saarijarvi napisal/-a:- Spet enkrat sem se prevec postekala s tujcem. Tudi njega bi komot mami predstavila. Janez mi ocitno res ni usojen, sem se ze nekako sprijaznila s tem.
- Si nisem cisto na jasnem, ce je res nekaj na tem, ali preprosto malce slepo idealiziram tujce.

Well, najbrz bo obojega malo.
Jp, ne tega delati, verjemi...če kdo ve o čem se govori, sem to jaz.
Tujci ki jih ponavadi srečaš so v drugačnemu elementu, ali potujejo, ali so na izmenjavi, in oddajajo popolnoma drugačno energijo.
Vsak ki je na počitnicah ali v drugemu okolju, je bolj spontan, sproščen, bolj zabaven...in mi jih ujamemo, in se seveda počutimo najboljše zraven njih, ker so oni takrat najboljša in najbolj zabavna verzija njih.
Poleg tega, je tu še element radovednosti, tujec prihaja iz drugačnega okolja, ima drugačne navade, jezikovna prepreka (imaš več časa da premisliš kaj rečeš), in ti je vse zanimivo.
Ti ljudje so nam nekakšen izgovor, da smo mi kul, in da je tam dežela kjer se bomo mi počutili kot doma, in tam bodo ti ljudje, super kul, ker oni nas štekajo...nope, je razlog zakaj obstaja beseda: Summer romance

. Nikoli jih v resnici ne spoznamo, ne vemo pol kurca kakšni so po 40 urnemu delavniku, kakšni so po tem ko spijejo dva pira preveč....vse to nam je prišparano, zato se tako oklevamo tega da so perfektni, in da bo vse perfektno.
Jaz malo bolj realno gledam na to, ker sem imel dve leti nazaj romanco s sexy poljsko študentko filmografije in režije (as sexy as it sounds), ampak po tem ko preživiš dlje časa skupaj, vidiš da je to običajen folk, z običajnimi problemi...in potem zadeva eskalira, ali pa ugasne. Sam si ne zapiram vrat, saj so mi tujke zanimive, in če bova z eno zapela, in bo to to, imam ruzak spakiran pri vratih

.
Pač tujina in tujci so privlačni, ker so nerealni, nekako upamo da na tej mali njivici ni pravega za nas, ker smo spešl in neverjetni...in potem bo tista bejba prišla v naše življenje, in mi se bomo preselili v Pariz in jedli bagete in klepetali o Godardovih filmih. Možno je, samo prej je treba narediti da se dobro počutimo s sabo, in v svoji deželi, tujec pa pride in potem vidimo.
Ne serjem po tebi, ker je tole nekakšno pismo opomina meni

.
Damn you, sexy Polish girl, reading Kafkas Castle at Bohinj lake.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.