Klepetalnica #115
Re: Klepetalnica #115
Love this 

-
- Komunikatorka
Samo še Delusional in Horus da se pojavita, pa bodo res skoraj vsi tastari nazaj 

Never explain yourself to anyone.
Because the person who likes you doesn`t need it,
and the person who dislikes you won't believe it.
Because the person who likes you doesn`t need it,
and the person who dislikes you won't believe it.
saarijarvi napisal/-a:^Ne, vecina jih ni.
smo smo

hej norci 

- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Aja, to.. No, pisalo je '..zadetki, cudaki'.
Vecina ljudi, ki je dejavnih na umetniskem in kulturnem podrocju, ni zadetkov. Kaj je pa za nekoga normalno in kaj cudasko, je stvar interpretacije.
Vecina ljudi, ki je dejavnih na umetniskem in kulturnem podrocju, ni zadetkov. Kaj je pa za nekoga normalno in kaj cudasko, je stvar interpretacije.

- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Ok, Rog.. Stvar je vse prej, kot crno bela in o vsem se da debatirati, tako s pravnega, kot z moralnega in druzbenega vidika.
Izjava za javnost in odgovor MOLu na napovedano rušenje v Rogu
Ce sama pristavim svoj pisker: Ne, prostori niso legalno zasedeni in Zoki bi imel vso birokratsko pravico drustva strpati ven. A vse po principu ''You're not wrong, but you're still an ass*ole''.
Tovarna je konec 90ih sla v stecaj in od takrat obcina ni naredila popolnoma nicesar, da bi se stavbo kakorkoli ohranjalo pri zivjenju. Objekt je leta stal kot nedotaknjena rusevina, ki je gnila sama predse in ni sluzila nikomur in nicemer.
Takrat so prostore zaceli zasedati Ljubljancani, ki so iskali resitev za pomanjkanje produkcijskih prostorov (neprofitnih ateljejev, studijev, koncertnih dvoran itd). Brez pomoznih sredstev, brez investitorjev, niente. Ljudje so imeli neko vizijo, ideje, zavihali rokave in segli v lastne zepe. V zadnjih 10ih letih so torej tam nasli svoje prostore umetniki, drustva, sportniki, glasbeniki, skejterji, ni da ni. Plac je vse prej kot nobel, a so ga ljudje z lastnimi sredstvi vseeno uredili tako, da se vecina aktivnosti lahko nemoteno odvija. Ampak - seveda bo slo to nekomu v nos, ko bo videl se eno priloznost za kaj ze? Profit. Resitev ljudi na vrhu je bila vedno v rusenju tako fizicnih, kot konceptualnih struktur - da jih lahko nadomestijo profitne. Kako gre potem profitna pot od javnega k zasebnemu, pa smo v zadnjih 25ih letih ze pogruntali.
Vsekakor zelo optimisticno upam, da se bo uspel vzpostavil nek dialog med uporabniki in obcino, ki bi se kot prvo lahko znebila tega vzvisenega tona (''Ljubljana ne rabi se ene Metelkove''.. ker barckov, ki pridejo in grejo pa pri nas res primanjkuje
Ce se ze naslanjamo na turizem, pa je splosno znano, da je Metelkova cez leta postala ena glavnih turisticnih tock v mestu. Sicer ne prinese toliko, kot fensi barcki in precenjeni souvenir shopi, a naj me koklja brcne, ce se turistom tak plac ne vtisne bolj v spomin, kot vse nasteto. ) in se bo delalo na kompromisih.
Kot so sami zapisali v izjavo: ''Ljubljano ljudem!''
Izjava za javnost in odgovor MOLu na napovedano rušenje v Rogu
Ce sama pristavim svoj pisker: Ne, prostori niso legalno zasedeni in Zoki bi imel vso birokratsko pravico drustva strpati ven. A vse po principu ''You're not wrong, but you're still an ass*ole''.
Tovarna je konec 90ih sla v stecaj in od takrat obcina ni naredila popolnoma nicesar, da bi se stavbo kakorkoli ohranjalo pri zivjenju. Objekt je leta stal kot nedotaknjena rusevina, ki je gnila sama predse in ni sluzila nikomur in nicemer.
Takrat so prostore zaceli zasedati Ljubljancani, ki so iskali resitev za pomanjkanje produkcijskih prostorov (neprofitnih ateljejev, studijev, koncertnih dvoran itd). Brez pomoznih sredstev, brez investitorjev, niente. Ljudje so imeli neko vizijo, ideje, zavihali rokave in segli v lastne zepe. V zadnjih 10ih letih so torej tam nasli svoje prostore umetniki, drustva, sportniki, glasbeniki, skejterji, ni da ni. Plac je vse prej kot nobel, a so ga ljudje z lastnimi sredstvi vseeno uredili tako, da se vecina aktivnosti lahko nemoteno odvija. Ampak - seveda bo slo to nekomu v nos, ko bo videl se eno priloznost za kaj ze? Profit. Resitev ljudi na vrhu je bila vedno v rusenju tako fizicnih, kot konceptualnih struktur - da jih lahko nadomestijo profitne. Kako gre potem profitna pot od javnega k zasebnemu, pa smo v zadnjih 25ih letih ze pogruntali.
Vsekakor zelo optimisticno upam, da se bo uspel vzpostavil nek dialog med uporabniki in obcino, ki bi se kot prvo lahko znebila tega vzvisenega tona (''Ljubljana ne rabi se ene Metelkove''.. ker barckov, ki pridejo in grejo pa pri nas res primanjkuje

