Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Klepetalnica #115

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

hayley = Raj :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Haha, se ti zdi? :D
Rada mam time with myself oz. je bolj odvisno od tega kakšne ljudi mam okoli sebe, če se mi zdi da, se neujamem ali da mi ne pašejo pol se mi tudi v družbi ne da bit..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Jaz pa vsem pripročam tole zadevo, ker je res dobra zadeva.... svšeč mi je ker zadane ton med zabavo in tem da pokaže da je kup hetero decov ki so padli v eno luknjo osamljenosti, in kok smo deci odvisni od pomoči drug do drugega.

Dam thumbs up, celo flamboyant queen mi ne gre na k.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Exit »

Gledala bom že sam zrad tega, ker so geji notr. god bless their souls, kombo prijatla med žensko pa tipom; ni lepšga k pa d s svojim gay bffjem poslušaš britni, gledaš tipe, pa ni tečna krava. OHHHHHHHHHH
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Tale poba ni bil pripravljen :D.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Kdo pa bi bil?
The world is as you are.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

hayley napisal/-a:* js čene ful rada debatiram o takih stvareh, samo je preveč kompleksno, da bi se dalo pod to temo vse odgovarjat in razlagat.

Jaz tudi, samo sem ugotovila, da je delikatna tema, verni se pa hitro počutijo napadeni ob takih vprašanjih.
Spraševala sem, ker mi je na nek način fascinantno, da se je toliko časa obdržalo (z razvojem ljudi, tehnologije, znanosti, veliko stvari, ki so bile včasih nejasne ali posledica "čudežev" so sedaj preprosto pojasnjene npr.)
Na primer poznam visoko študirane in zelo razumne ljudi, ki so zagrizeni kristjani. Ves čas (službeno in zasebno) iščejo odgovore na vprašanja, so vedoželjni, logični a ob koncu dneva še vedno verjamejo v bajko o brezmadežnem spočetju, vstajenju od mrtvih, nebesa in pekel, Biblija je nevprašljiva knjiga, grehi so jim odpuščeni, ko jih povejo župniku v tistem mini boksu... Da ne bo pomote, se ne norčujem, samo zanimivo se mi zdi in včasih rada s takimi načnem vprašanja kot sem jih v oni temi zastavila, samo skoraj vedno naletim na neko defenzivnost ali pa odgovor "preprosto vem/čutim to, ne rabim dokazov" itd.
V isti sapi pa se posmehujejo ljudem, ki verjamejo v vilinske simbole in podobno. Umm.

In na primer kje je meja? Nekdo, ki se pogovarja z bogom (in mu ta tudi odgovarja) je okej, nekdo, ki trdi, da lahko komunicira z nezemljani pa gre malo na dopust v Polje papat tabletke.

Sicer pa ja, ljudje smo bitja, ki že od vekomaj iščemo smisel obstoja, nek namen,višji namen... Poleg tega je družba brez pravil in zakonov kaos - tu pridejo zapovedi, ki so bile lepo orodje za nadzor in usmerjanje ljudi - pa še po svoji volji, prostovoljno so se jim uklanjali, ker v nasprotnem boš pač moral poplačat grehe. Če ne tu pa v onostranstvu.

V končno fazi naj ljudje verujejo v kar želijo, boga, vile, vrtne palčke...bolj mi stopi na živec, ko se v imenu vere vršijo zločini, umori, psihična in čustvena manipulacija. Si upam trdit celo "kdo bi jim zameril?", saj so rojeni v to, to jim pumpajo v glavo že od malega, za njih so to dejstva, duhovna vojna (dobro-zlo, bogec-hudič, muslimani vs druge vere) realno stanje. Mislim, da bodo razne vere del ljudi še mnoga, mnoooga stoletja, če ne tisočletja.
Lol, se spomnim, ko je sestra prijokala iz šole, ker jim je sošolka povedala, da je nuna pri verouku rekla, da bo spet vesoljni potop, ker ljudje delajo grehe. Not cool bro, not cool.

Hah zadnjič sem si malo o scientologiji prebrala. Wow. :D

V glavnem lahko zaključim, da nisem nestrpna (vsaj skušam bit nestrpna) ampak mislim, da bom z vernimi vedno na različni valovni dolžini. Pa okej, najbrž so oni istega mnanja zame, ubogo brezbožno dušo. :D
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ananhas, tvoj zadnji odstavek kontrira celoten post in samega sebe :D

P.s:a kdo dejansko pozna osebo, ki verjame, da obstaja stric z brado na nebu, ki igra simse z ljudmi na zemlji? Ker moram priznat, da tega v praksi še nisem videla :D. In verjamem, da je velika verjetnost, da človek, ki mu "božje entitete" odgovarjajo na zelo konkreten način potrebuje prilagoditev odmerka zdravil.

Po drugi strani pa sem globoko prepričana, da monolog bogu, plišastemu medvedku, drevesu v parku, terapevtu ali sosedovi Franci lahko človeku prinese tolažbo, občutek razumevanja in razrešitev problema (nenazadnje ubeseditev stisk verjetno še nikomur ni škodila, kvečjemu razjasnila problem).

