Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Ash. napisal/-a:
Good point. Kar je tudi v razmahu (verjetno že dolgo) je recimo elitna prostitucija med študenti, da si lahko privoščijo študij. Ali pa pač imajo tekom študija nekega starejšega partnerja, ki jih preživlja.

Dobro tukaj ne vem zagotovo govoriti, ker nisem bila finančno samostojna med študijem. Ampak, a ne bi mogli dobiti vsi državne štipendije, kjer ima familja nizke dohodke, pa zoisova za odličnjake.. saj štud. domovi potem so poceni, pa tudi boni ali kakšni zastonj sendviči na bone kje.. Medicinci imajo tudi možnost zastonj štud. doma, sem poznala enega, ki je bival tam.. ne vem, a to res ne morejo preživeti med študijem ali samo nočejo živeti kot povprečen broke študent, ampak v nekem luksuzu, da rabijo s spolnimi uslugami služit..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Men ful diši moker pesek pa vonj dvotaktnih motorjev :mrgreen: dvomim da še komu, mogoče je še komu vonj dvotaktnikov, meni ima en tak nostalgičen vonj in si sam zard tega vonja želim en moped star nabavit...

Kaj imaš pri kruhu raje, skorjo ali sredico?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Dobro, hayley ima prav. Sem bil študent v Sloveniji, v Sloveniji je super biti študent. :) Imel sem Zoisovo štipendijo, OK, tega ravno nima vsak. Se pa da dobiti državno štipendijo še vedno. Študentski dom je bil poceni, ampak mi ga je fotr plačeval, tak da stroškov praktično nisem imel nobenih, jedel sem pa kot študent v boljših restavracijah kakor sedaj, ko sem zaposlen - v centru Ljubljane, na bone. Takrat sem malo gurmana ratal :cool: Delati mi ni bilo treba nič, ker sem imel srečo in bil preskrbljen glede staršev. Proti koncu študija mi je fotr še avto podaril, u bistvu mi je tudi zadnjega podaril in še kar dela, in še za avto mi ni treba kaj preveč skrbeti :oops: Mi ga je hotel že podariti v 1. letniku študija, ampak takrat sem zbolel, to je tudi tista največja tema, in bolečina iz mojih študentskih časov, ki mi je zaznamovala celo življenje :oops: :(

Ko sem bil absolvent sem pa malo več začel delati preko študenta. :) Sicer sem na nekih projektih precej dobro zaslužil že kot dijak, čeprav sem delal precej selektivno, nisem se preveč obremenjeval, verjetno zaradi tega, ker me je skrbelo za zdravje. Mogoče celo preveč.

No dobro, sam sem bil preskrbljeni študent. Študentkam nisem bil zanimiv, ker pač sem bil preskrbljen (to je me je spravljalo v pasivo, da nisem rabil nič delati na sebi), imel sem svoj stil, ki za večino ni bil privlačen + še probleme. Ampak materialno mi je res šlo čist u izi, manjkalo mi ni nič.

Nekateri ostali so sicer morali malo bolj garati. Težko je sicer usklajevati študij + študentsko delo + žure. Ampak zdrav študent, če malo razmisli in pravilno zastavi stvari, pač komot usklajuje vse to troje. Lahko dela v McDonaldsu, ali v času korone preverja PCT-je, kar je bil zelo donosen biznis (se je kar dobro plačevalo to delo :evil: ), ni potrebe po elitni prostituciji.

V Sloveniji je tudi študij zastonj, država časti, Američani lahko sanjajo o takem sistemu. In faksi, vsaj tisti pod UNI MB in UNI LJ, so precej na nivoju, glede na to, da je šolanje "zastonj".

