Vprašaj me... #47
Re: Vprašaj me... #47
Kajenje cigarilosov in cigar.
Malo je tudi odvisno kje v Sloveniji živiš, stanovanjski status, oblika zaposlitve ipd. ampak mislim, da se začne nekje pri 1500e.
Tvoja najljubša družinska tradicija?
Malo je tudi odvisno kje v Sloveniji živiš, stanovanjski status, oblika zaposlitve ipd. ampak mislim, da se začne nekje pri 1500e.
Tradicija praznovanja rojstnih dni, se vedno zberemo vsi na kupu, ženski del družine že prej zato da skupaj kuhamo, pečemo...nato pa dobro jemo in pijemo do poznih ur.. Ko sem bila še otrok pa mi je bila nekako najljubša tradicija ko smo hodili žegnat za veliko noč v mamin rojstni kraj, pa pravzaprav nismo verska družina, ampak sam izlet. mističnost ki je bila v cerkvenem obredu, ki je bil sicer zaradi precej ostarelega župnika kar preveč dolg sploh zame kot otroka - no ali pa je bil običajno dolg, saj nevem to so bili moji skorajda edini obiski cerkve. Bi lahko tisti res verni rekli da smo hinavci ker hodimo v cerkev samo na ta dan ampak se je šlo bolj za počastitev obreda naših prednikov predvsem babice, ki bi ji to izredno veliko pomenilo.
Pa tvoja?
Pa tvoja?
Chaski napisal/-a:
Moji kolegi pravijo, da tam od 1200 EUR netto naprej

Nisem človek, ki bi dal kaj na družinske tradicije. Meni je najbolj važno, da je dobra hrana.

--
Kakšen tip zabav in praznovanj imaš najraje?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Chaski napisal/-a:
Moji kolegi pravijo, da tam od 1200 EUR netto naprej

Nisem človek, ki bi dal kaj na družinske tradicije. Meni je najbolj važno, da je dobra hrana.

--
Kakšen tip zabav in praznovanj imaš najraje?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Pa ubistvu mi je vseeno, sem ekstrovert in mi je važno da se folk zbere na kup
. Uživam recimo na kakih večjih glasnih zabavah z živo muziko, da se lahko tudi malo zapleše, ali pa v izi druženjih v manjšem krogu ljudi, kjer se lahko v miru pogovoriš z vsemi ki pridejo. Tudi družinska kosila, pikniki itd so mi ful pri srcu.
Edino česar res ne prebavljam, so kake tradicionalne poroke, abrahami z miljon igricami, skeči (velikokrat žaljivimi do slavljenca/gostov), bendi, ki mislijo da morajo animirat nonstop s kakim plesnimi igricami (nazadnje na abrahamu moje mame, ko smo bili praktično skoraj vsi v krvnem sorodstvu, bend je na vso silo hotel vsiljevati une plese v kači, ko se držiš za rit
) in podobno. Aha pa poroke kjer se 100 svatov v 50 avtih cel dan svaljka iz lokacije na lokacijo (ob 11h zjutraj šranga pri nevesti doma v random vasi na slovenskem podeželju, civilna poroka na Ljubljanskem gradu, cerkvena 50 km stran v cerkvi kjer sta se spoznala, ob 7h zvečer pa večerja v Piranu
), pa da po možnosti nikjer ni parkinga. Bila na 2 takih porokah, kjer smo bili dlje časa v avtu ko žurirali.
Ponavljam, zabavno!

Edino česar res ne prebavljam, so kake tradicionalne poroke, abrahami z miljon igricami, skeči (velikokrat žaljivimi do slavljenca/gostov), bendi, ki mislijo da morajo animirat nonstop s kakim plesnimi igricami (nazadnje na abrahamu moje mame, ko smo bili praktično skoraj vsi v krvnem sorodstvu, bend je na vso silo hotel vsiljevati une plese v kači, ko se držiš za rit

Ponavljam, zabavno!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
V kakšnem baru in/ali klubu, kjer se prosto pleše. Mi je ql, ko si v dost sproščeni družbi, da se ne rabiš kaj veliko pogovarjat, ampak se lahko tudi prepustiš muziki
FYI, zdejle me kmalu čaka vrhunec (svojega) plesa, potem bomo pa videli kam bo vse skupaj (na)neslo naprej
Ponavljam.