Kot so sami zapisali v izjavo: ''Ljubljano ljudem!''

sem prebral vse skupaj in se strinjam. lokalov in trgovinc je itak preveč, cel kup novih bajt je praznih, rušit in nove gradit je popolnoma brezveze. tud ne vem odkod bo od tega profit, že od začetka bo samo minus, ker bo vse skupi tok koštalo.
hej norci 

-
- Cosmopsiho
To soboto v prostorih Tovarne Rog, v placu Boris. Pridite si ogledat razstavo, poslušat bend, obenem si lahko ogledate še vse ostale grozote centra Ljubljane, ki vsako leto v svoje kulturne in malo manj kulturne sfere zvabljajo vedno več turistov, umetnikov in ostalih odžiralcev davkoplačevalskega denarja.
V soboto 26.3.2016, vas vabimo na otvoritev razstave fotografskega dueta Urške Preis - mlade oblikovalke, ki se zadnja leta posveča fotografiji, ter Marka Humljana - oblikovalca, ilustratorja in ljubiteljskega fotografa.
Razstavila bosta serijo potopisnih fotografij maroških trenutkov, ter postavila v našem prostoru sveže vzdušje, morda bosta celo priklicala poletje!
Nikakor ne pričakujte turističnih razglednic
To pot se jima pridružuje in ju podkrepi celjski band, čeprav je en član iz Prevoj. Predstavili se bodo s krajšim setom, če bo vdušje pravo se bo pa le-ta nadaljeval v duhu razstave z đemom.
Karel - bobni
Matic - kitara
Luka - bas
Aleš - klavir/orgle/sint
>>>>>>>>>>>>>>
20h00 OTVORITEV
21h00 SET
<<<<<<<<<<<<<<
emanuela, kar se mi zdi bedno je to, da te spoštujem kot pravično žensko, feministko, borko za pravice živali - potem pa na dan privlečeš en GNUSNI BLESAVI stereotip o moških in greš pridigat o tem, kot da sem nek pes ki skače za kostjo.
in žal mi je, da sem rekel, kar sem rekel, v jezi. ampak pomisli, kako bi ti reagirala, če bi nekdo, ki ga spoštuješ, tako skrajno seksistično opazko namenil tebi. pomisli, in potem boš mogoče razumela (in dejansko se vprašaš, ali takemu manjka nekaj v glavi, da ti tako vrže ven)
mi dol visi za nesnago, ki me provocira povsod okoli foruma, ni mi pa vseen, kaj govorite tisti, ki vas imam za razumne ljudi in za katere sem mislil, da me že malo poznate po vsem tem času kar sem na forumu.
kar se pa tiče pritožbe glede uporabnikov - če je vam moderatorjem všeč, da cela komunikacija temelji na konfliktih in provociranju in se cele dneve ubadate z opozorili, brisanjem in bannanjem in še bolj uničujete cel ugled foruma, kar izvolite. meni je malenkost nehati hodit na tak forum. in tudi marsikomu drugemu.
in žal mi je, da sem rekel, kar sem rekel, v jezi. ampak pomisli, kako bi ti reagirala, če bi nekdo, ki ga spoštuješ, tako skrajno seksistično opazko namenil tebi. pomisli, in potem boš mogoče razumela (in dejansko se vprašaš, ali takemu manjka nekaj v glavi, da ti tako vrže ven)
mi dol visi za nesnago, ki me provocira povsod okoli foruma, ni mi pa vseen, kaj govorite tisti, ki vas imam za razumne ljudi in za katere sem mislil, da me že malo poznate po vsem tem času kar sem na forumu.
kar se pa tiče pritožbe glede uporabnikov - če je vam moderatorjem všeč, da cela komunikacija temelji na konfliktih in provociranju in se cele dneve ubadate z opozorili, brisanjem in bannanjem in še bolj uničujete cel ugled foruma, kar izvolite. meni je malenkost nehati hodit na tak forum. in tudi marsikomu drugemu.
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 22. Mar. 2016 23:25, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci 

