Vprašaj me... #47
Re: Vprašaj me... #47
Ja, seveda. Če mi je nekdo toliko blizu, da ga povabim, mi je blizu tudi njihov otrok.
Se mi zdi, da na štajerskem ni tega trenda, da bi se vabilo le odrasle.
Ponavljam.
Se mi zdi, da na štajerskem ni tega trenda, da bi se vabilo le odrasle.
Ponavljam.
The world is as you are.
Otroci zraven, itak. Če me nekdo povabi, ve da je v kompletu tudi otrok. Če nekomu ni do tega, naj pač ne vabi. Sama sicer nisem imela take poroke,da bi kogarkoli vabila ampak če bi, bi defenitivno bili otroci zaželjeni.
Zanimivo vprašanje. Ponavljam.
Zanimivo vprašanje. Ponavljam.
mayaeb napisal/-a:Če me nekdo povabi, ve da je v kompletu tudi otrok.
mayaeb ima otroka? Česa jaz še ne vem

Tisti, ki pridejo z otroci na poroko, ponavadi gredo hitro domov, to je realnost. Drugače sem proti izključevanju, ne razumem zakaj ne bi vabil(i) otrok..
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
mi ni kej dosti pomembno, ampak boljše se mi zdi, da ni otrok na porokah. z izjemo kakšnih, ki jim je to dejansko zanimivo, rekel bi da večine to sploh ne zanima in so tja privlečeni na silo, razen če se kaj posebaj za otroke organizira, sicer se bo tam dolgočasil in še kakšne norije zganjal.
kar se pa dojenčkov tiče, pa res ne vem, kaj bi počeli na poroki. mogoče, če starš ne bi mogel najti varuške, drugače pa kaj, se joka in zmoti obred, starš ne more uživat v obredu ker mora skrbeti zanj? nah.
ponavljam
kar se pa dojenčkov tiče, pa res ne vem, kaj bi počeli na poroki. mogoče, če starš ne bi mogel najti varuške, drugače pa kaj, se joka in zmoti obred, starš ne more uživat v obredu ker mora skrbeti zanj? nah.
ponavljam
hej norci 

Po pravici povedano tako malo hodim na poroke, da mi to ni neka pomembna skrb ali tematika, ali so otroci na porokah ali ne..
Imaš ponedeljek prost, ali si v službi?
Imaš ponedeljek prost, ali si v službi?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Prost in to na lastno željo, zato pa sedaj cela drama tuki
Nekak se mi zdi, da po kakem mesecu srednje ali bolj trdnega dela, da že rabim kak dan dopusta, da se malo (mentalno) spočijem od šihta
Imaš kako skrivnost, ki je samo tvoja, in o kateri nisi povedal(a) še nobenemu?

Nekak se mi zdi, da po kakem mesecu srednje ali bolj trdnega dela, da že rabim kak dan dopusta, da se malo (mentalno) spočijem od šihta

Imaš kako skrivnost, ki je samo tvoja, in o kateri nisi povedal(a) še nobenemu?

"Tema je tvoja svetloba.
Ne.
Maček ali pes?
Maček ali pes?
Še vedno maček. Samo mi ni všeč ideja, da bi ga imel ves čas noter v bloku zaprtega (pa tudi noter bi mi praskal stvari), zunaj pa ne vem kako bi se tukaj znašel, saj verjetno ne bi šel na cesto.
Pa če bi šel za par dni stran bi potem nekoga rabil, da skrbi zanj. Preveč komplikacij, v hiši bi bilo lažje. Pogrešam pa "svojega" prejšnjega mačka
Saj mu je kar fajn in on mene po mojem nič ne pogreša.
A misliš, da bi vsakdo moral imeti neke skrivnosti, ki bi jih popolnoma zadržal zase, torej jih tudi ne bi povedal ne terapevtu, ne najboljšemu prijatelju, ne partnerju, ne spovedniku, seveda tudi na forumu ne
...Bogu zgolj v mislih.
Je to zdravo, krepi duha, ali je to slabo in potencialno povzroča bolezen?
Pa če bi šel za par dni stran bi potem nekoga rabil, da skrbi zanj. Preveč komplikacij, v hiši bi bilo lažje. Pogrešam pa "svojega" prejšnjega mačka

Saj mu je kar fajn in on mene po mojem nič ne pogreša.