Zdaj elitna prostitucija med študentkami. Govori se, da v LJ so prostitutke študentke, zvodniki pa taksisti. Ampak kar sem jaz prestopil mejo (moralno), nisem tam videl nobenih študentk. :? :( Taksista pa tudi ne vem kako se vpraša, če ima kaj za seksat (valda ne vprašaš kar enega) :twisted: Saj, verjetno OK, da študentke tega ne delajo. Naj ima vsak enake možnosti za študij, kakršne sem imel sam, pa mislim, da jih nenazadnje tudi ima. Če ima doma stravmatizirano družino, je manjši problem, ker mora prej stopiti na lastne noge, ampak če je nekak vseeno psihično stabilen kljub težki situaciji doma, to ne bi smel za 18+ letnika biti problem.

Prostitucija je verjetno povezana s spolnimi zlorabami. Mogoče je to malo klišejsko, samo deloma kupim to teorijo. Pač, ženska ki je bila spolno zlorabljena, bo lažje seksala (z vsakim). Ne vsaka, ampak večinoma. Potem se zlorabe samo še stopnjujejo, pač tudi raznorazne "prisile", ko je ženska enkrat v tem.

Elitno prostitucijo se verjetno tudi gre nekdo s podobnim potencialom, samo morda se študentka bolje znajde, sama izbira moške, in dobro poskrbi za svoje koristi. Čeprav, ponavadi v tem nobena ne obogati, ker pravijo, da ne znajo z denarjem. Zdaj zakaj bi nekdo bil toliko mahnjen na lepe avte, lepe počitnice in da ima lepe obleke, pa je treba vprašat te ženske, če sploh znajo na to odgovoriti.

V osnovi bi naj bila elitna prostitutka študentka (v našem primeru), ki hoče živeti boljši lajf od svojih sošolk. Ampak mislim, da jo v spolnost potegne travma, ki jo ima od prej. In da nenazadnje gre za to, da ji paše (vsaj na kratki rok - kot del travme v tem primeru) veliko seksa na tak način.

Potem se tudi zase sprašujem oz. nasploh ali so moški, ki plačujejo za seks ali razmišljajo o tem, sploh kaj drugačni od teh žensk, za katere sumim, da so večinoma že zlorabljene in podoživljajo svojo travmo. Zdaj, če bi rekel, da sem sam bil in se ne spomnim, bi zvenelo bolj da imam blodnje. Čeprav občasno me zagrabi neka mora, ko se ne morem premakniti (spalna paraliza bi se lahko tudi temu reklo), včasih jo znam podoživeti, in morda res nosim v sebi nekaj zelo potlačenega. Saj če je kaj na tem, bom verjetno s tehnikami ki jih zadnje čase počnem, to itak iz nezavednega spravil v zavest.

Lahko pa tudi, da nenazadnje se moški in ženske v odnosu do spolnosti precej razlikujemo, in povprečni moški precej lažje seksa, kakor se povprečno žensko pripravi do seksa. Čeprav, ženske tudi imate svoje potrebe, sam pa ugotavljam, da dovolj privlačen nisem (bil) za nobeno, da bi me vprašala, če bova skupaj zgolj poskrbela za te potrebe. :oops: :?

Pri kruhu, tudi pici imam raje skorjo kakor sredico.

Žal neke kreativnosti z next question trenutno nimam, tako da ponavljam.

P.S. _patchouli_, mislim da. Hodim ven in praviloma ne kupujem boatov. Včasih kar poceni pridem čez. Pač naročiš sebi in svoji družbi pijačo, toliko da nismo žejni, se mal pogovorimo, poplešemo, tistim ki potem raje plešejo in govorijo z onimi, ker imajo boat na mizi, pa rečemo keš pičke :lach:
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

včasih sem imel raje sredico ker mi je bila skorja trda (spomnim se, da se mi je zdel luksuz jesti z nutelo namazano sredico, brez skorje - sem si domišljal da to bogati otroci jejo :P ) zdaj pa pojem vse, oz. mi včasih še bolj paše skorja, še posebej če je sveža in mal hrustljava.
drugače pa zadnja leta tako malo kruha pojem, da kupujem samo pakiran toast, ki dolgo zdrži.

ponavljam :)
hej norci :)
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

hayley napisal/-a:Dobro tukaj ne vem zagotovo govoriti, ker nisem bila finančno samostojna med študijem. Ampak, a ne bi mogli dobiti vsi državne štipendije, kjer ima familja nizke dohodke, pa zoisova za odličnjake.. saj štud. domovi potem so poceni, pa tudi boni ali kakšni zastonj sendviči na bone kje.. Medicinci imajo tudi možnost zastonj štud. doma, sem poznala enega, ki je bival tam.. ne vem, a to res ne morejo preživeti med študijem ali samo nočejo živeti kot povprečen broke študent, ampak v nekem luksuzu, da rabijo s spolnimi uslugami služit..

