(Hm, večji in manjši popusti za črni petek so sedaj itak povsod.
Za parfume in te strani pa težko komentiram, ker se nisem nikoli poglabljala. To z nabavno ceno in maržo je sicer smiselno, tako se v praksi dela. Bi bilo pa treba prav primerjat, pobrskat po več regelcih, preverit kode itd. No, so pa včasih ptički čivkali, da je za različne trge namenjena različna kvaliteta...Ne gre pa tega enačit s ponaredki (iz nereguliranih okolij.)
Pure Poison Elixir (bolj "cozy" verzija Pure Poisona) je bil meni top, ampak se ga žal ne dobi več.
Firestorm - ni problema, ti bom napisala
(in hvala)Sicer imam drugačen tip kože (normalna oz. nagnjena k suhosti) ampak mislim, da te moje stvari niso tako specifične, večina jih je pa primernih tudi za občutljivejšo kožo.
Sama se držim omenjenih, ker mi ustrezajo, naredijo to, kar naj bi naredili in sem jih porabila in kupila že večkrat.
(Mora pa vsak sam probat kaj paše njihovi koži - ali olja, ali razne kisline, hialuronska...)
Čistilni gel: CeraVe Hydrating cleanser oz. za mešano kožo bi bil bolj primeren CeraVe Foaming cleanser (uporabljam tudi konjac gobico).
Tonik: Pixi Glow tonic (ne lih vsak dan, na kožo deluje kot nežen piling oz. za mešano kožo lahko pogosteje)/ Klairs Supple Preparation Toner/ Melvita hidrolat damaščanske vrtnice (s tem rada pošpricam obraz čez dan, ko je bolj suh zrak pozimi, poleti pa iz hladilnika za osvežitev)
Serum: The Ordinary Buffet
Vlažilna krema: Derma E hidratantna krema s hialuronsko kislino ali CeraVe Moisturising krema ali Steamcream naravna vlažilna krema
*Kadar se mi zdi, da koža rabi malo več ljubezni pa pod kremo uporabim The Ordinary Pycnogenol ali Vichy Fresh Shot (vit.C) in se zjutraj zbudim s kožo iz dopusta.

Všeč so mi tudi LuLuLun Moisturizing maske v sheet obliki, da mi ni treba nič pacat iz tube, samo fliknem na obraz, za tistih 15 min.*
BB kreme pa nimam, ne znam predlagat. Se spomnim par let nazaj, ko so bile nek hit in sem takrat poskusila ene dve, samo me je zmotil manjko odtenkov; ponavadi sta bila le kakšna dva - 1. oranžna bež, 2. še bolj oranžna bež, kar za nas "Sneguljke" žal ne pride v poštev.
Upam, da ti tole kaj pomaga...
Mislim pa, da z izborom izdelkov za svoj tip kože (malo še prečekiraj ponudbo) iz linij The Ordinary (mogoče Niacinamide, AHA/BHA), CeraVe, Derma E, ne moreš kaj dosti zgrešit. So tudi glede sestavin "požegnani" s strani tistih, ki se na te zadeve bolj spoznajo. Eni za dolgoročne učinke hvalijo tudi zadeve z retinolom.
Pri 31 sicer težko govorim o gubah v pravem pomenu besede, težko rečem, da se je moja koža v zadnjih 3 letih kaj dosti spremenila... Opazila sem edino, da se včasih opazijo pore na predelih, kjer prej niso bile vidne in koža včasih ni tako "plump" - ampak ja, tu neprespana noč pač tudi naredi svoje.
(Sem imela pa kakih 5 let nazaj neke popadke in navdušenje glede preučevanja, preizkušanja in menjavanja negovalne kozmetike, kar seveda ni pasalo moji koži in sem z razdraženo kožo prišla do tega, da včasih "manj je več" velja tudi pri negi kože.
Dolgoročno pa itak nobena krema ne bo preprečila izraznih gubic in gub, tu ostane le botoks in filerji, komur pač to ustreza. Vedno je več faktorjev, ki skupno vplivajo poleg "logičnega časovnega staranja" in genov. Se mi zdi, da tako kot živiš in skrbiš zase v svojih dvajsetih, to se bo tudi odrazilo in pokazalo na tvoji koži v tridesetih. Če ti dvajseta za te "prekrške" še zamižijo na en uč, si pa koža zato zapomni.
Torej razno praženje na soncu, osiromašena prehrana, neustrezna nega/droge/alko/kajenje/stres. Potem ne pomaga kaj dosti tudi, če se pred spanjem mariniraš v La Mer.
Sem pa tudi sama že dobivala veliko testerjev dražje kozmetike (npr. Avant, Elemis, La Mer) in saj ne rečem - je pri nekaterih res fajn občutek na koži, samo koliko pa dolgoročno taka krema naredi več, bolj kot neka srednje cenovna (in tudi s čisto dobrimi sestavinami)
. Sem z leti opazila, da se ljudje na tem trgu zelo hitro ujamejo v to zasledovanje "popolnega produkta", ki bo njihovi koži naredil nek večji čudež, jo spremenil v samem bistvu, tega pa realno ni zmožen noben produkt.)No, ker smo že ravno pri koži... Sedaj, ko je oteklina trebuha minila, prav čutim kako mi vibrira, ko tečem po stopnicah.

Tako da bo to pa moj del telesa, ki mu bom zdaj lahko poočasi namenjala malo več pozornosti v nadaljnih mesecih...tako čez zimo in pomlad, preden mi mala dva začneta puzat naokoli, jest kamne in lizat mivko