FYI, zdejle me kmalu čaka vrhunec (svojega) plesa, potem bomo pa videli kam bo vse skupaj (na)neslo naprej

Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Ne hodim na nobena praznovanja.
Od tipa zabav/ prireditev so mi najbolj všeč do zdaj bili manjši koncerti s kitaro, kakšno verzijo bobnov Oz bolj na Rock smer, ali pa tudi rap.. Kar je v Lj kakšni poletni koncerti pred kino Šiška ali pa kak Orto bar. Po drugi strani pa tudi kaki poletni elektronski seti na prostem.
Ponavljam
Od tipa zabav/ prireditev so mi najbolj všeč do zdaj bili manjši koncerti s kitaro, kakšno verzijo bobnov Oz bolj na Rock smer, ali pa tudi rap.. Kar je v Lj kakšni poletni koncerti pred kino Šiška ali pa kak Orto bar. Po drugi strani pa tudi kaki poletni elektronski seti na prostem.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Zadnjih par let smo sli na vecerjo in drinkse, potem pa naprej plesat, kdor je zelel.
berlin je poln klubov vseh vrst, meni so vsec taki z dosti zunanjega prostora, da lahko ob pavzah tudi posedis in chilliras.
pri naju imava poleti pogosto tudi vrtne zabave z grillom in bazenom (iz OBI-ja, nic fensi. )
mah, komaj cakam poletje..
Najbolj cudno / smesno darilo, ki si ga dal/a ali prejel/a?

berlin je poln klubov vseh vrst, meni so vsec taki z dosti zunanjega prostora, da lahko ob pavzah tudi posedis in chilliras.
pri naju imava poleti pogosto tudi vrtne zabave z grillom in bazenom (iz OBI-ja, nic fensi. )
mah, komaj cakam poletje..

Najbolj cudno / smesno darilo, ki si ga dal/a ali prejel/a?
Am.. nič takega.. pri 18ih sem dobila nek kao priročnik os seksu al nekej podobnega temu..
Drugače, 1200 ni slabo, ni nekaj posebej dobro, zame beseda solidno pomeni dobro. Da imaš pa že nekaj let izkušenj, si pri eni firmi in greš v drugo z namenom, da boš tam dobil bolj solidno plačo ... v takem primeru se mi 1200e ne zdi posebno, posebi, če se tista firma, ki jo želiš zapustit, šteje da jim gre v redu.. (ok tisti, ki je to izjavil na razgovoru, ne vem ali je eden tistih, ki že imajo službe pri podobnih firmah ali ne..)
Drugače, če si npr samski in bi se odločil živeti v garsonjeri in ne s cimri, to v lj znese cca. 500 eur + stroški (150 ali ne vem niti koliko so točno stroški za garsonjero), mogoče je kje kakšna bolj ugodna 500 s stroški, mapak mislim, da bolj v primerih, da že leta najemaš eno in isto stvar in imaš staro ceno, če greš zdaj iskat so cene višje..
In vidiš da to pri dohodku 1200 eur ni ravno dobra računica, sploh če pogledaš pravilo, da bi najemnina plus stroški idealno morali znašat do 1/3 plače..
Koliko si že imel ti mmm, 500 s stroški ali brez, si nisem zapomnila?
Ponavljam
Ash. napisal/-a:
Moji kolegi pravijo, da tam od 1200 EUR netto naprej![]()
Drugače, 1200 ni slabo, ni nekaj posebej dobro, zame beseda solidno pomeni dobro. Da imaš pa že nekaj let izkušenj, si pri eni firmi in greš v drugo z namenom, da boš tam dobil bolj solidno plačo ... v takem primeru se mi 1200e ne zdi posebno, posebi, če se tista firma, ki jo želiš zapustit, šteje da jim gre v redu.. (ok tisti, ki je to izjavil na razgovoru, ne vem ali je eden tistih, ki že imajo službe pri podobnih firmah ali ne..)
Drugače, če si npr samski in bi se odločil živeti v garsonjeri in ne s cimri, to v lj znese cca. 500 eur + stroški (150 ali ne vem niti koliko so točno stroški za garsonjero), mogoče je kje kakšna bolj ugodna 500 s stroški, mapak mislim, da bolj v primerih, da že leta najemaš eno in isto stvar in imaš staro ceno, če greš zdaj iskat so cene višje..
In vidiš da to pri dohodku 1200 eur ni ravno dobra računica, sploh če pogledaš pravilo, da bi najemnina plus stroški idealno morali znašat do 1/3 plače..
Koliko si že imel ti mmm, 500 s stroški ali brez, si nisem zapomnila?
Ponavljam
Sem dobil cudno darilo, katerega ne bom komentiral. Povezano s sexom
Dal cudnega darila se nisem
Ce bi imel 3k neto, bi si pa zelel 4k neto. Za lj skoraj rabis 3k neto, da u izi zivis, kakor ti pase. Solidno stanovanje, avto, obleke
1,2k neto na mesec bi rabil za zenske v "my dream life"... ampak ce (se) razvajas je tudi to premalo. Hitr prides v razvadah ven iz vseh okvirjev
Pac, zasluzim manj kot 3k neto na mesec, nima veze koliko manj, in pol pac moram ves cas misliti kje vse bom varceval
no, saj mi ni hudega
Koliko denarja bi ti rabil zase - se vracam k hayleyinem vprasanju

je pa lazje seveda ce ze imas stanovanjski problem resen brez kredita, kakor je namignil se mi zdi da Chaski

