Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Ravno iščem nekaj, ker sem starega prodala. Sem imela izbranega in dobila odgovor od uvoznika, da so za letos že zaključili z naročili, ker jih ne morejo toliko dobaviti.

Se nagibam k karavanom, čeprav izbrani je bil enoprostorec. Pregledam, da je kar največ za določen denar, vprašam kolege s katerimi so težave.... V službi si lahko izberem samo določeno znamko, če kupim svoje pa dobim nek denar na mesec in zato lahko recimo vzamem kaj kar sicer ne bi, ker bi mi bilo škoda denarja.

Touran je bil prvi izbor, zdaj gledam v60.
Ponavljam.
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

A to govorimo kakšen avto ne glede na budget ? :mrgreen:
Ker potem bi si nabavila DeLoreana... no ja tud sanjam lahko...

Najdražji kos oblačila, ki ga poseduješ?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Čevlji za motor, tam 350 evrov.

ti?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Če štejem vključno z nekimi modnimi dodatki, lepotnimi pripomočki, je to sigurno parfum, 300 eur, pa še enega za 195 eur, oba sta dražja od katerekoli obleke, ki jo imam, mogoče je tudi tatretji parfum še dražji od oblek.. Obleke.. . Sem bila v srednji in osnovni kar razvajena najstnica in sem imela več dizel kavbojk za 150 eur, oblekico od enega oblikovalca (Gallianoal nekaj podobnega) za 150 eur znižana, polna cena mislim D aje bila 300eur, najkice visoke mislim da sem tudi imela po okrog 150 EUR.
Zdaj, ko si sama financiram pa ne kupujem kakšnih posebno dragih oblek.. Zdaj na zadnje sem kupila trenc za 120 eur in najbrž je še kak plasc kakšne podobne cene, leather jakna, Uhani iz zlata so stali isto, ostale obleke imam cenejše.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Nimam nobenega posebno dragega oblačila, ki bi preveč izstopalo. Mogoče kak par čevljev? Pa še to ne gre preko 100€.

Si šparovna?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Hmm mislim da je to zelo subjektiven pojem. Za nekoga, ki da vsak evro na stran, nisem, spet za nekoga, ki porabi vsak mesec celo plačo (pod pogojem, da imava enako), verjetno sem, ker pač dajem na stran vsak mesec. Pa tudi odvisno katero področje gledamo: pri potovanjih ne šparam, ker hočem it vsak dopust nekam, ampak potem gledam, da zapravim manj pri oblekah, raznih obiskih kozmetičark, k frizerju ne hodim itd.
Tako da bi rekla, da nisem pretirano šparovna, nisem pa tudi pretirano zapravljiva. Rada uživam, doživljam nove stvari, ampak ne rabim luksuza. Nekateri smatrajo potovanja za luksuz, tako da smo spet pri pojmu subjektivnosti.

...

Imaš kak cilj ali novoletno zaobljubo v tem letu, na katerem/i veliko delaš trenutno?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne, sem čist na nekem nivoju, ko komaj zdržim z običajnim življenjem Oz se pobiram, ne da bi imela še nevemkaksne želje..
Se najbližje mojim novoletni željam je vodilo, da naj trenutno ne živim za neke plane v prihodnosti, ampak uživam v trenutku, se družim s prijatelji, imam skupne dogodivščine, izlete, ki mi bodo ostali v spominu in poslušam svoj občutek v naprej..

Imaš kakšen plan/cilj, koliko letno prisparati( ali vložiti, vse skupaj štejem, kar se ne porabi)?
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Jaz ne šparam samo vlagam :mrgreen: je pa vlaganje v zelo specifične stvari pri katerih rabiš biti že rahel expert da se splača...ampak se vsaj po 5 letih kar se grem to, kar dobro pozna, je pa tako da ne bi mogla zdaj iz tega kar dobit denarja z danes na jutri če bi zdele ta moment rabila 30k +
ampak nima veze, finančno še nisem bila na tako stabilni ravni kot sem morda sedaj čeprav se morda na računu to ne pozna... tako da vsak € ki ostaja gre v to..

Ti?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

nimam nobenega plana, na splošno zelo malo zapravljam pa še to premišljeno, tako da vsaj za zdaj ne rabim nekega plana in nimam problemov.

ti?
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mislim itak zgornje meje ni koliko lahko prišparaš, oz je meja plača oz dohodki, tako, da jaz imam okvirne želje/ idejo, koliko ostane na računu/vloženega v letu/dveh/ treh..
No, kar se tiče šparanja bi pa tudi vlaganje v nepremičnino/nakup štela kot vložek/ prišparano, seveda.

Kolikšen del neto plače po navadi daš na stran?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Nekje pol do 3/4. Nimam nekih velikih mesečnih stroškov.

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mislim, da do polovice sem max prišparala, ampak večinoma manj kot polovico (sigurno je bil kdaj kak mesec, mislim da je bil poletni bolj, da sem tudi do nule šla, ampak bolj izjemoma), ker nimam toliko visoke plače, zdaj pa sploh zadnjih par mesecev dajem poleg ostalega še za terapevtko, ki tudi ni poceni stvar, ampak, če karkoli pomaga, mi ni škoda, se mi zdi bolj koristno kot dat za karkoli drugega fizičnega..
Stroškov nimam zdaj visokih, verjetno najemnina in terapevtka so največji mesečni izdatek, spet pa imam par prijateljic, bivšega, ki živijo pri starših, plus kakšni so starši posodili za nakup nepremičnine in imajo praktično skoraj nula stroškov, ker ne plačujejo najemnine (v Ljubljani).

Najbrž nekje 1/3 do 1/2, če nimam ravno kak poseben mesec, da več različnih nerednih stroškov sfinanciram. Bi pa bil moj cilj oz bi mi bilo precej zadovoljivo, če bi lahko polovico dala na stran (- če potovanj ne štejem, 1-2x na leto, bi se mi zdelo smiselno dat za neko potovanje, da nekaj novega vidim, nekaj novega doživim, na tem strošku ne bi šparala...)

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Probam vsak mesec nekaj, ampak ne znese vedno. Če dam 1/4 je že veliko…

- - - -

Kam na naslednji oddih?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Istanbul in Grčija.

---

Imaš kak "guilty pleasure"?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Youtube, videi o parfumih..

ponavljam + dodajam vpr. Kolikšni plači bi rekel/ a solidna plača? (ravno ulovila da je eden pri nas na razgovoru omenil solidno plačo..)
Odgovori