Klepetalnica

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Re: Klepetalnica

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

jaz pa mislim da nas preteklost definira. deloma, ne v celoti.

kar doživiš, greš skozi, je lahko stresno ali ne, ampak preteklost moraš sprejemat, ker spremenit je itak ne moreš, niti preprečit ne, lahko se pa iz nje nekaj naučiš. in vsaka izkušnja te naredi bolj zrelega.

nihče se ne bi smel sramovat svoje preteklosti, ne glede na to kakšna je. iz svojih izkušenj lahko povem, da skoraj vsak, ki je dal težko izkušnjo čez, je bolj zrel človek kot tisti, ki ni. ker stresne izkušnje človeka prisilijo k razmišljanju, soočenju z izkušnjo, in ga naredijo močnejšega in bolj zrelega. razen seveda, če je nekdo zaradi tega psihično uničen, ampak večina ljudi preboli in gre naprej, odvisno samo, po kolikšnem času.

ko pa pride do parčkanja, je pa odvisno kako na to gleda nekdo drug :) to je pa spet odvisno od izkušenj in razumevanja tega drugega.. eni nekaj vzamejo kot prednost, drugi kot slabost, eni nekaj razumejo, drugega ne..

meni se zdi pomembno samo to da greš v zvezo, da nudiš, in ne, da greš samo zato ker rabiš nekoga da te podpira in ti pomaga reševat probleme.
hej norci :)
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Led Zeppelin napisal/-a:Sprejela boš povabilo ne večerjo, ne boš se obremenjevala s tem kaj on želi, ampak kaj ti želiš, če ti dobiš kar rabiš in zahtevaš.

Yes sir :D
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

2x
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Bunk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bunk »

Ash. napisal/-a:* da mi dosti prijateljic/znank jamra, kako jim nonstop pišejo tipi, ki jih ne zanimajo. Potem mi začnejo kazati sporočila in mi je že po pol minute branja jasno, zakaj se jim to dogaja. Kaj je ljudem tako težko reči ''ne zanimaš me'' ali pa kakršen koli drug izgovor npr. ''imam tipa''? In ko jim odkrito poveš, da naj tipa ne vlečejo za nos in mu pač napišejo po resnici, pa so čisto skrušene, češ ''ne morem ga kr tko odjebat''.
Potem pa ne jamraj ane, ker očitno ti paše tista pozornost, ki jo dobiš, pa čeprav od napačnega. :roll:

* da ne vem, zakaj imajo ljudje take probleme z direktnostjo. Če vlečeš človeka za nos in ga kao želiš odsloviti po lepi poti je itak velika verjetnost, da ne bo dojel tvojih namigov in bo že začel gojiti neka čustva.

Ravno o tem smo govorili par dni nazaj na enem izmed podforumov. Tvoje kolegice uživajo v pozornosti, ki jim jo dajejo tej tipi, pa čeprav jim niso všeč. Namreč, rade imajo dejstvo, da so nekomu všeč. To jim napaja njihov ego (t.i. ego boost).

Verjetno se bojijo, da bi v primeru pretirane mere direktnosti bile označene za prasice. To seveda ni prijetno slišat, prav tako pa s svojim denajem tvegajo, da se "slab glas" razširi tudi med njegove prijatelje, kar bi posledično pomenilo, da so si naknadno zmanjšale možnosti za partnerja.