Jaz še vedno ne vem, kaj tu ni jasno-jaz kot jaz s svojimi načeli in s svojimi pogledi sama ne bi pošiljala sebe oblečeno v usnje nikomur drugemu kot svojemu fantu (ali pa po snapchatu kolegicam), ker se -meni- zdi čudno pošiljati slike sebe oblečene v točno določenih oblekah nekomu, ki ga ne poznam iz razloga, ker mu je to všeč. Stereotipi gor ali dol. Nisem napisala-ej meni se pa to zdi fukjeno, vi ste fukjeni, wtf kaj vas ni sram, ampak da meni ne bi bilo do tega. Nauči se razlikovati med jaz ne bi in ti ne smeš. Ker je razlika.
The world is as you are.
čist vse lepo in prav.
ampak ko greš pa omenjat fetiše in drkanje, se pa vidi, kaj si misliš o človeku. da je kot neka potrebna žival (<- TAK primitiven seksizem se mi zdi fuknjen, nič drugega - kar je, btw, tudi samo mnenje)
ampak ko greš pa omenjat fetiše in drkanje, se pa vidi, kaj si misliš o človeku. da je kot neka potrebna žival (<- TAK primitiven seksizem se mi zdi fuknjen, nič drugega - kar je, btw, tudi samo mnenje)
hej norci 

