všeč. Čisto prvi teden ali dva, ko sva se začela iz prijateljske cone prehajati v nekaj več, mi je priznal, da mu je nekoliko nerodno pred mano kaditi, da mi najbrž to ni všeč, ker ve, da nisem punca ki bi to sama počela ali bila tega vajena, da pa zaradi moje družbe skadi vedno manj. To se mi je slišalo lepo, češ mogoče bo pa že kmalu prerasel to kajenje, ki sicer traja že kakih 10 let. No, potem ko sva se skozi tedne zares zbližala in preživela vsak dan skupaj in prespim pri njemu skoraj vsako noč, pa je začel kaditi spet toliko kot prej (preden sva se midva začela družiti kot nekaj več) in se je izgleda navadil na to, da sem ga jaz (na videz) sprejela takega kot je. Moti me predvsem tisti beden zadet smeh oz. izraz na njegovem obrazu, ko ga ne morem jemati resno in ga raje vidim da greva kam na pijačo in si kaj spije (čeprav se nikoli ne napije oz. ima mejo kar mi je všeč) kot da gledam v te njegove zadete oči.

Pač čisto na začetku mu nisem hotela moriti, ker sva komaj dobro zajadrala v nek odnos podoben resni zvezi, zdaj pa čutim, da mu morda moram povedati, da me to moti. Ne vem sicer, kako bo odreagiral, saj mu včasih "zabedira" in sva že imela situacijo, ko je mislil, da se smejim njemu, medtem ko sem jaz imela en napad smeha in se mi je zdel prikupno smešen, ko je bil zjutraj videt cel razmršen, ne pa da bi se mu smejala na posmehljiv način, saj nismo stari 15 let no.
Kakorkoli, sama sem že sprobala določene stvari v življenju in vem kakšni so filingi po določeni drogi, vendar pa ga zato nič bolj ne razumem oz. zaradi tega njegovega početja nič bolj ne toleriram, ker se da s tem prenehat oz. vsaj zmanjšat zadevo na 1x na teden (za začetek), kasneje pa še manj. Če je le volja. Mene skrbi predvsem to, da on ne bi bil za to, in ker vsi njegovi prijatelji kadijo travo, tudi tisti, ki so stari že 40 in so ustaljeni. Meni je to dokaj velik turn off, ne vem pa, če zadosten razlog, da ga odslovim oz. mu ne pustim še nekaj časa, da vidim, če bo kaj spremenil glede tega ...
Vesela bi bila, če bi kdo delil svojo izkušnjo, če je bil v podobni situaciji, pač da vidim kolikšne so realne možnosti, da bo travo imel še samo kot občasno popestritev in ne nekaj tako pogostega kot je recimo moj cigaret (ki je ob kavi zjutraj, po kosilo, ob kavi med službo ... you get the picture), če že ne bo mogel totalno prenehati z njo.