A misliš, da bi vsakdo moral imeti neke skrivnosti, ki bi jih popolnoma zadržal zase, torej jih tudi ne bi povedal ne terapevtu, ne najboljšemu prijatelju, ne partnerju, ne spovedniku, seveda tudi na forumu ne

Je to zdravo, krepi duha, ali je to slabo in potencialno povzroča bolezen?
"Tema je tvoja svetloba.
verjetno je odvisno od skrivnosti. mislim pa, da je najlepše imeti partnerja, ki mu lahko popolnoma zaupaš in se odkriješ, in vaju stvari, ki si jih povesta, ki jih noben drug ne ve, še bolj čustveno povežejo, kar je sigurno zdravo.
po drugi strani če imaš skrivnost, zaradi katere se sekiraš in tega ne moreš predelat, nikakor ni zdravo, mogoče je to celo še najbolj zdravju škodljiva stvar.
ponavljam
po drugi strani če imaš skrivnost, zaradi katere se sekiraš in tega ne moreš predelat, nikakor ni zdravo, mogoče je to celo še najbolj zdravju škodljiva stvar.
ponavljam
hej norci 

Zgolj komentar.
Se deloma strinjam s slovenc79, dodajam pa še to, da bistvo zaupanja ni to, da partnerja drug drugemu povesta vse o sebi. Lahko vesta en o drugem vse, tudi glede preteklosti, pa sta še vedno skrajno nezaupljiva drug do drugega, kar pa definitivno ni zaupanje.
Zaupaš lahko tudi osebi, o kateri kaj veliko ne veš, ker jo intuitivno (ali pa nenazadnje tudi razumsko) tako oceniš.
Sicer sem mnenja, da zaupanja vreden človek mora znati shendlati svoje skrivnosti, če ne bo težko varoval skrivnosti drugih - tistih, ki mu zaupajo. Se da trenirati, naučiti, ene že življenje nauči kaj skrivati, držati zase.
Pride pa verjetno prav, če soljudem daješ vtis, da ti lahko zaupajo in to ne bo prišlo nikamor. Tudi v službi ti taka drža lahko prinese veliko prednost
Me sicer zanima koliko zaupanja vredni so tisti, ki varajo, torej npr. ljubimca, ki sta oba "srečno" v zvezi. A znata to držati zgolj zase, ali rabita zaupnike naprej. (No seveda, kakor karkoli drugega, verjetno zelo odvisno od posameznika.)
Se deloma strinjam s slovenc79, dodajam pa še to, da bistvo zaupanja ni to, da partnerja drug drugemu povesta vse o sebi. Lahko vesta en o drugem vse, tudi glede preteklosti, pa sta še vedno skrajno nezaupljiva drug do drugega, kar pa definitivno ni zaupanje.
Zaupaš lahko tudi osebi, o kateri kaj veliko ne veš, ker jo intuitivno (ali pa nenazadnje tudi razumsko) tako oceniš.
Sicer sem mnenja, da zaupanja vreden človek mora znati shendlati svoje skrivnosti, če ne bo težko varoval skrivnosti drugih - tistih, ki mu zaupajo. Se da trenirati, naučiti, ene že življenje nauči kaj skrivati, držati zase.
Pride pa verjetno prav, če soljudem daješ vtis, da ti lahko zaupajo in to ne bo prišlo nikamor. Tudi v službi ti taka drža lahko prinese veliko prednost