Dejstvo je, da se danes lahko vsakdo, ki ima 5 minut časa, proglasi za umetnika. Če kdo v njegovem 'ustvarjanju' ne vidi smisla, ga pač 'umetnik' obtoži, da 'ne razume umetnosti'.
Naslednje dejstvo je, da precejšen del 'umetnikov' živi od velikodušnih subvencij ali pa vsaj od socialnih transferjev, od svojega dela niso zmožni preživeti zaradi 'nerazumljenosti njih veličine v njihovem času'
bottom line...'umetnost' je kalno področje, kjer se zadržujejo razni luftarji brez talenta, ki se lepo mastijo in redijo na račun davkoplačevalcev, posledični holesterol si pa zbijajo s poceni vinom inu travico...če pa zraven rečejo še kakšno umetniško čez Ivana J., jim je pa sedež pri bogato obloženi mizi sploh zagotovoljen.
To, da se protipravno zaseda stavbo z izgovorom 'bolje to, kot da je prazna', pa je norčevanje iz lastnine. Jasno, tuje lastnine. In ja, včasih s epač kakšno stavbo, ki je odslužila svojemu namenu, predela ali celo podre in zgradi kaj drugega...kar pa je težko, če je notri cel kup 'umetnikov'.
Sicer pa, jaz podpiram idejo, da Ljubljana določi nek prostor, po možnosti kak industrijski obrat ali pa klavnico, idealno bi bilo, da nekje na obrobju mesta, kjer ni naseljenega ljudstva...prostor naj se obda z vsaj 4 metre visokim zidom, potem pa naj umetniki notri delajo, kar hočejo...zaradi mene lahko tudi vozijo z nemškim tankom iz časa 2. svetrovne vojne po živalski drobovini, kot je to nekoč počela umetniška srenja s kolovodjo Hermannom Nitschom...
Je pa res, da so to modeli počeli v (njegovem?) gradu, tako da moja idej az zidom ni slaba, vsake toliko se čez zid vrže nekaj hrane in vode, pa bo mir.
Aja, kar se pa metelkove tiče...nekaj mesecev nazaj sem peljal v tisti zdravstveni dom sorodnico na neke injekcije ali kaj...no, ko sem stopil skozi vrata ven, sem imel direkt pogled na nekakšno hordo zasvojencev direkt čez cesto ob neki nizki, neokusno porisani stavbi, kot bi gledal južnoafriški film District 9.
Naslednje dejstvo je, da precejšen del 'umetnikov' živi od velikodušnih subvencij ali pa vsaj od socialnih transferjev, od svojega dela niso zmožni preživeti zaradi 'nerazumljenosti njih veličine v njihovem času'
bottom line...'umetnost' je kalno področje, kjer se zadržujejo razni luftarji brez talenta, ki se lepo mastijo in redijo na račun davkoplačevalcev, posledični holesterol si pa zbijajo s poceni vinom inu travico...če pa zraven rečejo še kakšno umetniško čez Ivana J., jim je pa sedež pri bogato obloženi mizi sploh zagotovoljen.
To, da se protipravno zaseda stavbo z izgovorom 'bolje to, kot da je prazna', pa je norčevanje iz lastnine. Jasno, tuje lastnine. In ja, včasih s epač kakšno stavbo, ki je odslužila svojemu namenu, predela ali celo podre in zgradi kaj drugega...kar pa je težko, če je notri cel kup 'umetnikov'.
Sicer pa, jaz podpiram idejo, da Ljubljana določi nek prostor, po možnosti kak industrijski obrat ali pa klavnico, idealno bi bilo, da nekje na obrobju mesta, kjer ni naseljenega ljudstva...prostor naj se obda z vsaj 4 metre visokim zidom, potem pa naj umetniki notri delajo, kar hočejo...zaradi mene lahko tudi vozijo z nemškim tankom iz časa 2. svetrovne vojne po živalski drobovini, kot je to nekoč počela umetniška srenja s kolovodjo Hermannom Nitschom...
Je pa res, da so to modeli počeli v (njegovem?) gradu, tako da moja idej az zidom ni slaba, vsake toliko se čez zid vrže nekaj hrane in vode, pa bo mir.

Aja, kar se pa metelkove tiče...nekaj mesecev nazaj sem peljal v tisti zdravstveni dom sorodnico na neke injekcije ali kaj...no, ko sem stopil skozi vrata ven, sem imel direkt pogled na nekakšno hordo zasvojencev direkt čez cesto ob neki nizki, neokusno porisani stavbi, kot bi gledal južnoafriški film District 9.
saj ni problema, če se vsak proglasi za umetnika
ko bo stradal, bo pa videl, da to ni kar tako. in res je, ogromno ljudi ima to željo, talenta pa ne - ker jih bolj kot sama umetnost privlačijo velki kupi denarja, ki ga z vsako čačko zaslužiš, ko si narediš dobro ime. ali pa se jim drugega enostavno ne da, in ker si lahko uspešen umetnik tudi če nimaš nobenga talenta, ker je danes fora vsega samo v tem, kako dobro se znaš prodajat. in jasno zato gre vsak tudi to probat.
država pa tudi ne financira vseh umetnikov kar tako.
pa tudi to je res, da je bolše, če je nekdo zastonj v bajti, kot če je prazna. prazna bajta dela največje stroške, kdor ima bajto, bo to dobro vedel. res je, če imaš folk ki uničuje bajto, to ne drži, ampak pri Rogu je ogromno folka, ki tudi nekaj investira in dela, da vse skupaj stoji. konec koncev na tem temelji njihov biznis.
drugač pa umetniki, čeprav so nekateri čudni in tud na mamilih, niso nevarni, da bi moral zid okoli njih postavljat. za varnost je pa itak treba poskrbet povsod, kjer je gruča ljudi. večjo nevarnost na metelkovi predstavljajo tisti, ki tja ne pridejo z namenom, ki bi bil kakorkol povezan z umetnostjo, ampak pridejo namenoma delat štalo, se napit, ropat.. taki so povsod, kjer je večje število ljudi, nima veze kje.
drugač pa, na metelkovi je tudi tista metadonska klinika al kaj je že, kamor pridejo zasvojenci vsake tok časa.. kar pa nima veze s samo metelkovo, kamorkoli postaviš tako kliniko bojo zasvojenci tja hodil.