Tako da, dokler se ljudje ne vmešavajo vame in moja prepričanja, dokler zviška ne gledajo name, ker sem pogubljena duša ali neprav verna, naj počnejo kar jim prinaša občutek zadovoljstva v življenju.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Aja pa muslimani - vs druge vere? Ne vem če bi to klasificirala lih kot "duhovni spor" ali kako si se izrazila.

Vojne začenja lakomnost. Causa belli je pa nekaj kar ločuje "nas", od tistih ki imajo to, "kar pripada v resnici nam". Pa če je to vera, barva kože, oblika tipalk ali s katero roko jemo.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Sarissima napisal/-a:a kdo dejansko pozna osebo, ki verjame, da obstaja stric z brado na nebu, ki igra simse z ljudmi na zemlji? Ker moram priznat, da tega v praksi še nisem videla :D

Ja, jaz jih poznam par, ki svojo religijo jemljejo zelo dobesedno :nixweiss:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^ Seveda so ljudje, ki jemljejo vero in boga dobesedno. Še posebej muslimani jo npr. jemljejo zelo resno, dobesedno. Med ljudmi, ki jih jaz poznam pa itak niti niso verni, kdor pa je, se nisem še nikoli spuščala v debato, kaj točno verjame, naredim raje en velik ovinek okrog tega oz. me niti ne zanima, dokler ne vsiljuje svojega mnenja in vere ostalim.

Js sm v đamiji v Sarajevu brala koran (angleški prevod zraven) in se mi je zdelo res tako skrajno neumno, nekaj v smislu, kako morajo ubogati razne zapovedi v življenju, da jih potem po smrti čaka sama zabava, nevemkoliko devic.. Se spomnim, da določen stavek je bil res prav neverjeten, da kar nisi mogel verjet, kakšne stvari so notri, samo se ga ne spomnim več dobesedno..
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ananhas napisal/-a:
hayley napisal/-a:* js čene ful rada debatiram o takih stvareh, samo je preveč kompleksno, da bi se dalo pod to temo vse odgovarjat in razlagat.

Jaz tudi, samo sem ugotovila, da je delikatna tema, verni se pa hitro počutijo napadeni ob takih vprašanjih..

V bistvu sem hotela reči, da rada debatiram/ filozofiram o samem obstoju, smislu življenja, vesolju (!), kako si kdo predstavlja boga ali 'tisto nekaj več'. Bolj se je navezovalo na to, ko je saarijarvi omenla, da si predstavlja, da je celo vesolje lahko celica v hrčkovih možganih al neki podobnega. Js ko sem bila majhna sem si tudi zelo domišljijsko predstavljala, del česa vsega bi lahko bilo vesolje... kako je vse majhno, kako vse kar poznamo samo drobna pikica nečesa, kar ne poznamo ali si sploh ne zmoremo predstavljati s človeškimi možgani, ker je v čisto nekih drugih dimenzijah od vseh tistih, ki jih poznamo.. Ne toliko o samih verah ( vsaj ne z ljudmi, ki sploh nimajo volje do debatiranja, dvoma in se držijo samo enega), itak je nesmiselno, neprimerno nekomu, ki je veren govoriti, da je njegova vera brezveze, razen, če posiljuje ostale s svojo vero ali če se gre bolj za politiko kot vero..
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Jochie napisal/-a:kakšne pogoje pa rabiš??? :eek: :eek: :eek: kateri hrt ti je pri srcu? če te zanimajo info, vprašaj!

haha, ruski spy tega foruma :D prvi pogoj je predvsem landlord, ki bo pustil psa v stanovanju. Hotela bi tudi, da se najprej ugnezdim nekje malo bolj za stalno, ker ne bi hotela psa seliti gor dol po evropi vsako leto. Fingers crossed, da bodo nekje do konca leta ti pogoji izpolnjeni :) sicer mi je pa vseeno, bova najbrz izbrala tistega, ki nama bo po opisu ''karakterno'' najbolj ustrezal. Ce bi pa ze glih lahko izbirala - Saluki :love: sam teh je malo po zavetiscih.

Slika

Slika

kaksnega pa imas?
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Modrega greya imam od decembra. Odsluzen tekac iz irske. Prejsnjega sem julija lani moral uspavat, ker mu je srce odpovedovalo.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Sozalje!

Modri so tudi zelo lepi, jup. Iskreno tu na Irskem ne vidim prav veliko hrtov po ulicah, sem bila sigurna, da jih bo vec. Zal je res tako, da ce tu nimas lastnega stanovanja nimas prav veliko sans na pet-friendly lastnika. Sosedje imajo racerja, pa je bogi celo zimo privezan na vrtu, smo se sli ravno kak teden-dva nazaj malo skregat z njimi. :evil:

Ste ga pripeljali preko kaksnega slo drustva ali ste jih direktno kontaktirali?
Odgovori