Punce, a se kera barva na blond in je temnolaska? Rada bi se začela barvati doma, ker mi res ni do tega, da 1-2 meseca vržem 60€ pr frizerju + ko bom šla v tujino ne mislim iskati frizerja, saj mi še v mojem frizerskem salonu nazadnje narastka niso pobarvali tako kot sem si želela ... npr. zadnjič mi je pustila temnejši, bolj zlat narastek, ker mi ni predhodno blanžirala las tako kot prejšnja frizerka. Skratka če želim doseči svetlejšo blond barvo si moram narastek nujno predhodno blanžirati, in sicer sem se odločila, da bom uporabila 6% peroksid, tako kot ga je uporabila frizerka, ki me je dobro pobarvala. Samo zdej sm v dilemi, katero barvo naj si potem nanesem. Definitivno pepelnato, ampak ne vem, koliko % razvijalec, torej hidrogen, naj uporabim. Razmišljala sem kar o 6%, ampak nočem biti sivkasta, čeprav se spere po parih pranjih. Bi morala mešati 2 barvi? Pepelnato + še katero drugo? Samo potem me skrbi, da bom rumena.

Na narastku želim doseči to barvo, ki jo imam sedaj. Ampak ja, pač so moji naravni lasje temni in imajo veliko rdečega pigmenta.

večni problem, I know.

No naj mi katera svetuje, ki ima izkušnje z barvanjem doma, ker me noben ne bo prepričal, da je barvanje na blond pa res taka blazna umetnost, sploh če gre samo za barvanje narastka in sem nasploh zadovoljna s svojo barvo.
Skratka največja dilema je ta, kako doseči lepo srednjo blond barvo, nikakor ne sivo belo, zato ne smem pretiravati s kakšnim 12% blanžem, to mi je jasno. Samo mora biti barva spet dosti močna, da mi zbije rdeč pigment.
Kvaliteta las ni problem, ker če so dobro prestali večkratno barvanje/blanžiranje celotne dolžine v zadnjih 6ih mesecih, je samo barvanje narastka pa kakšen preliv, da malo osvežim barvo, najmanjši problem kar se tiče uničenosti.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)