frigga napisal/-a:Moji so načeloma kar pridni in ubogajo, vejo tudi, kaj pomeni ''ne''. Ampak izkoristijo vsako priliko, ko jih ne gledam, za to, da počnejo stvari, ki jih v moji prisotnosti ne smejo.
Zadnjič npr. je v kratkem času, ko sem zapustila kuhinjo, nastalo tole:

hahaha. smooth! samo eno. so upali, da mogoče ne boš opazla.
naš maček je super lepo vzgojen. na pulte ne skače, prav tako se izogiba kavča (razen če mu s ploskom po stegnu ne nakažeš, naj ti skoči v naročje). mame se boji kot hudič križa in če je slučajno na kavču (ostali ga bolj razvajamo) zleti dol v nanosekundi ko pride mati v prostor. točno ve, da mu ne pusti, da je gor. če ga maš v naročju, ko sediš za mizo (naročje je pač njegov najljubši prostor pod soncem) da čisto previdno taco na mzo in gleda s tistimi nedolžnimi očmi, dokler ne rečeš: ma! in da takoj taco dol. pri kosilu ne teži, ampak mirno sedi ob gospodarjevem stolu in čaka, da kej pomotoma 'pade' z mize. tudi za hrano ne teži preveč nadležno, je ubral bolj sofisticiran način in se dobrika in smuka pod nogami dokler mu ne daš kej za jest.
v zgornje prostore hiše ne gre, tudi če so vrata odprta.
zvečer je navajen it v svoje sobane (kurilnico/garažo/sušilnico), ker mu je v hiši ponavadi prevroče. tako, kljub temu da naj bi bil nočna žival, velino noči prespi (vem, ker sem ga parkrat šla iskat ob raznih urah in zmeraj žmrklja z očmi in mu nič ni jasno). poleti, ko je večino časa na dvorišču je najraje v rožah (tudi mati ga ni uspel vzgojit, da sveže posejani tulipani pač niso njegova postelja) ali v škatli. obožuje škatle, tako da mu v eno naštimamo neko dekico, kjer pol ves zadovoljen spi.
doma mamo tudi ptiča, ki je bil prve par tednov njegov najljubši objekt opazovanja, ampak mislim da se ga je naveličal in ga ne šljivi 5%.
rad lazi v kopalnico, če pustiš odprta vrata in zvedavo gleda kako se tuširaš (najbrž mu ni jasno kako lahko nekdo stoično prenaša take količine vode, sam še mimo luž hodi kot princeska, bog ne daj da si zmoči tace, rata čisto živčen)
aja. ful se boji grmenja
hecen maček je.