Nelle napisal/-a:Priznam:
- da sem že večkrat slišala te fore s friends with benefits pa mi še zdej ni jasno, kaj to točno pomeni. Obstaja sploh enotna definicija al si to vsak malo po svoje razlaga?
Ker fuck buddy je zame izključno nekdo, ki ga pokličeš, ko si zaželiš sexa in nič drugega. Fwb si pa jaz predstavljam tako, da si z nekom že praktično v zvezi, samo si tega nočeš priznati oz. si samo želiš vseh plusov, ki jih prinaša zveza, a nisi še spoznal prave osebe pa potem to iščeš v drugi osebi, a hkrati si puščaš neko odprto možnost, da zraven še serješ z drugimi? Pač si deležen sexa, cartanja, ljubezenskih sprehodov blabla, samo se ne želiš vezati in imaš zraven pravico sexa z drugimi? Popravite me, če se motim, a me res zanima, kaj drugi razumete pod tem pojmom.
Definicija naj bi bila kolega/prijatelj s katerim se dobivaš,sexaš,nista pa v resni zvezi. Po moje tudi vsak malo po svoje priredi ta pojem.
Nekaj podobnega kot si napisala,lahko je oseba,ki jo poznaš,se družita,sta tudi intimna,si pa nekako ne predstavljata,ne želita drug drugega za partnerja ali niti ne iščeta zveze na tisti točki v življenju. Lahko je pa tudi neko vmesno obdobje, ko se dobivata,stvari (še) niso resne in še nekako ne vesta kam bo peljalo vse skupaj. Videvanje je lahko občasno,manj pogosto kot takrat, ko si v zvezi. To je nekako moj pogled na ta pojem.