država pa tudi ne financira vseh umetnikov kar tako.
pa tudi to je res, da je bolše, če je nekdo zastonj v bajti, kot če je prazna. prazna bajta dela največje stroške, kdor ima bajto, bo to dobro vedel. res je, če imaš folk ki uničuje bajto, to ne drži, ampak pri Rogu je ogromno folka, ki tudi nekaj investira in dela, da vse skupaj stoji. konec koncev na tem temelji njihov biznis.
drugač pa umetniki, čeprav so nekateri čudni in tud na mamilih, niso nevarni, da bi moral zid okoli njih postavljat. za varnost je pa itak treba poskrbet povsod, kjer je gruča ljudi. večjo nevarnost na metelkovi predstavljajo tisti, ki tja ne pridejo z namenom, ki bi bil kakorkol povezan z umetnostjo, ampak pridejo namenoma delat štalo, se napit, ropat.. taki so povsod, kjer je večje število ljudi, nima veze kje.
drugač pa, na metelkovi je tudi tista metadonska klinika al kaj je že, kamor pridejo zasvojenci vsake tok časa.. kar pa nima veze s samo metelkovo, kamorkoli postaviš tako kliniko bojo zasvojenci tja hodil.
hej norci 

-
- Cosmopsiho
Picatinny napisal/-a:Dejstvo je, da se danes lahko vsakdo, ki ima 5 minut časa, proglasi za umetnika. Če kdo v njegovem 'ustvarjanju' ne vidi smisla, ga pač 'umetnik' obtoži, da 'ne razume umetnosti'.

