Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Ptujsko.

Tebi?
The world is as you are.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Odgovor na hayley. Sej kupit stanovanje ali pa placevat najemnino je isto. Z najemnino imas v lj izhodiscno 500 eur stroskov + se stroske, ki jih je 200+ tudi za garsonjero. Kurjava/elektrika se drazita, tu ni kej

Pol ti ostane 500 eur, moras se jesti, pocitnice, mogoce imas kak hobi, ki tudi stane. Glavno, tezko je. Drugo ce si s cimrami ali pa s partnerjem, se lahko deloma poceni, dokler nimata otrok

Pa ce imas povprecno placo, potem nekaj ze vseeno ves v lajfu poceti. Zalostno da ti to ne prinasa neke ekonomske svobode. Moj pogled na vse skupi
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Ja samo na to tvojo neko cinično izjavo, kako ljudje s Tako pa tako plačo hodijo v trgovine z oblekami sem dala, na splošno mišljeno..

Jaz cene zase ne vem še niti ali bom ostala v Lj ali kaj bom, ali sploh bom.
Samo nek konkreten znesek pa že moraš imeti nasparan vseeno, da dobiš kredit za preostanek? (no jaz sama nisem študirala se te stvari s kreditom, kar sem slišala približno..) To tudi najbrz nima vsak, če nima dovolj visoke plače in ne prispara..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

hayley napisal/-a:Samo nek konkreten znesek pa že moraš imeti nasparan vseeno, da dobiš kredit za preostanek?

Rabiš nekje 20% lastnih sredstev (odvisno od banke), ampak se da kombinirat z različnimi krediti in zdaj ko bo SID banka oz. država dajala kritje bo "mahinacij" verjetn še več..

Če imaš lastna sredstva si bolj resen, ker banka vidi, da znaš z denarjem. Dobro si je tudi nekaj sredstev pustiti in se ne zakreditirati do konca.

Če se vrnemo k zneskom. Torej, morda se komu 500 EUR na mesec zdi veliko, to je samo 125 EUR na teden, s tem da če odbijemo še dopolnilno (ne bi bilo bolje, če bi se temu reklo kar obvezno?) zdravstveno zavarovanje, ki ga še nisem štel med stroške je samo 116 EUR na teden. :evil:

Če bi dal vsak mesec vseh 500 EUR na stran, bi v enem letu nabral samo 6000 EUR, v 10 letih samo 60000, s tem da ne vem s čim bi se vozil in kaj bi jedel, če bi dal vse na stran.

Verjetno kakšni preživijo s 500 EUR na mesec, ampak meni bi kaj takega res predstavljalo frustracijo. Za hrano/pijačo (običajno - brez večernih pijač) po mojem ziher dam 300 EUR na mesec.

Še odg. na vprašanje. Najbolj pri srcu mi je Portorož.

Koliko denarja pa ti porabiš na mesec za hrano?
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pa saj se niti ne moreš zakreditirat do konca, sem danes za foro pogledala na eni banki in mislim da nekje 830/ 850 moreš imet nedotaknjene ga, kar je višje od tega, gre lahko za mesečni obrok kredita.

Sem tudi jaz razmišljala da bi postavila vprašanje o hrani. Pri meni so v to vsoto všteti vsi stroški čistil, praškov in podobnega kar dobiš v marketu in sem imela za dva meseca nazaj (en mesec nazaj sem bila en teden na bolniški pri starših in ne štejem) vsoto 140 eur skupaj z 30 euri Millerja, se pravi brez tega hrana 110, pa 20 eur lekarna. Ma štejem 140 ( vključeno se kar sem kupila ali jedla/ pila zunaj) , pa lekarne ne štejem pod to.

Sem pa bila/ jedla vsak teden po 1 ali 2 dneva pri starših, (čeprav po njihovo nič ne pojem in me silijo jest, posebi meso.)

Imam pa v mislih, v spominu, da sem kdaj v preteklosti imela po 150 ali mogoče tudi 200, malenkost po 200 (skupaj z obroki, pijačami zunaj) .

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Joj, tezko recem, ker ne kupujem samo jaz in nisem ravno dosledna pri belezenju stroskov, kot sem bila nekoc. Po moje zapravimo okoli 200-250 evrov za triclansko druzino? V to ne stejem take out-ov, ki jih je kar precej, po pravici povedano. Po moje se za kakih 100 evrov mesecno. Potem je se pijaca zunaj, ampak to tezko ocenim, ker (kot tudi kake vecerje) so dostikrat poslovne narave. To ima potem moz cez, ne vem, kako imajo to zmenjeno s stroski.
Aja, jemo pa dosti sezonske zelenjave in sadja, ki je poceni. Uvozene stvari so zelo drage.

Kaksno je vreme pri vas?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Sonce

Samo še mi zdi, da moreš primerjat prav stroške samskih oseb, če je ena familja se enkrat skuha za vse, je manj potrošnjo, kot pri samski osebi, pride normalno manj, kot če bi mnozil strošek samskih oseb...