Drugače se absolutno strinjam s tabo glede te direktnosti. Vseeno se mi zdi, da je bolje jasno dati vedeti fantu, ki te ne zanima, da nisi zainteresirana, saj mu s tem prihraniš ogromno časa in energije, predvsem pa mu ne daš lažnega upanja, zaradi katerega je lahko zavrnitev še toliko bolj boleča kot pa bi bila na samem začetku. Poleg tega pa si tudi ženska prihrani čas in živce, saj ji ni treba iskati namigov, s katerimi bi mu omogočila, da bi končno "dojel", da ni into him.
Zadnjič spremenil Bunk, dne 13. Mar. 2016 19:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Ja, čeprav direktni ljudje na začetku izpademo prasci. :D
Jaz imam vsaj čisto vest, da nikogar ne vlečem za nos. :)
Mislim, da je ta želja po pozornosti povezana s pomanjkanjem samozavesti in željo po občutku, da se nekdo trudi okoli tebe, ker si mu tako zelo všeč.
Kakorkoli, na dolgi rok takšno početje nikomur ne da željene samozavesti.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Bunk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bunk »

Ja, na začetku boli, na dolgi rok je pa za obe strani bolje. Zreli moški ne bodo označevali ženske za prasice, to delajo sam tisti, ki so na samem podnu, na najnižjem nivoju zavedanja.
Sproti sem se spomnil še enega razloga, zakaj si nekatere ne upajo bit direktne. Razlog je pa preprost - za svojo lastno zaščito. Nekateri se znajo ob direktni zavrnitvi tudi zelo razburiti.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jaz mislim da nekateri niso direktni tudi zato, ker se ne morejo odločit, in potem nekak zavlačuje, da si neko možnost pustijo odprto.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mataio_1 napisal/-a:Ti vidiš le črno in belo? Si kdaj slišal za "Zlata sredina je najboljša"? Sploh pa najprej poišči punco, potem pa bova debatirala naprej.

ej lej, če ti govoriš o črni in zakaj je slaba, ti bom jaz rekel zakaj mi je bolj všeč kot bela :) sivine in zlatnine in kodrlajsnine tuki niso predmet debate :P

jaz sem star 24, nimam punce, nisem iz verne družine, se prav mi manka en kolesc v glavi :D tko da zame bo najbolj primerna taka ki ji manjka isti kolesc :)
ampak jaz mislim, da zmedencem ki iz zveze v zvezo rinejo in vmes še neznance podirajo, precej več kolesc manjka.
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 16. Mar. 2016 0:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Niti ne, ker razumejo da se v življenju učiš na napakah, dejansko je tako.

Več sranja kot požreš, večkrat kot si prizadet, več stvari kot poskusiš...več veš.

Seveda je neka meja, ko si moraš reči, ok, dovolj je, sedaj imam dovolj izkušenj.

Ne govorim o extremih, samo ne vem, neka 23 letnica ki je imela 10 spolnih partnerjev...nimam nobenih zadržkov, ali predsodkov.

Svet deluje tako, da bolj kot greš v njega, in več stvari kot robaš, več dobiš nazaj...sedeti in opazovati je najlažje, tvoj vložek je ničen, ker samo razmišljaš...ko pride pa realni svet, te pa zagrabi, raztrga in izpljune.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

se ne strinjam čisto, poznam folk ki je šel skozi marsikaj, pa se zdi da je vedno bolj nedoločen in enako ali še bolj dela napake. mislim da je v največji meri od značaja odvisno, kako dojemaš nek doživljaj in kaj se od njega naučiš. kdor zna pa dobro komunicirat in poslušat, se pa veliko uči tudi na napakah drugih, in mu nekaterih stvari ni treba na lastni koži doživet, da razume zakaj nekaj ni dobro.

ampak moj point tukaj je to, da imamo vsaj svoj razlog, zakaj smo taki kot smo, in se mi zdi krivično govorit da je z nekom neki narobe, ker ne živi tako kot neki družbeni standardi narekujejo.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Iskreno, tudi jaz sem bil odličen poslušalec, gledal druge ljudi, in si govoril da je dovolj da vidim napake drugih ljudi.

Pa ni tako, ker nekaj je logika, nekaj so pa čustva...in ko opazuješ, si objektiven, medtem ko pa živiš, si subjektiven.

To je tako kot da bi videl granato ki bo počila, in si rekel: "Aha, vidim jo, zatorej se ne bom ustrašil poka".