Me sicer zanima koliko zaupanja vredni so tisti, ki varajo, torej npr. ljubimca, ki sta oba "srečno" v zvezi. A znata to držati zgolj zase, ali rabita zaupnike naprej. (No seveda, kakor karkoli drugega, verjetno zelo odvisno od posameznika.)
"Tema je tvoja svetloba.
Ja imam skrivnosti itak
ne morem reči da tudi pred partnerjem ker me pač pozna kot lastni žep, čeprav sem bila tudi jaz v začetku veze preveč iskrena, pač določenih stvari ne želiš slišat ko greš z nekom v razmerje pa če še tako želiš biti iskren in more ostat tudi kakšna skrivnost.. vsaj na začetku dokler nekoga ne spoznaš res dokončno, je pa itak najbolje da med dvema ki sta skupaj ni skrivnosti je pa itak odvisno od človeka kakšne skrivnosti ima..imam pa veliko skrivnosti pred starši, sorojenci tudi pred določenimi prijatelji... pač ni vse za vse. Bi pa rekla zdravo je do te mere kolikor se človek sekira zaradi skrivnosti ki jo skriva ali morda s to skrivnostjo delaš uslugo drugemu da se manj sekira...pač skrivnosti so različne, kakšne te lahko razžerejo če ne poveš naprej kakšne pa ti dajejo zagon da si na nek način boljši..ima pa po mojem vsak neke skrivnosti brez izjeme
Si bil/a kdaj v situaciji da si moral/a povedati belo laž? Kakšno?

Si bil/a kdaj v situaciji da si moral/a povedati belo laž? Kakšno?
Večkrat se kaj zlažem, s tem nimam (več) težav.
Praviloma ne govorim o višini svoje plače, ena oseba pa tega nikakor ni razumela, in sem si pač določil neko številko. Saj hecno je, da mi še vedno ne verjame
Ampak pač, dobila je svoj odgovor*; čeprav grozljivo, kako nekateri ne spoštujejo zasebnosti in grozljivo, da se jaz s takimi (kdaj) družim
*Spominja na vprašanje koliko spolnih partnerjev si imela - in potem odgovor daš čez nekaj dni/mesecev
Pri lažeh moraš paziti, da se potem naslednjič spomniš kaj si prejšnjič rekel
Ponavljam.
Praviloma ne govorim o višini svoje plače, ena oseba pa tega nikakor ni razumela, in sem si pač določil neko številko. Saj hecno je, da mi še vedno ne verjame

Ampak pač, dobila je svoj odgovor*; čeprav grozljivo, kako nekateri ne spoštujejo zasebnosti in grozljivo, da se jaz s takimi (kdaj) družim

*Spominja na vprašanje koliko spolnih partnerjev si imela - in potem odgovor daš čez nekaj dni/mesecev
Pri lažeh moraš paziti, da se potem naslednjič spomniš kaj si prejšnjič rekel

Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba.
Še največkrat o svojem resničnem/realnem počutju, ker se mi preprosto ne ljubi pogovarjat, razlagat.
Pa kdaj iz vljudnosti.
Že veš kako boš spomladi volil-a?
(Imaš kakšno posebno mnenje o vstopu Goloba v politiko?)
Pa kdaj iz vljudnosti.
Že veš kako boš spomladi volil-a?
(Imaš kakšno posebno mnenje o vstopu Goloba v politiko?)
Sem pač človek skrajnosti in kot tak se odločam med že omenjenim (sugeriranim) Golobom in/ali SDS. Tako razmišljujočih vem, da ni veliko v državi
Ostalo, kar sem zvečer komentiral, sem pobrisal. Mi je žal, da sem se sploh opredelil glede te teme. Preveč moje (negativne) energije gre v politiko, ne rabim jaz tega.
Opažam tudi, da se res ne počutim v redu, ko razmišljam o politiki in/ali političnem stanju v državi.
Kaj pričakuješ na Valentinovo oz. kako boš tudi ti presenetila partnerja (ali mora presenetiti on)?
(Verjetno, če bo katera sploh odgovarjala, bo odgovarjala predvidevam, da po jutrišnjem dnem..)

Ostalo, kar sem zvečer komentiral, sem pobrisal. Mi je žal, da sem se sploh opredelil glede te teme. Preveč moje (negativne) energije gre v politiko, ne rabim jaz tega.
Opažam tudi, da se res ne počutim v redu, ko razmišljam o politiki in/ali političnem stanju v državi.
Kaj pričakuješ na Valentinovo oz. kako boš tudi ti presenetila partnerja (ali mora presenetiti on)?
(Verjetno, če bo katera sploh odgovarjala, bo odgovarjala predvidevam, da po jutrišnjem dnem..)
"Tema je tvoja svetloba.
Meni valentinovo nič ne pomnei, nek komercialni praznik.. še najmanj da bi zaradi tega imela obvezo, da morem nevem kaj početi na ta dan.
Ponavljam
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?