Glede kariere/družine: ne ponuja vsak poklic enakih možnosti/priložnosti za karierni razvoj oz. lahko pri veliko poklicih, če želiš biti uspešen v tem, kar delaš in slediti najnovejšim trendom v svoji branži, zraven tudi lepo usklajuješ družinsko življenje, tako da pred to odločitvijo večina ljudi sploh nikoli ni postavljena. Sem mnenja, da BI SE v večini primerov dalo uskladiti oboje - sploh če imaš stalno zaposlitev in podporo partnerja - kar je na žalost veliko ljudi nima, sploh ženske se velikokrat znajdejo v nezavidljivi finančni situaciji in so odvisne od partnerja (tudi po lastni neumnosti, ampak pustimo zdaj to, ker je preobširna tema). Največji problem nastane takrat, ko narava poklica/službe od tebe terja, da za višjo plačo/višjo pozicijo veliko potuješ, kar za neko povprečno 9-5-job itak ni značilno. To, da starši delajo do večernih ur, je pa mislim, da že stalnica veliko družin in so otroci sami doma.
V primerih, ko so v igri potovanja zaradi službe, se velikokrat dogaja, da ženske takšnih služb sploh ne sprejmejo (moški pa), ker nimajo podpore partnerja oz. tako zanesljivega partnerja, ki bi doma skrbel za otroka ali pač se same niso pripravljene odpovedati času, ki bi ga sicer imele za otroka.
Potem so tu še drugi dejavniki, kot npr. to, da nekateri ljudje celo življenje ne najdejo primernega partnerja, s katerim bi si želeli ustvariti družino in jim je uspešnejša kariera, ki terja svoj čas, na koncu večje zadovoljstvo kot pa več prostega časa z napačno osebo, ki te ne osrečuje (in tudi v takih primerih pride do zavestne odločitve ''kariera pred družinskim življenjem''). Dosti takšnih ljudi mora potem s strani tradicionalne družbe (najpogosteje družine, no pa tudi sorodnikov, ki se jih nič ne tiče, so pa vseeno radi glasni) poslušati, kako bodo nesrečni na stara leta in sami (v teh primerih pozablja veliko pametnjakovičev, da je osamljenost ogromen problem tudi pri ljudeh, ki sicer imajo otroke - dosti otrok se namreč odseli, ko so polnoletni, finančno pa so še vedno odvisni od staršev; tudi želja in pričakovanje, da bo otrok poskrbel zate na stara leta, se v praksi današnjega časa dostikrat pokaže za neuresničljivo in so mnogi starši razočarani.
Stvari še zdaleč niso tako enostavne, kot jih nekateri predstavljajo. Tudi prepričanje, da karieristi v prvi vrsti iščejo samopotrditev, ne drži vedno. Veliko ja, je pa med njimi tudi dosti takih, ki iskreno uživajo v tem, kar delajo, in s svojim delom želijo prispevati k boljšemu svetu ali pa vsaj napredku nekega ožjega kroga ljudi.
Hmmm ne vem, veliko jih je. Mi je največ odvisno od tega, kako je neka jed pripravljena. Recimo žlikrofi z različnimi nadevi, cmoki, štruklji (tudi z različnimi nadevi), ocvirki so mi res dobri, če so dobro pripravljeni, krvavice (ne pri vsaki hiši). Od sladic prekmurska gibanica. Tudi kakšni dobri domači salami se težko uprem.

Goveja juha je ok, ampak sem jedla že prevečkrat takšno, ki je skoraj čisto brez okusa (ne samo v restavracijah, tudi pri kmečkih družinah nasploh). Ne vem, kaj je še tolk tipičnega? Potica mi ni nič posebnega npr. Drugače pa še ribe definitivno, kakšna dobra enolončnica/mineštra.
Katero hrano/jed si nazadnje na novo poskusila in ti ni bila dobra?
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)