Mesečno pa praviloma zelo redko porabim zase vec kot 500 na mesec brez najemnine s stroski. Bi bil pa to zelo lagoden lajf, če bi vsak mesec toliko porabila. Zadnji mesec sicer sem najbrž okrog 580eur porabila poleg najemnine, ampak sem dala 240eur za terapevtsko, 200 za obleke(kar je sicer redko, 2x - 4x na leto mogoče, pa trenc imam potem enega za več let), 1x sem povabila ven na pijačo za rojstni tudi okrog 50eur, tako da to so bili višji stroški kot kak drug mesec..

Se mi zdi pa da je treba nekje 500eur dat na stran večino mesecev, pa čimveč ji delez regresa in dodatkov, cene se res ne splača bit v najemu..

Sicer koliko sem dobila informacij od nekaj ljudi, niti ni vedno plača sorazmerna izobrazbi ali težavnosti faksa. Se mi zdi, da tukaj mmm nekam idealistično oz nepravilno gledal na to. Medicinci izvzeti, ampak od ostalih poznam ljudi s precej težkim faksom narejenim in dokaj nizko plačo, pa tudi take z nekim izi program narejenim, s službo brez stresa, niti približno ne delajo na polno vseh 8 ur in vlečejo 2 jurja.. pa sigurno so še hujši primeri od tega, ko pride kdo preko kakih vez kam..
Programer pa tudi niti približno ni vsak, ki je naredil faks informatike.

Kaj si na zadnje kupil/a od obutve, oblačil?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Ene malo bolj formalne črne hlače, črn pomladni/poletni pajac, pulover v olivni barvi. Od čevljev pa pohodniške čevlje.

Kaj je bila tvoja prva destinacija z letalom?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jaz isto ene bolj formalne črne hlače z visokim pasom, ma sem ugotovila, da so še preveč lepe/ fine, za navaden dan v službi, ali skakanje okrog po terenu.
Pa 'bolj fino' belo majčko s kratkimi in malo pulija ter en bež trenč, ki sem ga prvič nosila včeraj in danes in mi je ful všeč, je ful lepši, bolj eleganten od mojega starega, prekratkega wanna be trenča.

Turčija

Koga boš/ si volila?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Volilni molk :?: :!:

V katerem klubu si nazadnje zural/-a?
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Dobro no, cosmoforum ni lih neka resna stvar, anonimni smo, ne poznamo se, noben nas ne pozna...
če sem hotla to vpr. postavit prej, ma ni noben odgovarju.

..V Turčiji je bila pa destInacija Antalya, v Istanbulu še nisem bila..

Ne spomnim se sploh, kdaj sem na zadnje žurala... ? Imam filing, da skos delam ( tudi zdaj, samo vmes gfledam na ta forum očitno)
Ena zadnjih stvari, ki se jih spomnim, so poleti pijačke, pive in poslušanje koncertov pred Kino šiška, še leta 2020...
Pa poleti 2021 sem bila 1x na koncertu Vazza in MRFYjev na Mostu na soči..

Ponavljam
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

mmm napisal/-a:Volilni molk :?: :!:

V katerem klubu si nazadnje zural/-a?

Če nisi kandidat, član volilnega štaba...lahko podajaš svoje mnenje tudi v času volilnega molka... :ja:

Ne vem kje sem bila nazadnje, najbrž že predolgo od tega.

Ali greš kam na oddih zdaj med prazniki?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Nazadnje sem bila nekje "zunaj" verjetno pred korono, na Ptuju v pustni dvorani.
Nekako mi ni do hoje ven v lokale zvečer, kjer so povečini pol mlajši od mene, raje izberem zasebna druženja, v to ne štejem koncertov. Diskače sem prerastla.

Kako bi opisala svoj stil notranje opreme?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne, nič, v bistvu sem šele sredi tega tedna pogruntala, da sta dva praznika na delovni dan... Lani še niti tega ni bilo npr.

Nimam stila notranje opreme, nisem še nikoli nič opremljala.
Niti ne vem, a to imajo vsi svoje nepremičnine, ki opremljajo, ali gre folk v najemništvu opremljat po svoje, to drugo mi je sicer malo nenavadno, mogoče če veš da boš vsaj kakih 5 let nekje najemnik, drugače mi je malo bizarno, da boš nekje opremljal, kjer si za 1 leto ali 2 noter.. Meni je to denar vržen proč, da bi za brez veze kupovala neko pohištvo, če je pa že noter...
Mogoče me od vseh možnih prostorov še najbolj pritegnejo lepo/ moderno urejene kopalnice.. ostalo lih da ni ful staro in neurejeno, drugače me ne briga...

Ponavljam zadnje vpr/ oddih med prazniki + koga si volil/a?

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Oddih med prazniki: za par dni na hrvaško obalo z družino. Komaj čakam! Upam, da vreme zdrži…

Volitve: ne grem volit

- - - -

Tvoja (še) neizživeta spolna fantazija?
Odgovori