Veliko jih je tam vmes, ko ima družina ravno malo čez mejo,da ni štipendije..zoisova pa...niso vsi odličnjaki..

Ko je mmm pisal o plačah, ne vem s čim se on ukvarja ampak programerji z nekaj letnimi izkušnjami so hitro pri 2000neto, če so dobri in prevzamejo več odgovornosti pa na več. Podobna zgodba je zdaj z nabavniki v teh "kriznih" razmerah, ko so določene stvari težje dobavljive, dobri nabavniki so zlata vredni in imajo kar ok plače.
Večinoma povprečno plačo "dol" držijo proizvodnje, ker je takšnih zaposlitev največ in tistih, ki prikazujejo nerealne prihodke.

Pri kruhu, skorja :)

Živiš v hiši ali stanovanju?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja glede štipendij se strinjam, da lahko padeš lih v kakšno tako luknjo, samo če imaš študenta, ješ na bone je neprimerno cenejše življenje kot kasneje ko si zaposlen.
(Saj v moji generaciji ni več dovolj bilo, da si bil odličnjak za zoisovo, si moral imeti skoraj 5,0 povprečje in nevem kakšne vsa priznanja na državnem nivoju, medtem ko moj prvi fant, ki je bil podoben letnik kot mmm je imel zoisovo, ko je bil glih za glih prav dober, da ni bil dober v gimnaziji...)

Lol pri nas v službi smo se pa enkrat ravno pogovarjali, kako imajo nabavniki easy job, malo kličejo in sedijo v pisarni in to je to.. vsaj tisti, s katerimi mi sodelujemo, poleg tega pa še z nulo strokovnega znanja o stvari, ki jo nabavljajo..

Jaz sem nekje brala, da naj bi bila mediana plač še nižja kot je prikazana povprečna in samo določeni ljudje z zelo visokimi plačami zvišujejo povprečje, kaj je zdaj res, res ne vem točno, ker se ne spoznam, koliko ima kdo...

Živim v hiši v najemu, starši, kjer imam stalno bivališče so ravno tako v hiši.

Ponavljam
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

V stanovanju.

Kaj ti je najbolj všeč in kaj najmanj všeč pri spletnem nakupovanju?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ničesar ne kupujem spletno. Čevlje in obleke morem pomerit, hrane ne kupujem spletno, drugih stvari sploh ne kupujem.

Kaj kupuješ preko spleta?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Večino stvari nakupujem preko spleta, 1x mesečno večji nakup hrane. Trgovino imam 20m od stanovanja ampak tja samo po sadje in zelenjavo hodim 1x tedensko..
Enako preko spleta naročam oblačila in obutev, vem kakšne št.nosim pri določenih znamkah, občasno grem še v trgovino za kaj specifičnega ampak res redko.
Škoda mi je časa, ki bi ga zapravila v trgovini.

Ponavljam.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Prek spleta največ kupujem oblačila in obutev.

Kaj meniš o tem, da imamo v Sloveniji veliko trgovin? Se ti zdi potrebno, da se kar naprej odpirajo neki novi trgovski centri (npr. ta teden so odprli nov del Supernove na Rudniku)?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Mi je všeč, da imamo v LJ (in večjih mestih po Sloveniji) veliko trgovin. Boljša konkurenca, nižje cene :) Kupna moč očitno je. Folk si z 1,2-,3k plače očitno (lahk) velik privošči :oops: :ja:

hayley, v Emporiumu noter imaš različne znamke. Za poroko sem si hlače kupil z imenom Banana Republic, so čist fajn, ampak kot očitno že ime pove, je to tam verjetno cenejša znamka. K sreči so mi hlače še dobre, nisem se še tolk zredil :oops: :) Oz. lahko celo, da se nisem nič zredil v zadnjem letu, bi bilo fajn, če se res ne bi :)

