_patchouli_ napisal/-a:- Bi ful rada, da LZ piše nek blog, al vlog al neki.
.
Hvala. Začel bom k se malo navadim na nov ritem in bom imel kaj pametnega za povedati, lahko gledaš moj IG, imam veliko storyev

.
-* Gruzija me je presenetila s svojim ležernim in sproščenim načinom življenja, potovanja in premiki so neverjertno lahki in človeku prijazni.
Zgleda takole, recimo danes sem moral narediti premik 230km, nekoga vprašaš do katere točke vozi mašrutka (večji kombi z zici, 10-20), ta mašrutka ima številko ki pelje do tiste točke, stojiš 5 min, vidiš 1ko, pomahaš in skočiš notri.
Mašrutka pripelje do glavne postaje kjer so mašrutke do emst, te imajo vse napise mest, greš do voznika, plačaš smešno ceno (3.6 evra za 200km), in v roku 20min ta kombi gre...vse je tako hitro, optimizirano, glede prtljage ti ni treba skrbeti, ker sta dva čoveka, en ki vozi in en ki daje opremo. Vmes se 1x ustavi na postaji kjer so wcji, hrana, pijača...tako, imajo svoj sistem, in ta sistem je ful fleksibilen in sproščen.
-* Tbilisi je čudovito mesto, staro meščansko središče, impresivne stavbe, veliki parki, veliko zunanjih knjižnic in lokalov, tako, zelo hipstersko. Jutri grem v Fabriko, tovarna ki je bila predelana v tak, hipster plac...ček it out...in pomoje bom šel malo slikati sovjetsko komunistično arhitekturo, ker mi je zanimiva, rad bi šel na balet...ampak itak se vrnem še v sredini julija za let, tako da bom tu dva, tri dni.
-* hrana je odlična, veliko govedine in piščanca...vse je postreženo v takih kruhih, imajo neke ogromne ala žlinkrofe..in ful je rib. Prejle sem šel v zelo dobro restavracijo, jedel piščanca, prilogo, pijačo in oreng solato...4 evre.
-* včeraj sem padel v neko družbo, kjer je en šimfal čez Ruse, pa so nam vzel to, pa so nam vzel uno, pa nam grozijo...pa reče en, ja, okupirajo nas, ti si pa poročen z Rusinjo. Reče, ja, ampak Rusinje so pa top ženske, in vse hočjo Gruzijce ker bolje fukamo in nismo pijanci. Čez pol ure je bil mrtvo pijan

.
-* grem v regijo Kakheti, ki je znana po vinih in ima čudovito pokrajino, šel sem na vzhod ker je na zahodu grda fronta, potem grem najbrž v Kazbege.
-* v glavnem fajn je, mirno se počutim, zdravo jem, aktiven sem, berem, razmišljam....super je, in še leto tega. Jezus hvala ti.
Side note: Gruzijci so zelo verni, in ko se voziš z njimi imajo neke random točke kjer se vsi 2x pokrižajo in pomolijo eno hitro. Ful luštno.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.