sem prebral, ampak se nisem strinjal in dopisal in preselil sem

tako pač gre debata.
ni čisto nujno da si lačen - kot sem že napisal, odvisno, kaj ješ. zelenjava kot tipična hrana z veliik balastnimi snovmi te hitro nasiti, kalorij pa od tega ni veliko. sicer se hitreje lačen, ampak imaš kmalu še en tak obrok. tako imaš lahko 5 obrokov na dan, pa ne bo velik kalorij iz tega (zato se vegan skrajno težko zredi)
po drugi strani, če poješ par žlic arašidovega masla pa spiješ par smutijev, zaužiješ kalorij za cel dan, ampak čez 2 uri si pa spet lačen.
bistvo več manjših obrokov je tudi to, da se bolj efektivno prebavljajo. telo sproti dobi tisto kar rabi, in to je to. če pa poješ nek ogromen obrok, pa telo porabi kar mora, ostalo je pa odveč in se kopiči v maščobo (tukaj je sicer tudi odvisno od presnove).
še ena stvar je velikost želodca. če poješ 1 ali 2 velika obroka na dan, se želodec razširi. če redno ješ majhne obroke, se zmanjša. v kakšnih resnih primerih si dajo ljudje tudi z operacijo zmanjšat želodec.
en način je tudi ta, da pred ali po obroku piješ vodo.
z lakoto sigurno izgubiš težo, ja

sam je razlika a izgubiš 10kg mišične mase (kar se da v enem mesecu doseči, če imaš neko dieto s čajčki, in to dostikrat označujejo kot uspeh, ampak to je v bistvu katastrofa za zdravje), ali pa 10kg maščobe.
jaz npr. ko sem začel redno telovadit, sem imel 63kg, pri 19ih. čez par let sem imel 67kg. teža se ne pozna, ampak jaz sem v tem času izgubil precej maščobe in dobil precej mišične mase in imel popolnoma drugačno postavo, čeprav je bila razlika 4kg, kar v bistvu ni veliko.
v osnovni šoli npr. sem bil suhljat, ampak podkožne maščobe sem imel pa skoraj tok kot najdebelejši sošolec (maščobo je najbolje merit z merjenjem kožne gube). to pač zato ker sem bil neaktiven in nisem imel nobene mišične mase (in tudi moči ne), pa tudi prehrana je bila nezdrava (predvsem velik sladkih pijač, vode sploh nisem mogel pit). marsikdo bi rekel, saj si vitek, to je ok.. mja.. ne

imaš ljudi ki imajo "idealne kile" in "dobre gene", mislijo da so zdravi, upehani so pa po 100m teka, holesterol pa astronomski.. in to bo vedno večji problem v naslednjih generacijah.
seveda ne boš obupala

ampak veliko jih je, ki imajo nerealna pričakovanja.. predvsem kakšni mladi fantje, ki jih nekdo nategne da bo v enem mescu dobil 5 kil mišic al pa popolnoma izklesan, če bo delal vsak dan sklece.. mja.. po 3h dneh ga musklfibr ubije, po 14ih dneh vsakodnevnega tehtanja pa vidi, da ni dobil niti grama, in pošlje vse v k. še bolj grozen je pa biznis, ki služi na takih in jim prodaja vse sorte bedarije z raznim obljubam. saj denarja sicer ni škoda, samo zdravja pa zelo..
no sem se mal razpisal.. upam da se ti bo dalo prebrat. če pa ni dosti pa še kaj vprašaj