Ponavljam :)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jaz po pravici povedano ne hodim nikoli v BTC ali rudnik center.
Nisem toliko zminimalizirala časa kot mayaeb, a obleke in čevlje sem v zadnjih dobrih dveh letih kar delam kupovala le na dveh lokacijah, v ( manjšem)soping centru najbližjem moji službi in v (manjšem) soping centru, ki je najbližje hiši mojih staršev. Torej smao na dveh lokacijah, ne da se mi niti hodit do rudnika ali btcja. Kupovala sem pa vse v Orsayu, S oliverju pa v eni trgovini ki je imela več znamk različnih notr. Čevlje pa vse v ccc, pa ene sandale v Papriki, ene najkice v uni ta športni trgovini. Thats it. Aja pa mama mi je neko srajco v Naracamicie 1x vzela.
Ne občutim koliko soping centrov je, ker tja ne hodim.

Ponavljam
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

mislim, da je prav, da se trgovski centri razvijajo in centralizirajo. boljše je, da se razširita BTC in Rudnik, kot da se dela neki tretjega. bilo pa bi treba izboljšat dostop z javnim prevozom do tja iz vseh delov mesta, tako da če si želiš šoping, greš tja in imaš vse na enem mestu, drugje pa je mir.
fajn pa je, da so trgovine z osnovnimi stvarmi v vsaki soseski, tega je razen trgovin z živili malo premalo. jaz v svoji bližini zelo pogrešam kakšno tehnično trgovino, zaradi par vijakov je pač treba hodit v BTC/Rudnik.
zoprno mi je tudi, da ni kej dosti specializiranih trgovin, če izključiš oblačila/obutev, ampak je povsod vsega po malo in je treba po ne vem koliko trgovinah iskat (in nikjer tisto, kar dejansko rabiš).

ponavljam
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

BDW Je prej sploh kdo odgovoril koliko ima fiksnih stroškov mesečnih v Sloveniji? Koliko sem videla sta odgovorili, samo Ash in Saarijarvi, ki živita obe v.. Nemčiji?
Pismo sem poguglala neko slovensko stran, kjer se povprečne cene enosobnih stanovanj in nepremičnin v Nemčiji, če niso cene iste kot v Ljubljani, plače pa vsaj 2x višje. :/

No drugače da je več hoferjev,lidlov, različnih trgovin za hrano na več koncih Lj, manjših krajih, se mi zdi samo pozitivno, kot pa da bi imel recimo na izbiro samo merkator, okrog pa več km nič..

Druga pa odgovor na mmmjevo cinično izjavo, pri 1200 ali manj, si kakšne srednje cenovne cunje res ni tak problem privoščit, bolj je seveda izziv pri kupovanju večjih stvari, kot so avto, stanovanje, če moreš to sam sfinancirat.. Ok za kakšen rabljen manjši ali 10 let star avto tudi še gre, za ostalo je pa kar treba carat..

Ponavljam
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Ja me moti da se odpira toliko novih trgovin, ker s tem umirajo stara mestna jedra, naše mesto je na ta način umrlo, so odprli nakupovalni center so lahko vsi privatniki v centru zaprli..zdaj se neki trudijo da bi nazaj oživeli ampak pač ne gre to tako. Jaz bi raje videla da bi lahko še vedno hodila v te male družinske trgovinice v centru kot v ta novo dobna nakupovalna mesta, sem se kar dober čas ko so ga odprli pri nas izogibala v velikem loku, to je pač res tist znak kapitalizma...npr v Italiji pa znajo ceniti tudi svoje male trgovce ok sej ne poznam spet tako dobro tako da malo na pamet govorim ampak zadnjič na Opičinah me je prav nostalgija prijela...

Katero slovensko mestno jedro ti je najbolj pri srcu?
Odgovori