Ce bi imel 3k neto, bi si pa zelel 4k neto. Za lj skoraj rabis 3k neto, da u izi zivis, kakor ti pase. Solidno stanovanje, avto, obleke
1,2k neto na mesec bi rabil za zenske v "my dream life"... ampak ce (se) razvajas je tudi to premalo. Hitr prides v razvadah ven iz vseh okvirjev
Pac, zasluzim manj kot 3k neto na mesec, nima veze koliko manj, in pol pac moram ves cas misliti kje vse bom varceval

Koliko denarja bi ti rabil zase - se vracam k hayleyinem vprasanju

je pa lazje seveda ce ze imas stanovanjski problem resen brez kredita, kakor je namignil se mi zdi da Chaski
"Tema je tvoja svetloba.
Sarissima napisal/-a:Edino česar res ne prebavljam, so kake tradicionalne poroke, abrahami z miljon igricami, skeči (velikokrat žaljivimi do slavljenca/gostov), bendi, ki mislijo da morajo animirat nonstop s kakim plesnimi igricami (nazadnje na abrahamu moje mame, ko smo bili praktično skoraj vsi v krvnem sorodstvu, bend je na vso silo hotel vsiljevati une plese v kači, ko se držiš za rit![]()
) in podobno. Aha pa poroke kjer se 100 svatov v 50 avtih cel dan svaljka iz lokacije na lokacijo (ob 11h zjutraj šranga pri nevesti doma v random vasi na slovenskem podeželju, civilna poroka na Ljubljanskem gradu, cerkvena 50 km stran v cerkvi kjer sta se spoznala, ob 7h zvečer pa večerja v Piranu
![]()
), pa da po možnosti nikjer ni parkinga. Bila na 2 takih porokah, kjer smo bili dlje časa v avtu ko žurirali.

Veliko več denarja kot ga imam trenutno
da bi živela življenje kot si ga želim...sej mi ne manjka nič da bi prav rekla mam denarja dovolj za vse nujne obveznosti ampak ga pa nekako zmanjka za razvajanje...se tudi to sicer izboljšuje trenutno, sicer sem pa finančno trenutno stabilna kot še nikoli v življenju čeprav se na računu pa to ne pozna. Pa zdele trenutno sem jezna ker sem zapravila 20€ povsem nepotrebno, pač jezna zato ker imam zdej do konca meseca samo 50€
mal se slabo to sliši, pač ker normalen človek ma začetek meseca samo še 50€ a jebiga se bom mogla pač znajt s 50€... so bili časi ko sem kdaj imela tudi samo 20€ za cel mesec...pa ni da ne znam z denarjem pa se tudi zdej mal slabo sliš da sem finančno stabilna - sem ampak ni to fizičen denar..eh prekarstvo in grajenje svojega branda pač trenutno pušča posledice bo pa - vsaj upam - že čez dober mesec povsem drugačna slika na tem področju. Da bi pa prav rekla kak znesek bi mi bil dovolj... trenutno si mislim da tud 1000€ bi blo čist dovolj
aja stanovanjski problem pa imam rešen tako da vsaj tu so manjši stroški
pa da obrnem vprašanje kakšen bi bil najnižji znesek s katerim bi še lahko šel čez mesec?

pa da obrnem vprašanje kakšen bi bil najnižji znesek s katerim bi še lahko šel čez mesec?
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
V studentskih casih, mislim da sem imela cca 170€ na mesec (nekaj takega?). Dom je bil poceni in jedlo se je na bone, tako da se je vecinoma dalo. Ampak ja, cunje sem imela res najcenejse (new yorker fore), cevlje kar sem nasla znizano v Deichmanu, itd.
joj, kako mi je zdaj lepse
nic ne pogresam paste s kecapom na koncu meseca in tega stanja '5eur' do naslednje stipendije.
Ampak ja, kot pravi mmm, ce imas 3k si zelis 4k. Si res moram najt reden siht v fohu tukaj, da bom bogata tetka iz njemačke ki v slo prinese cel kufer milka cokolad
Drugace, skupaj z najemnino bi rabila vsaj 800eur, da pridem skozi.
ponavljam
joj, kako mi je zdaj lepse

Ampak ja, kot pravi mmm, ce imas 3k si zelis 4k. Si res moram najt reden siht v fohu tukaj, da bom bogata tetka iz njemačke ki v slo prinese cel kufer milka cokolad