nič bolj in nič manj, kot je zdej vsak ekspert za modno bloganje, kozmetiko, prehranjevanje in fitnes.
Picatinny napisal/-a:Naslednje dejstvo je, da precejšen del 'umetnikov' živi od velikodušnih subvencij ali pa vsaj od socialnih transferjev, od svojega dela niso zmožni preživeti zaradi 'nerazumljenosti njih veličine v njihovem času'
glede socialnih transferjev ne moreš posploševat. če se ti zdi tako zelo enostavno dobit dnar na razpisu oz. dobit status svobodnega kulturnega delavca....izvoli. lahko si pa pogledaš zahteve, ki jim mora človek ugodit, da danes dobi status.
Picatinny napisal/-a:bottom line...'umetnost' je kalno področje, kjer se zadržujejo razni luftarji brez talenta, ki se lepo mastijo in redijo na račun davkoplačevalcev, posledični holesterol si pa zbijajo s poceni vinom inu travico...če pa zraven rečejo še kakšno umetniško čez Ivana J., jim je pa sedež pri bogato obloženi mizi sploh zagotovoljen.
palamudiš. tisti, ki imajo status svobodnega kulturnega delavca in imajo zato plačane osnovne prispevke (tako, kot jih je imelo pred leti tisoče s.pjevcev za obdobje dveh let. velina jih ni naredila nič drugega, kot da je odprla s.p. pobrala subvencijo in čez dve leti zaprla s.p. in to je šlo tudi iz davkoplačevalskega denarja. ograje na meji tudi, patrije tudi. poslovne večerje tudi. denar za dokapitalizacijo bank, ki so jih zafurali naši blazni meneđerji tudi. s tem, da so oni pobrali še take odpravnine, da takega denarja še jef koons svoj živi dan ni videl.
Picatinny napisal/-a:To, da se protipravno zaseda stavbo z izgovorom 'bolje to, kot da je prazna', pa je norčevanje iz lastnine. Jasno, tuje lastnine. In ja, včasih s epač kakšno stavbo, ki je odslužila svojemu namenu, predela ali celo podre in zgradi kaj drugega...kar pa je težko, če je notri cel kup 'umetnikov'.
glede na to, da je Rog skvot, lahko komot not najdeš svoj plac. cel vzhodni berlin je zrasel na principu skvotov in gentrifikacije. preberi si kej o gentifikaciji san francisca (kjer so danes v umetniških sosekah, ki so bile v 80 ih zaskvotane iz strani umetnikov, kjer so bili nelagalni gejevski klubi, kurberaji, bla bla, najemnine take, da si jih ne morejo privoščiti niti tisti, ki so v SF redno zaposleni in imajo keš). mesto in njegova privlačnost rase okoli placov kot je rog in je metelkova. to je pač dejstvo. mesta so namenjena ljudem. rog je državna oz. občinska last. če občina trenutno v njem ne more in ne zna ponudit boljšega programa, ne vidim problema v tem, da ga ne bi uporabljali meščani in državljani. ni to enako temu, da nekdo zaskvota tvoje dvorišče. obstaja razlika med javnim, poljavnim in zasebnim. ni samo moje tvoje.
Picatinny napisal/-a:Aja, kar se pa metelkove tiče...nekaj mesecev nazaj sem peljal v tisti zdravstveni dom sorodnico na neke injekcije ali kaj...no, ko sem stopil skozi vrata ven, sem imel direkt pogled na nekakšno hordo zasvojencev direkt čez cesto ob neki nizki, neokusno porisani stavbi, kot bi gledal južnoafriški film District 9.
če se tebi zdi neokusno, še ne pomeni, da se zdi vsem. če se ti pripelješ enkrat letno iz sela v mesto in si šokiran nad tem, da obstajajo grafiti, bi moral večkrat v mesto.
če že omenjaš narkomane. na metelkovi je metadonska klinika. od tod narkomani. iz metadonske klinike, kamor grejo dnevno po svoj odmerek. ne iz AC metelkove.
Bom jaz konkreten...na primeru dveh ustanov, ki ju vodita umetnika, 'umetniško' preimenovana v JJ...s strani min za kuturo padajo taki denarji, da človek samo zazeva...ampak hej, kot so nekoč v intervjuju z juretom pengovom rekli laibach...''umetnost je vzvišeno poslanstvo''.
http://supervizor.kpk-rs.si/podj/54559111/
http://supervizor.kpk-rs.si/podj/72537604/
Je pa res, da je hrvaška upravna enota, najbrž nehote, iz vsega skupaj naredila odličen 'performans' in povsem zasenčila umetnika, katerega umetniški izraz se recimo manifestira v rezanju hrvaške zastave http://www.24ur.com/novice/svet/emil-hrvatin-se-je-zelel-uradno-preimenovati-v-janeza-janso-a-je-to-ime-dobil-drugi-emil-hrvatin.html
Ej, po tvoji logiki bi tudi jaz malo rad uporabljal Rog, recimo naslednja dva meseca...saj imam enako pravico kot tisti, ki so trenutno notri ane, a se bodo sedaj spokali ven, pa bom jaz notri delal, kar mi pač paše, itak občina nima boljšega programa
Sem Ljubljančan, ZD Lj center pa je bil pač dežurni in je bilo treba oditi prav tja. Zasvojenci pa so čemeli na območju nekdanje vojašnice na drugi strani ceste in ne pri ZD.