Meni je vseeno kdo kaj dela, sem pa mnenja da če še nisi imel spolnih izkušenj, in nekih globokih čustvenih interakcij, konkretno zaostajaš za večino svoje generacije. In če potem trčiš v neko zdravo, močno, izkušeno žensko, te bo pojedla v koščkih, oziroma sploh ne boš imel nič z njo, ker te bo prebrala.
In verjemi, nočeš ene ki se špara zate, ali ima neke idealistične ideje o ljubezni...hočeš si žensko, ki ima izkušnje, in oblikovan pogled na svet skozi njene izkušnje in znanje.

To je partnerica.

Ampak spet, delajte kar hočete, jaz samo hočem ublažiti udarec ko priletite na tla realnega sveta.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Večina ljudi, ki dosti menjava spolne partnerje tega ne počne zato, da bi se več naučili in bolje znašli v razmerjih, ampak to delajo zato, ker jim to preprosto sede/daje večjo samozavest/preprosto preganjajo dolgčas. Sploh ni nujno, da se bodo zaradi tega bolje znašli v resni zvezi, ker so dali že toliko skozi. Že ena neuspela resna zveza je dovolj, da se naučiš ogromno stvari o sebi. Eni imajo npr. ze do 25. leta več resnih zvez za sabo pa se niso naučili NIČ. Enostavno ne znajo funkcionirati v resnih zvezah. Tako da jaz se na tej točki strinjam, da je več v samem karakterju/socialni inteligenci človeka, kot pa v številu spolnih partnerjev, četudi vsi vemo, da nas različne izkušnje naredijo bolj močne. Veliko ljudi se ne uči, oz. mislijo, da se, a delajo eno in isto sranje nonstop.

Nekdo, ki nima nobenih izkušenj, je lahko 100x boljši partner kot pa nek wnb izkušen mačo. Vse je v karkterju in kompatibilnosti.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jaz sem za učenje bolj ciljal na to, da si odprt svojim željam, in slediš tistemu kar se ti prav.

Ne gre se zato, aha, zdaj si bom našel bejbo.

Ampak, z njo hočem biti, in to je to.

Izkušnje so samo stranski produkt tvojih želja.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

(LZ) ti si ti, jaz sem jaz :D

če si sposoben dvomit vase, kontrolirat čustva, marsikaj vidiš tudi objektivno.

se strinjam, pomanjkanje spolnih izkušenj je pomanjkljivost in zaostanek, če se primerjam z večino sovrtsnikov. ampak jaz nisem enak kot oni, in tudi me ne zanimajo punce ki so enaka kot oni, ki jim je pomembno to, kar družba govori da je pomembno, in ker je seks na miljon možnih načinov nekak glavna dobrina tega časa, jo tudi same posvojijo kot tako (in se hkrati bojijo pajkic).
kakor vem nisi ljubitelj piva in alkohola nasploh. in se počutiš čudnega, če srečaš kup alkoholikov, ki ti govorijo, da brez alkohola nima smisla živet, in da se je treba vsak teden napit, če ne si luzer in nimaš lajfa? ne, ne boš se :P ker veš, da si drugačen, in jih boš poslal v k. ljubiteljev alkohola je verjetno res manj kot ljubiteljev seksa, ampak vseeno, ista stvar.

in verjemi, ljudje so VELIKO bolj drugačni in raznoliki, kakor si sploh predstavljaš. ampak tega ne kažejo okoli, zaradi pritiska družbe. niti jaz ne - zato pa svoje fetiše, svojo devištvo itd. ohranjam kot skrivnost pod tem nickom in jih ne razlagam okoli. ker družba je družba, ima svoja pravila, je obsojujoča, kot vsi lahko vidite v prenekaterih primerih, in če odstopaš od tega si označen kot čudak. kot jaz za marsikoga na tem forumu.
Odgovori