Drugace, skupaj z najemnino bi rabila vsaj 800eur, da pridem skozi.
ponavljam
Nekje 950 EUR (če bi jedla res poceni in kupovala nobenih drugih stvari razen hrane in pač plačevala položnice)
...
Če bi danes dobil/a par sto tisoč EUR, ki jih ne bi rabila vrnit, kaj bi bile prve tri stvari, ki bi jih naredil/a z denarjem?
...
Če bi danes dobil/a par sto tisoč EUR, ki jih ne bi rabila vrnit, kaj bi bile prve tri stvari, ki bi jih naredil/a z denarjem?
Če ne bi nič nenujnega kupovala in ne bi imela terapevtke, so moji fiksni stroški 300eur najemnina s stroški za sobo zadnji mesec (pozimi je bilo 310 eur max),150-200 eur hrana s čistili in ostalimi potrebščinami, 35 dodatno zdravstveno, 13 telefon(starejši od dveh let)..
Mogoče so fiksni stroški nekje 550-600e, če bi res stiskala, ampak potem lahko še odštejem prevoze 120 mesečno v teoriji, če bi bila v stiski, zdaj jih ne vozim (bencin za pot do mojega stalnega bivališča mi krije firma, če se spomnim tankat pred vikendom)
(Prevozov ne vozim oz sem jih lih 2x letos, lahko bi pa vozila 2 x tedensko in dobila 30 eur dodatnih na teden, če bi prav stiskala. Se pravi bi se fiksni stroški za 120 eur zmanjšali mesečno. Telefon imam tudi še en službeni in bi lahko tistih par ljudi, ki ima mojo privatno številko, preusmerila na službeno številko, da bi imela še en strošek manj.)
Sicer iskreno, če ne bi mogla nič mesečno prihraniti, bi šla v hotel mama in ne bi najemnine plačevala.
V štud. letih, sem imela štud dom (zadnjo polovico študija vsaj) za 70 eur, dokler je bilo možno sem še dežurala kdaj med vikendom in prišla z najemnino tudi na nulo. Koliko sem mesečno zapravila skupaj ne vem več (en čas sem imela cilj potrošiti za hrano in nujne stroške do 5e na dan), ampak definitvno vsega skupaj manj kot 250/300eur mesečno, skupaj s tem da sem še mesečno 1x plesne plačevala (85 eur)(čisto na začetku študija pa dvojne plesne). Moji dve zdajšnji cimri študentski sta zdaj kar v luksuzu, da data samo za bivanje po 300e mesečno.
BDW Sem ravnokar pregledala stran z nepremičninami in večina garsonjer gor ima ceno nad 500eur brez stroškov, v Ljubljani.
Da porabiš 3k na mesec je zame preseravanje, povprečen človek ne rabi toliko. Je pa fajn, da lahko prišparaš toliko, da lahko magari imaš vložek za nepremičninski kredit (čez leta), ali staršem pomagaš pri čem nujnem, ali zgolj za občutek varnosti.
Ponavljam
Mogoče so fiksni stroški nekje 550-600e, če bi res stiskala, ampak potem lahko še odštejem prevoze 120 mesečno v teoriji, če bi bila v stiski, zdaj jih ne vozim (bencin za pot do mojega stalnega bivališča mi krije firma, če se spomnim tankat pred vikendom)
(Prevozov ne vozim oz sem jih lih 2x letos, lahko bi pa vozila 2 x tedensko in dobila 30 eur dodatnih na teden, če bi prav stiskala. Se pravi bi se fiksni stroški za 120 eur zmanjšali mesečno. Telefon imam tudi še en službeni in bi lahko tistih par ljudi, ki ima mojo privatno številko, preusmerila na službeno številko, da bi imela še en strošek manj.)
Sicer iskreno, če ne bi mogla nič mesečno prihraniti, bi šla v hotel mama in ne bi najemnine plačevala.
V štud. letih, sem imela štud dom (zadnjo polovico študija vsaj) za 70 eur, dokler je bilo možno sem še dežurala kdaj med vikendom in prišla z najemnino tudi na nulo. Koliko sem mesečno zapravila skupaj ne vem več (en čas sem imela cilj potrošiti za hrano in nujne stroške do 5e na dan), ampak definitvno vsega skupaj manj kot 250/300eur mesečno, skupaj s tem da sem še mesečno 1x plesne plačevala (85 eur)(čisto na začetku študija pa dvojne plesne). Moji dve zdajšnji cimri študentski sta zdaj kar v luksuzu, da data samo za bivanje po 300e mesečno.
BDW Sem ravnokar pregledala stran z nepremičninami in večina garsonjer gor ima ceno nad 500eur brez stroškov, v Ljubljani.
Da porabiš 3k na mesec je zame preseravanje, povprečen človek ne rabi toliko. Je pa fajn, da lahko prišparaš toliko, da lahko magari imaš vložek za nepremičninski kredit (čez leta), ali staršem pomagaš pri čem nujnem, ali zgolj za občutek varnosti.
Ponavljam