http://supervizor.kpk-rs.si/podj/54559111/
http://supervizor.kpk-rs.si/podj/72537604/
Je pa res, da je hrvaška upravna enota, najbrž nehote, iz vsega skupaj naredila odličen 'performans' in povsem zasenčila umetnika, katerega umetniški izraz se recimo manifestira v rezanju hrvaške zastave http://www.24ur.com/novice/svet/emil-hrvatin-se-je-zelel-uradno-preimenovati-v-janeza-janso-a-je-to-ime-dobil-drugi-emil-hrvatin.html
Ej, po tvoji logiki bi tudi jaz malo rad uporabljal Rog, recimo naslednja dva meseca...saj imam enako pravico kot tisti, ki so trenutno notri ane, a se bodo sedaj spokali ven, pa bom jaz notri delal, kar mi pač paše, itak občina nima boljšega programa

Sem Ljubljančan, ZD Lj center pa je bil pač dežurni in je bilo treba oditi prav tja. Zasvojenci pa so čemeli na območju nekdanje vojašnice na drugi strani ceste in ne pri ZD.
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
in res je, ogromno ljudi ima to željo, talenta pa ne - ker jih bolj kot sama umetnost privlačijo velki kupi denarja, ki ga z vsako čačko zaslužiš, ko si narediš dobro ime.
Kristus, se nikoli nisem srecala cloveka, ki bi se tako naivno lotil svoje 'keriere'. Nasprotno, vecina se nas itak zajebava, da bomo cez par let koncali v meku. Ker vemo, koliko je ura. Ne poznam niti enega slikarja, glasbenika, dizajnerja, igralca, etc, ki bi zivel, kaj sele sluzil neke lepe pare, brez da se njegovo celotno zivljenje vrti zgolj in samo okrog dela. In takim tudi privoscimo uspeh, mar ne?

Isto velja za razne subvencije kulturnih delavcev, itd. Za kaj taksnega dobit, moras prinesti kar lep kupcek papirjev z dosezki in nagradami. Pa je dalec od tega, da so to neki bajni zneski, believe me.
Ok, sej si najbrz trol, ker kaj tako primitivnega ne bi nihce normalen spisal skupaj, ampak ja. Raje privoscim tistih 150-200 eur nekemu aktivnemu kulturniku, kot Ivanu & co., ki se v menzi parlamenta, khm, kot si se sam izrazil - mastijo in redijo s subvencioniranimi obroki za nekaj firicev.

Dajte probat razumet, da imamo v druzbi vsi svoje naloge, odgovornosti in prostor, in da bi bilo treba javni denar pravicno razdeliti med vse (in za razlicne dejavosti), ne samo med ze tako priviligirane. Vem, da je bila to ze od vedno utopija in vedno bo.. Ampak zalosti me, da danes niti mali clovek malemu cloveku ne privosci nicesar. Ces 'tisti zgoraj me ne birgajo, ti si iz mojega klana in raje crknem, kot da vidim tebe imeti vec od mene'.. In potem po ustih vlacimo razvajene studentke, ki - OJOJ - dobijo topel obrok na bon, kulturnike, ki se kao mastijo na davkoplacevalski joski in Sanelo iz sosednjega bloka, ki je zadnjic kolegici na crno za 10€ nardila nohte. Se enkrat poudarjam - dandanes bi lahko imeli VSI spodobno zivljenje. Topel obrok, streha nad glavo in neka osnovna socialna varnost bi lahko pripadala vsakemu cloveskemu bitju, ampak se to nikoli ne bo zgodilo, ker smo kot vrsta cesa taksnega enostavno nesposobni. Zacensi s takimi, kot si ti. Vse to bi moralo v danasnjem casu biti standard, ne pa luksuz. Ampak ne, dajmo si v lastno skledo pljuvat in en drugega tlacit dol. Vsi vemo, da ima danes tisti 1% vec kot polovico svetovnega premozenja v svojih zepih in jih kratko malo boli đoko za neke studentke in kulturnike. Mi med sabo bi se pa poklali, ker ima tvoja nona lepo italijansko penzijo, moja pa ne

Ampak kot pravim, to so mavrcne hippie misli, o katerih se nima smisla prav veliko kregati, ker ne bomo odkrili tople vode. Jaz bi si zelela samo malo manj nevoscljivosti.
Edit:
Na strani Roga ti lepo pise, da se lahko mirno oglasis, ce imas kako idejo/drustvo/dejavnost in se o sodelovanju dogvorite.