Ne bi se branila kakšne prikupne vile nekje na Azurni obali.
(mayaeb, endivija je tudi meni ena najljubših, nima veze ali navadna ali “skravžljana”. Pa se mi zdi, da sicer ni tako priljubljena na sološno. Ko sem bila noseča s sinom, sem si naročila 8 endivij in ko me je ženska kontaktirala, da je žal ni in če dostavijo lahko gentile, sem se dejansko zjokala in to žal ni šala bledlo se mi je od te solate takrat )
Pol leta bi živela nekje na obali, da je res ves čas toplo,ni slabega vremena, toplo morje. Pol leta pa nekje v hribih kjer je sneg in mraz, v brunarici.
Ananhas, nobena endivija ni slaba ampak ta skravžljana je res moj sicer pravi,da je ne mara, ker ga po grlu praska Azurna obala je lepa,ma ima hladno morje
4 mesece na leto, ko je v Evropi zima, nekje v tropskem podnebju s peščeno plažo ala Tajska, potem 4 mesece nekje, kjer je stalna temperatura, tam okoli 23-25 stopinj, v kakšni luškani hiški z vrtom na obrobju kakšnega mesteca z morjem, 4 mesece na leto pa rabim neko velemesto s stanovanjem, kjer se veliko dogaja. Sploh nisem zahtevna, ker zime tudi če v življenju več ne vidim, bo čist ok.
Ponavljam, če še kdo hoče odgovoriti?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
V enmu dvorcu sredi ničesar, samo polja, močvirje in gozd, do kamor seže oko...za razlago si poglejte kakšno staro angleško dramo, pa boste dobili filing, kaj iščem Rada imam dež in meglo, tako da bi mi bilo to pisano na kožo
Katero sadje bi izbrala, če bi bilo to edino sadje, ki ga lahko ješ do konca življenja?
Po pravic povedano sadja skorajda nisem več jedla zadnje čase, zadnjih par mesecev, če pa sem, je bila to banana. Ta teden sem po dolgem času nekaj kar ni banana, in sicer maline.
Sicer bi pa rekla ali banana, ali avokado ali lubenica, ali marelice. Najbolj všeč mi je kar je sezonsko, rada menjujem sadje.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Niha že, ampak cel trg kaže slabost, moje razmišljanje:
Popravek ki se je včeraj zgodil, je nekakšen pokazatelj da so kriptovalute tesno povezane z SP500, in tehnološkimi delnicami...torej ko to raste, rastejo kriptovalute.
Cel trg pa je v zadnjemu eltu doživel bolano visok boom, ker so centralne banke začele posojati denar z obrestno mero 0%. To so storili da so zagotovili likvidnost, da so stvari po domače laufale....in ko je ameriški FED obljubil da naslednja 3 leta ne bodo dvignili obrestnih vrh, je špekulativni trg ponorel, ker so dobili dobesedno zastonj keš da igrajo,, zato so začeli na veliko špekulirati v delnicah z visokimi rastmi, raznimi kriptovalutami itd (margin calli). Drugič, folk ni imel nič za delat, je cele dneve visel doma, od države so prejeli tri stimuluse, in del tega keša se je zavrtel v kripto kazino in tehnološke delnice.
Sedaj pa ker se govori o inflaciji, ker je preveliko keša na trgu, in vidimo stvari kot so žito, jeklo in gorivo rasti gor, pa se je na trgu upravičeno pojavil strah o inflaciji. Inflacija pomen da bi morale centralne banke nehati posojati pocen keš, in bi bilo veliko firm likvidiranih zaradi njihovih špekulacij (npr, so stavili miljardo da bo teslina delnica 1000 dolarjev junija 2021), in to bi posledično pripeljalo do crasha, ker bi začele padati domine. Kripto kot visoko špekulativni del trga, je prvi ki pade, lahko pa potem spet naredimo ugibanje da bi lahko zaradi inflacije in stagniranja delnic, špekulativni keš pobegnil v kripto, in bi potem doživel eksplozijo.
V vsakemu primeru, nekaj se bo zgodilo, kaj, ne vem...jaz samo razmišljam in si naredim plan A,B,C,Ž...trenutno sem si rekel da bom ostal v malo več keša na strani, ker se lahko hitreje odzovem...tudi če kripto začne rasti spet, lahko vstopim notri brez problema in z 20% nižjimi cenami.
V glavnem, nekako pod črto, v zadnjemu letu je ZDA naprintala 50% dolarjev ki so v obtoku, trg se pregreva in čaka odločitev, in zdaj ko se vračamo nazaj, prihaja račun za zadnje leto....podobno kot v Sloveniji, določen folk je prejemal celo leto dohodke od države, in zdaj ko bo treba odklopit sistem od keša, bomo videli kdo bo splaval, in kdo ne.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
(mayaeb - jaz dam ponavadi med mešanjem v endivijo žlico pire krompirja, da se lažje je. Isto tudi v radič, regrat. Vem pa, da je enim to čudno oz. si delajo na drugačne načine.)
Sestra se je oglasila spotoma iz nakupovanja in me presenetila z eno vazo, ki je točno taka, kot sem opisovala, da jo rabim oz. želim.
Sicer pa nič omembe vrednega, dan kot dan.
Podobno vprašanje, kot se je pojavilo prej v tej temi, le da obratno - kje se ne bi videl/a živet?
Huh veliko je takih lokacij. Vsi kraji, kjer je slabše vreme od srednjevropskega (še bolj mrzlo, daljše zime itd.), potem v kakih ogromnih blokovskih naseljih sredi betona, majhnih dolgočasnih mestih, kjer se niti na obrobju nič ne dogaja razen popivanja v gostilnah in opravljanja sosedov, pa vsi oddaljeni kraji sredi ničesar.
Ti?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)