*da bom še mal izkoristla to temo in jamrala, kaj je tko bednega na tujini, ker pač kot sem že rekla: ne maram jamrat ljudet in jih obremenjevat s svojimi problemi, ker vem da v resnici nobenga to ne zanima, tu pa pač napišem in komu se bo dalo brat pač bo prebral, kdor pa ne tudi prav.
*da nisem kar odpisala SLO in mi grejo na živce Slovenci, ki mislijo, da pa če greš v tujino pljuvaš po svoji državi. Še zdaleč ne ...grem v prvi vrsti po nove izkušnje in da se naučim stvari o sebi, ne pa zato, ker mislim, da bom ratala bogata čez noč (daleč od resnice).
*da sem bla sama presenečena, kako hitro sm dobila odgovore za prošnje. Prva je bla negativna (dobila odgovor po dveh tednih), drug odgovor sem dobila pozitiven že naslednji dan, tretjega pa nekje po parih dneh. Tako da služba se da dobit, samo pač če potem ima lastnik stanovanja zahtevo, da lahko višina najemnine znaša samo 1/3 tvoje plače, potem se pač stvar zakomplicira, ja. Sama ne vem, kolk lastnikov to dejansko zahteva, sem pa že slišala za tak primer.
*sem nekje prebrala kaj je idealni podnajemnik povprečnega Nemca: samski, belopolt moški, ki dela v Volkswagnu na nekem dobrem položaju. Al pa kak Handwerker, ki vse zna pospravit, ko gre kej v stanovanju kaputt.

*da tudi če dobiš službo, se začaran krog tu ne konča. Je treba se registirrat na novem naslovu, da sploh si lahko odpreš nemški račun (N26 ftw, uporablja večina expatov

), dobiš davčno št. (če ne si obdavčen v najhujšem razredu) in itak, da si urediš obvezno zdravstveno zavarovanje. In ja, če hočeš za začetek vsaj najet neko sobico, je treba tudi predložit dokazilo o dohodku (poleg ostalih dokumentov, ki jih zahtevajo lastniki stanovanj, katerih sploh ne moreš dobit, če ne živiš že vsaj nekaj mesecev v Nemčiji in imaš odprt nemški bančni račun). In če je služba ''at short notice'' potem si fu*ked, ker itak si nimaš časa iskat stanovanja, tut če maš delovno pogodbo.
*da lahk kr zaključim, da brez da si ti nasmehne vsaj mal sreče, si v riti. Razen če je firma tok prijazna in ti da pogodbo in potem vsaj še dva meseca za iskanje neke sobice (ker realno za začetek lahko bolj kot ne sanjaš o čem drugem).
*da če je uspelo že tolk ljudem, potem bo verjetno še komu. Mal optimizma.

*aja pa če še nisi ziher, al se boš vrnil al ne in še ne odjaviš vseh mogočih dokumentov/prebivališča/zavarovanj, potem te ožame še SLO, ker moraš plačat dvojne davke, Juhu.
*da zdej že bolj razumem ljudi, ki nočjo v tujino in jih tut tista višja plača ne gane. Sam še vseen pa mi ni niti mal žal za te izkušnje, ki sme jih nabrala do zdej. Sem se naučila res že ogromno, da ne govorimo o tujem jeziku, ki mi bo pršu vedno prav, tut če se odločim za zmeraj vrnit v SLO.
*kar se tiče sexa pa priznam, da se že po tem, da ne pogrešam čustvene opore bivšega, vidi, kako bedna zveza je bla to. Očitno čustvene opore sploh nisem imela, če je ne pogrešam? Itak se je on bolj zanimal za svoj šiht in kako bo poleg šihta služil še s tem in onim biznisom, tako da se mu ziher ne bi dalo ukvarjati z mojimi problemi. Jaka zveza, res.

še dobro, da tut sex ni bil bog ve kaj in mi zdej res čist dol visi za to zvezo, samo rada se še kej ponorčujem, kako bedno je blo vse skupaj.
*da sem včas fouš svoji sestri, ki nima skoraj nobene potrebe po sexu. Njej je bolj pomembno cartanje, lubčkanje, sex recimo enx na mesec. In smz, da se full bolj lahko osredotoča na druge stvari, ker ne čuti tolk te potrebe.

The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)